X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko z pochwy ostatnio po czym doczytałam, zepowinno być też z odbytu. Więc sama sobie zrobiłam i zaniosłam do labu, z samej pochwy wyszedł ujemny a ten mój juz dodatni :/ więc się wkuzylam na mojego gina, że dwa razy musiałam płacić. mam nadzieję, że już zmienił metodę

agik_1985 lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Nynka, tak mój lekarz prowadzący tam pracuje, Twój też?
    Ostatnio ten szpital nie ma najlepszej passy, nawet zameiscil o tym komunikat na stronie ale myślę że to są pomówienia i może będą się jeszcze bardziej starać :)

Tak tez mam tam lekarza.

Ja mysle, że to gejt jaki sie wylal na mamaginekolog i ludzie zaczeli najezdzac na szpital myslac, ze cos im sie uda.

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:06

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś waga 2,3 kg 🙈 tym sposobem z 15.01 zrobił się 6.01, ale wiem że teraz się na to nie patrzy 😅 kg w miesiąc, tylko nie potrafię tej wadze zaufać i myślę, że bliżej 2kg jednak będzie. Rozwarcie na opuszek, ale gin mówiła, że na tym etapie i jak już rodziłam to fizjologia nic złego się nie dzieje. Następna wizyta za 3 tygodnie.Ze spojeniem ok, ból związany z rozciąganiem i pozycją siedzącą, za tydzień mam jeszcze fizjo to mnie dokładniej posprawdza. Najważniejsze jednak jest to, że dziś głową była do dołu czyli dobrze przeczuwałam ❤️ teraz niech nawet nie próbuje się obracać 😅

MojAniolek:((, Robin27, Nynka, Karolina95, eszanka lubią tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin a czemu oddalają ? Chodzi o to że dużo rodzących czy covid ?
    Krolik możliwe że tyle dziecko przybrało, moj w 2tyg 400g, teraz niby na tydzień 200g mają przybierać.

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:06

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tak, przybrać tyle mogła, ale bardziej mi chodzi o wagę prognozowaną, że raczej bliżej jej tych 2kg niż 2,3 :D mocno się zdziwię jak tym razem waga urodzenia będzie zbliżona do tej z usg :D

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę i dostała Żelazo? Jakie miałyście wyniki?. W moim laboratorium norma jest 12-16, mój wynik to 12.6 i ginekolog mówi że w ciąży musi spaść do 11 by podać leki. Trochę mnie to dziwi bo q 1 ciąży już dawno miałam wprowadzone zelazo przez innego lekarza.

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u mnie w labo są normy 11,2-15,7 ja mam wynik 12. Zawsze mam wynik bliżej tej dolnej granicy, ale ginekolog nic nie mówi. W czerwcu miałam w sumie 13,3 i cały czas leci :/ Przyjmuje suple dla kobiet w ciąży gdzie jest laktoferyna i mała dawka żelaza i jedynie częściej wcinam buraczki. Myślę nad zakwasem z buraka żeby pić, ponoć też podbija żelazo. Ja tam bym nie chciała suplementować dodatkowo żelaza chyba większość ma przez to zaparcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 12:19

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich wartościach w dolnej granicy zdecydowanie lepiej podnosić poziom naturalnie, zakwas z buraka bardzo pomaga.

Po żelazie często występują zaparcia, także warto spróbować naturalnie. Dolna granicą w ciazy to i tak chyba spoko, bo często leci duuuzo więcej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 12:41

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zastanawiam się nad tym śpiworkiem dla małej

https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-2150616/1

Myślicie, że warto w taki wkładać dziecko do spania? Czy lepiej tylko ten na ramiączka i ubrać w cieplejszego pajaca? W sypialni mamy ok.20 stopni w nocy. Jakoś tak mi się nie widzi w taki gruby opatulać, myślę, że lepszy taki na ramiączkach, ale że nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi to podpytuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę i dostała Żelazo? Jakie miałyście wyniki?. W moim laboratorium norma jest 12-16, mój wynik to 12.6 i ginekolog mówi że w ciąży musi spaść do 11 by podać leki. Trochę mnie to dziwi bo q 1 ciąży już dawno miałam wprowadzone zelazo przez innego lekarza.

Ja mialam 10,5 i dostalam zelazo.
    Suplementacja zelazem wcale nie jest fajna w ciazy zwlaszcza, mi po miesiacu odstawil. Naturalnie podbijam.
    Zgadzam sie z Mag_len, dieta, zakwas, polecam tez floradix.

Pozatym 12,6 i to wynik w normie, czyli moze spada Ci poziom zelaza, ale nie masz jeszcze anemii. Poziom spada w kolejnosci zelazo>ferrytyna>hemoglobina.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dziewczyny, zastanawiam się nad tym śpiworkiem dla małej

https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-2150616/1

Myślicie, że warto w taki wkładać dziecko do spania? Czy lepiej tylko ten na ramiączka i ubrać w cieplejszego pajaca? W sypialni mamy ok.20 stopni w nocy. Jakoś tak mi się nie widzi w taki gruby opatulać, myślę, że lepszy taki na ramiączkach, ale że nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi to podpytuje :D
    W taki na ramiączka łatwiej odłożyć śpiące dziecko, choć z doświadczenia wiem, że i tak ciężko. Przynajmniej u mnie był problem 😅a 20 stopni to dobra temperatura do spania i nie ma co przesadzać z ubieraniem😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik ja kupilam taki polarowy na dlugi rekaw, bardziej po to zeby sie nie meczyc z nogawkami w nocy, ale nie wiem czy w ogole bede używać...
    Ja mam temperature w domu 18,5-19,5 w nocy, i planuje body, pajac i rożek.

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba odpuszczę ten. Ja lubię te na ramiączkach, jeden mam cienki drugi grubszy. W razie czego ją cieplej ubiorę. Jakoś nie mogę się do takich grubych rękawów przekonać także nie będę kombinować :D

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i nadal co jakiś czas przyjmuje żelazo w tabletkach.
    Dostałam gdy wynik spadł mi do 11. Obecnie mam lekko powyżej 12.
    Pamiętajcie żeby przyjmować witaminę B przy problemach z żelazem. No i warto popijać witamina C wtedy lepiej się wchłania. No i oczywiście jedzonko z żelazem :)

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 11,2 czasem 11,6 i dostałam żelazo ale faktycznie są po nim mega zaparcia i czarny stolec.
    Wiecie może czy teraz przed cc robią lewatywe ? Bo kurcze ja bym chyba wolała. Boję się że zaraz po będzie mi się chciało a jak tu zrobić z brzuchem poszytym..

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobine na poziomie 10 i biorę cały czas żelazo w płynie bo trochę lepiej je przyswajam. Chociaż szczerze mówiąc bardzo niewiele się podnosi
    Ale generalnie tak jak pisze Nynka, żelazo jest problematyczne.

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia musisz się w szpitalu dowiedzieć, myślę, że jak poprosisz to zrobią. Ja do sn bardzo chciałam i w sumie nawet nie pytali o zgodę, a ja nie protestowałam 😅 teraz też chcę, wtedy miałam do powrotu do domu spokój i nic mi nie zalegało 😁 próbowałam dzień przed wizytą w szpitalu sama w domu zrobić, ale nie umiałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 15:47

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja przed cc miałam lewatywę ale tylko dlatego że w tym szpitalu uznawali to za sposób na rozruszanie akcji porodowej.
    Myślę ze przed samym cc nie robią lewatywę, chyba ze można się jakoś dogadac

Aaggaa02
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ