X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skompletowalyscie już wyprawkę kosmetyczną dla dzieci ? Co się w niej znalazło ? ;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.

Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag

A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.

Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag

A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby.
    Ja mam do noska fride i przy większym katarze sprawdzał mi się katarek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
    Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...

Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.

Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lewatywy to powinien być standard przed cc.potem w trakcie mięśnie się rozluźniają i łatwo o jakąś infekcje.
    Mnie przy SN pytali czy robiłam sobie sama w domu, ale mnie przed porodami tak czyściło, że lewatywa była zbedna😉

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment z kosmetyków mam linomag zielony, płatki kosmetyczne, krem momme na zime, do noska wodę morską i sól fizjo,zestaw do paznokci, octanisept. Planuje jeszcze kupić olejek migdałowy babydream, bo ten co kupiłam sama używam 😅 płyn do kąpieli babydream ten co dla starszej. Do noska kupię zwykłą gruszkę i mam też takiego pingwinka do wyciągnia katarku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 17:18

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ogarnęłam całej apteki😭

Dziś kończę 34tydzien, bardzo chce dotrzymać stycznia. Czy leżąc i nic nie robiąc mam szanse? 🤣🤣🤣 Macie jakieś sposoby na przetrzymanie?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    U mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
    Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...

Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.

Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈
    Pierwsze słyszę ze na to zwracają uwagę, mnie nikt nie pytał czy bylam w wc . W sumie tylko po pionizacji położna mówiła żebym w ciągu kilku h się wysikała,ale mimo picia nie dałam rady i kazały mi iść pod prysznic odkręcić wodę i próbować wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 18:49

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie prywatnej, mały wyszedł 2600g. Czyli o 100 większy niż we wtorek😉 lekarz mówi, że raczej ciężko będzie dotrwać do 1 stycznia... 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Pierwsze słyszę ze na to zwracają uwagę, mnie nikt nie pytał czy bylam w wc . W sumie tylko po pionizacji położna mówiła żebym w ciągu kilku h się wysikała,ale mimo picia nie dałam rady i kazały mi iść pod prysznic odkręcić wodę i próbować wtedy.

Ja dostalam info, ze to dla nich info ze nie pojawila sie nie droznosc i jelita nie zostaly uszkodzone.🤷‍♀️
    Teraz mam zamiar albo wziac ze soba czopki albo po ptosic w szpitalu.

Zamowilam część apteki💪 cz3sc mam w innej aptece, czesc na allegro, ja nie wiem kiedy sie wyrobie🙈

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?

Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.

Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂

Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?

Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.

Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂

Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego
    Karolcia a który masz teraz tydzień? U mnie dziś 34t1d ale wg pomiarów wychodziło ok 35t4d.

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek nogi do góry i leż 😅 a tak serio to chyba nie ma, jedynie faktycznie siła grawitacji może trochę zadziałać w pozycjach odwróconych jak trochę mniej dzidzia będzie na kanał rodny napierać. Przy obniżonych narządach takie pozycje dobrze robią, bo dzięki grawitacji trochę się podnoszą do góry to i może na dzidziusia wpłynie żeby się nie spieszył 😅

Mi jeszcze tak wielu rzeczy brakuje 🙈 ale w przyszłym tygodniu już domówię resztę rzeczy. Jutro liczę jeszcze na jakieś promka na black friday i dokupię młodej sweterki i śpiworek do wózka. Swoją drogą ceny sweterków dla dzieci mnie przerażają 🙄 60 zł za sweterek 🙄 nawet po zniżkach tanio nie wychodzi jak na rzecz, która miesiąc ponosi 🙄

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik, malutkie rzeczy dla dzieci a cena jak za ubrania dla dorosłych albo i droższe.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeszcze jakby to dziecko tyle w tym pochodziło co dorosły 🙈

Spać nie mogę, jestem taka zmęczona, ale w młodą coś wstąpiło i biega mi w brzuchu 🙈 jeszcze mam te niespokojne nogi i ciągle muszę ruszać. Wypiłam sok z biraka na noc i zgaga mnie dopadła. Masakra jakaś 🙈 poszłam na tv i mąż przez sen mnie przepraszał, że on może spać, a ja nie 🤣 nie wiem czy on tak na zaś żebym się czasem na niego nie obraziła czy w pół śnie miał majaki 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam schize, że ja czegoś zapomne waznego zbtej wyprawki...
    Wczoraj robilam to zamówienie, takie rzeczy potrzebne od już i mam poczucie, ze czegoś zapominam...

Śnił mi sie pierwszy raz poród. Mialam cc, po tez szybko wstalam bez bolu, od razu sie ubieralam, mowilam poloznej co ma założyć🙈🤣 a pozniej myslalam, czemu nic nie boli i jak urodzilam i byla w karte jakas dziwna nazwa porodu napisana🙈

• eszanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 11,6 i dostałam od doktor żelazo. Położna mówiła ze przy dolnych wartościach normy może być osłabienie, zawroty głowy.

Zamówiłam wczoraj cześć rzeczy - kocyki, pieluszki muslinowe, otulacze, śpiworek do wózka. Ile to pieniędzy a gdzie ubranka 🙈 mamy dziewczynek, co kupowaliście na początek?

Śpiworek do spania mamy na ramiączkach odpinanych i suwak z boku. Ubiór pod spod zależy od temp. w domu i grubości spiworka (tog). U zaufaj położnej była grafika w tym temacie.
    c1902b053f59.jpg

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie czapki dla maluszków kupowałyscie? Bawełniane czy wełniane?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka ja mam dla małej głównie bodziaki na krótki i długi rękaw, spodnie dresowe, półśpioszki, pajacyki w dużej ilości i skarpetki. Czapeczki kupiłam bawełniane lekkie, po kąpieli. Z czapką na zewnątrz miałam największy problem więc wzięłam pierwszą lepszą ze smyka. Jeszcze musze dokupić sweterki na guziczki, bo tego nie mam w ogóle.

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len według om 35+0,usg 35+2 , 22.12 mam skończony 39tyg i wtedy mam nadzieję że będzie cc.

Nynka cesarka marzenie heh poproszę o taką. Mi też jak się sni poród to nic nie boli 😂

Przyszła mi dziś walizja,zamówiłam taką średnią chyba 60L. Chyba poprasuje sobie już koszule i z reklamówki przepakuje do walizki. Dziewczyny czy macie teraz więcej śluzu? Bo ja mam wrażenie że cały czas mam mokro a wczesniej tak nie miałam.

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ