Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina95 moim zdaniem dobrze zrobiłaś lepiej jechać niż żałować. Życzę Ci żeby było wszystko dobrze i żeby dni szybko zleciały.
Co do czapki to ja nie mam takiej jakbym chciała. Mam taką zwykłą wełnianą, wsuwaną ale nie wiem czy nie będzie ciut za duża więc wzięłam w razie czego taka bawełnianą jak po kąpieli.
Weal nie przejmuj się gadaniem inych.Ja co dziennie od mojej mamy( ktora ma tylko moje zdjecie z 36tyg) słyszę że chyba zaraz zaczne rodzić bo przy dziewczynkach nie miałam takiego wielkiego brzucha. Ja też mam mieć cc a do szpitala mam 50min drogi,w godzinach porannych i popoludniowych są korki i tak 1,5h trzeba liczyć. Jakby nawet zaczoł się porod i urodziłabyś w 15 min od mimetu zorientowania się to chyba porod marzenie każdej z nas.
Ja chyba dostaje już powoli depresji przedporodowej..chce mi się płakać bo mam juz tak dosyć..spać nie mogę,mały mi usilnie wkłada nogi pod żebra do tego od wczoraj mam lekki kaszel suchy i boli mnie głowa , stresuj się czy mnie tesciowa nie zarazila covidem..eh chce żeby już był 20.12 i mieć małego przy cycu..
-
Aaggaa02 wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Ja mam pytanie o SN, czy któraś z rodzących już dziewczyn stosowała żel chroniący krocze, słyszała o nim?
Jak ja rodziłam to o takich żelach nie słyszałam ale znajoma rodziła z tym żelem 4lata temu i ochroniło jej to krocze i teraz w lipcu też rodziła z żelem, dziecko 4200 bez nacinania. Opisywała to tak że dziecko po prostu się wyslizgneło. On kosztuje chyba z 200 zl ale myślę że warto i jakbym rodziła sn to na pewno bym kupiła. -
Jakie koszule kupowalyscie do szpitala? Szlafroki tez bierzecie?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Królik, słyszałam o tych masażach, a zaczęła je już? Nie każda też fizjo uro je robi:/
Ja mam wykupopiny ten dostęp do tej platformy położnej Dębińskiej ale wstyd się przyznać że obejrzałam może z 1 filmik. Tak niewiele mi czasu zostaje dla siebie po zaśnięciu synka, że nie mam ochoty na oglądanie filmów w tje tematyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 18:01
Aaggaa02 -
Aga jeszcze nie, dopiero zaczniemy od następnej wizyty końcem grudnia, teraz mam sobie sama pomału masować krocze. Mówiła, że mój mięsień ścięgnisty krocza jest elastyczny więc nie musimy już teraz zaczynać. Ja sobie słuchałam przy okazji jeżdżąc na rowerku stacjonarnym o fazach w porodzie. Warsztatów jeszcze nie przerobiłam, nie bardzo mam kiedy, ale codziennie staram się jakiś trening odpalić. Nawet jak jestem wieczorem padnięta to odpalam cos krótkiego. Hitem jest dla mnie sesja rozluzniajaca dno miednicy. Wczoraj po zrobieniu kompletnie przeszły mi bóle w okolicy spojenia i jest cudownie. Cały dzień jesteś w z dzieckiem w domu?
-
Karolina, Mag_Len poratujcie linkami 🙏
Aga ćwiczysz coś z nią? Ja właśnie zastanawiam się nad wykupieniem ale nie załapałam się na promocje BF i teraz trochę szkoda mi kasy 😉
Królik, piszesz o platformie debinskiej? Masz wykupiony pełen pakiet czy tylko ćwiczenia?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyKarolina95 kciuki, zebys dotrwala.
Ja mam 4 koszule, kazda z innej firmy chyba, jestem zadwolona, szlafrok mam ze slodki sen bardzo cienki, i biore go do szpitala (tylko dlatego, ze nie lubie tak w pizamie przy kims latac).
Od kiedy robi sie masaż krocza?eszanka lubi tę wiadomość
-
Eszanka tak, o platformie, kupiłam cały kurs, w październiku była promocja 50%. Teraz też byłoby mi szkoda wydać pełną kwotę. Ogólnie super są ćwiczenia jak i cały kurs. Mimo, że jestem już po porodzie sn to dużo się dowiedziałam i inaczej pracuje teraz ze swoim ciałem niż poprzednio. Bardziej świadomie.
Co do koszul też mam ze strony słodki sen. Cienki bawełniany szlafrok, chyba z 30 zł też stamtąd.
Nynka już w okolicach 34tc można, pomalutku sobie masować, a coraz mocniej po 36. Fizjo masuje ten mięsień ścięgnisty krocza. Z nim się coś mocniej pracuje, mówiła mi, że sama w domu nie dałabym rady,bo to dość trudne jest. Dla mnie i zwykłe masowanie jest trudne, a mężowi to nie idzie, bo zaraz prowadzi to do czegoś innego 🤣 wiesiolek już przyszedł i czeka grzecznie w lodówce na następną wizytę u ginekolog 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 18:33
eszanka lubi tę wiadomość
-
Królik, tak cały dzień, bo synek choruje i nie chodzi do pkola od 3 tygodni. Jestem wykończona. Dzisiaj miałam trochę więcej luzu bo miałam wizytę u dentysty i teściowa przyjechała posiedzieć z dzieckiem.
Eszanka, no właśnie jeszcze nie, ale muszę zacząć, wczoraj przyszła do mnie piłka, mam roler i może uda mi się zacząć oglądać najpierw o fazach porodu przy jakiejś bajce synka.
Generalnie uważam że warto. Miko że ja kupiłam za pełna kwote. Ona bardzo kompleksowo podchodzi do tematu porodu
Ale są jeszcze ekurrsy Zaufaj położnej, które są chyba trochę tańszeeszanka lubi tę wiadomość
Aaggaa02