X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi a co z metodami u ciebie? Mocno się barwi pasek? U mnie czasami jest max średnia ilość, czasami wcale. W badaniu moczu nigdy mi nie wyszły. Z tego co wiem to niektórzy diabetolodzy w ogóle nie patrzą na ketony a inni znowu strasznie się tego czepiają🤷🏼‍♀️ trzydziestego będzie 36+5

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od miesiąca mam między średnia a wysoka dzień w dzień. Ostatnio w moczu wyszły mi 60 w laboratorium. No właśnie różne mają podejście. No to wsam raz termin na kontrolę kiedy do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:38

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bo ja nie pamiętam paru rzeczy
    1) bierzecie do szpitala swpj octanisept? Czy szpital daje albo przez te kilka dni nie używacie? Ja nie pamiętam kompletnie
    2) to samo z solą fizjologiczna dla bobasa, do higieny? U mnie nie kąpie sie dziecka ani po porodzie ani w trakcie pobytu, ale nie pamietam czy w trakcie pobytu juz przecieralam oczka i buzie czy nie? Czy moze szpital daje?
    3) czy te mleka mm takie w szpitalach, które daje szpital w razie co, mają smoki? Czy trzeba mieć swój?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Od miesiąca mam między średnia a wysoka dzień w dzień. Ostatnio w moczu wyszły mi 160 w laboratorium. No właśnie różne mają podejście. No to wsam raz termin na kontrolę kiedy do szpitala.
    Ja nie czaję tych ketonów bo czasem zjem tę późną kolację i rano wychodzą a czasem nie, w nocy jestem głodna i ich nie ma🤷🏼‍♀️ ta cukrzyca to zagadka

FNh9p2.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka to chyba zależy od szpitala. U mnie dawali jednorazowe butelki i smoczki. Ale octeniseptu ani nic podobnego nie. Sól myślę, że warto wziąć, zawsze można przetrzeć czy oko czy pępek

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Ja nie czaję tych ketonów bo czasem zjem tę późną kolację i rano wychodzą a czasem nie, w nocy jestem głodna i ich nie ma🤷🏼‍♀️ ta cukrzyca to zagadka
    Ja nawet w nocy jadłam a ketony jak były tak są.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    1) bierzecie do szpitala swpj octanisept? Czy szpital daje albo przez te kilka dni nie używacie? Ja nie pamiętam kompletnie
    2) to samo z solą fizjologiczna dla bobasa, do higieny? U mnie nie kąpie sie dziecka ani po porodzie ani w trakcie pobytu, ale nie pamietam czy w trakcie pobytu juz przecieralam oczka i buzie czy nie? Czy moze szpital daje?
    3) czy te mleka mm takie w szpitalach, które daje szpital w razie co, mają smoki? Czy trzeba mieć swój?

To zależy od szpitala np u mnie wystarcza moktlre chusteczki i pampersy i to też nie jest obowiązkowe, ale ja biorę na wszelki wypadek

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    A twój diabetolog jakieś na podejście do ketonów? Ja np dziś zjadłam posiłęk - 1 kromka chleba spora, sledzie ala matjasy z suszonymi pomidoram orzechami i cebulka (domwoej roboty) ogorek kiszony - cukier 117, wiec luz. I sobie z ciekawosci po 1 h od posiłku zmierzyłam ketony - wysokie +++. Jak zyć... juz sie naczytałam o wpływie takich ciaglych ketonów na płody. Co prawda badania był na myszach, ale aż mi słąbo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 14:14

km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mi sie wydaje ze nie mialam nic z tych rzeczy tylko pampersy i chusteczki, na strobie tez nic nie piszą. Chyba po prostu przez te kilka dni z rana nic nie robie, a dla malego wezme kilka ampulek, nie zajmie miejsca duzo...

Aagaaa a moze Ty cos wiesz jak jest, bo Ty chyba tez na starynkiewicza planujesz?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    A twój diabetolog jakieś na podejście do ketonów? Ja np dziś zjadłam posiłęk - 1 kromka chleba spora, sledzie ala matjasy z suszonymi pomidoram orzechami i cebulka (domwoej roboty) ogorek kiszony - cukier 117, wiec luz. I sobie z ciekawosci po 1 h od posiłku zmierzyłam ketony - wysokie +++. Jak zyć... juz sie naczytałam o wpływie takich ciaglych ketonów na płody. Co prawda badania był na myszach, ale aż mi słąbo.
    Mój też pilnuje, żeby nie było ale też nigdy nie kazała mi mierzyć w dzień

FNh9p2.png
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    1.nie ja w szpitalu nie używałam octaniseptu ani na ranę po cc ani do pępka , potem w domu użyłam kilka razy
    2.soli nie brałam ale teraz się w sumie zastanawiam chyba wezmę kilka fiołek.
    3. U nas dają małe buteleczki jednorazowe z mlekiem i są smoczki do tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 15:39

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówiła że na tym etapie ketony juz nie szkodą dziecku tak jak by była połowa ciazy. Badając w domu tez mi wychodzą ale w laboratorium nie. Ostatnio mam cały czas podniesione cukry po posiłkach ok 145-160. A już chyba nie będę mieć wizyty z diabetolog

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Mi gin mówiła że na tym etapie ketony juz nie szkodą dziecku tak jak by była połowa ciazy. Badając w domu tez mi wychodzą ale w laboratorium nie. Ostatnio mam cały czas podniesione cukry po posiłkach ok 145-160. A już chyba nie będę mieć wizyty z diabetolog
    Ja w tamtej ciąży chodziłam do diabetologa, który uważał że po posiłku do 160 jest ok :)

FNh9p2.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, octanisept i sól nie jest wymieniona na stronie. Mleka mm też nie, powinny bycc dostępne. Smoczki są w zestawie na bank, bo nie wiemy jakie mleka mm mają w szpitalu:)
    Mimo to myślę że parę ampułek soli wezmę na wszelki wypadek:)

Ja też na stronie widzę żeby wziąć płyn do kąpieli dla noworodków

Ale generalnie lista na Starynkiewicza jest dość długa i trzeba mieć sporo rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 17:06

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa na 90% jesli sie nic nie zmienilo, nie kąpia ani po cc ani po naturalnym.

Mleko mieli hipp, ale wlasnie pamietalam jak to ze smokiem.

Dzięki dziewczyny, w takim razie spakuje tulko sól fizjologiczna.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.uczkin.pl/oddzial/co-nalezy-zabrac-do-szpitala

To jest link do listy. Tam są wspomniane kosmetyki do kąpieli.

Ja wezmę, zawsze ja moge wykorzystać.

Mam nadzieję że nie będą jakoś wydzielać tego mleka. Pamiętam że w 1 szpitalu musiałam je podkradać albo brać więcej buteleczek na raz jak pielęgniarki nie patrzyły żeby po cc nie latać na drugi koniec korytarza 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 17:19

Aaggaa02
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które będą miały cc - co bierzecie do jedzenia ? Ja po 1 cc (nieplanowanym) miałam same słodkie rzeczy typu 7days, jakieś batony, a to nie było dobre po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 17:37

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28, ja po cc nie miałam apetytu i wystarczało mi jedzenie szpitalne (słabe) i sucharki.
    Ale może inne dziewczyny mają inne wrażenia.

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Robercik się urodził wczoraj o godz 14.19 ,54cm , 3600g. Wczoraj co chwile mówili coś innego raz że dziś cc raz że nie i nagle przed 14 po mnie przychodzą na cc. Mały jest zdrowy i śliczny. Widziałam go tylko przez chwile podczas cc i dopiero dziś go dostałam o 16 bo wczesniej nie byłam wstanie się nim zająć a leżę na ginekologi na covidach bo na położniczym covidowym nie mają miejsca.

Babcia, Robin27, Aaggaa02, Karolina95, krolik, Ona28, Audreyyy, Nynka, MojAniolek:((, ŻonaMarynarza, eszanka lubią tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem uważana nadal za chorą. Przy cc mialam cisnienie 200/110. Po cc jak znieczulenie zeszło lało się ze mnie jak po świniobiciu i musialam dostać lek na zatrzymanie krwawienia bo macica tak się obkurczała. Za to dziś znowu się nie obkurcza i dostałam oksytocyne. Pionizacja bolała dość mocno ale teraz juz w miarę chodzę tylko ten pierwszy moment ciężki

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ