Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Królik, jeśli nie było jakiegoś dużego krwawienia a ni się nie będzie powtarzać to bym się nie przejmowała. Jednak ciąża to jest specyficzny czas.
Mnie w tej ciąży 2 razy dość mocno leciała krew, a nawet nie pamiętam kiedy przed ten leciała mi krew.
Ja bym się nie przejmowała ale to jaAaggaa02 -
Karolcia15031 wrote:Maskara..robiłam test..pozytywny. Nie wiem co mam teraz zrobić,kaszel mam od wtorku rano a z domu nie wychodzę już nawet nie pamiętam od kiedy. Boję się że w szpitalu wyjdzie mi pozytywny i dziecka nie zobaczę..
Kurde, bardzo mi przykro.
Skontaktuj się może ze swoim lekarzem rodzinnym i ginekologiem - na pewno mieli już takie przypadki. Ważne, żebyś była pod kontrolą medyczną.
I koniecznie sprawdzaj saturację.
Trzymaj się Karolcia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 10:48
-
To nie będę panikować. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie mialam, ale wydaje mi się, ze dużo jej nie było. Jak się będzie powtarzać to zgłoszę gin na następnej wizycie.
Karolcia, a nie wolisz zrobić tego testu oficjalnego? Dostaniesz 10 dni kwarantanny i pójdziesz spokojna do szpitala rodzić. Bo tak to nie wiem ile po chorobie wychodzi pozytyw. Chyba wtedy też przełoża ci cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 21:16
-
nick nieaktualnyKarolcia też bym zrobiła ten oficjalny test jak najszybciej, bedziesz miala kwarantanne, papier ozdrowienca. Zadzwon do ginelologa co robic, na co zwracac uwage, CC jak nie jest na cito po prostu przesunieta bedzie.
A Ty masz cc ze wskazan? Masz termin?
Wspolczuje mocno, trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 21:26
Ona28 lubi tę wiadomość
-
Ona28 wrote:Próbowałam zakwas z buraka ale jest okropny i wymiotowałam po nim 😐kupiłam ten floradix zobaczę czy coś mi podniesie.
Sovi o to nie wiedziałam o normie hematokrytu mam na razie 35 gdzie norma jest od 37 -
krolik wrote:To nie będę panikować. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie mialam, ale wydaje mi się, ze dużo jej nie było. Jak się będzie powtarzać to zgłoszę gin na następnej wizycie.
Karolcia, a nie wolisz zrobić tego testu oficjalnego? Dostaniesz 10 dni kwarantanny i pójdziesz spokojna do szpitala rodzić. Bo tak to nie wiem ile po chorobie wychodzi pozytyw. Chyba wtedy też przełoża ci cc.
Ja miałam takie dwa tyg że ciagle mi leciała. Ale szybko udało się zatamować. Doktor powiedział ze w ciąży właśnie są osłabione naczynka i tak się może wydarzyć. -
Królik ja miałam dwa razy ale w 6 miesiącu. Oczywisci zatamowalam po kilku minutach Byłam u rodzinnego, dał skierowanie do laryngologa. Tam obejrzano i wskazano że to może zdarzać się w ciąży. Lekarka zaleciła aby jechać na sor gdyby się powtarzało.Letrox 125/100
Pregna Start -
Karolcia15031 wrote:Maskara..robiłam test..pozytywny. Nie wiem co mam teraz zrobić,kaszel mam od wtorku rano a z domu nie wychodzę już nawet nie pamiętam od kiedy. Boję się że w szpitalu wyjdzie mi pozytywny i dziecka nie zobaczę..
Ojej przykro mi którego masz cc?
Ja bym chyba zrobila tak jak piszą dziewczyny albo oficjalny test by mieć kwarantanne albo za kilka dni ten zwykły może akurat już będzie wynik negatywny. A w razie pozytywnego testu przy przyjęciu fo szpitala to zrobią Ci cc czy odsyłają do innego? U nas odsyłają do innej miejscowości, co mnie przeraża bo też będę mieć cc.
Bardzo współczuję teraz tego stresu:( ale skontaktuj się z ginekologiem, no i pamiętaj o kontroli saturacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 23:47
-
Ja też się boje ze teraz w szpitalu mogę się zarazić , niby jestem sama na sali i nie wychodzę nigdzie chyba że muszę ... Ale wiecie jak to jest 😣😕
Już widziałam wczoraj że panie z oddziału były w strojach i zaklejali drzwi do jednej z sal . Niby robią testy przy wejściu do szpitala ale jednak...Anielka ❤️
-
Dajcie spokój z tym pieprzonym covidem jestem taka zdenerwowana. Wstawić do szpitala mam się za 9 dni, za 10 dni cesarka. Dzwoniłam wczoraj do lekarza i powiedział że faktycznie lepiej jakbym zrobiła test i za te 10 dni byłabym ozdrowieńcem. Dzwonie po nocy za wymazme prywatnym,zapisalam się miedzy 22-23 jadę a tam nikogo nie ma..nastepny stres..dzonie dziś rano, jadę robią mi test ten dokładny ale kwarantanny nie mam eh a zależy mi żeby mieć ją jak najwcześniej żeby muc mieć cc przed świętami bo ja dłużej nie wytrzyma. W moim szpitalu odbieraja porody i robią cc zarażonym tylko później dziecka się nie zobaczy.
-
A ja zostaję na kolejny dzień ... Eh.
Już sama nie wiem co myslec, lekarz mówił że czekają na wszystkie wyniki i będą decydować co dalej.
Jak sie pytam czy wszystko ok to mówią że ktg w normie tylko skurcze widać i nic więcej się człowiek nie dowie 😣
Już nie wiem czy mnie wypuszcza do domu czy będę tu czekać na cesarke,.
Już tak tęsknię za domem, dziećmi ...Anielka ❤️
-
A może macie jakiś pomysł na prezent dla 4 latka, który lubi majsterkowanie ale jest też bardzo żywym dzieckiem ?
Dla córki już mamy wybrane a dla syna w ogóle nie mamy pomysłu 🙈😬
Ciężko jest go czymś zająć więc powinno to być coś takiego co będzie mógł poukładać, poprzykrecac, coś co ma dużo możliwości 🤔😅Anielka ❤️
-
Ale możecie też podpowiedzieć coś dla dziewczynki 4 latka, lubi zabawy kreatywne, malować, rysować itd .
Myślimy o jakimś zestawie kredek mazaków i do tego projektor do rysowania np z maped creativ
Już trzeba pomału coś zamówić a ja kompletnie nie mam do tego głowy a czasu na szukanie aż tyle że sama nie wiem co wybrać 🤣Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyKarolcia domyslam sie jaki teraz to dla Ciebie stres, ale Twoje nerwy nic nie zmienią, a odpukac żeby Ci teraz jakas akcje porodową ruszyly. Już lepiej mieć tą cesarke kilka dni później i mieć pewność, że Dzidzius zostanie z Tobą.
Jest jeszcze kupa czasu, kwarantanne jesli Ci nalożą to pewnie odejmą te dni od testu.
Postaraj sie uspokoić, Twoj stres nie ma na nic wplywu.
Ps. Proponuje grubo pojechac tesciowej i szwagrowi...
Karolina95 z prezentami chyba nie pomoge z czymś konkretnym, ale akich do majsterkowania jest masa, nawet z tych klockowych rzeczy.Babcia, MojAniolek:(( lubią tę wiadomość
-
Karolcia i jak wyniki? Wiesz już coś co z kwarantanną?
Poprasowałam ciuszki, te nowe. Piorę teraz te po córce, jedna tura w suszarce już i na tym koniec. Tych już prasować nie mam zamiaru 🤣 takie plany miałam, tyle ogarnąć dziś, przed świętami. Chyba będziemy jednak żyć w syfie 😅MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
Karolcia zgadzam się z Nynka, pocisk rodzince wskazany.. Nie denerwuj się to napewno nie pomoże.
Krolik ja prasuje po 3 ciuszki dziennie bo plecy siadają 🙈 obym się wyrobiła do pierwszego 🤣
Wczoraj zrobiłam paznokcie "do porodu" 😅 Krotkie z delikatnym żelem. Jak się doczepia to mam pilnik w kosmetyczce i będę piłować jednego na pulsoksymetr w razie znieczulenia😅
Ja po wizycie. Zuzia juz 3 kg 😳 Kurcze to chyba dużo nie? 🙈
ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰