Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilka Twoj przyklad, to obraz dupka smiem twierdzic, ze nie tylko w kwestii porodu
...
Karolcia, chyba wiekszosc z nas ma wizyty co 3-4 tygodnie. Nie zadręczaj się, trzymajmy kciuki, ze wszystko bedzie dobrze a maluszek wytrwa do końca kwarantanny. Jak sie czujesz w ogole?
Ja dzisiaj kiepski dzien, kaszel, glowa, wymioty, przespalam 3h myslalam ze lepiej mi ale nic z tegoo.... -
Lilka nawet nie wiem jak skomentować 🙈 nie mogłabym być z takim człowiekiem, ani nawet przebywać obok. Rozumiem różne sytuacje, ale nie takie słowa 🤦♀️ mój mąż przecinał pępowinę, był strasznie tym wszystkim przejęty, z kolegami sobie dyskutują o tych przeżyciach po alkoholu. Wiele razy słyszałam te rozmowy i wszyscy są tacy dumni, że mogli przy tym być, chwalą żony, kochają więc nie wiem, może mam dziwnych znajomych i męża 🤣
Karolcia ja miałam teraz po 3 tygodniach i teraz też będę miała dopiero za 3 tygodnie kolejną wizytę w 39tc już. Póki czuję ruchy to nie przejmuję się niczym
Młoda mi wczoraj pchała głową w szyjkę jakby chciała wyjść. Okropnie! Myślałam, że serio urodzę zaraz bez skurczy bo sobie dziurę wyryje. Chyba podjęła decyzję, że czas nas szyjką pracować jak usłyszała u ginekolog, że trzyma twardo
🙈Nie mogłam spać przez nią 🙈jestem dziś niewyspana, a jeszcze córka chora w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 14:57
-
A ja mam cały czas co tydz ale może dlatego że to już końcówka i 22.12 mam ostatnia wizytę u mojego gin no i 27.12 mam się zgłosić do szpitala ale nie mam pojęcia czy w ten sam dzień będę miała CC czy 28.12 bo to podobno zależy, jak mają mniej planowanych to mogą mi zrobić wieczorem w ten sam dzień.Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyKarolina wlasnie tez sie zastanawialam jak to jest jak sie po prostu zglaszam na cc. Bo mój mi powiedzial,niedziala-pobiedzialek, wiec nie wiem czy chodzi o to ze w niedziele przychodze poniedzialek rodze czy to nasze widelki na cc....
Ja sie tak boje ze zaczne sama rodzic wczesniej, lekarz mnie troche zestresowal. I bardzo chce z nim todzic🙈 -
Królik, nie pytałam jeszcze. Wyślę do niej smsa i jak odpowie to dam znać.
Ja sama nie wiem czy wolałabym SN czy cc, ciężki wybór 🤪 ale bym musiała iść do psychiatry po skierowania bo nie ma jakiegoś medycznego uzasadnienia. Poza tym sama nie wiem czy chce się pisać świadomie na ccAaggaa02 -
Nynka dziekuje że pytasz. Ogólnie jest ok,tylko kaszel mnie męczy i mam mega zadyszke jak mówię. Więc nawet jakby mi kazali rodzić sn to chyba bym się udusiła.
Karolina95 raczej na wigilię nie wyjdę. W kazdym szpitalu trzymają po cc inaczej, ja poprzednio byłam 3 doby. Teraz to mi już wszystko jedno po prostu chcę urodzić.
Ja na razie nawet skierowania nie mam na cc. Do 20.12 w nocy mam kwarantanne i mam dzwonic do mojego lekarza czy mam przyjechać do szpitala 21 czy kiedy ale wizyty już nie mam. Mam nadzieję że jakos to zalatwie na izbie przyjęć że nie mam skierowania a na cesarke sobie przyjechałam. Mój mąż jest cały zestresowany,nerwowy jakiś przez to teraz cały czas spiny.
Ale wreszcie ogarnęłam małe przemeblowanie w pokoju żeby mały miał miejsce i zrobiłam a raczej moją córką ogarnęła mi wszystko to co chciałam , biedna pod łóżko nasze się wślizgiwala odkurzała myla pod nim podłogę bo ja nie byłam w stanie , swoje rzeczy ogarneła, może nie zrobiła tego idealnie ale jestem z niej zadowolona 3 godziny sprzątania -
Aga to chyba jesteśmy w podobnej sytuacji. Tez mam wrażenie że mój chce być po to zebym nie była sama. Mowil tez ze będzie się rzucał na lekarza jak ten będzie chciał za szybko odciąć pępowinę 🤣
Ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie. Będę miala teraz we wtorek u profesora kontrolne usg i w środę u prowadzącego już bez usg. Muszę mu powiedzieć że przydałoby się zrobić badania: mocz, morfologia itd bo ostatnio mialam chyba 2 miesiące temu 😑 a powiedzcie mi czy powinnysmy mieć jeszcze teraz robiony Odczyn wr, hiv i hbs?
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
nick nieaktualnyAagaa swiadomie bym sie nie pisala na cc. Wiadomo, każdy niesie za soba konsekwencje, ale cesarka to jednak duża operacja, dla Ciebie.
Ja sie troche martwie, że to moja druga, ale trzeba myśleć pozytywnie.
Pytalam lekarza jak to jest czy odsyłaja dużo rodzących czy nie, powiedział mi że to jest tak dynamiczna sprawa, że czasem zmienia sie w ciągu kilku godzin. -
aga może akurat zorientujesz się że rodzisz jak juz będzie 5cm rozwarcia , zanim przyjedziesz do szpitala będzie 8cm i dziecko wyskoczy po godzienie jak z procy i bedziesz miała super poród a po cc jednek te 3 dni są dość trudne (ale oczywiście do przeżycia)
-
nick nieaktualnyKarolcia15031 wrote:Nynka dziekuje że pytasz. Ogólnie jest ok,tylko kaszel mnie męczy i mam mega zadyszke jak mówię. Więc nawet jakby mi kazali rodzić sn to chyba bym się udusiła.
Kurde ja mam podobnie, ciekawe czy z tego przedszkola jednak nie dostalam covida...ale nigdzie nie ide z tym poki sie czuje dobrze, może to po prostu moja masa, zaawansowana ciąża.
Karolcia brawo dla córy, że tak dzielnie pomaga, ile ma lat?
Mójaniołek w III trymestrze sie powtarza, ja mialam jakos w 31tc. -
Nynka początkiem listopada miałam tak straszny kaszel, młoda w żłobku w tym czasie dziecko covidowe, robiłam niedawno przeciwciała, bo mnie już wszyscy wysyłali, że to na bank covid był. W życiu takiego kaszlu nie miałam jak wtedy. I co? Przeciwciał tak mało, że albo mam jest lipny organizm albo są jeszcze na tym świecie inne choróbska 😁
MojAniolek ja teraz powtarzałam hiv, hbs, hcv. Mocz robię na każdą wizytę, a krew co 2 miesiące, bo mam dobre wyniki. Aż dziwne, że lekarz nie zleca u ciebie moczu częściej tam to w ciąży zawsze lubi się coś przyplątać 🙄Nynka lubi tę wiadomość
-
Karolcia, oby oby tak było
Dziewczyny ktore rodziły SN, przepraszam z góry za pytanie ale czy po porodzie wasze narzady rodne się zmieniły, czy jest tak jak przedtem?
Polozna mi mówiła że wargi sromowe wygląda inaczej ale czy coś jeszcze. Wiadomo to nie jest najważniejsze ale jednak też się nad tym trochę zastanawiam
Czy ktoras z was jest po cc i będzie próbować rodzic SN?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 18:48
Aaggaa02 -
krolik wrote:Ile czekałyście na wynik gbs'a?
Ja po 2 dniach miałam już wynik. Pani w lab powiedziała mi, że jak się nie uda nic wyhodować to wynik jest szybko.Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Aaggaa02 wrote:Karolcia, oby oby tak było
Dziewczyny ktore rodziły SN, przepraszam z góry za pytanie ale czy po porodzie wasze narzady rodne się zmieniły, czy jest tak jak przedtem?
Polozna mi mówiła że wargi sromowe wygląda inaczej ale czy coś jeszcze. Wiadomo to nie jest najważniejsze ale jednak też się nad tym trochę zastanawiam
Czy ktoras z was jest po cc i będzie próbować rodzic SN?
U mnie po SN nic się nie zmieniło w wyglądzie -
U mnie po sn też wszystko jak dawniej. Mimo, że młoda wychodziła z rączką przy buzi i mnie zmasakrowała, lekarz mówił, że wargi sromowe mogą już nigdy nie wyglądać tak samo. Byłam przerażona 🙈 ale finalnie nie widzę różnicy, wszystko pięknie się wygoiło, bardzo szybko. A 3 tygodnie po porodzie ja już płakałam, że zbieram na plastykę 😅 myślę, że duże znaczenie ma jak o to krocze zadbamy po porodzie, pewnie predyspozycje i na pewno terapia u fizjo też dużo daje.