Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
eszanka wrote:Jakie koszule kupowalyscie do szpitala? Szlafroki tez bierzecie?
Szlafrok
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275
Koszule polecam
https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-rozpinana-na-napy-roze-biel-dolce-sonno
https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawem-kopertowa-blekitna-Dolce-Sonno
eszanka, weal lubią tę wiadomość
Anielka ❤️
-
Aaggaa02 wrote:Karolina, a dlaczego jeśli można wiedzieć masz skierowanie na cc?
Tutaj był trochę mój wybór, bo jeżeli miało się już cc to następną ciążę też tak można zakończyć.
Bo szczerze trochę się boje sn, już wiem jak to jest mieć cesarkę itd
Anielka ❤️
-
Karolina95 jak wszystko się samo zacznie i ładnie będzie postępować to może warto spróbować, albo dogadaj się z lekarzem że jak nie dasz rady to żeby zrobili cc.
Kurde mnie kaszel męczy i boli głowa coraz bardziej się obawiam że mam covida..jakbym teraz miała mieć cc i kaszleć to chyba bym z bólu ocipiała..mam nadzieję że mi szybko przejdzie. Akurat teraz przed samym porodem takie coś..weal lubi tę wiadomość
-
Karolcia15031 wrote:
Kurde mnie kaszel męczy i boli głowa coraz bardziej się obawiam że mam covida..jakbym teraz miała mieć cc i kaszleć to chyba bym z bólu ocipiała..mam nadzieję że mi szybko przejdzie. Akurat teraz przed samym porodem takie coś..
Planujesz robić test?
Na pewno warto mieć pulsoksymetr, żeby badać sobie saturację i reagować w razie problemów z niedotlenieniem.
Bardzo współczuje, nawet jeśli jest to zwykłe przeziębienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 00:19
-
Aga współczuję, może uda się jednak znaleźć trochę czasu.
Karolina jeśli się wszystko ładnie uklada pod sn to może warto spróbować
Karolcia współczuję, najgorszy czas. Może zrób sobie ten szybki test kaszel w ciąży to coś strasznego,a po porodzie to już w ogóle i po cc i po sn tragedia 😩ja idę robić niedługo przeciwciała i mam nadzieję, że mam to dziadostwo za sobą. Oby Ci szybko przeszło.
Młoda mnie tak napieprza, ze ja chyba dziś w nocy urodzę. Leżę sobie na plecach, robię wieczorne ćwiczenia mdm i tak mi zaryła na wysokości wzgorka łonowego, że az mi się słabo zrobiło na myśl, że ona tak nisko. W ogóle coraz mocniej mnie szyjce kłuje więc musi pchać tam łapki mocno 😬 nienawidzę tego starsza też tak robiła, najgorsze uczucie, bo nic na to nie pomaga 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 21:58
-
nick nieaktualnyKarolcia oby to nie covid...zrob moze ten test...one sa wiarygodne?
Ja tez o nich mysle w razie co, zeby mnie nie zamkneli na kwarantanne. Mi jakis kaszel i bol gardła sie wlaczyl ale mam nadzieje, ze to od chlopakow przeziębienie a nie przedszkolny covid.
Karolina na ile zostajesz w szpitalu? -
Karolcia15031 wrote:Karolina95 jak wszystko się samo zacznie i ładnie będzie postępować to może warto spróbować, albo dogadaj się z lekarzem że jak nie dasz rady to żeby zrobili cc.
Kurde mnie kaszel męczy i boli głowa coraz bardziej się obawiam że mam covida..jakbym teraz miała mieć cc i kaszleć to chyba bym z bólu ocipiała..mam nadzieję że mi szybko przejdzie. Akurat teraz przed samym porodem takie coś..
Kliknęło mi się niechcący lubię to Tez polecam szybkie testy z lidla, one są z przedsionka nosa a nie z nosogardzieli, robiłam kilka razy. Lepiej jednak wiedziec, mieć pulsoksymetr pod ręka. Zdrówka !Babcia lubi tę wiadomość
-
Czas chyba zacząć torbę do szpitala pakować i ogarnąć resztę rzeczy. Młoda mnie wczoraj tak skopała, że miałam jej dość. Już ją straszyłam, że dziś pojedziemy do szpitala żeby ja wyciągnęli 🤣 nawet dłonie ojca nie pomogły, jego też biła🤦♀️ przez to wszystko w nocy śniło mi się, że byłam w szpitalu i masowałam sutki jak najmocniej żeby akcja się rozpoczęła 🤣rodziłam, ale skurczy nie było ani nic 🙈
-
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:A wracając do czapeczek, chodzi mi o taką cieplejszą na wyjście ze szpitala to jakie rozmiary brać pod uwagę? Bo dzisiaj kupiłam coś 34 rozmiar czy nie będzie za mała lub za duza ? na rozmiarach czapek nie znam się wcale
Znalazlam wczoraj taka, ktora prawie spelnia moje oczekiwania. Ma rozpietosc 36-42.
Ja tez koncze zamowienia i od przyszlego tygodnia pakuje torby, czekam tylko az mlody wroci do przedszkola.
Dzisiaj mialam koszmarną noc, nie dosc ze zrobilam sie glodna o 24, a nie spalam, to mlody sie bhdzil wiec nie moglam zasnac i o 2 zaczelam wymiotowac....chyba serio musze zaczac zjadac cos przed snem... -
Karolcia współczuje, mam nadzieje ze to jednak nie COVID. Testy z Lidla wychodzą tez najkorzystniej cenowo wiec może dla samej siebie warto zrobić.
Nynka, jadłyśmy o tej samej porze 😀 miałam takie ssanie ze nie dało rady spać. Zdrówka dla Ciebie!
Królik, jeszcze w temacie platformy, jest możliwość korzystania z niej przez dwie osoby?
Zastanawiam się nad zmiana położnej środowiskowej. Miałam wizytę w poprzedni poniedziałek, miałyśmy się widzieć raz w tygodniu i sama miała wysłać wiadomość z terminem. Wczoraj się do niej odezwałam i wizyta będzie może w piątek a może w poniedziałek. No kurczę, to już 35 tc, chciałabym chociaż poćwiczyć oddech.
Głupio mi zmienić bo na oddziale się spotkamy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 10:43
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
krolik wrote:Załączyłam pierwsze pranie 🥳 chyba mam dużo tych ubrań dla małej 😅 siadam teraz domówić resztę rzeczy. Ta wyprawka jest tak rozwleczona w czasie, ze juz nie pamiętam co potrzebuje 🤣
Haha, zanim coś zamówię muszę sprawdzać ile danego rozmiaru mam a jak wyciągnę wszystko to nie mam później siły usiąść do komputera i zamówić.
Nam brakuje jeszcze wózka (nawet nie zamówiony), łóżeczka, przewijak noi całej części pielęgnacyjnej dla małej i dla mnie. Nie wiem kiedy to ogarnę.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"