Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi a co z metodami u ciebie? Mocno się barwi pasek? U mnie czasami jest max średnia ilość, czasami wcale. W badaniu moczu nigdy mi nie wyszły. Z tego co wiem to niektórzy diabetolodzy w ogóle nie patrzą na ketony a inni znowu strasznie się tego czepiają🤷🏼♀️ trzydziestego będzie 36+5
-
Od miesiąca mam między średnia a wysoka dzień w dzień. Ostatnio w moczu wyszły mi 60 w laboratorium. No właśnie różne mają podejście. No to wsam raz termin na kontrolę kiedy do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:38
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, bo ja nie pamiętam paru rzeczy
1) bierzecie do szpitala swpj octanisept? Czy szpital daje albo przez te kilka dni nie używacie? Ja nie pamiętam kompletnie
2) to samo z solą fizjologiczna dla bobasa, do higieny? U mnie nie kąpie sie dziecka ani po porodzie ani w trakcie pobytu, ale nie pamietam czy w trakcie pobytu juz przecieralam oczka i buzie czy nie? Czy moze szpital daje?
3) czy te mleka mm takie w szpitalach, które daje szpital w razie co, mają smoki? Czy trzeba mieć swój? -
Sovi wrote:Od miesiąca mam między średnia a wysoka dzień w dzień. Ostatnio w moczu wyszły mi 160 w laboratorium. No właśnie różne mają podejście. No to wsam raz termin na kontrolę kiedy do szpitala.
-
Audreyyy wrote:Ja nie czaję tych ketonów bo czasem zjem tę późną kolację i rano wychodzą a czasem nie, w nocy jestem głodna i ich nie ma🤷🏼♀️ ta cukrzyca to zagadka
-
Nynka wrote:Hej dziewczyny, bo ja nie pamiętam paru rzeczy
1) bierzecie do szpitala swpj octanisept? Czy szpital daje albo przez te kilka dni nie używacie? Ja nie pamiętam kompletnie
2) to samo z solą fizjologiczna dla bobasa, do higieny? U mnie nie kąpie sie dziecka ani po porodzie ani w trakcie pobytu, ale nie pamietam czy w trakcie pobytu juz przecieralam oczka i buzie czy nie? Czy moze szpital daje?
3) czy te mleka mm takie w szpitalach, które daje szpital w razie co, mają smoki? Czy trzeba mieć swój?
To zależy od szpitala np u mnie wystarcza moktlre chusteczki i pampersy i to też nie jest obowiązkowe, ale ja biorę na wszelki wypadekAnielka ❤️
-
Audreyyy wrote:Ja nie czaję tych ketonów bo czasem zjem tę późną kolację i rano wychodzą a czasem nie, w nocy jestem głodna i ich nie ma🤷🏼♀️ ta cukrzyca to zagadka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 14:14
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, mi sie wydaje ze nie mialam nic z tych rzeczy tylko pampersy i chusteczki, na strobie tez nic nie piszą. Chyba po prostu przez te kilka dni z rana nic nie robie, a dla malego wezme kilka ampulek, nie zajmie miejsca duzo...
Aagaaa a moze Ty cos wiesz jak jest, bo Ty chyba tez na starynkiewicza planujesz? -
Sovi wrote:A twój diabetolog jakieś na podejście do ketonów? Ja np dziś zjadłam posiłęk - 1 kromka chleba spora, sledzie ala matjasy z suszonymi pomidoram orzechami i cebulka (domwoej roboty) ogorek kiszony - cukier 117, wiec luz. I sobie z ciekawosci po 1 h od posiłku zmierzyłam ketony - wysokie +++. Jak zyć... juz sie naczytałam o wpływie takich ciaglych ketonów na płody. Co prawda badania był na myszach, ale aż mi słąbo.
-
Nynka wrote:Hej dziewczyny, bo ja nie pamiętam paru rzeczy
3) czy te mleka mm takie w szpitalach, które daje szpital w razie co, mają smoki? Czy trzeba mieć swój?
2.soli nie brałam ale teraz się w sumie zastanawiam chyba wezmę kilka fiołek.
3. U nas dają małe buteleczki jednorazowe z mlekiem i są smoczki do tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 15:39
-
Mi gin mówiła że na tym etapie ketony juz nie szkodą dziecku tak jak by była połowa ciazy. Badając w domu tez mi wychodzą ale w laboratorium nie. Ostatnio mam cały czas podniesione cukry po posiłkach ok 145-160. A już chyba nie będę mieć wizyty z diabetolog
-
Ona28 wrote:Mi gin mówiła że na tym etapie ketony juz nie szkodą dziecku tak jak by była połowa ciazy. Badając w domu tez mi wychodzą ale w laboratorium nie. Ostatnio mam cały czas podniesione cukry po posiłkach ok 145-160. A już chyba nie będę mieć wizyty z diabetolog
-
Nynka, octanisept i sól nie jest wymieniona na stronie. Mleka mm też nie, powinny bycc dostępne. Smoczki są w zestawie na bank, bo nie wiemy jakie mleka mm mają w szpitalu:)
Mimo to myślę że parę ampułek soli wezmę na wszelki wypadek:)
Ja też na stronie widzę żeby wziąć płyn do kąpieli dla noworodków
Ale generalnie lista na Starynkiewicza jest dość długa i trzeba mieć sporo rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 17:06
Aaggaa02 -
nick nieaktualny
-
https://www.uczkin.pl/oddzial/co-nalezy-zabrac-do-szpitala
To jest link do listy. Tam są wspomniane kosmetyki do kąpieli.
Ja wezmę, zawsze ja moge wykorzystać.
Mam nadzieję że nie będą jakoś wydzielać tego mleka. Pamiętam że w 1 szpitalu musiałam je podkradać albo brać więcej buteleczek na raz jak pielęgniarki nie patrzyły żeby po cc nie latać na drugi koniec korytarza 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 17:19
Aaggaa02 -
Hej dziewczyny. Robercik się urodził wczoraj o godz 14.19 ,54cm , 3600g. Wczoraj co chwile mówili coś innego raz że dziś cc raz że nie i nagle przed 14 po mnie przychodzą na cc. Mały jest zdrowy i śliczny. Widziałam go tylko przez chwile podczas cc i dopiero dziś go dostałam o 16 bo wczesniej nie byłam wstanie się nim zająć a leżę na ginekologi na covidach bo na położniczym covidowym nie mają miejsca.
Babcia, Robin27, Aaggaa02, Karolina95, krolik, Ona28, Audreyyy, Nynka, MojAniolek:((, ŻonaMarynarza, eszanka lubią tę wiadomość
-
Jestem uważana nadal za chorą. Przy cc mialam cisnienie 200/110. Po cc jak znieczulenie zeszło lało się ze mnie jak po świniobiciu i musialam dostać lek na zatrzymanie krwawienia bo macica tak się obkurczała. Za to dziś znowu się nie obkurcza i dostałam oksytocyne. Pionizacja bolała dość mocno ale teraz juz w miarę chodzę tylko ten pierwszy moment ciężki