X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie koszmary?
    Budzę się i boje że nie zauwaze odejścia czopa albo wód.. czy to jest możliwe?
    Dalej nie umiem rozpoznawać skurczy. Ciągle mam wrażenie że tylko brzuch mam twardy.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Jak was czytam to ja nie mam połowy rzeczy😅 no ale u mnie termin 23 stycznia więc trochę później. Ja jestem na 90% przekonana, że mała będzie spala z nami bo już wiem, że tak to się kończy więc łóżeczko nie potrzebne póki co. Na pewno muszę w końcu kupić pieluchy, parę rzeczy aptecznych, chyba jakaś koszule do karmienia bo stare są trochę sponiewierane. Ciuchy chyba mam w wystarczającej ilości, właśnie kliknelam jeszcze 5 par spodenek na vinted.

Co do pępka to mój jest okropny, taki brązowy jakby brudny😬 ale nic nie boli. Rozpychania już też bywają bolesne, może i Anielka jest drobna ale siłę ma😅

U nas też będzie Anielka i też podobno ma być nie duża :D a jak kopnie to boli, najgorzej pod żebrami.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam 36 tyg.
    Za miesiąc o tej porze już powinna być z nami 😅

Nynka, Mag_len, Babcia lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa niby małe, ale najbardziej ruchliwe 🙈 i moja starsza i ta teraz też pokazują co to znaczy mieć dziecko w brzuchu 😅 chyba te mniejsze mają więcej miejsca i łatwiej im fikać 🤷‍♀️

Ja nie mam koszmarów, nawet nie pamiętam co mi się śni 😅 ale dziś rano zastanawiałam się czy odejdą mi wody w łóżku i jak to będzie z tym porodem 😁 już się zaczynają pojawiać coraz częściej te myśli 🙈

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:07

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coraz częściej myślę o porodzie, jeszcze jak wczoraj pakowałam walizkę to córka stała i płakała a ja razem z nią 😂

Koszmary mam czasem ale najczęściej bardzo realne sny.
    Co do odchodzenia wód to sprawdzam kilka razy dziennie bo mi się wydaje że coś leci.
    Kamyczek wtedy kiedy Ci twardnieje brzuch i za kilkanascie sekund puszcza to skurcze przepowiadajace. W pierwszej ciąży nie potrafiłam tego rozpoznać, w drugiej już bardziej czułam a teraz to są już bolesne

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja też tak mam ostatnio że mam baardzo dużo sluzu, już 2 razy wpadłam w panikę lekka jak był bardziej wodnicty że to wody 😬

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już przeżyłam panikę śluzową😅 o porodzie jeszcze nie myślę, po co się martwić na zapas. Chwilowo martwi mnie moja cukrzyca bo ciągle zwiększam insulinę i mam przekroczenia na czczo :/

FNh9p2.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam obawy co do odejścia wód, ale raczej się boje, że mi gdzieś w miejscu publicznym odejdą :P choć przy poprzednich porodach mi nie odeszły, przy pierwszej córce położna je przebiła, jakoś przy 9 cm a przy drugiej już jak główka wychodziła :) także jeśli teraz odejdą to będzie dla mnie nowość :)

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym tygodniu planuje zrobić większe zakupy spożywcze, kupić trochę rzeczy na zaś, trochę zamrozić, żeby potem po porodzie mąż miał łatwiej.
    może macie jakieś super szybkie dania lub patenty co przygotować żeby potem było łatwiej? pewnie trochę będziemy zamawiać ale nie chciałabym jeść tylko zamawianych rzeczy, tym bardziej, ze będziemy wszyscy w domu przez jakiś czas.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też śniegiem zasypało ?
    U nas cały dzień pada 🙈 dzieci się ciesza bo można poszaleć ale my nie koniecznie 😬🥶

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len ja robiłam leczo do wielkiego gara, tylko żeby było delikatne to wiecej cukini dawałam. Potem wystarczy tylko ryżu ugotować jak ktos lubi na gesto. Zagotowałam w słoikach. Jak lubicie warzywa na patelnie to też można wiekszy zapas, do tego pozniej tylko filecik ryż lub makaron i fajny obiad. Dla dzieci zapas frytek. Jak masz siłę to zrób pierogów(kto z czym lubi) i kluski, zawsze to później mniej pracy. Polecam też pizzerinki:pokroić w grubsze plastry piers z kurczaka(przyprawić), posmarować przecierem pomidorowym, na to pokrojoną w plastry podsmażoną na patelni kiełbasę razem z cebulą i papryką lub pomidorem pakujesz w sreberko każdą osobno i mrozisz, pozniej tylko do piekarnika na 40min 180stopni na koniec dajesz plaster sera. Gołąbki jak komuś się chcę bawić lub krokiety.

U nas na Śląsku padał śnieg ale jego ilość w zależności od miejscowości u mnie tylko deszcz.

Mag_len lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolcia, leczo lubimy więc to dobry pomysł. Frytki i paluszki rybne zawsze mam w zapasie☺️ właśnie liczę, że dostanę jakiegoś powera na gotowanie i porobię pierogi czy kopytka czy coś innego. Bo bardzo lubię gotować aleee tak mi się nie chce... Ogólnie mało mrożę ugotowanych już potraw bo jakoś średnio mi smakuja później i też nie wiem czy wszystko się potem nada.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na jutro nadają śnieg.jakos mało mnie to cieszy...

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ze któras z Waas kupowała laktator neno podwójny i czy mzoe mi doradzić?

Zastanawiam się nad neno due i neno bella twin. Jest jakaś różnica między nimi?

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Pamiętam ze któras z Waas kupowała laktator neno podwójny i czy mzoe mi doradzić?

Zastanawiam się nad neno due i neno bella twin. Jest jakaś różnica między nimi?
    ja kupiłam ale pojedynczy.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad zakupem Neno uno bo ma dobre opinie..

Kliknelam sobie na HM staniki do karmienia za 60zl dwupak(przecenione o 40zl🤭), bo znowu dziś rzucili nowe zniżki (zobaczcie sobie).

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • olinaina Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam neno angelo :) podoba mi się, ale opinii jeszcze nie wystawię :P

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
  • krolik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze właśnie, że h@m promki znowu. Dopiero tak popłynęłam z kasą, zamowilam zapas supli z healthlabs🙈 ale te staniki z hm'u do karmienia lubię, mam trzy. Do spania ich używałam, bo na co dzień jednak wolę usztywniane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 20:01

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie staniki do karmienia polecacie z hm? I jak wybrać rozmiar jeżeli rozmiarowka to s,m,l...

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ