Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nynka ja jedynie nie powierzę mojemu ciuchów na wyjście dla siebie, bo mi przywiezie za małe spodnie z imitacji skóry coby jeszcze trudniej sie ubierało 🤣 a jeśli jednak wybór padnie na coś wygodnego to dostanę gacie po babci 🤣 w dużo rzeczy umie, ale jak sobie przypomnę co mi przywiózł do szpitala po poronieniu to mam wrażenie, ze to bylo specjalnie żeby mnie rozbawić 😅
-
Królik, hehe dobre tak w tej kwestii też bym nie ryzykowała 😉
Zresztą po 1 porodzie ja sama dałam ciała, bo na wyjście że szpitala oczywiście nie naszykowałam ubran, więc przez telefon mu. Mówiłam co ma przywieźć dla mnie. I tak byłam pod zludnym wrażeniem tego że już nie mam brzucha, że nie zmieściłam się w rzeczy które mi przywiózł😉 dobrze ze przywiózł na wszelki wypadek sukienkę ciążowa to nie wyszłam w koszuli nocnejAaggaa02 -
Mój ogarnie, ale ja się zawsze złoszczę bo jak gotuję to cała kuchnia zawalona, jak sprząta to najpierw robi bałagan większy niż byl a potem ogarnia.. Ale ogólnie ja jestem z tych co to wszystko robią lepiei szybciej 😂😅😅 i często się złoszczę, bo np robimy śniadanie i ja już zdarzę zjeść a On dopieszcza jeszcze swoje kanapki😅 ale nie mogę narzekac☺️ Dzieci też ogarnie, pobawi się z nimi itp.
Jednak Do szpitala wolę sobie sama rzeczy przygotować. Coś tam na pewno im pomroze ale wiem, że z głodu by nie umarli☺️
-
Ja mam podobnie jak Mag_len niby mój chłop wszystko zrobi ale jak gotuje to bałagani, jak powiesi pranie to mam wiecej prasowania niż bum sama rozwiesiła. Raczej wie gdzie co mamy ale wole nie liczyć na jego wybory. Co do dziecka to jak była mała to pomagał:kąpał, przebierał,karmił ale później ja jakoś za bardzo wszystko przejełam i on z dzieckiem to w sumie nic nie robi. Ja do pracy to szybko dziecko do przedszkola, potem do pracy, jak tesciowej nie ma to obiad, potem z dzieckiem na spacer lub plac zabaw ,kolacja ja też robie, dziecko kąpie ( no teraz to ona się sama kąpie) tylko fakt że mój mąż pracuje od rana do przeważnie 18-19 i w każdą sobotę do około 15-16 a to fizyczna praca ale wiem że popełniłam błąd i teraz muszę wdrążyc zmiany bo ja nie ogarne dzieci, pracy i zaraz całego domu, ogrodu i nie wiadomo co jeszcze..
-
Mój mąż też zrobi wszystko. Po swojemu może nie wszystko tak jak ja bym chciała ( np uważam że za mało dokładnie robi porządki zapomina o zakamarkach ale to szczegół) ale i pranie zrobi i dom ogarnie i małą (zajmuje się nią 100 razy lepiej niż ja) i jedzenie. Nic im nie szykuje na mój pobyt w szpitalu. Albo coś sobie ugotuja albo kupią w garmazerce. Dadzą radę.
Jestem dziś po wizycie i jestem załamana masa dziecka.2800 a tu dopiero 34t5d. Doktor zaczął się przypatrywać mojej cuekzycy jak prowadzę jakie cukry jak hemoglobina glikowana. Ale wszytsko ok cukry do 130. Glikowana poniżej normy. Ja też chudnę wody w porządku. Ale mam przynieść na kontrolę za 1.5 tyg 18.12. a potem 29.12. jak będzie miał wtedy jakieś wątpliwości to wtedy cięcie mi zrobi... -
Nynka wrote:Czyli rozumiem, że będąc w innej przychodni mogę wziąć położną z innej? Pierwsze slysze. Jak tak to elegancko.
Dziewczyny nie obrazcie sie ale czy Wasze chłopy to cokolwiek w domu robią? Wszystko im szykujecie, mrozicie, gotujecie?.
Ja przy 1 ciąży miałam położna z innej miejscowości bo czytałam o niej pozytywne opinie ale okazała się beznadziejna. Szlak mnie trafiał jak mi po porodzie przychodziła, a była 6x.🙄 w ciąży była też od 30 tyg chyba co 2-3tyg.
Teraz znalazłam jakaś młoda dziewczynę z mojego miasta i od razu przez telefon z nią ustaliłam że chce dopiero wizytę po porodzie. Ale jak chce to jej podpisze papiery ze chodziła w ciąży tez. Jak będzie wszystko ok to powiem żeby tylko1x przyszła.
Ja myślałam żeby mężowi zrobić coś do zamrożenia ale on stwierdził, że dobie poradzi byle by miał dla corki przygotowane w miarę jedzenie. Więc coś ugotuje ale będzie miał też awaryjnie słoiki do podania.
Czy tylko ja mam problem ze spaniem?? Od jakiegoś czasu jak wstanę do wc to potem nie mogę spać. Mam też taka zgage, że ciągnie mnie na wymioty. Pije właśnie mleko może coś pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 03:14
-
Mój akurat jak wiesza pranie to wszystko jest rowniutkie😍bo każda rzecz jaką robi to robi bardzo dokładnie, może dlatego tak wolno... Ale bałaganiarz jest😅
No i nie mogę powiedzieć, bo do tej pory jak jest w domu to kąpię i często usypia dziewczyny. Ale, że pracuje na zmiany to różnie to bywa☺️
Właśnie niedawno gadaliśmy i zastanawialiśmy się czy tylko my usypiamy dzievi w wieku 6 i 4 lata? Czy Wasze dzieci zasypiają same? U nas zawsze wieczorem czytamy im po wybranej książce a potem siedzimy/leżymy z nimi aż zasną... -
nick nieaktualnyMoj robi wiele rzeczy nie po mojemu, inne z kolei robi aż za bardzo dokładnie.... ale robi, więc nie martwie sie o to, ze czegoś nie ogarnie. I jest też meeeegaaaa wolny, i z kolacją np jest jak u Mag_len🙈 a najgorsze, że mlody ma to po nim, a najlepsze, że jego to irytuje🤣 mowie karma wraca🤣
Ja też slabo spie, albo rls, albo zgaga albo nie moge zasnąć...
Sovi od poczatku taka waga? Ja sie spodziewam podobnej masy za tydzień...nie martw sie, lekarz coś komentyje negatywnie?
Mag_len moj prawie 4 lata, i my codziennie czytamy, i tez zasypiamy z nim na dodatek trzeba trzymac za rączke, i co noc ląduje u nas....
Ej wciąż szukam czapki idealnej dla bobasia, pokażcie jakie macieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 09:29
-
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/newbie/44-86/Akcesoria/mossor/dzianinowa-czapka/154880/?gclid=Cj0KCQiAzMGNBhCyARIsANpUkzNn27rsRUjCCxwqGStVrReoDNXzHpSmJMSx3dB-2eB3JYkegsxM6MsaAvCvEALw_wcB
ja mam cos taka czapkę. ale kupiłam na vinted z jakiejś wcześniejszej kolekcji nowa z metka -
Ja dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje, bo mówiłam lekarzowi że ostatnio mniej ruchów czuje i w ogóle mam jakias inna wydzielinę bardziej wodnista. Lepiej sprawdzić niż później ma dojść do tragedii a może odrazu mi zrobią cc
Mała już 2700g ktg też w porządkuAudreyyy lubi tę wiadomość
Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:Ja dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje, bo mówiłam lekarzowi że ostatnio mniej ruchów czuje i w ogóle mam jakias inna wydzielinę bardziej wodnista. Lepiej sprawdzić niż później ma dojść do tragedii a może odrazu mi zrobią cc
Mała już 2700g ktg też w porządku
Ojej, lepiej dmuchać na zimne.. Kiedy idziesz? -
ja to dziewczyny myśle, że pierwsza się rozpakuje. Termin normalnie na 01-03.12, CC juz ustalona na 27.12 ale lekarka powiedziała ze nie widzi szans na dotarcie do terminu, że w ogole wątpi że do świąt dotrzymam. Wszędzie już w zasadzie jeżdze z torbą i ogolnie dopadł mnie stres przedporodowy. Dodatkowo z każdej strony mnie wszyscy atakują, czemu " nie przyspiesze CC" skoro i tak wiadomo ze nie donosze i nikt nie rozumie ze nikt mnie nie wpisze na planowa CC przed 39 tc (tak tną w Krakowie- tylko tydzien przed terminem) jeśli nie ma zagrozenia typu lozysko przodujące, czy cukrzyca... a z szyjką czy bez szyjki to niektore babki chodzą tygodniami, a niektóre mają długą pozamykaną i nagle im wody odchodzą. Teściowa mnnie nakręciła wczoraj ze co jak nie zdaze do szpitala ( mam 15 minut ), co jak nie zdążą zrobic CC.. i całą noc nie spałam. Z drugiej strony tlumacze sobie ze przeciez kazda kobieta ktora nawet jest zapisana na planową CC moze wczesniej zacząć rodzic np. w 37+1 itd. i nikt tego nie przewidzi.
-
Weal nie przejmuj się, ja w obu ciążach chodziłam z rozwarciem. W pierwszej wypisali mnie ze szpitala chyba w 37 tygodniu z rozwarciem i mówili że pewnie zaraz wrócę a dotrwałam jeszcze chyba 10 dni. W drugiej podobnie i o dziwo dotrwałam jeszcze dluzej😅
Też mi lekarz ostatnio mówił, że może do świąt nie dotrwam.. Jutro idę na wizytę to zobaczymy co slychac☺️
I nie ma co się stresować, u nas były sytuację, że lekarze wpisywali wcześnie na cc i dzieciaczki rodziły się jeszcze z oznakami wczesnuactwa i lekarze z noworodków zaczęli się buntować bo były sytuacje, że robili dużo cięć i inkubatorze brakowało. Także lepiej, że o czasie wpisują, a jak się zacznie wcześniej to od razu jedz i na pewno zdazysz☺️ -
nick nieaktualnyWeal, weź najpierw ucisz tych wszystkich mądrych z otoczenia albo ich unikaj. Ludzie są bezmyślni.
Moi też w pierwszej ciąży na odległość byli dobrymi komentatorami i mądralami...przestalam ich informlwac o szczegółach.
Weal nie denerwuj sie, bo to Ci nie pomoże. Czemu mialabys nie zdazyc do szpitala albo nie zdaza cc, masz jakies zagrozenie? -
Nynka wrote:Moj robi wiele rzeczy nie po mojemu, inne z kolei robi aż za bardzo dokładnie.... ale robi, więc nie martwie sie o to, ze czegoś nie ogarnie. I jest też meeeegaaaa wolny, i z kolacją np jest jak u Mag_len🙈 a najgorsze, że mlody ma to po nim, a najlepsze, że jego to irytuje🤣 mowie karma wraca🤣
Ja też slabo spie, albo rls, albo zgaga albo nie moge zasnąć...
Sovi od poczatku taka waga? Ja sie spodziewam podobnej masy za tydzień...nie martw sie, lekarz coś komentyje negatywnie?
Mag_len moj prawie 4 lata, i my codziennie czytamy, i tez zasypiamy z nim na dodatek trzeba trzymac za rączke, i co noc ląduje u nas....
Ej wciąż szukam czapki idealnej dla bobasia, pokażcie jakie macie -
Karolina to oby wszystko było dobrze, ale lepiej sprawdzić
Weal nie przejmuj się, nie rozumiem jak można takimi tekstami rzucać 🤦♀️
Macie takie zwiechy w ciągu dnia, ze was na drzemke ścina? Zauważyłam już jakiś czas temu, że koło 13 to mogłabym spać na stojąco. Niestety nie mam czasu się położyć, dziś jeszcze córka w domu ze mną 🙈 jak to przetrwam to potem luz, a na wieczór zasnąć nie mogę 🙈