X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka w sumie logujesz się ze swojego konta e-mail to nie wiem czy w tym samym czasie można, ale na pewno jak jedna osoba jest wylogowana to na innym komputerze da radę :) Ja czasem odpalam na tel jak czegoś słucham, a jak idę ćwiczyć to na telewizorze.

Domówiłam chicco baby hug, śpiwór, aptekę, a myślałam, że już wszystko mam ahahaha. KONIEC bo zbankrutuję :D Trudno, najwyżej czegoś nie będę miała. Muszę jeszcze swoją kosmetyczkę do szpitala ogarnąć i laktator odgrzebać :D Opróżnić szufladę w sypialni, bo obecnie to grajdolnik. Jak mi się nie chce :(

eszanka lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy robić test, ostatnio przez tą sytuacje w domu miałam tyle stresu że nie wiem czy warto się stresować jeszcze bardziej jak wyjdzie pozytywny. Co do wiarygodności to też średnio w to wierzę bo tesciowa miała robione 3 testy różne i każdy co innego wskazywał. Pierwszy słabo dodatni, drugi z krwi ujemny, 3 ten dokładny pozytywny więc nie wiem co myśleć. Wczoraj mąż zrobił mi syrop z cebuli i pije te ochyctwo.

Moje dziecko miało obwód głowy przy porodzie 34cm teraz mały ma trochę większą glowe więc myślę że rozmiar około 36-38 . Ja nadal nie znalazlam idealnej czapki .

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś któraś Was je tabletki lub syrop z żelazem? Jeśli tak to jakie macie ? Chce coś sama kupić co jest bezpieczne w ciąży, nie będę czekać aż łaskawie mi ginekolog cos zapisze bo mam już w dolnej granicy a ona nadal uważa że jest ok🙄 biorę prenatal ale chyba z niego się nic nie wchłania bo z badania na badanie mam coraz gorsze wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Czy któraś któraś Was je tabletki lub syrop z żelazem? Jeśli tak to jakie macie ? Chce coś sama kupić co jest bezpieczne w ciąży, nie będę czekać aż łaskawie mi ginekolog cos zapisze bo mam już w dolnej granicy a ona nadal uważa że jest ok🙄 biorę prenatal ale chyba z niego się nic nie wchłania bo z badania na badanie mam coraz gorsze wyniki.

Ale co masz w dolnej granicy? Zelazo?

Floradix sobie kup, pieknie podnosi, a jest bezpieczny i naturalny.

Ja w sumie jakies pierdolki musze pozamawiac, i chyba jednak wieksze ciuszki dokupic. Nie które rzeczy zostawiam z zakupem na styczen i luty, cos co nie jest na cito, i nie robie zapasow...Teraz lozeczko, materac, reszta apteki i prawie tysiak pękł a tu swieta i prezenty...

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ale co masz w dolnej granicy? Zelazo?

Floradix sobie kup, pieknie podnosi, a jest bezpieczny i naturalny.

Ja w sumie jakies pierdolki musze pozamawiac, i chyba jednak wieksze ciuszki dokupic. Nie które rzeczy zostawiam z zakupem na styczen i luty, cos co nie jest na cito, i nie robie zapasow...Teraz lozeczko, materac, reszta apteki i prawie tysiak pękł a tu swieta i prezenty...
    Hemoglobina i płytki krwi. W 1 ciąży pamiętam jak tylko trochę zaczęło mi spadać to lekarz od razu mi zapisał Żelazo na receptę. A teraz chodzę do innego i jakoś olewa te badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Hemoglobina i płytki krwi. W 1 ciąży pamiętam jak tylko trochę zaczęło mi spadać to lekarz od razu mi zapisał Żelazo na receptę. A teraz chodzę do innego i jakoś olewa te badania.

Oni maja jakies normy, od kiedy zalecaja żelazo. Ale na pewno floradix ani zakwas Ci nie zaszkodzą

• krolik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a kiedy przyjmujesz prenatal? Bierzesz razem z magnezem? Żelazo z magnezem słabo się przyswaja, najlepiej też nie pić kawy ani herbaty przez minimum godzinę od przyjęcia suplementów. Zakwas z buraka podbija żelazo.

• Babcia Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Wczoraj mąż zrobił mi syrop z cebuli i pije te ochyctwo.

Trzymam kciuki, żeby szybko było lepiej.

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ona a kiedy przyjmujesz prenatal? Bierzesz razem z magnezem? Żelazo z magnezem słabo się przyswaja, najlepiej też nie pić kawy ani herbaty przez minimum godzinę od przyjęcia suplementów. Zakwas z buraka podbija żelazo.

Kurcze faktycznie biorę I prenatal I magnez razem. Ale zakupie dziś ten floradix . Tylko czy pijąc go powinnam odstawić prenatal ? Bo widzę że w floradix są też inne witaminy.

Wiem,że dla ciężarnych są inne normy ale porównuje z pierwszej ciąży, wtedy miałam wyniki poniżej połowy normy a lekarz mówił że martwi go ze mi spada. Teraz mqm w laboratorium normę hemoglobiny do 12 ja mam 12.01 I żadnej reakcji od strony lekarza🤷‍♀️ więc trochę się martwię zwłaszcza że ferrytyne mam zawsze max 10 przy normie 8-150.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak naprawdę to chyba nigdy na 100% nie będziemy przygotowane 🙈😅 ja myślałam że jestem, torba spakowana , w głowie też że to już ten tydzień gdzie mogę zacząć rodzic w każdej chwili. Ale jak podjechałam pod szpital to płakałam 😣🙈 że to jeszcze za wcześnie ...

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28, spokojnie to kest naturalny produkt mozesz brać normalnie ze swoimi suplementami.
    Ja tak bralam z zalecen lekarza.

• krolik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile zakwasu z buraka dziennie pijecie? I skąd zamawiacie? Przyszedł mi początkiem tygodnia z tego sklepu olejznatury, ale nie wiem ile go dziennie pić i w sumie nie wiem czy za mało nie pije, a z drugiej strony jak będę więcej to nie wiem ile mam jeszcze kupić, bo ten się zaraz skończy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 18:42

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia wrote:
    Trzymam kciuki, żeby szybko było lepiej.

Dziękuję bardzo.

Karolina95 ja juz mam serio dosyć bycia w ciąży a pewnie jak pojadę to już w drodze będę wyła a jak się będziemy rozstawać pod szpitalem z córką i mężem to będę się zanosic jak dziecko choć wolałabym żeby mała tego nie widziała ale jak to zrobić jak ja wyje teraz z byle powodu.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, robię domowy zakwas. Podobno olini ma dobry, taki jak domowy. Pije ok. pół szklanki dziennie.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie swój. Ale zasada jest taka pół szklanki codziennie lub 1 co 2 dni, przez2 tygodnie, 1-2 tygodnie przewry i od nowa.

Ja zazwyczaj mam ok 3litrow zakwasu pije codziennie pół szklanki, przerwa na 1-2 tygodnie w zależności jak się zbiorę za kolejny.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Kurcze faktycznie biorę I prenatal I magnez razem. Ale zakupie dziś ten floradix . Tylko czy pijąc go powinnam odstawić prenatal ? Bo widzę że w floradix są też inne witaminy.

Wiem,że dla ciężarnych są inne normy ale porównuje z pierwszej ciąży, wtedy miałam wyniki poniżej połowy normy a lekarz mówił że martwi go ze mi spada. Teraz mqm w laboratorium normę hemoglobiny do 12 ja mam 12.01 I żadnej reakcji od strony lekarza🤷‍♀️ więc trochę się martwię zwłaszcza że ferrytyne mam zawsze max 10 przy normie 8-150.

Dla ciężarnych w 3 trym gdzie diagnozuje się anemię w ciąży to hemoglobina poniżej 11 a hematokryt poniżej 33 procent. Ale jakaś naturalna suplementacja nie zaszkodzi typu zakwas z buraka. Z lekami jednakja bym słuchała gin i jego się radziła, nawet z tymi bez recepty...

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Dziękuję bardzo.

Karolina95 ja juz mam serio dosyć bycia w ciąży a pewnie jak pojadę to już w drodze będę wyła a jak się będziemy rozstawać pod szpitalem z córką i mężem to będę się zanosic jak dziecko choć wolałabym żeby mała tego nie widziała ale jak to zrobić jak ja wyje teraz z byle powodu.

No ja też będę popłakiwać tym bardziej że nigdy się z nią nie rozstawałam na dłużej niż 3 godziny. Ale staram się mysleć ze ten czas szybko zleci, a potem jeszcze będę miała ich dosyć:D

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam zakwas z buraka ale jest okropny i wymiotowałam po nim 😐kupiłam ten floradix zobaczę czy coś mi podniesie.
    Sovi o to nie wiedziałam o normie hematokrytu mam na razie 35 gdzie norma jest od 37

• krolik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nawet nie wiedziałam, że tak sie pije 🙈 pije niecałe pół szklanki, to będę pilnować tych 2 tyg i przerw. A jak robicie zakwas? Ja się zawsze boję, że nie wyjdzie i będzie zepsuty 🙈

Dziewczyny, puscila mi się krew z nosa, pierwszy raz w życiu. Powiedzcie, ze to normalne w ciąży. Mogło jakieś naczynko w środku pęknąć, dzwonić z tym do ginekolog jutro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie z przepisu panatabletki.

Wydaje mi sie, ze jak ta krew jenorazowa to nie ma co sie stresować, odpocznij wyśpij się.

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ