X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie martw się, do 20 juz niedługo, a jak Cie cos niepokoi to i tak możesz po zgłoszeniu pojechać do szpitala. Najgorsze ze Ci jeszcze nie przechodzi. Miałaś teleporadę z rodzinnym? Może trzeba jakiś antybiotyk albo coś Ci da na ta biegunkę?

Ja wiecaorami tez juz jestem nie do życia, ale już bliżej niż dalej, trzeba być dobrej myśli.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa no ja mam wrażliwą skórę i jakiekolwiek lubrykanty mnie podrażniały, powodowały infekcję albo po prostu czułam dyskomfort, a ten olejek muszę przyznać, że jest świetny. Chociaż sama bym sobie nie kupiła pewnie 😅 myślę, że teraz jest odpowiedni czas na masaż, kwestia tego czy będziemy to robić dobrze 🙈 ja na razie tak trochę masowałam, niregularnie, ale chyba czas najwyższy zacząć się przykładać 🙈 czytałam o tym żelu po tym jak ostatnio pisałaś i jak raczej bylam na nie tak teraz się mocno zastanawiam. Ostatnio krocze mi się ładnie adaptowało, a nie masowałam w ogóle przed porodem, fizjo też mówi, że jest ok. Tylko ja poprzednio w środku popękałam, młodą dodatkowo z rączką przy główce wychodziła i obawiam się powtórki z rozrywki. Ginekolog mi pewnie za dużo nie doradzi, bo mam wrażenie, że na temat porodu i przygotowania ciała do niego to ona wie mniej ode mnie 🤣 albo po prostu ma wywalone na to 😬więc też podpytam poloznej do której chodzę i tą z którą mam rodzić. Drogi jest, ale jeśli rzeczywiście miałoby się dziecko gładko wyślizgnąć bez uszkodzeń to warto 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 21:24

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, napisze do swojej położnej z którą może będę rodzic i zapytam się co o tym myśli. Ten żel trochę kosztuje, ale jeśli coś miałby pomoc to myślę że warto.
    Tylko u mnie to równie dobrze, spore szanse są na cc, jeśli nie urodze przed terminem albo mały będzie za duży, a tutaj też słyszałam o żelu stosowanym przy cc.
    Czyli chyba powinnam się zaopatrzyć we wszystko na każdą ewentualność :)

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, ze nie skonczylyscie wyprawki🙈

Ja to robje juz chyba 2 miesiac "od jutra"....dzisiaj mialam i znowu mi sie nie chceee

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie 🙈 od ostatniej wizyty nic się nie zmieniło z szyjką, rozwarcie nadal na opuszek i szyjka mocno trzyma. Pobrała mi gbs i dostałam skierowanie do szpitala na zaś. Młoda dzisiaj 2980 +/- 450g, obstawiam coś bliżej 2,5kg i moim zdaniem też będzie drobna jak starsza. Mogę zaczynać pić wiesiołek. Moja waga 67kg no to jeszcze 2kg do porodu i będzie się znowu maz cieszył 😅 łeb w łeb jak poprzednio 😅 no chyba, że przez święta przekroczę 70 🙊

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie wiem co rozumiesz przez skończenie wyprawki, ale ja skończyłam chociaż pewnie jeszcze czegoś brakuje 😅 chociaż nie, moja wyprawka szpitalna leży i kwiczy dzisiejsza wizyta mnie wcale nie zmotywowała do ogarnięcia się 😅 mowilam wczoraj do męża, ze jak kupię jedzenie teraz do torby to zdążę 5 razy z niej to wyjeść 😅

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Powiedzcie, ze nie skonczylyscie wyprawki🙈

Ja to robje juz chyba 2 miesiac "od jutra"....dzisiaj mialam i znowu mi sie nie chceee
    Mi jeszcze zostało kilka rzeczy do kupienia no i całe prasowanie bo narazie wyprałam i schowałam do szafy wszystko . A jestem już w 37tyg więc powinnam się ruszyć z tym 😅 obiecałam sobie, że do soboty się ogarnę. 😅

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:10

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszyściutko 😁 No moze jeszcze zostały jakieś drobiazgi typu prześcieradło do gondoli. A i Lusterko muszę kupić do obserwacji niunii do samochodu jak będę jeździła sama. Tylko my jeszcze nie poogarniane w domu mamy. Mój wraca w sobote i mamy dylemat czy odmalowywac mieszkanie bo mamy w sypialni Czarna ścianę a ja nie chce jak na tej ścianie stoi komoda niunii. Ale myślę czy to nie za późno. Zeby dziecku nie zaszkodziło chociaż malowalibysmy farbami hipoalergicznymi. Nie mam pojęcia co robić 🙈
    Musimy tez wszystko poskładać: Łóżeczko, wozek itd. Bazę do samochodu założyć pod Fotelik. Trochę się stresuje zeby zdarzyc bo to jeszcze Święta zaraz 🙈

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • krolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fakt fotelik, wózek i materac jeszcze wyprać muszę 😅 i w sumie jeszcze prześcieradełka jak przyjdą z chicco 🙈 nie no, ja do porodu nie ogarnę się tak na 100% 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee to ja jestem jednak w lesie🙈🙈🙈
    Apteka nie odmówiona, ciuszki niedokupione, pieluchy, nic nie poprane🙈 niby takie pierdoly bez ktorych damy rade, najwazniejsze jest, ale chyba czas sie brać za to....

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Nynka nie wiem co rozumiesz przez skończenie wyprawki, ale ja skończyłam chociaż pewnie jeszcze czegoś brakuje 😅 chociaż nie, moja wyprawka szpitalna leży i kwiczy dzisiejsza wizyta mnie wcale nie zmotywowała do ogarnięcia się 😅 mowilam wczoraj do męża, ze jak kupię jedzenie teraz do torby to zdążę 5 razy z niej to wyjeść 😅
    Haha, jakbym czytała o sobie, kupiłam sobie batoniki musli 😅 smaczne były 😉
    My nie mamy jeszcze wozka🙈 a tak to wszystko w miarę ogarnięte 🙂

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy fotelika 🤣

Odebrałam wynik GBS i jest ujemny. Co mi to daje?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek, ze nie musisz się spieszyć do szpitala, bo nie potrzebujesz antybiotyku :)

Umyłam okna 🤪 firanki się piorą, zaraz zasłony, jeszcze mi jedno w kuchni zostało i salon. Ale to tak tylko same szyby bez wydziwiania poszło szybko. A potem będę stękać, że mnie boli wszystko 😅

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi mój lekarz rodzinny jest obłąkany, jak z nim rozmawiałam przez tel to nawet nie zapytał o moje objawy i jak się czuje tylko przez 10min mi tłumaczył jaka jestem nieodpowiedzialna (niezaszczepiona) i że kobiety w ciazy i w pologu umierają przez covid itd..

Krolik masakra..Ty jeszcze okna potrafisz myć?

U mnie już wszystko czeka na Robercika. Tylko jak będę w szpitalu to mąż odkurzy łóżeczko i ubierze prześcieradło.

Nie wiem co mam wziąść do jedzenia do szpitala. Niby dają 5 posiłków ale nie wiem czy mi smakować będzie. Chyba wezmę jakieś biszkopyt i petitki no i wodę.

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Napiszę krótko. Przede wszystkim dziękuję Wam za nieocenione w takich chwilach wsparcie, naprawdę to doceniam.

Karolcia15031 dziękuję za dodatkowy wpis, że o nas myślisz, bardzo mnie to wzruszyło.

Wyszłam na własne żądanie na drugi dzień.
    Na razie niewiele wiemy, po prostu czekamy, szukają przyczyny, podali krew, osocze, karmią sondą, jeszcze nie podawali mojego mleka, respirator oddycha, aby mogła nabierać sił. Ja odciągam mleko, staram się regularnie, kazali dużo pić, aby pokarm był, gdy mała zacznie jeść. Staram się jakoś funkcjonować, pilnować tego picia, coś jeść, przy synku pomaga moja mama, bo muszę na laktatorze pracować co 3 godziny, czasem nawet częściej.

I właśnie teraz moja prośba - szukam laktatora elektrycznego, bo mam tylko ręczny z Aventa. Jest tego tyle, że szok, czytam opinie, są różne, podzielone, więc ciężko coś wybrać. Może Wy macie coś do polecenia, jakiś dobry elektryczny laktator, sprawdzony, wygodny w użyciu, z dobrymi funkcjami, taki co nie marnuje mleka. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Was.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik, ja słyszałam dobre opinie o neno due albo neno bella twin, to sa podwójne elektryczne. Taki kupiłam, no ale wiadomo jeszcze nie testowalam

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:10

agik_1985 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik też słyszałam dużo dobrych opinii o neno duo i chyba ma najlepszą cenę w razie gdyby nie podszedł to zawsze lepiej w tańszy zainwestować :)

Trzymajcie się i dawaj znać co u was. Mam nadzieję, że mała z tego szybko wyjdzie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 13:34

• Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agik, ja też wczoraj zamowiłam Neno Due po zrobieniu researchu. Ponoć dobry stosunek cena do jakości. Polecała też te firmę położna od laktacji na mojej szkole rodzenia, obok Lansinoh i Medeli.

Trzymam kciuki i pamiętam o Was w modlitwie, musi być dobrze <3

Dziewczyny, ja się tu rzadko udzielam, ale czytam Was na bieżąco :) Mam termin na 3 stycznia, nadal jestem w lesie z torbą do szpitala, ale też mam jakieś przeczucie, że urodzę po terminie. To mój pierwszy poród więc wszystko wyjdzie w praniu. Po wizycie w zeszłym tygodniu (36+2) okazało się że moja córeczka będzie raczej drobinką (waga szacowana na zeszły tydzień to 2400, czyli do porodu może dobije do 300). I jak jeszcze miesiąc temu się stresowałam porodem, tak teraz mnie ogarnął jakiś spokój i podejście: będzie co ma być :)

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ