X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Hej dziewczyny. Robercik się urodził wczoraj o godz 14.19 ,54cm , 3600g. Wczoraj co chwile mówili coś innego raz że dziś cc raz że nie i nagle przed 14 po mnie przychodzą na cc. Mały jest zdrowy i śliczny. Widziałam go tylko przez chwile podczas cc i dopiero dziś go dostałam o 16 bo wczesniej nie byłam wstanie się nim zająć a leżę na ginekologi na covidach bo na położniczym covidowym nie mają miejsca.

Gratulacje Karolcia!!!!!!
    Szybkiego powrotu do zdrowia!!!

• mama85 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Karolcia!!!

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 gratulacje ❤️

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:12

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy pierwszą rozpakowaną 🙂 Gratulacje 😃😃 dużo zdrówka dla ciebie i Robercika 😘😘

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Karolcia, dużo zdrówka dla was :)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Dziewczyny, które będą miały cc - co bierzecie do jedzenia ? Ja po 1 cc (nieplanowanym) miałam same słodkie rzeczy typu 7days, jakieś batony, a to nie było dobre po cc.

Ja biorę tylko wodę i może jakieś przekąski wafelki czy coś, pewnie i tak nie będzie mi się chciało jesc a zawsze może ktoś z rodziny podrzucić jakiś obiad ;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratulację!! :)

Nynka ja też ostatnio tego nie miałam i dopiero w domu zaczęłam o młodą "dbać", w szpitalu kompletnie o tym nie myślałam 🙈 kąpania nie było u nas i teraz też nie chcę. Octanisept biorę teraz dla siebie do przemywania krocza. Lepiej na mnie to działało niż tantum rosa, po której mnie mocno piekło 🙈

• krolik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś listę spakowanych rzeczy do porodu? Spakowałam torbę i nie wiem czy wszystko mam, chętnie podpatrzę co u was 🙈

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluję.

Ja oceteniseptu nie biore, w lubelskich szpitalach polozne same ogarniają pępek.

Z przekąsek wzielam butelke z filtrem dafi, kabanosy, ze 2 batony proteinowe. W wiekszosci wystarczało mi osttanio jedzenie szpitalne.

No widzicie dziewczyny wszystko zależy od lekarza - moja diabetolog na wynik 160 który nie był jednorazową wpadką pewnie by już mi dawała insulinę doposiłkową.
    Mi gin mówił ze też juz teraz nie wpływa, ale potem poszedł mnie skonsultować z lekarzami z oddzialu diabetologii i oni powiedzieli coś innego i stad ten termin. I dobrze, już mam dosyć tych cukrów, ketonów niech już to będzie za mną.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratulacje! Kawał chłopa

Sovi to ty w Lublinie rodzisz? A gdzie? Ja na Staszica o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w Lublinie. Ja na Kraśnickiej planuje.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluje!! Zdrówka i sił dla Was! Mały z Tobą czyli nie chcieli zabierac czy odmowilas?

Aagaa ta lista wyprawkowa jest od kiedy rodzilam 2018 i ona sie nie zmienila w ogole. A pierwsze co uslyszalam jak zapytalam czy dac ręcznik dla młodego, powiedziala, ze nie bo sie nie kąpie. Wiec w tym temacie mysle, że nic sie nie zmienilo.
    Na liście sa podklady na lozko, a ostatnio czytalam na fb że oni dają...

Ja octanisept mam na mysli dla mnie na rane nie na pępek, pępek pamietam, ze polozna na wazeniu albo studentki ogarnialy.

Ja po cc nie mialam nic bo oddalam mezowi, po pionizacji dostalam kleik, a jak zeszlam na polozniczy zostawiono mi sniadanie i pozniej jadlam tylko szpitalne. Terqz mysle, ze wezme kisiel ewentualnie wafle. Na mnie emocje dzialaja tak, ze ledwo jadlam te trzy posilki szpitala, maz zjadal jak siedzial ze mna cale dnie.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluje i ja tez się pochwale ze synek jest z nami, urodził się przez cc koło 16:30. Wszystko w porządku, oddycha sam i jest ze mną ale mamy troszkę kłopoty z karmieniem. Będą go obserwować i poziom cukru we krwi ale narazie dobrze rokuje. Waga prawie 2900 :) dzięki za kciuki dziewczyny!

Nynka, Karolina95, MojAniolek:((, Babcia, Aaggaa02, krolik, Robin27, Ona28, ŻonaMarynarza, eszanka lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratuluje!
    Jak sie czujesz?

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze wszystko jest dobrze!
    Już wam zazdroszczę oczywiście pozytywnie :D

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ja się narazie czuje ok, jeszcze nie czuje bólu wiec jest ok, cesarka sama w sobie naprawdę spoko doświadczenie ale zobaczymy co jak przyjdzie do pionizacji :) No i mam przypływ pozytywnych emocji i hormonów przytulając synka do serca 😀

Babcia, Nynka, Mag_len lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratulacje! ❤🎉 To może na Święta juz razem w domku? 😊 Ale super.
    Kurcze zaczynam się stresować🙈 Dzisiaj bylam u lekarza mam rozwarcie na opuszek palca ale lekarz mowil ze niektóre kobiety pół ciąży z takim rozwarciem chodza więc to chyba nic nie znaczy. Ciekawe kiedy ta nasza córeczka postanowi nas przywitać 😊

Ojejku Lilka dla Ciebie tez wielkie gratulacje! Kurcze troszkę Wam juz zazdroszczę ze macie maluszki przy sobie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 22:05

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, moc serdeczności dla Was!!!

• krolik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka super! Gratulację!

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ