X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Jakie czapki dla maluszków kupowałyscie? Bawełniane czy wełniane?
    Ja czapeczke mam wełnianą ale nie wiem czy nie jest ciut za duża i chyba pod spód wezmę takia cieniutką bawełnianą, najwyżej położna powie że nie potrzebna.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam głównie body i pajace, tego potrzeba na więcej, w sweterki czy bluzy na razie w ogóle nie inwestuje, cos tam dostałam od znajomych ale wiem, że tego na początek nie potrzeba :)

czapek mam kilka sztuk bawełnianych- żadnej smama nie kupiłam i musze dokupić grubszą na zewnątrz. ja z tych co nie zakładają czapeczek w domu, nawet po kąpieli. u nas w szpitalu w ogóle uczą raczej nie przegrzewać dzieci, pamiętam jak byłam zdziwiona gdy po pierwszym porodzie ubrali dziecko tylko w body i kaftanik na to a nogi gołe i takiego bobasa zawijają w rożek. czapeczkę założyli na chwile a potem położna mówi, że ciepło i żeby zdjąć.

rozważam kupienie takiej czapki https://mybasic.pl/czapka-z-welny-merino-niemowleca-p-ni03431.html
    troche cena wysoka, ale w sumie prawie nic nowego nie kupowałam to chyba zaszaleje :P

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen no ja w domu też nie będę zakładać czapeczki. Po kąpieli jedynie, bo u Nas pizga złem jak się wychodzi z łazienki :D Mamy takie dość chłodne mieszkanie, ale to też dosłownie na chwilę żeby włoski doschły. Też nie jestem zwolennikiem przegrzewania. U Nas zimny chów się sprawdza od początku. Młoda na boso nawet teraz biega, woli tak niż w skarpetkach. Dziadek jak to widzi to za nią biega zakładać, że zmarznie, ale skoro dziecko tak lubi to mu mówimy żeby dał jej spokój :D Starszą mam z maja i w szpitalu nie zakładałam żadnej czapki, nawet o zgrozo, otwierałam okno i drzwi żeby wietrzyć sale, bo był taki zaduch :D Moja współlokatorka zamykała i swojej zakładała czapkę. Cieszyłam się jak wyszła szybko i zostałyśmy z młodą same na sali, bo w końcu miałyśmy czym oddychać. Ale hitem było dla mnie jak położna przyszła i z tekstem, że jak to tak bez czapeczki, dziecko mi zmarznie. Olałam. Niech sobie same zakładają czapki przy wysokich temperaturach w domu. Moja mama jak przyjechała i młoda miała już miesiąc, lato w pełni, a ta mi każe czapkę na pole małej zakładać, skarpetki i jeszcze kocem okrywać :D

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen no ja w domu też nie będę zakładać czapeczki. Po kąpieli jedynie, bo u Nas pizga złem jak się wychodzi z łazienki :D Mamy takie dość chłodne mieszkanie, ale to też dosłownie na chwilę żeby włoski doschły. Też nie jestem zwolennikiem przegrzewania. U Nas zimny chów się sprawdza od początku. Młoda na boso nawet teraz biega, woli tak niż w skarpetkach. Dziadek jak to widzi to za nią biega zakładać, że zmarznie, ale skoro dziecko tak lubi to mu mówimy żeby dał jej spokój :D Starszą mam z maja i w szpitalu nie zakładałam żadnej czapki, nawet o zgrozo, otwierałam okno i drzwi żeby wietrzyć sale, bo był taki zaduch :D Moja współlokatorka zamykała i swojej zakładała czapkę. Cieszyłam się jak wyszła szybko i zostałyśmy z młodą same na sali, bo w końcu miałyśmy czym oddychać. Ale hitem było dla mnie jak położna przyszła i z tekstem, że jak to tak bez czapeczki, dziecko mi zmarznie. Olałam. Niech sobie same zakładają czapki przy wysokich temperaturach w domu. Moja mama jak przyjechała i młoda miała już miesiąc, lato w pełni, a ta mi każe czapkę na pole małej zakładać, skarpetki i jeszcze kocem okrywać :D

U mnie właśnie dziewczyny też często boso, a ja z kolei jestem zmarzluch i musiałam trochę sobie w głowie przestawić żeby im tak pozwalać. ja jesień/zima w domu w polarze a one z krótkim rękawem, ja grube dresy- one leginsy- a jak wybierają same ubrania to starsza najchętniej by jeszcze w domu krótkie spodenki nosiła :D

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z końca czerwca zawsze była i jest gorąca dziewczyną, skarpet nie uznaje od malego i nawet w pazdzierniku po placu lata bez butów i skarpet po trawie. Na pierwsze spacer (5dobra zycia) miała tylko body na grubych ramiączkach, opaskę na głowie i zakryta pieluchą tetrową ale był wtedy upał. Jak w dzień miała body to płakała i nie chciała spać to zawijałam ją w samym pampersie pieluchą tetrową albo spała goła ale co się dziwić jak było po 35stopni..moj połóg był okropny bo krwawienie,z cycków się lało i jeszcze upocona jak świnka a ciężko mi było brać kąpiel w wannie po cc

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za zimnym chowem, ostatnio byliśmy u znajomych co maja noworodka a w domu jak w saunie. Zagotowałam się tam, moja mała tez musiałam ja rozebrać na ramiączka bo aż wypieków dostała. Biedny ten ich maluszek pomyślałam sobie, jeszcze spał w takim grubym rożku 😱 ale nie chciałam się wtrącać niech robią po swojemu, pewnie im tak mama powiedziała bo przyjechała żeby im troche pomoc, ich pierwsze dziecko.
    Ale czapeczki akurat kilka bawełnianych mam w razie czego żeby były na chwile po kąpieli. Jeszcze musze kupić taka na dwór.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Młoda główka w dół ułożona, nisko. Szyjka 3 cm, w ciągu miesiąca skróciła się o 1 cm ale według doktor dobrze ze sama się skraca. Na skurcze dostałam magnez a na twardniejąca brzuch nospe doraźnie. Pobrała cytologię, gbs u położnej. Następna wizyta za 3 tygodnie.

Robin27, Lilka94, krolik, Nynka, Audreyyy lubią tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka no na tym etapie już spokojnie może się pomalutku skracać 😁 ja zapominam zapytać jak moja szyjka, a moja ginekolog nigdy nic nie mówi o długości 😬

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również po wizycie 😊 niunia jakieś 2500g, główkę juz ma dość nisko. Tez dzisiaj Cytologia i gbs. Szyjki nie mierzyl ale mowil ze trzyma. Leukocyty mam 14tys może jakieś przeziębienie było mowil ale ogólnie to może być. I lekka anemia😑 Dostałam żelazo na receptę. Za 2 tyg kolejna wizyta. W razie jakby skurcze były częste mam brac nospe

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal szukam czapeczki na zewnątrz. Chyba wole bawełnianą albo chociaz na bawelbianej podszewce i bez tych pomponow wszystkich. Nie moge znalezc idealnej...

Mam cienkie bawelniane, jakies spadkoweale ja w ogole nie uzywam takich, nawet po kąpieli mimo ze mam zimno w domu. Taka czapke daje na zaraz po porodzie do ubrania pozniej zdejmuje.

Moj starszy tez goracy, na ramiaczka w domu gdzie mąz w bluzie (siebie nie licze bo mi to prawie caly czas gorąco)

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:06

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co myśleć..teraz dostalam info że dziewczynka z grupy córki ma covid ale ten tydzien w przedszkolu nie była,moja też od wtorku nie chodzi bo kaszel ma mokry..czy mogła się zarazić ? Już jej do przedszkola nie puszczę bo teraz to już strach tym bardziej że poród może być w kazdej chwili bo to 3 ciąża..

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin to super że wszystko ok ☺ taka waga w sam raz 😊 podobna do mojego synka. Chyba u nas na razie żadnego olbrzyma nie zapowiadają na forum

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja się w poniedziałek dowiedziałam, że w grupie było dziecko z covidem, ale tamten tydzień nie chodziło, w piątek wyszło info od sanepidu, że kwarantanny nie nakładają, bo w ten poniedziałek by się skończyła. Kazali tylko obserwować, ale w tym czasie co to dziecko chodziło moja córka też i to był czas kiedy mnie straszne przeziębienie z okrutnym kaszlem męczyło. Młoda miała jakieś rzadkie kupy w między czasie. Za tydzień idę robić przeciwciala, bo aż jestem ciekawa czy mogłam się zarazić. Nie pamiętam czy kiedykolwiek w życiu tak mnie kaszel męczył😬

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:07

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak te wagi dzieciaczków będą przy porodzie wyglądały ile się sprawdzi z tych szacowanych 😁

Robin rok temu równo taka sama sytuacja, ale wtedy nie zrobiłam przeciwciał więc nie wiem czy to był covid. Kaszlałam odrobinkę, ale za to zapalenie zatok miałam, a młoda jednorazowa temp. Mężowi i wtedy i teraz nic nie było. Z ciekawości chce zrobić te przeciwciała i może jak się okaże, że przeszłam to będę spokojniejsza, bo jednak wolałabym mieć za sobą niż później przynieść ze szpitala albo pójść rodzić z nim w sobie 🙄

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie wiem kiedy ostatnio pisałam, ale codziennie zaglądam i czytam :) u Nas leci 35 tc, raczej zapowiada się naturalny poród i w terminie. W 31 tc szyjka mi się otwierała, ale w ciągu tygodnia przeszłam na L4, zwolniłam tryb życia i wszytsko wróciło do normy. Miałam stracha, nie powiem.
    Dzisiaj też miałam wizytę, dzidziol ma 2,5 kg. Zapowiada się na 3,6 kg przy porodzie. Ja mam jeszcze w zapasie do przytycia 2 kg, bo na plusie już 13...GBSy też pobrane.
    Źle mi się ostatnio śpi, cycki to bym sobie chętnie amputowała, bo ważą jakaś tonę i mi uciskają na żebra. Zgagi, twardnienia brzucha, drętwienie kończyn również są obecne. Ufff... Wyżaliłam się, ale pewnie ktoś mnie tu zrozumie. Raczej jestem team: ,,niech się ta ciąża już skończy", ale z drugiej strony jesteśmy w trakcie wykończenia mieszkania i jedną nogą w nowym, a drugą w starym mieszkaniu.
    Torby do szpitala spakowane. :)

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼

Wysłany: 26 listopada 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obawiam się tego covida..
    Olinaona żal się ile możesz bo nikt nas nie zrozumie jak my same. Ja teraz bardziej wegetuje niż żyje 😂 tez mam dziś 35+2.

olinaina lubi tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, moim zdaniem taki test na przeciwciała nie ma sensu, przynajmniej w tak krótkim czasie po możliwym kontakcie.
    Myślę że wyjdą ci zerowe.
    Ja też robiłam nawet nawet trochę dłuższej odczekałam, mój mąż miał stwierdzony covid, niby się odseparował i spał w innym pokoju, ale wchodziłam do pokoju, chwilę później miałam kontakt z tatą, który przyniósł covid że szpitala gdzie miał operacje i test pokazał że nie mam żadnych przeciwcial a też czułam się kiepsko w miedzyczasie.

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga właśnie wszyscy mówią żeby tak 2 tygodnie odczekać. Koleżance wyszły po niecałych 2 właśnie. Ale może faktycznie poczekam dłużej żeby nie robić za szybko.

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ