X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

Nynka, hmm to dobrze wiedzieć. Faktycznie tychr zeczy tam od groma i zapakowalam to wszystko ale totalnie się nie mieszczę w walizkę przez to.

ja po cc w szpitalu nie przemywałam rany octeniseptem w szpitalu, dopiero po wyjściu ja odkryłam i wietrzyłam.
    Miałam trochę problemów, wdał się lekki stan zapalny ale sam się zagoił i teraz w zasadzie jest prawie niewidoczna.
    Miałam też długo taki Waleczek nad blizna, ale wchłonął się w koncu

Nynka, a w jaki sposób szyją ranę po cc na Starynkiewicza, niciami rozpuszczanymi czy zdejmowanymi.
    Ja miałam rozpuszczanymi i szczerze mówiąc byłam z tego zadowolona ze nie musiałam nigdzie jeździć na zdejmowanie i chyba rana ładniej wygląda?

Aaggaa02
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lilka. Myślałam dzisiaj o tobie cały czas i trzymałam kciuki. Super, że mały sam oddycha i jest przy tobie. Powodzenia z pionizacją. Nie zwlekaj zbyt długo. Piszę z doświadczenia 😅 jeszcze raz gratulacje 😘

Lilka94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa wtedy na zewnatrz mialam nierozpuszczalne, i slabo wyszlo bo zdjęcie przypadalo na majówke, zadna polozna nie chciala tego zrobic, musialam jechac do szpitala, ale tam bez problemu minuta i koniec.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje ❤️

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje;)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wam pozazdroscilam, byłam przed chwilą w toalecie i na papierze zobaczyłam śluz taki konsystencja jak zawsze ale lekko rozowy, nie mam jeszcze skurczy chociaż czuje że coś w podbrzuszu się dzieje , ruchy czuje.. zobaczę jak dalej się sytuacja rozkręci to jadę na szpital 😳 jeszcze wczoraj wieczorem tak mnie bolało jakby właśnie w szyjce
    Mój na nocce jeszcze jest ehhh 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 02:22

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak sytuacja?

Ja od 5 nie śpię 🤦‍♀️ a poszłam spać o 24 🤦‍♀️

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:12

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie jakoś od 1 🙈
    Jestem w domu jeszcze, no to plamienie jest takie brązowe coś jak np koniec okresu 🤔
    Nie wiem czy jechać już czy poczekać na skurcze, czy to szyjka się szykuje . Nie czuje żeby coś złego się działo bo brzuch mnie nie boli ( miałam tylko kilka skurczy takich trochę bolesnych ) mała jest aktywna tak jak byla. Wstanę i zobaczę co będzie 😬
    Zastanawiam się czy nie zadzwonić jeszcze do lekarza .. nie chce też w panice lecieć do szpitala a później tam tkwić bo mi znowu jeszcze CC nie zrobią, chociaż mój się uparł że mnie dzisiaj zawozi do południa i koniec 🙈

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin wiesz jaki ja mialam stres jak zobaczylam to plamienie 🙈😬
    Jeszcze męża nie ma, to budzę mamę w panice że idę się przebierać że trzeba jechać ... Mama się pyta co się dzieje, jak przedstawiłam jej sytuację po 2 w nocy to mi mówi " może się już szykuje, ale idź spać zobaczymy jak będzie rano" a ja w głowie no ciekawe jak mam spać 🙈😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to czop Ci odchodzi?

Babcia lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina poprzednio mi czop zaczął odchodzić jakoś czas przed porodem, ale w kawałkach, nie pamiętam już czy było przy tym plamienie, ale brązowe nie musi oznaczać rozpoczynajacej się akcji. Przed samym porodem odchodził mi już z zaróżowionymi śluzem, pare h później urodziłam. Podobno właśnie śluz podbarwiony krwią oznacza rychły poród, a takie brązowe plamienie z odchodzącym czopem to i na długo przed. Ale jak to w porodzie bywa, nie ma reguły, jak się martwisz lepiej sprawdź :)

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się ogarnelam, zjadłam i za chwilę będę jechala. Wolę jednak to sprawdzić tymbardziej że mam coraz mocniejsze skurcze aż mi łzy😣 lecą... Nie wyobrazam sobie bólu podczas porodu naturalnego 😣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to jak dochodzą skurcze takie mocne to rzeczywiście coś moze być na rzeczy. Dawaj znać ✊

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Lilka gratulacje i dużo zdrówka dla Was 🙂

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratuluję ☺
    Karolina95 lepiej jedz do szpitala bo zanim zrobią test itd..ja na wynik testu czekałam 2h ze skurczami co 4-8min. Trzymam kciuki.

Do mnie na dzień po cc przyszedl neonatolog pytać czy mam objawy, powiedziałam mu jak wygląda sytuacja. Zapytał czy chce dziecko juz dostać,powiedziałam że jak tylko wstane i dam sobie radę to tak. Na poczatku było ciężko więc poprosiłam żeby mi go dali o 16 i od tej pory jest ze mną. Ogólnie jest spokojny, daje mu cyca ale po pol h znowu chce. W nocy był juz mega glodny i nawet nie myślał o cycu więc dałam mu mm bo nie będę męczyć go ani siebie. W domu muszę rozchulać laktacjie. Dziś albo jutro do domu.

Dziewczyny które będę miały cc, po pionizacji starajcie się co najmniej co 3h wstawać i robić chociaż parę kroków wyprostowane i w nocy też. Po pierwszej cc bałam się chodzić i na 3dobe jeszcze ledwo chodziłam. Teraz wiedziałam że zrobiłam błąd i żeby móc mieć małego muszę być na chodzie i dzis od rana jest dużo lepiej. Przeciwolowe biorę tylko po oksytocynie bo jest znośnie. Wczoraj przy pionizacji nieszczedziłam sobie przeciwbólowych i cały czas dopytywałam.

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje. Jeszcze chwila i wszystkie będą miały dzidziale ze sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak sie czujesz?

Ja dodam że po cc prócz wyprostowania, ważne są cwiczenia jeszcze przed pionizacja jak tylko pusci znieczulenie...

Ja w pierwszej nie wiedziałam....i ważny jest sposób wstawania z łóżka...

Bony niech mi ktos da kwarantanne🙈 jeszcze nie dojechalam na swieta a juz mam ich dość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, serio mamy podobne myśli 😉 już nawet sobie myślałam że mogłabym dzisiaj rodzic, święta spędzić w szpitalu 🤪

O jakich ćwiczeniach masz na myśli? Jakieś ruchy nogami?

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia super, że jesteście razem. A jak wygląda teraz kwestia wyjścia? Kwarantanny rozumiem, że już Ci chyba kolejnej nie nałożą?

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ