X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czka na dole. Trzymajcie kciuki żeby do jutra i w sumie do końca już tam została :D A jak się jutro okaże, że dupką do dołu jednak to rozważam okno życia na tym etapie :D

Nynka lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Karolina i jak ktg? coś się pisało czy spokój?

Wszystko jest w porządku 😉

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony jak nam wątek przyspiesza. Zaraz grudzień i pierwsze dzieciaczki pewnie się pokażą (oby nie moje, moje chcemy poznać w styczniu🙏🙏🙏)

Co do nastrojów to ja bardziej widze, ze mnie wszystko denerwuje, sama widze, ze jestem czepialska na potęgę....

Ktoś pytał o poród w Warszawie, ja planuje na Starynkiewicza.

Kurde ja mysle, ze moje to z 2500 za tydzien mi pokaże 🙈 oby nie i oby zwolnił z nabieraniem tego tluszczyku...

Jeszcze 10 tygodni, a przynajmniej 8, a mnie plecy tak bolą, że masakra. Po prosilam męża żeby moją piłkę poszukal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 13:09

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizyty od jakiegoś czasu co 2 tygodnie.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, to może się spotkamy w szpitalu:), też tam planuje rodzic.

Nynka, mama85 lubią tę wiadomość

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. dostałam antybiotyk na moje słabe wyniki moczu i jak nie pomoże to czeka mnie 3dniowy szpital. Kontrola za 2tygodnie. Wtedy też pobierany gbs(miałyście już?)
    Kluska ma około 2300g i jest tydzień do przodu na USG.

Karolcia15031 lubi tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Ja też po wizycie. dostałam antybiotyk na moje słabe wyniki moczu i jak nie pomoże to czeka mnie 3dniowy szpital. Kontrola za 2tygodnie. Wtedy też pobierany gbs(miałyście już?)
    Kluska ma około 2300g i jest tydzień do przodu na USG.
    Ja miałam gbs pobrany, na szczęście wynik ujemny😉
    Oby antybiotyk pomógł i obeszło się bez szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 14:34

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj pobrane w pon będą wyniki .
    Mam nadzieję że będzie ok 😕

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... dziewczyny mi się zmienił gin (mój trzeci). Dzisiaj byłam u niego na drugiej wizycie i zrobił mi tylko badanie ginekologiczne - tak jak ostatnio. Powiedział, że USG nie zrobi, bo to złom 🥴 Jutro idę do mojego pierwszego gina, żeby zobaczyć mała na USG, której nie widziałam od 7 tygodni. Masakra! Na co te składki zdrowotne idą 😥

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbsa miałam pobieranego tydzień temu a za tydzień odbiorę wynik. Dziś zaczynam 35ty 😳 wizyty mam co 2 tyg , nastepna w 36 tyg. Dzwoniłam dziś do szpitala żeby się dowiedzieć co i jak z cc. Muszę się umówić na dany termin, przed przyjęciem test na covid, potem na patologie,następnego dnia cc,pionizacja po 6h. Jeśli cc będzie rano to dziecko na noc będę miała chyba ze sobą. Mąż jak na ten czas może przyjechać na 2h kangurowania ale raczej nie przyjedzie bo będzie z starszą .

Wysłany: 24 listopada 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak moja na nfz też miała słaby sprzęt..dlatego zmieniłam na prywatnego co pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić.
    Lilka wydaje mi się że Ci zrobią cc tylko musisz twardo im to powiedzieć ,że Ty już miałaś tą przyjemność rodzić sn i nie muszą Ci tłumaczyć jaki to piękny cud narodzin

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Nynka, to może się spotkamy w szpitalu:), też tam planuje rodzic.

Oo super😊
    Masz tam lekarza?

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w temacie GBSa - jak miałyście pobrany ten wymaz? Bo ja mam wątpliwości co do sposobu pobrania przez mojego lekarza i to nie tylko teraz, ale w poprzedniej ciąży również. Miałam pobrane na taki wacik i posmyrał mi tylko trochę w wejściu do pochwy i tyle. Od innej lekarki słyszałam, że ten wymaz prawidłowo zrobiony powinien być zarówno z pochwy jak i z odbytu, nie wiem tylko czy to na jedną wymazówkę czy na dwie się pobiera w takiej wersji.
    A obiekcje mam też dlatego, że: kilka lat temu, jeszcze przed pierwszą ciążą, w wymazie wyszedł mi ten paciorkowiec, a trzy lata później właśnie przed porodem (pobrany w wyżej opisany sposób przez to smyrnięcie przez mojego lekarza) wyszło, że go nie mam. Tak się złożyło, że poród był przed terminem a ja nie zdążyłam odebrać tego wyniku, więc chyba miałam podany antybiotyk, tak wnioskuję z karty pobytu w szpitalu. Natomiast robiłam prywatnie wymazy w tym roku dwa razy, ostatni we wrześniu, i w obu wyszedł dodatni Gbs. Nie wiem czy on może tak pojawiać się i znikać dlatego mam wątpliwości czy po prostu sposób pobrania wymazu był prawidłowy. I jestem ciekawa jaki będzie wynik z tego poniedziałkowego pobrania, dodatkowo przed pobraniem miałam usg dopochwowe z tym żelem, ale według lekarza ten żel nie zaburzy wyniku, bo pytałam.
    Co o tym myślicie? Będę wdzięczna za każdą poradę 😊

• krolik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik ja jeszcze nie miałam pobieranego w tej ciąży, ale w poprzedniej pobierała mi patyczkiem z pochwy i odbytu, takie właśnie smyrnięcie. Wynik ujemny. Z tego co wiem to jak raz był dodatni to później może być ujemny, jednak jak już raz wynik dodatni się pojawił to w szpitalu już zawsze będą to brać pod uwagę.

agik_1985 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik ja miałam ostatnio pobierany z pochw (miałam wrażenie że pobierał nie tylko z zewnątrz ale i wewnatrz) i drugim patyczkiem z odbytu (wsadził go chyba kawałeczek)

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pochwy ze środka( takim patyczkiem podobnym jak do czyszczenia uszu tylko dluższym) a z odbytu tylko tak jakby z wierzchu

A czy dodatni wynik może byc wskazaniem na cc?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 34tyg+4 dni .. także już zaczynam odliczać 😳
    Kiedy to zleciało

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolona nie, dodatni gbs to nie wskazanie do cc. Podają tylko antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej jeszcze nie mialam, ale w poprzedniej pamietam ze smyrala mnie po okolicy pochwy i w srodku, i tam samo w odbycie.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, tak mój lekarz prowadzący tam pracuje, Twój też?
    Ostatnio ten szpital nie ma najlepszej passy, nawet zameiscil o tym komunikat na stronie ale myślę że to są pomówienia i może będą się jeszcze bardziej starać :)

Aaggaa02
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ