Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy Wy przy każdym przekręceniu się z boku na bok lub wstawaniu z pozycji leżącej boli Was całe krocze z miednicą do tego stopnia że aż trzeba syknąć? Nie wiem czy mi mały tak strasznie naciska czy co. Do tego chodzę już jak pokraka i każdy krok dla mnie to jak przejście 1km. Jak wytrzymam do tego 21.12 i podepną mnie pod ktg to coś czuję że w ten sam dzieñ będzie ta cesarka.
Agik jak bedziesz miała jakieś info o córeczce to daj znać..nie potrafię o Was przestać myśleć.agik_1985 lubi tę wiadomość
-
Karolcia15031 wrote:Dziewczyny czy Wy przy każdym przekręceniu się z boku na bok lub wstawaniu z pozycji leżącej boli Was całe krocze z miednicą do tego stopnia że aż trzeba syknąć? Nie wiem czy mi mały tak strasznie naciska czy co. Do tego chodzę już jak pokraka i każdy krok dla mnie to jak przejście 1km. Jak wytrzymam do tego 21.12 i podepną mnie pod ktg to coś czuję że w ten sam dzieñ będzie ta cesarka.
Przewracam się z boku na boku ze złączonymi nogami i wtedy nie boli mnie kroczę. Co do chodzenia, to ciężko mi, gdy mała rozpycha się w brzuchu... Chyba przestanę gdziekolwiek wychodzić 😔
Dzisiaj byłam na wizycie - 35t3d mała ma prawie 3kg(!) Aż boję się pomyśleć ile będzie miala w 40t, jeżeli to byłaby jej rzeczywista waga 😱Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Hej dziewczyny! Czy nie potrzebujecie może żelaza Tardyferon? Po ciąży zostały mi 3 nie ruszone opakowania i szkoda byłoby wyrzucić
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Karolcia15031 wrote:Dziewczyny czy Wy przy każdym przekręceniu się z boku na bok lub wstawaniu z pozycji leżącej boli Was całe krocze z miednicą do tego stopnia że aż trzeba syknąć? Nie wiem czy mi mały tak strasznie naciska czy co. Do tego chodzę już jak pokraka i każdy krok dla mnie to jak przejście 1km. Jak wytrzymam do tego 21.12 i podepną mnie pod ktg to coś czuję że w ten sam dzieñ będzie ta cesarka.
Agik jak bedziesz miała jakieś info o córeczce to daj znać..nie potrafię o Was przestać myśleć.
Tak, ja mam już od miesiąca takie bóle, promieniujące na uda. Do tego spina mi się często brzuch. Ale na ktg nie wyszły skurcze. 🤷♀️ ogólnie mi bardzo ciężko bo nie dość, że sama ciąża jest męcząca to jeszcze , sporo przytyłam a to też mi nie ułatwia tego wszystkiego. Mam nadzieję, że to wszystko nie uszkodzi mi bioder i po porodzie jakoś wrócę do normalnej wagi i formy bo chodzę jak bym miala 90tke na karku;) -
nick nieaktualnyAzjak wrote:
Dzisiaj byłam na wizycie - 35t3d mała ma prawie 3kg(!) Aż boję się pomyśleć ile będzie miala w 40t, jeżeli to byłaby jej rzeczywista waga 😱
Azjak hmmmm może ja Cie troche uspokoje....
Dzisiaj wizyta, ktory to tydzien 33+2....waga 2700!!! Kolos....🙈
Już zaplanowana jest wstępnie cesarka, ale powiedział, że to luźny termin...na 39tc skończony.
Ja nie wiem sprobuje teraz kalorie liczyć może to jakoś pomoże w ogarnieciu wagi mlodego...
Azjak lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn które piły floradix. Po jakim czasie poprawiły się Wam wyniki krwi ? Pije co prawda tydzień ale byłam na badaniach i mam jeszcze gorsze niż ostatnio. Wiem, że to krótki czas zazywania ale myślałam, że przynajmniej nie będzie większego spadku 😔
-
nick nieaktualnyOna28 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które piły floradix. Po jakim czasie poprawiły się Wam wyniki krwi ? Pije co prawda tydzień ale byłam na badaniach i mam jeszcze gorsze niż ostatnio. Wiem, że to krótki czas zazywania ale myślałam, że przynajmniej nie będzie większego spadku 😔
Ona28 lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Azjak hmmmm może ja Cie troche uspokoje....
Już zaplanowana jest wstępnie cesarka, ale powiedział, że to luźny termin...na 39tc skończony.
Ja nie wiem sprobuje teraz kalorie liczyć może to jakoś pomoże w ogarnieciu wagi mlodego...
Nie wiem od czego ta waga zależy 🤷♀️ Jak w I trymestrze jadłam bardzo dużo, mała była drobna. W połowie II i na początku III nie mogłam jeść, zmuszałam się do małych do małych porcji i wtedy waga małej wzrosła.
Teraz mam wizytę w piątek i aż się boje ile będzie ważyła. Podejrzewam ze mniej niż 3 kg nie będzie. Ostatni pomiar był w 31 tc i wtedy miała 2044 g.
Ona, polecam wizytę u fizjoterapeuty. Chodzę co 3-4 tygodnie i widzę ogromna poprawę. Pracujemy nad wzmożonym napięciem, nad przepona. Jak szlam do niej pierwszy raz, czułam ciagle ciągniecie w brzuchu, bóle pachwin. Po przepracowaniu było znacznie lepiej.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Nynka wrote:Azjak hmmmm może ja Cie troche uspokoje....
Ja nie wiem sprobuje teraz kalorie liczyć może to jakoś pomoże w ogarnieciu wagi mlodego...Azjak lubi tę wiadomość
-
Karolcia mnie te wszystko bardzo boli i mam problem z przekręcaniem się… ledwo chodzę do tego stopnia ze już nawet nie chodzę na spacery z córka bo po prostu nie daje rady.
Dzisiaj miałam usg i mały wazy 2800 wiec tez dość sporo.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mnie też boli przy przekręcaniu się.
Odczuwam też ból po prawej stronie pępka, i tak jakby cała kresa mnie bolała, nieźle musi być naciągnięta. Mam nadzieję że nie będę mieć przepukliny:/
Ona28, ja wprawdzie biorę inne żelazo ale moja ferrytyna podniosła się minimalnie, za to hemoglobina jak stała tak stoi. Podobno niektórzy nie przyswajają dobrze żelaza ale może 3 tygodnie to faktycznie za krotkoAaggaa02 -
Mi tez juz jest bardzo ciężko 😔 Przy przekręcaniu tak samo... Chodzić niestety muszę 3 razy dziennie z pieskiem na spacery i to pierwszy spacer 5 rano 😑 Na szczęście w sobote narzeczony wraca to mnie dużo odciąży: spacery czy w sprzataniu pomoże. Ja już nie mam siły nawet się wytrzeć recznikiem po kąpieli 🙈
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Robin27 a może te skoki były jak dziecko się ruszało?
Ja zostałam całkowite bez jakiegokolwiek monitorowania ciąży..nie wiem czy z łozyskiem,przepływami, sercem jest wszystko ok..mogę jedynie polegać na własnej intuicji, liczyć ruchy, przykładać detektor i tyle 😔 ale mam nadzieję że tego 21 każe mi jechać na szpital,nie widzę innej opcj inaczej oszaleje z tej niewiedzy. Kaszel mnie nadal trzyma,jak nie przejdzie to chyba po cc zesram się z bólu.
Dziś mi się śniło że urodziłam i mały był strasznie ruchliwy,mąż w domu nie wiedział że urodziłam a ja nawet zdjecia nie mogłam mu zrobić bo mały cały czas się kręcił 😂 był duży i ciężki a mnie nic nie bolało. -
Karolcia współczuję. Nie dość że końcówka ciązy ciężka to jeszcze dodatkowe komplikacje i stres Mam nadzieję że szybko przejdzie Ci ten kaszel.
Robin, wierzę że wyższe tętno z uwagi na wzmożoną ruchliwość. Oby jutrzejsza kontrola Cię uspokoiła
Moja hemoglobina skoczyła do 13,2 z 11,5 <yupi> Pijcie sok z buraka
Jakie wkładki laktacyjne, smoczki i butelki zamawiałyście?
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyRobin a dostalas jakies zalecenia co obserwowac? Czy ktg wlasnie kontrolne to zalecenie lekarza?
Pocieszylyscie troche, że nie tylko mój tak masuje🙈 ja to musze wymiebic garderobe mlodego bo w 56 to chyba wsadze jego stope....
Eszanka ja jestem wierna smokom avent, wkladki zamowilam lovi, a butelek nie kupuje wierze mocno w moje cycki🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 12:30
Babcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja to juz wysiadam. Męczą mnie skurcze, wczoraj kładłam się spać to miałam takie od krzyża ale zasnęłam i koło 1 w nocy się obudziłam i znów mnie męczyły, wzięłam w nocy nospe ale zasnęłam dopiero kolo 3. w domu mam szpital bo córka przeziębiona i mnie katar dopadł...a dziś od rana znów raz na jakiś czas mnie łapie. W nocy jak nie mogłam zasnąć to dopakowałam sobie torbe i nawet rozważałam ogolenie nóg ale ostatecznie odpuściłam i myślałam tylko o tym, żeby się uspokoiło bo nie mam siły na poród dziś tak raz na pół godziny mam ból od krzyża i cały brzuch twardy. lekarz niby kazałą mi odstawić już magnez ale jeszcze z tydzień chyba będę brała...