X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Ja mam pytanie o SN, czy któraś z rodzących już dziewczyn stosowała żel chroniący krocze, słyszała o nim?

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 moim zdaniem dobrze zrobiłaś lepiej jechać niż żałować. Życzę Ci żeby było wszystko dobrze i żeby dni szybko zleciały.

Co do czapki to ja nie mam takiej jakbym chciała. Mam taką zwykłą wełnianą, wsuwaną ale nie wiem czy nie będzie ciut za duża więc wzięłam w razie czego taka bawełnianą jak po kąpieli.

Weal nie przejmuj się gadaniem inych.Ja co dziennie od mojej mamy( ktora ma tylko moje zdjecie z 36tyg) słyszę że chyba zaraz zaczne rodzić bo przy dziewczynkach nie miałam takiego wielkiego brzucha. Ja też mam mieć cc a do szpitala mam 50min drogi,w godzinach porannych i popoludniowych są korki i tak 1,5h trzeba liczyć. Jakby nawet zaczoł się porod i urodziłabyś w 15 min od mimetu zorientowania się to chyba porod marzenie każdej z nas.

Ja chyba dostaje już powoli depresji przedporodowej..chce mi się płakać bo mam juz tak dosyć..spać nie mogę,mały mi usilnie wkłada nogi pod żebra do tego od wczoraj mam lekki kaszel suchy i boli mnie głowa , stresuj się czy mnie tesciowa nie zarazila covidem..eh chce żeby już był 20.12 i mieć małego przy cycu..

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:

Ja mam pytanie o SN, czy któraś z rodzących już dziewczyn stosowała żel chroniący krocze, słyszała o nim?

Jak ja rodziłam to o takich żelach nie słyszałam ale znajoma rodziła z tym żelem 4lata temu i ochroniło jej to krocze i teraz w lipcu też rodziła z żelem, dziecko 4200 bez nacinania. Opisywała to tak że dziecko po prostu się wyslizgneło. On kosztuje chyba z 200 zl ale myślę że warto i jakbym rodziła sn to na pewno bym kupiła.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:

Ja rodziłam dwa razy ale nie słyszałam o tym żelu.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach, niby wszystko ok .
    Tylko że mam skurcze .. szyjka 1,5cm miękka .
    Lekarz mówi żebym jeszcze z 2 tyg wytrzymała to będzie dobrze
    Zostaje na obserwacji :(

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie koszule kupowalyscie do szpitala? Szlafroki tez bierzecie?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Jakie koszule kupowalyscie do szpitala? Szlafroki tez bierzecie?

Ja mam ze słodki sen i szlafrok też od nich

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cienki bawełniany szlafrok i trzy koszule, każda kupiona gdzie indziej.

Karolina 95 grunt że wszystko ok. Czas masz już bezpieczny więc nie ma co się martwic☺️

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś słyszałam o tym żelu, ale nie miałam go wcześniej i teraz tez nie będę kupować. Liczę na to, że masaże u fizjo, wiesiolek i lepsze przygotowanie do porodu pomogą uniknąć nacięcia.

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wiesiołek też jest super aplikowany do pochwy.

Karolina95 dobrze że wszystko ok. Do ilu Ci skurcze dochodziły ? Jakby mnie podpieli pod ktg to też by mi pewnie skurcze się pisały bo mam już nie raz takie mocne że muszę oddychać przeponą.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, słyszałam o tych masażach, a zaczęła je już? Nie każda też fizjo uro je robi:/

Ja mam wykupopiny ten dostęp do tej platformy położnej Dębińskiej ale wstyd się przyznać że obejrzałam może z 1 filmik. Tak niewiele mi czasu zostaje dla siebie po zaśnięciu synka, że nie mam ochoty na oglądanie filmów w tje tematyce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 18:01

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślę że mój porod skończy się cc, bo mogę mieć takie predyspozycje (czyli brak akcji) patrząc na 1 porod.
    Ale nigdy nie wiadomo, panicznie boję się porodu SN więc wolę go trochę oswoic i się przygotować.

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia,nie wiem do ilu ale mam podobne jak z blizniakami kilka dni przed odejściem wód. Brzuch mi twardnieje i czuję że to skurcz bo boli aż gorąco mi się robi 😣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, lepiej byc " panikarą " niż żeby później żałować jak dojdzie do tragedii

A pozatym w ok 3 tyg z mojej pięknej szyjki 4cm zrobiło się ok 1,5. Więc myślę że i tak jest coraz bliżej ...

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeszcze nie, dopiero zaczniemy od następnej wizyty końcem grudnia, teraz mam sobie sama pomału masować krocze. Mówiła, że mój mięsień ścięgnisty krocza jest elastyczny więc nie musimy już teraz zaczynać. Ja sobie słuchałam przy okazji jeżdżąc na rowerku stacjonarnym o fazach w porodzie. Warsztatów jeszcze nie przerobiłam, nie bardzo mam kiedy, ale codziennie staram się jakiś trening odpalić. Nawet jak jestem wieczorem padnięta to odpalam cos krótkiego. Hitem jest dla mnie sesja rozluzniajaca dno miednicy. Wczoraj po zrobieniu kompletnie przeszły mi bóle w okolicy spojenia i jest cudownie. Cały dzień jesteś w z dzieckiem w domu?

• eszanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Mag_Len poratujcie linkami 🙏

Aga ćwiczysz coś z nią? Ja właśnie zastanawiam się nad wykupieniem ale nie załapałam się na promocje BF i teraz trochę szkoda mi kasy 😉
    Królik, piszesz o platformie debinskiej? Masz wykupiony pełen pakiet czy tylko ćwiczenia?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 kciuki, zebys dotrwala.

Ja mam 4 koszule, kazda z innej firmy chyba, jestem zadwolona, szlafrok mam ze slodki sen bardzo cienki, i biore go do szpitala (tylko dlatego, ze nie lubie tak w pizamie przy kims latac).

Od kiedy robi sie masaż krocza?

eszanka lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka tak, o platformie, kupiłam cały kurs, w październiku była promocja 50%. Teraz też byłoby mi szkoda wydać pełną kwotę. Ogólnie super są ćwiczenia jak i cały kurs. Mimo, że jestem już po porodzie sn to dużo się dowiedziałam i inaczej pracuje teraz ze swoim ciałem niż poprzednio. Bardziej świadomie.

Co do koszul też mam ze strony słodki sen. Cienki bawełniany szlafrok, chyba z 30 zł też stamtąd.

Nynka już w okolicach 34tc można, pomalutku sobie masować, a coraz mocniej po 36. Fizjo masuje ten mięsień ścięgnisty krocza. Z nim się coś mocniej pracuje, mówiła mi, że sama w domu nie dałabym rady,bo to dość trudne jest. Dla mnie i zwykłe masowanie jest trudne, a mężowi to nie idzie, bo zaraz prowadzi to do czegoś innego 🤣 wiesiolek już przyszedł i czeka grzecznie w lodówce na następną wizytę u ginekolog 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 18:33

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, tak cały dzień, bo synek choruje i nie chodzi do pkola od 3 tygodni. Jestem wykończona. Dzisiaj miałam trochę więcej luzu bo miałam wizytę u dentysty i teściowa przyjechała posiedzieć z dzieckiem.

Eszanka, no właśnie jeszcze nie, ale muszę zacząć, wczoraj przyszła do mnie piłka, mam roler i może uda mi się zacząć oglądać najpierw o fazach porodu przy jakiejś bajce synka.
    Generalnie uważam że warto. Miko że ja kupiłam za pełna kwote. Ona bardzo kompleksowo podchodzi do tematu porodu
    Ale są jeszcze ekurrsy Zaufaj położnej, które są chyba trochę tańsze

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie próbować sn... Lekarz też mi dzisiaj mówił że ładnie jest ułożona i nic się nie dzieje ... Ale już przez tyle miesięcy się nastawiałam na tą cesarkę i teraz mi nawet trudno myśleć o naturalnym 🙈

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ