X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skompletowalyscie już wyprawkę kosmetyczną dla dzieci ? Co się w niej znalazło ? ;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.

Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag

A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Mi właśnie przy starszej przed cc zrobili lewatywe i też miałam parę dni spokoju tym bardziej że 3doby nie jadłam. Teraz tak sie pozmieniało w tych szpitalach że właśnie nie wiem ale myślę że jak poproszę to dostane.

Karolina95 ja mam potrzebne minimum:zestaw do paznokci,patyczki z ogranicznikiem, płatki bawałniane duże,krem do pupki linomag,balsam z linomagu,żel do kąpieli linomag

A właśnie miałam Was też pytać czego używać do noska chodzi mi o ewentualne gluty, przy starszej nic nie miałam bo nie było potrzeby.
    Ja mam do noska fride i przy większym katarze sprawdzał mi się katarek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
    Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...

Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.

Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lewatywy to powinien być standard przed cc.potem w trakcie mięśnie się rozluźniają i łatwo o jakąś infekcje.
    Mnie przy SN pytali czy robiłam sobie sama w domu, ale mnie przed porodami tak czyściło, że lewatywa była zbedna😉

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment z kosmetyków mam linomag zielony, płatki kosmetyczne, krem momme na zime, do noska wodę morską i sól fizjo,zestaw do paznokci, octanisept. Planuje jeszcze kupić olejek migdałowy babydream, bo ten co kupiłam sama używam 😅 płyn do kąpieli babydream ten co dla starszej. Do noska kupię zwykłą gruszkę i mam też takiego pingwinka do wyciągnia katarku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 17:18

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ogarnęłam całej apteki😭

Dziś kończę 34tydzien, bardzo chce dotrzymać stycznia. Czy leżąc i nic nie robiąc mam szanse? 🤣🤣🤣 Macie jakieś sposoby na przetrzymanie?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    U mnie w szpitalu robia przed CC lewatywe, taka malutką, nie wiem 100-150ml.
    Ja to bym chciala wyproznienie jak najszybciej po CC, bo bez tego nie wypisuja ze szpitala...

Ja do nosa tylko sól morska albo fizjologiczna, frida w ostatecznosci katarek. No i inhalacje.

Ja nadal apteki nie skompletowalam🙈
    Pierwsze słyszę ze na to zwracają uwagę, mnie nikt nie pytał czy bylam w wc . W sumie tylko po pionizacji położna mówiła żebym w ciągu kilku h się wysikała,ale mimo picia nie dałam rady i kazały mi iść pod prysznic odkręcić wodę i próbować wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 18:49

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie prywatnej, mały wyszedł 2600g. Czyli o 100 większy niż we wtorek😉 lekarz mówi, że raczej ciężko będzie dotrwać do 1 stycznia... 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Pierwsze słyszę ze na to zwracają uwagę, mnie nikt nie pytał czy bylam w wc . W sumie tylko po pionizacji położna mówiła żebym w ciągu kilku h się wysikała,ale mimo picia nie dałam rady i kazały mi iść pod prysznic odkręcić wodę i próbować wtedy.

Ja dostalam info, ze to dla nich info ze nie pojawila sie nie droznosc i jelita nie zostaly uszkodzone.🤷‍♀️
    Teraz mam zamiar albo wziac ze soba czopki albo po ptosic w szpitalu.

Zamowilam część apteki💪 cz3sc mam w innej aptece, czesc na allegro, ja nie wiem kiedy sie wyrobie🙈

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?

Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.

Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂

Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Mnie w dzień wypisu też pytali czy był stolec ale ja okłamałam że był,ale z czego miał być skoro od niedzieli godz.18 nic nie jadłam w poniedziałek lewatywa i cc a pierwszy posiłek w czwartek w dniu wypisu..to z czego?

Mag_len duży chłopak ☺ mi się wydaje że nawet do terminu cc w 39tyg nie dotrzymam. Od wczoraj mam bóle jak na okres, w nocy budzą mnie skurcze przepowiadajace które są juz nieprzyjemne..ciekawa jestem jaka szyjka będzie w środę na wizycie.

Kamyczek pewnie to będzie lepsze niż sprzatanie i chodzenie ☺ ale gorzej jak zalęgniesz do tego stopnia że do toalety będzie ciężko iść 😂

Z aptecznych to mam octanisept,vigantol ,pedicetamol muszę dokupić czopki glicerynowe w razie czego
    Karolcia a który masz teraz tydzień? U mnie dziś 34t1d ale wg pomiarów wychodziło ok 35t4d.

• krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek nogi do góry i leż 😅 a tak serio to chyba nie ma, jedynie faktycznie siła grawitacji może trochę zadziałać w pozycjach odwróconych jak trochę mniej dzidzia będzie na kanał rodny napierać. Przy obniżonych narządach takie pozycje dobrze robią, bo dzięki grawitacji trochę się podnoszą do góry to i może na dzidziusia wpłynie żeby się nie spieszył 😅

Mi jeszcze tak wielu rzeczy brakuje 🙈 ale w przyszłym tygodniu już domówię resztę rzeczy. Jutro liczę jeszcze na jakieś promka na black friday i dokupię młodej sweterki i śpiworek do wózka. Swoją drogą ceny sweterków dla dzieci mnie przerażają 🙄 60 zł za sweterek 🙄 nawet po zniżkach tanio nie wychodzi jak na rzecz, która miesiąc ponosi 🙄

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik, malutkie rzeczy dla dzieci a cena jak za ubrania dla dorosłych albo i droższe.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeszcze jakby to dziecko tyle w tym pochodziło co dorosły 🙈

Spać nie mogę, jestem taka zmęczona, ale w młodą coś wstąpiło i biega mi w brzuchu 🙈 jeszcze mam te niespokojne nogi i ciągle muszę ruszać. Wypiłam sok z biraka na noc i zgaga mnie dopadła. Masakra jakaś 🙈 poszłam na tv i mąż przez sen mnie przepraszał, że on może spać, a ja nie 🤣 nie wiem czy on tak na zaś żebym się czasem na niego nie obraziła czy w pół śnie miał majaki 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam schize, że ja czegoś zapomne waznego zbtej wyprawki...
    Wczoraj robilam to zamówienie, takie rzeczy potrzebne od już i mam poczucie, ze czegoś zapominam...

Śnił mi sie pierwszy raz poród. Mialam cc, po tez szybko wstalam bez bolu, od razu sie ubieralam, mowilam poloznej co ma założyć🙈🤣 a pozniej myslalam, czemu nic nie boli i jak urodzilam i byla w karte jakas dziwna nazwa porodu napisana🙈

• eszanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 11,6 i dostałam od doktor żelazo. Położna mówiła ze przy dolnych wartościach normy może być osłabienie, zawroty głowy.

Zamówiłam wczoraj cześć rzeczy - kocyki, pieluszki muslinowe, otulacze, śpiworek do wózka. Ile to pieniędzy a gdzie ubranka 🙈 mamy dziewczynek, co kupowaliście na początek?

Śpiworek do spania mamy na ramiączkach odpinanych i suwak z boku. Ubiór pod spod zależy od temp. w domu i grubości spiworka (tog). U zaufaj położnej była grafika w tym temacie.
    c1902b053f59.jpg

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie czapki dla maluszków kupowałyscie? Bawełniane czy wełniane?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka ja mam dla małej głównie bodziaki na krótki i długi rękaw, spodnie dresowe, półśpioszki, pajacyki w dużej ilości i skarpetki. Czapeczki kupiłam bawełniane lekkie, po kąpieli. Z czapką na zewnątrz miałam największy problem więc wzięłam pierwszą lepszą ze smyka. Jeszcze musze dokupić sweterki na guziczki, bo tego nie mam w ogóle.

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len według om 35+0,usg 35+2 , 22.12 mam skończony 39tyg i wtedy mam nadzieję że będzie cc.

Nynka cesarka marzenie heh poproszę o taką. Mi też jak się sni poród to nic nie boli 😂

Przyszła mi dziś walizja,zamówiłam taką średnią chyba 60L. Chyba poprasuje sobie już koszule i z reklamówki przepakuje do walizki. Dziewczyny czy macie teraz więcej śluzu? Bo ja mam wrażenie że cały czas mam mokro a wczesniej tak nie miałam.

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ