Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja polecam butelki aventu, smoczki canpolu te płaskie.
Mag_len, duzo siły an tej końcówce. Jak dajesz radę taka niewyspana, że skurczami i chora córka?
Ja też nie najlepiej śpię, budzi mnie ból brzucha i jak synek nie dospi trochę dłużej rano, tak jak wczoraj rano, to jestem dętka, aż wczoraj mocno się z mężem pokłóciliśmy, bo mi się wszystkie żale do niego przypomniały🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 13:17
Aaggaa02 -
Aaggaaa02 cieżko jest aczkolwiek mała troche sie sama sobą zajmuje i ogólnie jest raczej bezproblemowym dzieckiem, gorzej jak starsza wróci z przedszkola bo Ona jest bardziej wymagająca nie martw się, ja się w nocy pokłóciłam z mężem jak spać nie mogłam dostało mu się, też w sumie za nic
w ogóle nie pamiętam z poprzednich ciąż żeby było mi tak ciężko na koniec, a teraz to mam już dosyć tego stanu... -
Ja dzis naliczyłam 18 skurczy..co bym nie zrobiła to mnie łapią, jestem głodna ale jeść mam ciężko bo wszystko mi stoi w gardle, teraz zgage mam nawet w ciągu dnia. Dziś ledwo stałam żeby obiad ugotować , do tego ta biegunka mnie nadal męczy..co zjem to ide do wc. Jestem normalnie wrakiem, mam nieumyte włosy, nie ogolona od 2tyg i nawet mi się kąpać nie chce bo mam ciężko do wanny wejść. Nawet mówić mam ciężko bo przez ten covid mnie przydusza. Eh będę marudzić do puki nie urodzę bo aktualnie nie ma u mnie żadnych pozytywów o ktorych mogłabym napisać. Z mężem też się kłoce bo miał wszystko porobić ale oczywiście nie zrobił nic
-
A ja spędziłam weekend w szpitalu. Miała być infekcja układu moczowego a wyszła infekcja pochwy. Z tym że nie grzybica.
Byłam w szpitalu w którym pracuje moja prowadząca i wiem że nie chce tam rodzić.
Miałam ktg codziennie i mierzenie tętna. Jak to mówiły położne ładne ktg, skurczy brak, tętno w porządku. Mała rusza się mocno. I w 36+2 waży już 3100🤭 będzie kluska.
Wróciłam do domu i od wczoraj chwyciła mnie chyba? Rwa kulszowa bo co stanę na jedną nogę to czuję nerwoból i aż mi się płakać chce. Nie wiem co z tym zrobić. Leżę. Ale muszę jeszcze jutro iść na badanie kontrolne do laboratorium a w piątek do prowadzącej 😭Letrox 125/100
Pregna Start -
Kamyczek, a dlaczego wiesz ze nie chcesz tam rodzic? Chodzi o warunki?
Mag_len, no mzoe przesadziłam z forma kłótni ale czy nie dostał za nic, to nie wiem hehe😉
Karolina, no mój synek tez ma być z tych drobniejszych ale co dr to opinia. 1 synek tez miał być średniakiem ale był największy na oddziale, 4 kg i 62 cm. Więc te pomiary są takie mocno szacunkowe
Byłam dzisiaj na spotkaniu z położna że szpitala w którym mam plan rodzic i wstępnie się umówić na wspólny porod, wiadomo że może nic z tego nie być, bo choroba, dyżur itd ale czuję się spokojniejsza.
Mówiła że ważne żeby już robić masaż krocza i pić herbatkę z liści malic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:25
Aaggaa02 -
Ja sie ogólnie czuję dobrze, ale w nocy jak śpię w jednej pozycji, a później się przekręcam na drugi bok to czuję to spojenie i muszę powolutku, a ja mam tendencje skakać z boku na bok 😅 nie wiem dlaczego tak, ale podczas snu nie kontroluje swoich ruchów, a na tym etapie to jest takie nieudolne, że sie wybudzam i jeszcze boli 🙈 najgorzej jak młoda mi gmera po szyjce, ruszyć się wtedy nie mogę 😬 Dziś pierwszy raz czułam takie napierania główki na podwozie, jakby wszystkie kości od dołu się rozchodziły. Może już się w kanał uklad. Miałam dziś ciężki dzień, bo młoda w domu, bez drzemki dużo na rękach, musiałam z nią tańczyć, bo chciała tak zasypiać, ostatecznie mnie wyrolowała 🙈 później jak obiad robiłam to jak jednej fochy przeszły to druga w brzuchu zaczęła to swoje napieranie. Ledwo się ruszałam, a starsza znowu wymyśliła, ze mam z nią tańczyć i weź 2,5 latce przetłumacz, że nie dam rady 🙈
Agaa no mi też się wszystkie żale na męża wylały w niedzielę 😅 i wcale nie wymyślałam, oberealo mu sie słusznie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:35
-
Eszanka wkładki laktacyjne bocioland, najtaniej wychodzą i w sumie jak dla mnie były spoko, teraz kupiłam ich dużo więcej. Nie lubiłam bardzo tych z Rossmanna. Butelki domowilam dwie z canpola, mam jeszcze jedną z lovi i aventu, ale muszę odgrzebać, bo już nie pamiętam w jakim stanie po córce i dwie z canpola, które były do laktatorów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 17:37
-
Karolina95 moja Anielka się też nie zapowiada na giganta, w poniedziałek się dowiem jak rośnie ale obstawiam że ok 3kg będzie miała finalnie
Kamyczek dlaczego przy infekcji pochwy zostawili cię w szpitalu?
Ja polecam kwadratowe wkładki laktacyjne akuku, są najlepsze moim zdaniem. Smoczki też aventa mi najbardziej pasowały albo takie proste z canpola, które nie odznaczały się na buzi. -
Karolina95 moj też nie będzie za duży bo w 36tyg miał 2800 więc obstawiam 3200-3300 w 39tyg.
Ja mam jedna butelke canpol i jedna avent. Smoczki z avent. Ale mam nadzieję że uda się karmić cycem a najlepiej jakby nie robił problemu i umial jeść z cyca i butlki gdybym musiała gdzieś wyjść. -
Pojechałam do szpitala w piątek po wizycie u mojej prowadzącej która nie chciała mi zlecić kolejnego antybiotyku na infekcje układu moczowego i wolała żeby to sprawdzić w szpitalu. Tam zanim zrobili badania,posiew itd. to zostawili na obserwację. W sobotę lekarz bez wyników tylko na badaniu stwierdził że to napewno infekcja pochwy. Zrobili wymazy. I dali globulki plus probiotyk. I dopiero w niedzielę inna doktor stwierdziła że nie ma po co męczyć się w szpitalu skoro mogę leżeć w domu, bo nie mam rozwarcia a szyjka 3cm.
Nie chce tam rodzić bo widziałam jak działa oddział. Wiadomo obsada szpitala-wszedzie można różnie trafić. Ale tutaj wydawało mi się że te które urodziły nie miały wsparcia. Dodatkowo kiepskie jedzenie, dość zimno(to stary szpital), twarde łóżka🤣
A szpital który biorę od początku pod uwagę mam bliżej bo 2minuty od domu i jest całkiem odnowiony oddział. Byłam tam jeden dzień na zabiegu więc wiem jak wygląda od środka.Letrox 125/100
Pregna Start -
Aga ja mam olejek mollis szmaragdowe żuki, bardzo drogi, ale dostałam na urodziny. Masuje nim trochę teraz i używam przed seksem. Ale bliżej porodu przerzucę się na wiesiołek. Można też używać mucovagin żel, polecany przez położne.
Aaggaa02 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam już wieledy. Trochę się martwię że z a pozno zacznę ten masaż, jestem 35 plus 5 tc.
Królik, faktycznie mega drogi, to już chyba musi działaś hehe
A będziecie kupować ten żel natalis albo inne chroniące krocze? Zapomniałam o to zapytać położna.Aaggaa02