Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dziewczyny
Nynka, hmm to dobrze wiedzieć. Faktycznie tychr zeczy tam od groma i zapakowalam to wszystko ale totalnie się nie mieszczę w walizkę przez to.
ja po cc w szpitalu nie przemywałam rany octeniseptem w szpitalu, dopiero po wyjściu ja odkryłam i wietrzyłam.
Miałam trochę problemów, wdał się lekki stan zapalny ale sam się zagoił i teraz w zasadzie jest prawie niewidoczna.
Miałam też długo taki Waleczek nad blizna, ale wchłonął się w koncu
Nynka, a w jaki sposób szyją ranę po cc na Starynkiewicza, niciami rozpuszczanymi czy zdejmowanymi.
Ja miałam rozpuszczanymi i szczerze mówiąc byłam z tego zadowolona ze nie musiałam nigdzie jeździć na zdejmowanie i chyba rana ładniej wygląda?Aaggaa02 -
nick nieaktualny
-
Tak wam pozazdroscilam, byłam przed chwilą w toalecie i na papierze zobaczyłam śluz taki konsystencja jak zawsze ale lekko rozowy, nie mam jeszcze skurczy chociaż czuje że coś w podbrzuszu się dzieje , ruchy czuje.. zobaczę jak dalej się sytuacja rozkręci to jadę na szpital 😳 jeszcze wczoraj wieczorem tak mnie bolało jakby właśnie w szyjce
Mój na nocce jeszcze jest ehhh 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 02:22
Anielka ❤️
-
Nie spie jakoś od 1 🙈
Jestem w domu jeszcze, no to plamienie jest takie brązowe coś jak np koniec okresu 🤔
Nie wiem czy jechać już czy poczekać na skurcze, czy to szyjka się szykuje . Nie czuje żeby coś złego się działo bo brzuch mnie nie boli ( miałam tylko kilka skurczy takich trochę bolesnych ) mała jest aktywna tak jak byla. Wstanę i zobaczę co będzie 😬
Zastanawiam się czy nie zadzwonić jeszcze do lekarza .. nie chce też w panice lecieć do szpitala a później tam tkwić bo mi znowu jeszcze CC nie zrobią, chociaż mój się uparł że mnie dzisiaj zawozi do południa i koniec 🙈Anielka ❤️
-
Robin wiesz jaki ja mialam stres jak zobaczylam to plamienie 🙈😬
Jeszcze męża nie ma, to budzę mamę w panice że idę się przebierać że trzeba jechać ... Mama się pyta co się dzieje, jak przedstawiłam jej sytuację po 2 w nocy to mi mówi " może się już szykuje, ale idź spać zobaczymy jak będzie rano" a ja w głowie no ciekawe jak mam spać 🙈😅Anielka ❤️
-
Karolina poprzednio mi czop zaczął odchodzić jakoś czas przed porodem, ale w kawałkach, nie pamiętam już czy było przy tym plamienie, ale brązowe nie musi oznaczać rozpoczynajacej się akcji. Przed samym porodem odchodził mi już z zaróżowionymi śluzem, pare h później urodziłam. Podobno właśnie śluz podbarwiony krwią oznacza rychły poród, a takie brązowe plamienie z odchodzącym czopem to i na długo przed. Ale jak to w porodzie bywa, nie ma reguły, jak się martwisz lepiej sprawdź
Babcia lubi tę wiadomość
-
Lilka gratuluję ☺
Karolina95 lepiej jedz do szpitala bo zanim zrobią test itd..ja na wynik testu czekałam 2h ze skurczami co 4-8min. Trzymam kciuki.
Do mnie na dzień po cc przyszedl neonatolog pytać czy mam objawy, powiedziałam mu jak wygląda sytuacja. Zapytał czy chce dziecko juz dostać,powiedziałam że jak tylko wstane i dam sobie radę to tak. Na poczatku było ciężko więc poprosiłam żeby mi go dali o 16 i od tej pory jest ze mną. Ogólnie jest spokojny, daje mu cyca ale po pol h znowu chce. W nocy był juz mega glodny i nawet nie myślał o cycu więc dałam mu mm bo nie będę męczyć go ani siebie. W domu muszę rozchulać laktacjie. Dziś albo jutro do domu.
Dziewczyny które będę miały cc, po pionizacji starajcie się co najmniej co 3h wstawać i robić chociaż parę kroków wyprostowane i w nocy też. Po pierwszej cc bałam się chodzić i na 3dobe jeszcze ledwo chodziłam. Teraz wiedziałam że zrobiłam błąd i żeby móc mieć małego muszę być na chodzie i dzis od rana jest dużo lepiej. Przeciwolowe biorę tylko po oksytocynie bo jest znośnie. Wczoraj przy pionizacji nieszczedziłam sobie przeciwbólowych i cały czas dopytywałam.Babcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia jak sie czujesz?
Ja dodam że po cc prócz wyprostowania, ważne są cwiczenia jeszcze przed pionizacja jak tylko pusci znieczulenie...
Ja w pierwszej nie wiedziałam....i ważny jest sposób wstawania z łóżka...
Bony niech mi ktos da kwarantanne🙈 jeszcze nie dojechalam na swieta a juz mam ich dość