Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia15031 wrote:Hej dziewczyny. Robercik się urodził wczoraj o godz 14.19 ,54cm , 3600g. Wczoraj co chwile mówili coś innego raz że dziś cc raz że nie i nagle przed 14 po mnie przychodzą na cc. Mały jest zdrowy i śliczny. Widziałam go tylko przez chwile podczas cc i dopiero dziś go dostałam o 16 bo wczesniej nie byłam wstanie się nim zająć a leżę na ginekologi na covidach bo na położniczym covidowym nie mają miejsca.
Gratulacje Karolcia!!!!!!
Szybkiego powrotu do zdrowia!!!
-
Ona28 wrote:Dziewczyny, które będą miały cc - co bierzecie do jedzenia ? Ja po 1 cc (nieplanowanym) miałam same słodkie rzeczy typu 7days, jakieś batony, a to nie było dobre po cc.
Ja biorę tylko wodę i może jakieś przekąski wafelki czy coś, pewnie i tak nie będzie mi się chciało jesc a zawsze może ktoś z rodziny podrzucić jakiś obiadAnielka ❤️
-
Karolcia gratulację!!
Nynka ja też ostatnio tego nie miałam i dopiero w domu zaczęłam o młodą "dbać", w szpitalu kompletnie o tym nie myślałam 🙈 kąpania nie było u nas i teraz też nie chcę. Octanisept biorę teraz dla siebie do przemywania krocza. Lepiej na mnie to działało niż tantum rosa, po której mnie mocno piekło 🙈 -
Karolcia gratuluję.
Ja oceteniseptu nie biore, w lubelskich szpitalach polozne same ogarniają pępek.
Z przekąsek wzielam butelke z filtrem dafi, kabanosy, ze 2 batony proteinowe. W wiekszosci wystarczało mi osttanio jedzenie szpitalne.
No widzicie dziewczyny wszystko zależy od lekarza - moja diabetolog na wynik 160 który nie był jednorazową wpadką pewnie by już mi dawała insulinę doposiłkową.
Mi gin mówił ze też juz teraz nie wpływa, ale potem poszedł mnie skonsultować z lekarzami z oddzialu diabetologii i oni powiedzieli coś innego i stad ten termin. I dobrze, już mam dosyć tych cukrów, ketonów niech już to będzie za mną. -
nick nieaktualnyKarolcia gratuluje!! Zdrówka i sił dla Was! Mały z Tobą czyli nie chcieli zabierac czy odmowilas?
Aagaa ta lista wyprawkowa jest od kiedy rodzilam 2018 i ona sie nie zmienila w ogole. A pierwsze co uslyszalam jak zapytalam czy dac ręcznik dla młodego, powiedziala, ze nie bo sie nie kąpie. Wiec w tym temacie mysle, że nic sie nie zmienilo.
Na liście sa podklady na lozko, a ostatnio czytalam na fb że oni dają...
Ja octanisept mam na mysli dla mnie na rane nie na pępek, pępek pamietam, ze polozna na wazeniu albo studentki ogarnialy.
Ja po cc nie mialam nic bo oddalam mezowi, po pionizacji dostalam kleik, a jak zeszlam na polozniczy zostawiono mi sniadanie i pozniej jadlam tylko szpitalne. Terqz mysle, ze wezme kisiel ewentualnie wafle. Na mnie emocje dzialaja tak, ze ledwo jadlam te trzy posilki szpitala, maz zjadal jak siedzial ze mna cale dnie. -
Karolcia gratuluje i ja tez się pochwale ze synek jest z nami, urodził się przez cc koło 16:30. Wszystko w porządku, oddycha sam i jest ze mną ale mamy troszkę kłopoty z karmieniem. Będą go obserwować i poziom cukru we krwi ale narazie dobrze rokuje. Waga prawie 2900 dzięki za kciuki dziewczyny!
Nynka, Karolina95, MojAniolek:((, Babcia, Aaggaa02, krolik, Robin27, Ona28, ŻonaMarynarza, eszanka lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Dzięki ja się narazie czuje ok, jeszcze nie czuje bólu wiec jest ok, cesarka sama w sobie naprawdę spoko doświadczenie ale zobaczymy co jak przyjdzie do pionizacji No i mam przypływ pozytywnych emocji i hormonów przytulając synka do serca 😀
Babcia, Nynka, Mag_len lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Karolcia gratulacje! ❤🎉 To może na Święta juz razem w domku? 😊 Ale super.
Kurcze zaczynam się stresować🙈 Dzisiaj bylam u lekarza mam rozwarcie na opuszek palca ale lekarz mowil ze niektóre kobiety pół ciąży z takim rozwarciem chodza więc to chyba nic nie znaczy. Ciekawe kiedy ta nasza córeczka postanowi nas przywitać 😊
Ojejku Lilka dla Ciebie tez wielkie gratulacje! Kurcze troszkę Wam juz zazdroszczę ze macie maluszki przy sobie 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 22:05
Lilka94 lubi tę wiadomość
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰