Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.
Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag
A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby. -
Karolcia15031 wrote:Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.
Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag
A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby. -
nick nieaktualnyU mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...
Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.
Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈 -
Na ten moment z kosmetyków mam linomag zielony, płatki kosmetyczne, krem momme na zime, do noska wodę morską i sól fizjo,zestaw do paznokci, octanisept. Planuje jeszcze kupić olejek migdałowy babydream, bo ten co kupiłam sama używam 😅 płyn do kąpieli babydream ten co dla starszej. Do noska kupię zwykłą gruszkę i mam też takiego pingwinka do wyciągnia katarku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 17:18
-
Nynka wrote:U mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...
Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.
Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 18:49
-
nick nieaktualnyOna28 wrote:Pierwsze słyszę ze na to zwracają uwagę, mnie nikt nie pytał czy bylam w wc . W sumie tylko po pionizacji położna mówiła żebym w ciągu kilku h się wysikała,ale mimo picia nie dałam rady i kazały mi iść pod prysznic odkręcić wodę i próbować wtedy.
Ja dostalam info, ze to dla nich info ze nie pojawila sie nie droznosc i jelita nie zostaly uszkodzone.🤷♀️
Teraz mam zamiar albo wziac ze soba czopki albo po ptosic w szpitalu.
Zamowilam część apteki💪 cz3sc mam w innej aptece, czesc na allegro, ja nie wiem kiedy sie wyrobie🙈 -
Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?
Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.
Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂
Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego -
Karolcia15031 wrote:Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?
Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.
Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂
Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego -
Kamyczek nogi do góry i leż 😅 a tak serio to chyba nie ma, jedynie faktycznie siła grawitacji może trochę zadziałać w pozycjach odwróconych jak trochę mniej dzidzia będzie na kanał rodny napierać. Przy obniżonych narządach takie pozycje dobrze robią, bo dzięki grawitacji trochę się podnoszą do góry to i może na dzidziusia wpłynie żeby się nie spieszył 😅
Mi jeszcze tak wielu rzeczy brakuje 🙈 ale w przyszłym tygodniu już domówię resztę rzeczy. Jutro liczę jeszcze na jakieś promka na black friday i dokupię młodej sweterki i śpiworek do wózka. Swoją drogą ceny sweterków dla dzieci mnie przerażają 🙄 60 zł za sweterek 🙄 nawet po zniżkach tanio nie wychodzi jak na rzecz, która miesiąc ponosi 🙄 -
Karolina jeszcze jakby to dziecko tyle w tym pochodziło co dorosły 🙈
Spać nie mogę, jestem taka zmęczona, ale w młodą coś wstąpiło i biega mi w brzuchu 🙈 jeszcze mam te niespokojne nogi i ciągle muszę ruszać. Wypiłam sok z biraka na noc i zgaga mnie dopadła. Masakra jakaś 🙈 poszłam na tv i mąż przez sen mnie przepraszał, że on może spać, a ja nie 🤣 nie wiem czy on tak na zaś żebym się czasem na niego nie obraziła czy w pół śnie miał majaki 🤣 -
nick nieaktualnyMam schize, że ja czegoś zapomne waznego zbtej wyprawki...
Wczoraj robilam to zamówienie, takie rzeczy potrzebne od już i mam poczucie, ze czegoś zapominam...
Śnił mi sie pierwszy raz poród. Mialam cc, po tez szybko wstalam bez bolu, od razu sie ubieralam, mowilam poloznej co ma założyć🙈🤣 a pozniej myslalam, czemu nic nie boli i jak urodzilam i byla w karte jakas dziwna nazwa porodu napisana🙈 -
U mnie hemoglobina 11,6 i dostałam od doktor żelazo. Położna mówiła ze przy dolnych wartościach normy może być osłabienie, zawroty głowy.
Zamówiłam wczoraj cześć rzeczy - kocyki, pieluszki muslinowe, otulacze, śpiworek do wózka. Ile to pieniędzy a gdzie ubranka 🙈 mamy dziewczynek, co kupowaliście na początek?
Śpiworek do spania mamy na ramiączkach odpinanych i suwak z boku. Ubiór pod spod zależy od temp. w domu i grubości spiworka (tog). U zaufaj położnej była grafika w tym temacie.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Jakie czapki dla maluszków kupowałyscie? Bawełniane czy wełniane?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Eszanka ja mam dla małej głównie bodziaki na krótki i długi rękaw, spodnie dresowe, półśpioszki, pajacyki w dużej ilości i skarpetki. Czapeczki kupiłam bawełniane lekkie, po kąpieli. Z czapką na zewnątrz miałam największy problem więc wzięłam pierwszą lepszą ze smyka. Jeszcze musze dokupić sweterki na guziczki, bo tego nie mam w ogóle.
-
Mag_len według om 35+0,usg 35+2 , 22.12 mam skończony 39tyg i wtedy mam nadzieję że będzie cc.
Nynka cesarka marzenie heh poproszę o taką. Mi też jak się sni poród to nic nie boli 😂
Przyszła mi dziś walizja,zamówiłam taką średnią chyba 60L. Chyba poprasuje sobie już koszule i z reklamówki przepakuje do walizki. Dziewczyny czy macie teraz więcej śluzu? Bo ja mam wrażenie że cały czas mam mokro a wczesniej tak nie miałam.