Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam tylko z pochwy ostatnio po czym doczytałam, zepowinno być też z odbytu. Więc sama sobie zrobiłam i zaniosłam do labu, z samej pochwy wyszedł ujemny a ten mój juz dodatni więc się wkuzylam na mojego gina, że dwa razy musiałam płacić. mam nadzieję, że już zmienił metodę
agik_1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaggaa02 wrote:Nynka, tak mój lekarz prowadzący tam pracuje, Twój też?
Ostatnio ten szpital nie ma najlepszej passy, nawet zameiscil o tym komunikat na stronie ale myślę że to są pomówienia i może będą się jeszcze bardziej starać
Tak tez mam tam lekarza.
Ja mysle, że to gejt jaki sie wylal na mamaginekolog i ludzie zaczeli najezdzac na szpital myslac, ze cos im sie uda. -
Moja dziś waga 2,3 kg 🙈 tym sposobem z 15.01 zrobił się 6.01, ale wiem że teraz się na to nie patrzy 😅 kg w miesiąc, tylko nie potrafię tej wadze zaufać i myślę, że bliżej 2kg jednak będzie. Rozwarcie na opuszek, ale gin mówiła, że na tym etapie i jak już rodziłam to fizjologia nic złego się nie dzieje. Następna wizyta za 3 tygodnie.Ze spojeniem ok, ból związany z rozciąganiem i pozycją siedzącą, za tydzień mam jeszcze fizjo to mnie dokładniej posprawdza. Najważniejsze jednak jest to, że dziś głową była do dołu czyli dobrze przeczuwałam ❤️ teraz niech nawet nie próbuje się obracać 😅
MojAniolek:((, Robin27, Nynka, Karolina95, eszanka lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę i dostała Żelazo? Jakie miałyście wyniki?. W moim laboratorium norma jest 12-16, mój wynik to 12.6 i ginekolog mówi że w ciąży musi spaść do 11 by podać leki. Trochę mnie to dziwi bo q 1 ciąży już dawno miałam wprowadzone zelazo przez innego lekarza.
-
Ona u mnie w labo są normy 11,2-15,7 ja mam wynik 12. Zawsze mam wynik bliżej tej dolnej granicy, ale ginekolog nic nie mówi. W czerwcu miałam w sumie 13,3 i cały czas leci Przyjmuje suple dla kobiet w ciąży gdzie jest laktoferyna i mała dawka żelaza i jedynie częściej wcinam buraczki. Myślę nad zakwasem z buraka żeby pić, ponoć też podbija żelazo. Ja tam bym nie chciała suplementować dodatkowo żelaza chyba większość ma przez to zaparcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 12:19
-
Przy takich wartościach w dolnej granicy zdecydowanie lepiej podnosić poziom naturalnie, zakwas z buraka bardzo pomaga.
Po żelazie często występują zaparcia, także warto spróbować naturalnie. Dolna granicą w ciazy to i tak chyba spoko, bo często leci duuuzo więcej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 12:41
-
Dziewczyny, zastanawiam się nad tym śpiworkiem dla małej
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-2150616/1
Myślicie, że warto w taki wkładać dziecko do spania? Czy lepiej tylko ten na ramiączka i ubrać w cieplejszego pajaca? W sypialni mamy ok.20 stopni w nocy. Jakoś tak mi się nie widzi w taki gruby opatulać, myślę, że lepszy taki na ramiączkach, ale że nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi to podpytuje -
nick nieaktualnyOna28 wrote:Czy któraś z Was ma niska hemoglobinę i dostała Żelazo? Jakie miałyście wyniki?. W moim laboratorium norma jest 12-16, mój wynik to 12.6 i ginekolog mówi że w ciąży musi spaść do 11 by podać leki. Trochę mnie to dziwi bo q 1 ciąży już dawno miałam wprowadzone zelazo przez innego lekarza.
Ja mialam 10,5 i dostalam zelazo.
Suplementacja zelazem wcale nie jest fajna w ciazy zwlaszcza, mi po miesiacu odstawil. Naturalnie podbijam.
Zgadzam sie z Mag_len, dieta, zakwas, polecam tez floradix.
Pozatym 12,6 i to wynik w normie, czyli moze spada Ci poziom zelaza, ale nie masz jeszcze anemii. Poziom spada w kolejnosci zelazo>ferrytyna>hemoglobina. -
krolik wrote:Dziewczyny, zastanawiam się nad tym śpiworkiem dla małej
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/spiworek-niemowlecy-2150616/1
Myślicie, że warto w taki wkładać dziecko do spania? Czy lepiej tylko ten na ramiączka i ubrać w cieplejszego pajaca? W sypialni mamy ok.20 stopni w nocy. Jakoś tak mi się nie widzi w taki gruby opatulać, myślę, że lepszy taki na ramiączkach, ale że nie mam doświadczenia z zimowymi dziećmi to podpytuje -
nick nieaktualny
-
Ja miałam i nadal co jakiś czas przyjmuje żelazo w tabletkach.
Dostałam gdy wynik spadł mi do 11. Obecnie mam lekko powyżej 12.
Pamiętajcie żeby przyjmować witaminę B przy problemach z żelazem. No i warto popijać witamina C wtedy lepiej się wchłania. No i oczywiście jedzonko z żelazemLetrox 125/100
Pregna Start -
Ja mam 11,2 czasem 11,6 i dostałam żelazo ale faktycznie są po nim mega zaparcia i czarny stolec.
Wiecie może czy teraz przed cc robią lewatywe ? Bo kurcze ja bym chyba wolała. Boję się że zaraz po będzie mi się chciało a jak tu zrobić z brzuchem poszytym.. -
Karolcia musisz się w szpitalu dowiedzieć, myślę, że jak poprosisz to zrobią. Ja do sn bardzo chciałam i w sumie nawet nie pytali o zgodę, a ja nie protestowałam 😅 teraz też chcę, wtedy miałam do powrotu do domu spokój i nic mi nie zalegało 😁 próbowałam dzień przed wizytą w szpitalu sama w domu zrobić, ale nie umiałam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 15:47