Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Eszanka w sumie logujesz się ze swojego konta e-mail to nie wiem czy w tym samym czasie można, ale na pewno jak jedna osoba jest wylogowana to na innym komputerze da radę Ja czasem odpalam na tel jak czegoś słucham, a jak idę ćwiczyć to na telewizorze.
Domówiłam chicco baby hug, śpiwór, aptekę, a myślałam, że już wszystko mam ahahaha. KONIEC bo zbankrutuję Trudno, najwyżej czegoś nie będę miała. Muszę jeszcze swoją kosmetyczkę do szpitala ogarnąć i laktator odgrzebać Opróżnić szufladę w sypialni, bo obecnie to grajdolnik. Jak mi się nie chce
eszanka lubi tę wiadomość
-
Właśnie nie wiem czy robić test, ostatnio przez tą sytuacje w domu miałam tyle stresu że nie wiem czy warto się stresować jeszcze bardziej jak wyjdzie pozytywny. Co do wiarygodności to też średnio w to wierzę bo tesciowa miała robione 3 testy różne i każdy co innego wskazywał. Pierwszy słabo dodatni, drugi z krwi ujemny, 3 ten dokładny pozytywny więc nie wiem co myśleć. Wczoraj mąż zrobił mi syrop z cebuli i pije te ochyctwo.
Moje dziecko miało obwód głowy przy porodzie 34cm teraz mały ma trochę większą glowe więc myślę że rozmiar około 36-38 . Ja nadal nie znalazlam idealnej czapki . -
Czy któraś któraś Was je tabletki lub syrop z żelazem? Jeśli tak to jakie macie ? Chce coś sama kupić co jest bezpieczne w ciąży, nie będę czekać aż łaskawie mi ginekolog cos zapisze bo mam już w dolnej granicy a ona nadal uważa że jest ok🙄 biorę prenatal ale chyba z niego się nic nie wchłania bo z badania na badanie mam coraz gorsze wyniki.
-
nick nieaktualnyOna28 wrote:Czy któraś któraś Was je tabletki lub syrop z żelazem? Jeśli tak to jakie macie ? Chce coś sama kupić co jest bezpieczne w ciąży, nie będę czekać aż łaskawie mi ginekolog cos zapisze bo mam już w dolnej granicy a ona nadal uważa że jest ok🙄 biorę prenatal ale chyba z niego się nic nie wchłania bo z badania na badanie mam coraz gorsze wyniki.
Ale co masz w dolnej granicy? Zelazo?
Floradix sobie kup, pieknie podnosi, a jest bezpieczny i naturalny.
Ja w sumie jakies pierdolki musze pozamawiac, i chyba jednak wieksze ciuszki dokupic. Nie które rzeczy zostawiam z zakupem na styczen i luty, cos co nie jest na cito, i nie robie zapasow...Teraz lozeczko, materac, reszta apteki i prawie tysiak pękł a tu swieta i prezenty... -
Nynka wrote:Ale co masz w dolnej granicy? Zelazo?
Floradix sobie kup, pieknie podnosi, a jest bezpieczny i naturalny.
Ja w sumie jakies pierdolki musze pozamawiac, i chyba jednak wieksze ciuszki dokupic. Nie które rzeczy zostawiam z zakupem na styczen i luty, cos co nie jest na cito, i nie robie zapasow...Teraz lozeczko, materac, reszta apteki i prawie tysiak pękł a tu swieta i prezenty... -
nick nieaktualnyOna28 wrote:Hemoglobina i płytki krwi. W 1 ciąży pamiętam jak tylko trochę zaczęło mi spadać to lekarz od razu mi zapisał Żelazo na receptę. A teraz chodzę do innego i jakoś olewa te badania.
Oni maja jakies normy, od kiedy zalecaja żelazo. Ale na pewno floradix ani zakwas Ci nie zaszkodzą -
krolik wrote:Ona a kiedy przyjmujesz prenatal? Bierzesz razem z magnezem? Żelazo z magnezem słabo się przyswaja, najlepiej też nie pić kawy ani herbaty przez minimum godzinę od przyjęcia suplementów. Zakwas z buraka podbija żelazo.
Kurcze faktycznie biorę I prenatal I magnez razem. Ale zakupie dziś ten floradix . Tylko czy pijąc go powinnam odstawić prenatal ? Bo widzę że w floradix są też inne witaminy.
Wiem,że dla ciężarnych są inne normy ale porównuje z pierwszej ciąży, wtedy miałam wyniki poniżej połowy normy a lekarz mówił że martwi go ze mi spada. Teraz mqm w laboratorium normę hemoglobiny do 12 ja mam 12.01 I żadnej reakcji od strony lekarza🤷♀️ więc trochę się martwię zwłaszcza że ferrytyne mam zawsze max 10 przy normie 8-150. -
Dziewczyny tak naprawdę to chyba nigdy na 100% nie będziemy przygotowane 🙈😅 ja myślałam że jestem, torba spakowana , w głowie też że to już ten tydzień gdzie mogę zacząć rodzic w każdej chwili. Ale jak podjechałam pod szpital to płakałam 😣🙈 że to jeszcze za wcześnie ...Anielka ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ile zakwasu z buraka dziennie pijecie? I skąd zamawiacie? Przyszedł mi początkiem tygodnia z tego sklepu olejznatury, ale nie wiem ile go dziennie pić i w sumie nie wiem czy za mało nie pije, a z drugiej strony jak będę więcej to nie wiem ile mam jeszcze kupić, bo ten się zaraz skończy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 18:42
-
Babcia wrote:Trzymam kciuki, żeby szybko było lepiej.
Dziękuję bardzo.
Karolina95 ja juz mam serio dosyć bycia w ciąży a pewnie jak pojadę to już w drodze będę wyła a jak się będziemy rozstawać pod szpitalem z córką i mężem to będę się zanosic jak dziecko choć wolałabym żeby mała tego nie widziała ale jak to zrobić jak ja wyje teraz z byle powodu. -
Królik, robię domowy zakwas. Podobno olini ma dobry, taki jak domowy. Pije ok. pół szklanki dziennie.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyJa robie swój. Ale zasada jest taka pół szklanki codziennie lub 1 co 2 dni, przez2 tygodnie, 1-2 tygodnie przewry i od nowa.
Ja zazwyczaj mam ok 3litrow zakwasu pije codziennie pół szklanki, przerwa na 1-2 tygodnie w zależności jak się zbiorę za kolejny. -
Ona28 wrote:Kurcze faktycznie biorę I prenatal I magnez razem. Ale zakupie dziś ten floradix . Tylko czy pijąc go powinnam odstawić prenatal ? Bo widzę że w floradix są też inne witaminy.
Wiem,że dla ciężarnych są inne normy ale porównuje z pierwszej ciąży, wtedy miałam wyniki poniżej połowy normy a lekarz mówił że martwi go ze mi spada. Teraz mqm w laboratorium normę hemoglobiny do 12 ja mam 12.01 I żadnej reakcji od strony lekarza🤷♀️ więc trochę się martwię zwłaszcza że ferrytyne mam zawsze max 10 przy normie 8-150.
Dla ciężarnych w 3 trym gdzie diagnozuje się anemię w ciąży to hemoglobina poniżej 11 a hematokryt poniżej 33 procent. Ale jakaś naturalna suplementacja nie zaszkodzi typu zakwas z buraka. Z lekami jednakja bym słuchała gin i jego się radziła, nawet z tymi bez recepty...
-
Karolcia15031 wrote:Dziękuję bardzo.
Karolina95 ja juz mam serio dosyć bycia w ciąży a pewnie jak pojadę to już w drodze będę wyła a jak się będziemy rozstawać pod szpitalem z córką i mężem to będę się zanosic jak dziecko choć wolałabym żeby mała tego nie widziała ale jak to zrobić jak ja wyje teraz z byle powodu.
No ja też będę popłakiwać tym bardziej że nigdy się z nią nie rozstawałam na dłużej niż 3 godziny. Ale staram się mysleć ze ten czas szybko zleci, a potem jeszcze będę miała ich dosyć -
O to nawet nie wiedziałam, że tak sie pije 🙈 pije niecałe pół szklanki, to będę pilnować tych 2 tyg i przerw. A jak robicie zakwas? Ja się zawsze boję, że nie wyjdzie i będzie zepsuty 🙈
Dziewczyny, puscila mi się krew z nosa, pierwszy raz w życiu. Powiedzcie, ze to normalne w ciąży. Mogło jakieś naczynko w środku pęknąć, dzwonić z tym do ginekolog jutro? -
nick nieaktualny