X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomiędzy poprzednimi dziećmi miałam dwa lata różnicy i starsza często dopijala mleko po małej gdy np wychodzilam i ściągałam i zostawało. Czasem czekała z butelka przy drzwiach żeby zapytać czy już może wypic😅😅

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuje nic takiego, jakoś mnie to brzydzi🙈 tak samo, jak dodawanie swojego mleka do kąpieli, fuj🤢

FNh9p2.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuje :) ale to tylko moje podejście.
    Zamierzam karmić tak max pół roku ale o to i tak wyjdzie w praniu.
    Już wiem przy 1 synku że u nas jak coś za długo trwało to później bardzo ciężko go było odzwyczaić np skoczek, odpieluchowanie więc KP też piersią nie będzie dlugie

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuje dawac starszemu, ale moj ma 4 lata prawie. Zreszta jak konczylismy kp to nie dodawalam nigdzie swojego mleka, robilam kasze na wodzie a po roku wjechalo normalne krowie, mm też nie uzywalam.

A co do karmienia mam nadzieje, że uda sie tak jak ze starszym ponad rok.

Rany pierwszy raz od nie wiem kiedy tabletki na zgage mi pomogly, zasnelam w sekunde.

Dziewczyny ćwiczycie coś wzmacniającego z kimś? Mam na myśli takie typowe cwiczenia wzmacniajace miesnie nóg. Musze je mocniej potrenowac bo nie dlugo nie podniose sie z podlogi ani nie wejde po schodach...

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też raczej nie planuje dawać ale wcześniej była mniejsza różnica wieku 🙂 ja gdy odstawiałam starsza miała 16 miesięcy i też nie dawaliśmy mm tylko już normalne mleko weszło. Wogole moje dzieci nigdy nie były butelkowe i smoczkowe i teraz się martwię jak pociągnę studia i specjalizację jeśli znów się taki egzemplarz trafi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje butelkowe nie bylo, ale my w ogole butli nie dawalismy, ja nie umialam odciagac mimo, że cyce pełne, a mm nie dawalismy, pozniej z woda wjechal bidon i kubek.
    Ale na smoczek mocno licze, tym razem zabieram nawet do szpitala, choć w szpitalu planuje wykorzystać fakt, ze nic prócz ogarniania dziecia nie musze i przystawiac jak najwiecej zeby rozkrecic laktacje.

• krolik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki mnie w nocy skurcz bolesny złapał🙈 jadę właśnie po ostatnie rzeczy kosmetyczne i pakuję torbę, bo jedna myśl wczoraj, że jestem w dupie jakby coś się zaczęło 🙈

Nynka ćwiczę od początku, teraz mniej wzmacniania, bo na końcówce to się raczej rozluźniać trzeba. Jeżdżę na roweru stacjonarnym i wykonuję ćwiczenia typu przysiady, ale nie głębokie i więcej takich na macie angażujących miesnie pośladków. Jak nie ćwiczyłaś wcześniej to lepiej nie zaczynaj nic mocnego teraz. Moze popatrz na kanał Kasi Bigos na yt, jeśli masz słabe nogi to najlepiej na tym etapie na macie w pozycjach leżących.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik ja cwicze nogi od zawsze i w ciazy juz od kilku miesiecy, ale i tak widze, ze to malo bo raczej robie krotkie serie, poza tym w kolko to samo, bo cwicze z gym break i jakies swoje ktore dluzej. Szukam czegos nowego

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że ćwiczenia wzmacniające no na kręgosłup można ćwiczyć do końca ciąży dostowujac je do trymestru.
    Ja bym czegoś szukała na YouTube :)
    Sama miałam taki zamiar ale życie mnie przerosło:) a przed ciąża byłam ponadprzeciętnie aktywna fizycznie :)

Ale rozciaganie też się przyda szczególnie bokow.

No i trzeba uważać żeby brzucha nie spinać ale to po porodzie niestety tez

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze na to że dziecko polubi smoczek bo nie raz mi dupe ratował, mimo że starsza miała problem z oduczeniem się. Super by było jakby mały pił i z cyca i z butli bo jesli ma mi wisieć godzinę to nie dla mnie. Tym bardziej że na wiosne bawimy się w wykończenie domu.

Co do ćwiczeń to ja nic nie ćwiczę . Wcześniej się bałam żeby nie urodzić a teraz nie mam na to sił niestety. Potem z małym zacznę od spacerów a przed wiosną zacznę ćwiczyć ten mój ochydny cellulit

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie niby nie widać aż tak że przytyłam i brzucha nie mam wielkiego ale ten cellulit na udach,pośladkach 😣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka to nie wiem co doradzić, może poprzeglądaj yt. Tam na pewno coś znajdziesz :)

Aga ja mam przed sobą tydzień z córką w domu i już się zastanawiam jak wygospodaruję czas dla siebie na ćwiczenia 😬 wczoraj mi się udało po 22 dopiero odpalić Dębińska, ale to już się zmusiłam i zrobiłam krótkie 20 dla rozluznienia miednicy. No najgorzej teraz na końcu się zastać i nic nie robić 🙈a młoda ma kwarantanne to nawet jej na spacer nie wezmę 🙈 będę złą matka i chyba odpalę bajke żeby chwilę poćwiczyć 🤣

Pojechałam dziś na zakupy i młoda mi tak już w podwozie dawała, już coraz mocniejsze klocie w szyjce czuję. Mam nadzieję, ze pomału zaczyna się skracać i będzie jak ostatnio 🙈 byle nie wcześniej 🙈

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, nawet tak nie mów, będziesz zupełnie normalna mama, nawet jak puścisz dziecko kilka bajek :)
    A myslisz jak dałam radę tyle czasusiedziec z synkiem i nie oszaleć zupełnie.

Ja z Dębińskiej oglądam te najważniejsze webinary żebym wiedziała o co chodzi w tym porodzie 😉

Ja byłam z synkiem na zakupach i mnie to już dziecko tak ciśnie na podwozie, mam uczucie jakby zaraz miał wypaść. Ale to już od dawna.
    Z jednej strony chce już urodzić bo ciężko a z drugiej jak sobie myślę jaki teraz mam Sajgon z 1 to z dwójką chyba oszaleje 😉

Aaggaa02

Wysłany: 19 grudnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik bajki nie są takie złe o ile nie jakieś głupie. Jak jeździłam na paznokcie do kobiet to uwierzcie że dzieci miały puszczone telewizory w swoich pokojach , w jednej ręce telefon a w drugiej tablet i mówię tu o dzieciach 2-3letnich. Moja dostaje bajki co dziennie ale telefonu tabletu wcale.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam ostatni wyjazd po prezenty dla dzieci i już teraz siedzę w domu. Takie chodzenie to już nie dla mnie 😬😃
    A że zawsze ma kto zrobić zakupy, dzieci nie jeżdżą do przedszkola to nie mam po co wychodzić tym bardziej że chwilę dłużej pochodzę lub stoję i brzuch mi twardzieje i czuję takie ciągnięcie w dół...

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia u mnie ostatnio też tak jest, włączam im jakąś ładną bajkę i oglądają zebym mogła coś zrobić ( jestem z nimi większość dnia sama ) lub siadamy, relaksujemy się i oglądamy razem ;)
    Ale tel mają zabroniony

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja tak śmieje z tą złą matką 😅 głupot nie ogląda, staramy się żeby miała jak najmniej tv, jak jest w żłobku to nie ogląda wcale, chyba, ze jakas wyjątkowa sytuacja, przy weekendzie też trochę. Jednak jak mam z nią siedzieć sama w domu to nie ma innej opcji, no zdrowie psychiczne matki też ważne 🤷‍♀️ głupot jej nie włączam, zresztą ona lubi bardzo np. jakies edukacyjne kolorki po angielsku, alfabet, fajne rzeczy można teraz dobrać pod malucha. Telefonu tez nie dajemy, chyba, że oglądamy wspólne zdjęcia albo filmiki z nią w roli głównej. Codziennie puszczamy muzykę i tańczymy także nie będę miała wyrzutów 😅 bardziej by mi źle było gdyby została w domu jak się mlodsza urodzi i wtedy siłą rzeczy non stop by na bajkach jechała, dlatego póki co jesteśmy za tym żeby jednak chodziła. Był czas, że oglądała jakieś bajki, miała inną fazę niż teraz i widzieliśmy, że na nią źle działa, buntowała się, darła bez powodu, bodźców za dużo więc ograniczenie poszło spore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 20:22

Wysłany: 19 grudnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa przed jutrzejszym telefonem do lekarza..nie wiem jak dziś zasne. Oby mi powiedział że 21 do szpitala a 22 cc 👃 może jutro by mi skierowanie wystawił żebym nie poszła z niczym. Jutro muszę jeszcze prezenty popakować i mogę jechać rodzić 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ale mam stresa przed jutrzejszym telefonem do lekarza..nie wiem jak dziś zasne. Oby mi powiedział że 21 do szpitala a 22 cc 👃 może jutro by mi skierowanie wystawił żebym nie poszła z niczym. Jutro muszę jeszcze prezenty popakować i mogę jechać rodzić 😁

O rany Karolvia ale zlecialo, jutro juz 20😱
    Jak sie czujesz?

• krolik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa faktycznie to już 🙈 a zaraz styczeń dziewczyny i jedna za drugą będą się rozpakowywać 😬😬

Agik jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 21:09

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ