X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik, wierzę, że będzie u Was lepiej i pamiętam o Was❤️

• eszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma być przy porodzie, tez ze względu ze to jedyna możliwość aby zobaczył dziecko bo jest zakaz odwiedzin na oddziale. Dla mnie to wsparcie będzie najważniejsze w I oraz w II fazie porodu. Jak już zacznie się właściwy poród a nie będzie chciał patrzeć to wyjdzie na korytarz 😉 pępowiny tez nie chce przecinać.
    Sadze ze w trakcie wiele się może zmienić i zupełnie inaczej myśli się o tym na sucho.

Która z Was planuje pieluchy wielorazowe (albo o tym pisała)? Jak Ci idzie kompletowanie wyprawki?

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi równo 3tygodnie do terminu. Jadę zaraz na wizytę.

Mój mąż nie chce być przy porodzie, myślę że się boi ale nie chcę tego powiedzieć. Że zemdleje czy coś 🤣🔥 Za to przy kangurowanoi przy CC byłby.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek, na 09.01 masz termin? Tak samo jak u nas i wizyta tez dzisiaj. Powodzenia żeby wszystko było dobrze 🙂

kamyczek90 lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka na 7.01.

Mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie wytrzymamy w dwupaku żeby pojawić się w styczniu 🧐

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chcial byc przy porodzie, no ale cesarka więc zajmowal sie nim chwile jak mnie szyli. Za to ja bylam pelna watpliwosci czy na pewno chce żeby byl.

Myślę, że jest tak dużo powodów dla których ktoś nie chce rodzic z partnerem, ze mowienie ze taki to mięczak jest nie fajne (pomijam faceta, ktory nie chce bo sie boi, ze obrzydzi sobie seks, taki to dupek)...

Ja jestem już mocno nastawiona na termin cc, a coś czuje, że zaczne rodzić wcześniej....aktualnie nie chce poznać uczucia naturalnego porodu🙈

Zaczęłam wczoraj pranie, dzisiaj kontynuuje i pakuje swoją torbę, ale mam taka nie moc, kaszel jakis mnie meczy, glowa boli, spac sie chce, gdzie jest mroz i slonce ja sie pytam...

Agik trzymam nadal kciuki za malutką

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzis sie wyspałam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy! poszłam spać razem z dziewczynami bo mąż miał nocke, to wzięłam je do sypialni i spałyśmy we trzy. zasnęłam po 20 , co prawda kilka razy wstawałam w nocy ale przed 7 wstałam wypoczęta, nic mnie nie bolało ani biodra ani spojenie i jeszcze dziś w końcu obie poszły do przedszkola także mam czas na odpoczynek i ogarnianie :)

Nynka, eszanka lubią tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mam np znajomego co mówi ze się boi ze nie będzie chciał już uprawiać seksu i ze nie wyobraża sobie tak jak kobiety po porodzie biorą na ręce to dziecko całe w śluzie i krwi bleeee… a do tego będąc u nas w gościach gdy już byłam w ciąży stwierdził ze kobiety w ciąży są przeje*ane i do swojej narzeczonej tekst „moglibyśmy mieć dzieci ale tak żebyś nie była w ciąży” jak dla mnie facet porażka…. Dobrze ze inne sluzy mu nie przeszkadzają….

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio takiego lenia ze ciężko opisać, mówi się o wiciu gniazda a u mnie teraz totalnie tego nie ma. W domu bałagan a ja po prostu nie mogę znaleźć motywacji żeby się ruszyć…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Nynka mam np znajomego co mówi ze się boi ze nie będzie chciał już uprawiać seksu i ze nie wyobraża sobie tak jak kobiety po porodzie biorą na ręce to dziecko całe w śluzie i krwi bleeee… a do tego będąc u nas w gościach gdy już byłam w ciąży stwierdził ze kobiety w ciąży są przeje*ane i do swojej narzeczonej tekst „moglibyśmy mieć dzieci ale tak żebyś nie była w ciąży” jak dla mnie facet porażka…. Dobrze ze inne sluzy mu nie przeszkadzają….
    współczuje tej jego narzeczonej... ja rozumiem, że niektórzy nie chcą być przy porodzie ale takie teksty sa baaardzo nie na miejscu. i jeszcze, że przy Tobie tak powiedział. zero taktu i kultury...

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 dni i Anielcia będzie z nami ...
    Jestem taka szczęśliwa że to jeszcze kilka dni bo już nie mam siły żyć 🙈😭😅 zgaga codziennie mnie tak męczy do tego plecy bolą nie mam siły na nic.. a z drugiej str trochę przerażona.
    Wrócę do domu po cesarce i zostanę z całą 3 🙈
    Na początku pewnie będę mogła liczyć na pomoc mamy zanim nie dojdę do siebie trochę po cieciu... Trochę to do mnie jeszcze nie dociera

Azjak, Lilka94 lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ale bym temu znajomemu nagadała za takie teksty widać że to jeszcze chłopiec a nie mężczyzna. Apropo wiciu gniazdka to ja wije ale chlewik chyba.

Ja jak rodziłam to niewyobrazalam sobie być sama ale u mnie to wszystko miało być inaczej. Miałam mieć cc więc nawet nie gadaliśmy o sn ale wyszło jak wyszło i mój mąż został ze mną choć bał się strasznie o mnie bo groziła mi sepsa a ja całe 8 godzin płakałam stękałam i się darłam. Ja nie wiem jak on to przeżył bo mdleje na widok kropli krwi a ze mnie cały czas coś wyciekało . Po takich przeżyciach jestem go tylko bardziej pewna.

Mag_len ja mialam taką noc chyba przed wczoraj że serio się wyspałam , ale ja tez robię jedną drzemkę w dzień jak mi się chce spać.
    To jest moja najdłuższa ciąża, dziewczynk urodzilam w 37tyg a dzis mam 38+2.

Dziewczyny powiedzcie mi tak szczerze czy Wy byście sie obawiały na moim miejscu że tyle czasu bez usg? Ostatnio mialam 1grudnia, boje sie o wody , przepływy , łożysko..

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja wstepnie za 5 dni mam mieć już mojego szkraba ale totalnie sobie tego nie wyobrażam. Strasznie chce żeby był już ze mną ale ciężko mi to pojąć jak mogę mówić dwoje dzieci..jak to jest.. Jak Ty dałaś radę z bliźniakami to jedno dla Ciebie będzie pikuś teraz.

• Azjak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja USG nie miałam przez 7 tygodni. Zmienił mi się ginekolog, który powiedział, że on na złomie nie będzie pracował 🤔 zmieniłam na innego...
    Ostatnie USG miałaś 2 tygodnie temu, więc nie tak dawno. Kiedy masz następna wizytę?
    Jeżeli Ci nic nie dolega, to się nie stresuj ❤️

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 ja miałam ostatnio 25 listopada usg i 9 grudnia ktg. i teraz dopiero 28 grudnia mam wizyte. czuje ruchy więc staram się nie stresować :)

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadałam to pytanie bo wczoraj rozmawialiśmy z mężem i on powiedział że będzie przy porodzie, bo chce być ze mną. Ale czuję że on sam w sobie nie ma takiej chęci doświadczenia tego no i raczej nie chciałby przecinać pępowiny.
    Po prostu nie chce żebym była sama.

Nie wiem co o tym myślec.

Karolcia, sama miałam wizyty co miesiąc, teraz będę mieć po3 tygodniach więc chyba bym się nie martwila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 12:22

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Karolina95 ja wstepnie za 5 dni mam mieć już mojego szkraba ale totalnie sobie tego nie wyobrażam. Strasznie chce żeby był już ze mną ale ciężko mi to pojąć jak mogę mówić dwoje dzieci..jak to jest.. Jak Ty dałaś radę z bliźniakami to jedno dla Ciebie będzie pikuś teraz.

Przed samymi świętami to znaczy że na święta nie będziesz w domu ?
    Pytam ponieważ u mnie w szpitalu pobyt po CC jest zazwyczaj 4 dni

I nie wiem jak gdzie indziej ale u nas robią testy co 3 doby podczas pobytu w szpitalu mówili że takie są wytyczne a ja się obawiam że poprostu ktoś przyszedł z pozytywnym wynikiem i bardziej to sprawdzają

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Zadałam to pytanie bo wczoraj rozmawialiśmy z mężem i on powiedział że będzie przy porodzie, bo chce być ze mną. Ale czuję że on sam w sobie nie ma takiej chęci doświadczenia tego no i raczej nie chciałby przecinać pępowiny.
    Po prostu nie chce żebym była sama.

Nie wiem co o tym myślec.

Karolcia, sama miałam wizyty co miesiąc, teraz będę mieć po3 tygodniach więc chyba bym się nie martwila

Aaggaa02 myślę, ze to dobrze,że myśli o Tobie, a jeśli nie będzie dawał rady to zawsze może wyjść. Być może potem będzie szczęśliwy, że się zdecydował. A teraz to może taka niepewność przed nieznanym?

Babcia lubi tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len, może tak być, że się obawia tego co będzie. Ciężko od niego coś wyciągnąć.

Nie mam.na nic siły, mój poziom energii równa się 0 albo nawet na minusie.
    Dobrze ze synek zaczął chodzić na kilka godz do pkola to mogę zalegnac na kanapie.
    Nie mogę się wysoac, bo synek ok 23 ma histerie/lek nocny wobec czego jestem już kompletnie bezradna i to te z nie budzi:(

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mam słaby dzień, ogarnęłam dzieciom w pokoju i zrobiłam im jedzenie i nie mam siły, leze, w głowie mi się kręci ... Włączyłam im na chwilę bajkę żeby móc odpocząć chwilę bo nie daje rady

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ