X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj dość mocno mnie kłuję w podbrzusze po prawej stronie.
    Miała tak może któraś z Was?

Aaggaa02
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Karolcia super, że jesteście razem. A jak wygląda teraz kwestia wyjścia? Kwarantanny rozumiem, że już Ci chyba kolejnej nie nałożą?
    Jak już ci nogi powrócą i czucie to jeszcze na łóżku przed pionizacja trochę pobracac nogi na lewo i prawo zgiąć wyprostować tak jakby rozkładać szerzej nogi i ściskać trochę na boki. Nie leżeć jak kłoda w każdym razie :) pić dużo a po pionizacji się nie poddawać i wstawać z łóżka (na boczek opuścić nogi podeprzeć się na reku. Posiedziec trochę na łóżku że spuszczonymi nogami i dopiero wtedy wstawać). Ale to wszystko położne powinny powiedzieć

Nynka lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Karolcia gratulacje! Kawał chłopa

Sovi to ty w Lublinie rodzisz? A gdzie? Ja na Staszica o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem
    A do jakiego lekarza idziesz na konsultacje?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa dokladnie tak jak Sovi pisze,
    1) jak puszcza znieczulenie- kolka stopami, góra dół, rozkladac mogi i je łączyć-tu sie troche spina brzuch, wiec ostroznie, zginac w kolanach, przyciagac do siebie, obracac nogi na zewnatrz i do srodka,
    2) siadac bokiem, najpierw nogi, pozniej kedna reka lokiec druga sie odpychasz od lozka, znowu troche nogami poruszac, sprobowac jakis skret, ruszac rekoma,
    3) wstajesz bardziej z sily rak niz dzwigania sie- warto poprosic zeby lozko ustawic na odpowiednia wysokosc.

Ja sobie to wszystko cwiczylam teraz zeby zobaczyc kiedy spina sie brzuch- zeby tego uniknąć.

Mnie tak dosc czesto kluje czy boli , nie wiem od czego zalezy

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    A do jakiego lekarza idziesz na konsultacje?
    Do Dymanowskiej Dyjak.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps bierzecie torby w razie co na święta-jak ktos jedzie dalej? Ja o tym myslalam, ale moje pakowanie i prasowanie oczywiscie sie zakonczylo w połowie 🙈

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Dziewczyny od wczoraj dość mocno mnie kłuję w podbrzusze po prawej stronie.
    Miała tak może któraś z Was?
    Mnie czasami tak kłuje, myślę że to więzadła. Aż się nie mogę wyprostować

FNh9p2.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa poczytaj o więzadłach obłych może to to, mnie właśnie czasem tak zakłuje, ostatnio nawet się z maty podnieść nie mogłam :D

Ale mi się ciśnienie podniosło. Czekałam na chicco baby hug, dzisiaj przyjechał kurier z paczką, zapłaciłam 1100 zł, bo tam jeszcze jakieś dodatki, a że młoda pod nogami to nie obczaiłam od razu, ten zwiał, a ja patrzę, co taka lekka paczka! Dzwonie zaraz do niego, niech się wraca, nie ma łóżeczka. Ten mi problemy zaczął jakieś robić, ale wrócił się. Oddał kasę, zabrał paczkę i zwiał. Liczę kasę, dwa razy, brakuje stówy. Dzwonie niech się wraca. Ten z łaską wielką, wrócił się, rzucił mi kasą i poszedł. Dzwoniłam do sklepu, twierdzą, że wszystko wysłane, kurier, że tylko jedna paczka... Już znalazłam w innym sklepie to samo, o 150 zł tańsze, także zamawiam gdzie indziej. Kurier cham, chciał mnie na stówę zrobić, nie lubię tego typa, rzadko wybieram tę opcję dostawy z nim, bo zawsze rzuca pakę pod drzwi, dzwoni i ucieka...a teraz z łaską oddał mi moje pieniądze...

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała już jest z nami. 52cm, 3100g,12:36

Nawet udało mi się ją już nakarmić piersią .
    Jest taka śliczna ♥️

Mąż był z nami przez 2 godz po CC . Jak przyjechałam do szpitala to już miałam rozwarcie na 5 i w sumie lekarz namawiał mnie na sn ale okazało się że blizna po poprzedniej cesarce byla zbyt cienka

Nynka, Lilka94, krolik, Robin27, Aaggaa02, Babcia, Moniqaaa, ŻonaMarynarza, mama85, MojAniolek:((, eszanka lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooo Karolina! Ale miałaś nosa!
    Gratuluje!!
    Zdrówka dla Was i sił!
    Jak sie czujesz?

Ale się rozpędzamy, chociaz i tak uważam, że całkiem ładnie się trzymamy.

Ps. Na wciąż nie pcham się w kolejce, czekam jeszcze 4 tygodnie🤞

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki nynka wszystko jest ok.

Mała teraz jest na oddziale z innymi maluszkami, żebym mogła chwilę odpocząć i nabrać sił na wstanie po godz 19. Już się tego boje ale cieszę też że mam to za sobą bo ostatnie skurcze już naprawdę były ciężkie, podziwiam kobiety rodzące sn ❤️

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pionizacji i nie było tak zle jak sie spodziewałam, poszłam do łazienki i tam troszkę mi zaszumiało w głowie ale kolejne razu już ok, czuje tylko delikatne ciągniecie tam. Niestety minimum do 25 musimy zostać w szpitalu na obserwacji ze względu na małego oczywiście i troche mi smutno bo dzisiaj dziewczyny wszystkie co rodziły wczoraj wychodzą a ja zostaje i szkoda mi córeczki, ponoć płacze za mną i nic dziwnego…. Biorę regularnie leki przeciwbólowe wiec pewnie tez to mnie trzyma jako tako w formie. Mały jest przesłodki i jakoś nam nawet idzie karmienie piersią, ciężko mu złapać ale jak już złapie to ciągnie lepiej niż córka urodzona w terminie. Karolina gratulacje dla was i trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny ❤️

Moniqaaa, mama85 lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super, gratulację! Bardzo fajnie, że udało się z rozkręcającą akcją, a nie cc na zimno ❤️ dobrze, że pojechałaś ❤️

Nynka ja wcześniej jak za 3 tygodnie też nie mam zamiaru 😅 dzisiaj mi się spina brzuch cały czas i mała ryje mocno, ale nieustannie ją opieprzam😅

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 gratulacje ☺ dobrze że pojechałaś bo ładnego rozwarcia się dorobiłaś.

Lilka mi pod prysznicem zrobiło się ciemno przed oczami ale posiedziałam chwile i potem było lepiej. Współczuję Ci kochana bo najgorzej jak dziecko w domu. Ja dzis juz sie poryczałam jak moja dzwoniła.

My własnie się pakujemy do domu. Te korytarze tu takie dlugie ale muszę jakos zaczłapać.

• Babcia Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje!!! No to miałaś nosa z tą szybką reakcją!

• Sareńka Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🥰
    Jestem w 5 miesiącu ciąży, mam do Was takie pytanko. Dzisiaj zauważyłam dziwne zjawisko. Mój pępek poruszał się. Normalnie od kiedy jestem w ciąży pępek jest mocno odstający. Podczas poruszania się raz chwal się do środka później znowu wychodził na zewnątrz lub falował na boki, dzidzia mnie przy tym wszystkim nie kopała. Czy Wam takie coś tez się zdarzyło ? Co to może oznaczać ? To było dziwne, tak jakby żył własnym życiem😂
    Pozdrawiam 🥰

• Sovi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to tu poród za porodem na 5 minut nie można was
    zostawić:)
    Gratulacje :)

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sareńka wrote:
    Hej dziewczyny🥰
    Jestem w 5 miesiącu ciąży, mam do Was takie pytanko. Dzisiaj zauważyłam dziwne zjawisko. Mój pępek poruszał się. Normalnie od kiedy jestem w ciąży pępek jest mocno odstający. Podczas poruszania się raz chwal się do środka później znowu wychodził na zewnątrz lub falował na boki, dzidzia mnie przy tym wszystkim nie kopała. Czy Wam takie coś tez się zdarzyło ? Co to może oznaczać ? To było dziwne, tak jakby żył własnym życiem😂
    Pozdrawiam 🥰
    Stawiam że jednak kopała tylko nie zawsze to czuć. Ja czasem widze jak brzuch się rusza a nie czuje.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Karolina. To która następna😁😁??

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:12

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ