X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Nynka, hmm to dobrze wiedzieć. Faktycznie tychr zeczy tam od groma i zapakowalam to wszystko ale totalnie się nie mieszczę w walizkę przez to.

ja po cc w szpitalu nie przemywałam rany octeniseptem w szpitalu, dopiero po wyjściu ja odkryłam i wietrzyłam.
    Miałam trochę problemów, wdał się lekki stan zapalny ale sam się zagoił i teraz w zasadzie jest prawie niewidoczna.
    Miałam też długo taki Waleczek nad blizna, ale wchłonął się w koncu

Nynka, a w jaki sposób szyją ranę po cc na Starynkiewicza, niciami rozpuszczanymi czy zdejmowanymi.
    Ja miałam rozpuszczanymi i szczerze mówiąc byłam z tego zadowolona ze nie musiałam nigdzie jeździć na zdejmowanie i chyba rana ładniej wygląda?

Aaggaa02
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lilka. Myślałam dzisiaj o tobie cały czas i trzymałam kciuki. Super, że mały sam oddycha i jest przy tobie. Powodzenia z pionizacją. Nie zwlekaj zbyt długo. Piszę z doświadczenia 😅 jeszcze raz gratulacje 😘

Lilka94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa wtedy na zewnatrz mialam nierozpuszczalne, i slabo wyszlo bo zdjęcie przypadalo na majówke, zadna polozna nie chciala tego zrobic, musialam jechac do szpitala, ale tam bez problemu minuta i koniec.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje ❤️

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje;)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wam pozazdroscilam, byłam przed chwilą w toalecie i na papierze zobaczyłam śluz taki konsystencja jak zawsze ale lekko rozowy, nie mam jeszcze skurczy chociaż czuje że coś w podbrzuszu się dzieje , ruchy czuje.. zobaczę jak dalej się sytuacja rozkręci to jadę na szpital 😳 jeszcze wczoraj wieczorem tak mnie bolało jakby właśnie w szyjce
    Mój na nocce jeszcze jest ehhh 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 02:22

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak sytuacja?

Ja od 5 nie śpię 🤦‍♀️ a poszłam spać o 24 🤦‍♀️

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:12

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie jakoś od 1 🙈
    Jestem w domu jeszcze, no to plamienie jest takie brązowe coś jak np koniec okresu 🤔
    Nie wiem czy jechać już czy poczekać na skurcze, czy to szyjka się szykuje . Nie czuje żeby coś złego się działo bo brzuch mnie nie boli ( miałam tylko kilka skurczy takich trochę bolesnych ) mała jest aktywna tak jak byla. Wstanę i zobaczę co będzie 😬
    Zastanawiam się czy nie zadzwonić jeszcze do lekarza .. nie chce też w panice lecieć do szpitala a później tam tkwić bo mi znowu jeszcze CC nie zrobią, chociaż mój się uparł że mnie dzisiaj zawozi do południa i koniec 🙈

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin wiesz jaki ja mialam stres jak zobaczylam to plamienie 🙈😬
    Jeszcze męża nie ma, to budzę mamę w panice że idę się przebierać że trzeba jechać ... Mama się pyta co się dzieje, jak przedstawiłam jej sytuację po 2 w nocy to mi mówi " może się już szykuje, ale idź spać zobaczymy jak będzie rano" a ja w głowie no ciekawe jak mam spać 🙈😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to czop Ci odchodzi?

Babcia lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina poprzednio mi czop zaczął odchodzić jakoś czas przed porodem, ale w kawałkach, nie pamiętam już czy było przy tym plamienie, ale brązowe nie musi oznaczać rozpoczynajacej się akcji. Przed samym porodem odchodził mi już z zaróżowionymi śluzem, pare h później urodziłam. Podobno właśnie śluz podbarwiony krwią oznacza rychły poród, a takie brązowe plamienie z odchodzącym czopem to i na długo przed. Ale jak to w porodzie bywa, nie ma reguły, jak się martwisz lepiej sprawdź :)

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się ogarnelam, zjadłam i za chwilę będę jechala. Wolę jednak to sprawdzić tymbardziej że mam coraz mocniejsze skurcze aż mi łzy😣 lecą... Nie wyobrazam sobie bólu podczas porodu naturalnego 😣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to jak dochodzą skurcze takie mocne to rzeczywiście coś moze być na rzeczy. Dawaj znać ✊

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Lilka gratulacje i dużo zdrówka dla Was 🙂

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratuluję ☺
    Karolina95 lepiej jedz do szpitala bo zanim zrobią test itd..ja na wynik testu czekałam 2h ze skurczami co 4-8min. Trzymam kciuki.

Do mnie na dzień po cc przyszedl neonatolog pytać czy mam objawy, powiedziałam mu jak wygląda sytuacja. Zapytał czy chce dziecko juz dostać,powiedziałam że jak tylko wstane i dam sobie radę to tak. Na poczatku było ciężko więc poprosiłam żeby mi go dali o 16 i od tej pory jest ze mną. Ogólnie jest spokojny, daje mu cyca ale po pol h znowu chce. W nocy był juz mega glodny i nawet nie myślał o cycu więc dałam mu mm bo nie będę męczyć go ani siebie. W domu muszę rozchulać laktacjie. Dziś albo jutro do domu.

Dziewczyny które będę miały cc, po pionizacji starajcie się co najmniej co 3h wstawać i robić chociaż parę kroków wyprostowane i w nocy też. Po pierwszej cc bałam się chodzić i na 3dobe jeszcze ledwo chodziłam. Teraz wiedziałam że zrobiłam błąd i żeby móc mieć małego muszę być na chodzie i dzis od rana jest dużo lepiej. Przeciwolowe biorę tylko po oksytocynie bo jest znośnie. Wczoraj przy pionizacji nieszczedziłam sobie przeciwbólowych i cały czas dopytywałam.

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje. Jeszcze chwila i wszystkie będą miały dzidziale ze sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak sie czujesz?

Ja dodam że po cc prócz wyprostowania, ważne są cwiczenia jeszcze przed pionizacja jak tylko pusci znieczulenie...

Ja w pierwszej nie wiedziałam....i ważny jest sposób wstawania z łóżka...

Bony niech mi ktos da kwarantanne🙈 jeszcze nie dojechalam na swieta a juz mam ich dość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, serio mamy podobne myśli 😉 już nawet sobie myślałam że mogłabym dzisiaj rodzic, święta spędzić w szpitalu 🤪

O jakich ćwiczeniach masz na myśli? Jakieś ruchy nogami?

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia super, że jesteście razem. A jak wygląda teraz kwestia wyjścia? Kwarantanny rozumiem, że już Ci chyba kolejnej nie nałożą?

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ