Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Królik przy synu dostałam na koniec oxy. Urodził się 35+6 I miał 2430, ale dostał 10 pkt i zdrowy chłopak . No ja małe dzieci rodze . Zastanawiam się kiedy tak na dobre pokarm się pojawi. Dzisiaj mam wrażenie jakbym nic nie miała. Mała dzisiaj żadnej kupki nie robiła co trochę mnie martwi, ale położna mówiła, że narazie nie ma zbytnio z czego robić, a wczoraj 3 zrobiła.
-
KaaiaN gratulacje!
Nie martw się, mój mały w 1 dobie zrobił kilka kupek, potem przez dobę żadnej, a teraz robi jedna za druga😅
Co do pokarmu, to ja na drugi dzień po porodzie miałam wrażenie pustych piersi ale teraz mam taki nawał, że aż mnie bolą. Dziś jak spał ponad dwie godziny ciągiem to myślałam, że zaraz laktator wyciągnę.KaaiaN lubi tę wiadomość
-
Czyli jest nadzieja że ta skóra się wchlonie ✊ ja mam nadal +2kg
Ja też mialam w 2 i 3 dobie puste cycki a po paru dniach 120ml uciągłam. Teraz jak musiałam odciągnąć bo jechaliśmy do lekarza to z jednej 100ml. Ja popełniłam błąd na początku jak mi się laktator popsuł i mały oprożnił tylko jedną pierś i teraz tak zostało , na jedno karmienie zjada jedną pierś a druga czeka na następne karmienie. -
Dziewczyny, wczoraj o 15:54 urodziłam sn córeczkę Amelię. 3330g, 55 cm Od poniedziałku byłam na patologii ze względu na lekkie spadki tętna dziecka na ktg. Gdyby akcja sama się nie rozkręciła to czekała mnie indukcja, więc robiłam wszystko żeby rozkręcić poród. Ćwiczenia z kursu Izy Dembińskiej, rolowanie sutków, masaż punktów nad kostką stosowane przez 2 dni w szpitalu dały efekty! Najpierw odpadł czop śluzowy, po około dobie wylądowałam na porodówce bez oxy ) Poród miałam super dzięki cudownej położnej. Najbardziej w 1 fazie pomogła mi wanna i słuchanie ulubionej muzyki, po 4cm już zdecydiwałam się na zzo - weszło jak złoto Na partych niestety dostałam oxy bo lekko się wyciszyły skurcze i tę 2 fazę wspominam jako najtrudniejszą i długą. Ale liczy się efekt, który leży obok mnie
Gratuluję wszystkim Wam, które tulicie już swoje bobasy, a za resztę trzymam kciuki. Seerio, jak trudno by nie było, to my po prostu mamy wielką moc!!krolik, Nynka, KaaiaN, ŻonaMarynarza, Babcia, MojAniolek:(( lubią tę wiadomość
PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
Anna Maria gratulację! Kawał dobrej roboty wykonałaś!
Aaaale mnie w szyjkę ładuje, mam nieregularne skurcze. Nie bez powodu dała się dziś wyspać, dzisiejsza noc zapowiada się ciężka, bo w to, że będę rodzić nie wierzę. Ona chce mnie wykończyć 😑 ja już pojękuje z bólu 😬 nie wiem co gorsze skurcze czy to cholerne kłucie w szyjce 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 22:59
Anna Maria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
krolik wrote:Ile już pytań "urodziłaś? I jak tam u Was, dzieje się coś?" i w tym stylu dostałyście albo wasi mężowie? My jesteśmy zasypywani, a maz mi się dopiero dziś przyznał, że on od paru dni, ale nie chciał mnie wkurzać 😅
-
nick nieaktualny
-
Nynka nic. Wczoraj po 23 leżałam sobie w ciepłej wodzie w wannie i prawie zasnęłam 😅 potłukła się jeszcze chwilkę, ale bóle przeszły i spałam jak zabita, rano jakieś bóle okresowe i spokój. Dotrwam do terminu zapewne. W pn mam ktg i pewnie nic nie wyjdzie, szkoda, że nikt mi już nie sprawdzi czy rozwarcie postępuje, bo młoda ryje niesamowicie mocno, starsza aż tak nie pchała, ale bez skurczy to nic nie da.
-
Hej dziewczyny, jestem spokojnym człowiekiem, ale cierpliwości i pokory jakiej się nauczyłam w ciągu ostatniego czasu to chyba nikt mi już nie odbierze już 7 dni po terminie, a KTG wychodzi super no i mam skurcze nieregularne. Jak akcja się nie rozpocznie do poniedziałku to jadę na indukcję. Takie są obecne zalecenia PTGiP, że czeka się na wywołanie porodu do 41+3.
Tak już zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które urodziły. Myślałam, że to ja będę jedną z pierwszych mamusiek na forum 🤭
A pytania o to ,,czy już urodziłaś?" mam codziennie po kilka. Nie robi to na mnie wrażenia, bo są to osoby, które pytają bardziej z troski i chęci wsparcia.👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼 -
krolik wrote:Ile już pytań "urodziłaś? I jak tam u Was, dzieje się coś?" i w tym stylu dostałyście albo wasi mężowie? My jesteśmy zasypywani, a maz mi się dopiero dziś przyznał, że on od paru dni, ale nie chciał mnie wkurzać 😅
Oj tak, mnie to strasznie wkurza. Wczoraj już mówiłam że wyłączę tel i nagram na pocztę" jeszcze nie urodziłam, dam znać"..
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Mnie takie pytania w ogóle nie denerwują w tej czy w poprzedniej ciąży
Może. Dlatego że denerwuja mnie inne rzeczy.
Stanęłam dzisiaj na wadze a tam prawie 70 kg czyli mam na plusie 18 kg🙄🤪 a tu jeszcze tydzień do konca. Ale mam taki apetyt że co tu się dziwić
W 1 ciąży przytyłam 17kg, tutaj pewnie dobije do 20.
Aaggaa02 -
Gratuluję dziewczyny ! 😊❤
U nas lekki problem z przybieraniem na wadze. Jak do wtorku Zuzi nie przybędzie tyle ile trzeba to czeka nas dokarmianie mm 😑
I zastanawia mnie czy to normalne ze dalej dość mocno krwawie? Plus mam wrażenie jakby mi miało tam "cos wypaść". Szczególnie po toalecie. I czuje często klucia w odbycie i bol chyba spojenia ale nie jestem pewna. Muszę umówić się do fizjo urogin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 14:04
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Agaa no ja już też zbliżam się do 70 😅 i wcale sobie nie odmawiam jedzenia, teraz mi się włączyło takie wpieprzanie, że non stop głowa w lodówce 😬 chciałabym od tego rozwolnienia dostać żeby mnie oczyściło trochę 😅
MojAniolek po porodzie sn takie uczucie wypadania czegoś z pochwy jest zupełnie naturalnym zjawiskiem, masz osłabione MDM, rozciągnięte. Możesz mieć obniżoną tylną bądź przednią ścianę pochwy, narządy, ale to wszystko albo wróci samo po połogu do normy albo z pomocą ćwiczeń od fizjo. Albo nic nie masz obniżonego tylko w wyniku osłabienia pracy mięśni dna miednicy. Chociaż zawsze lepiej zadzwonić do fizjo opisać to może zaleci coś przed wizytą Też miałam takie uczucie jakby coś w środku było jak zaczęłam więcej spacerować z małą. Jak byłam u fizjo to okazało się później, że mam obniżoną tylną ścianę pochwy co często właśnie się zdarza, ale kobiety nawet o tym nie wiedzą, bo wraca to na miejsce samo. A jak korzystasz z toalety to koniecznie stołek, nie używaj siły na dwójkę. Leż dużo na brzuchu, wstawaj przez bok, dużo odpoczywaj,nie siedź dużo, nie stój. Oddychaj torem przeponowym. To najbezpieczniejsze co możesz teraz robić przed wizytą u fizjo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 14:16
MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
-
Gratuluje dziewczyny! Macie już swoje maleństwa przy sobie ❤️
Wczoraj miałam ogromna nadzieje ze się zaczęło - miałam skurcze regularne, dość intensywne. Rano dostałam biegunki wiec organizm się oczyszczał. Niestety po obiedzie minęły i nie pojawiły się ponownie 😭
Królik, tez tak mam z jedzeniem. Mogłabym z kuchni nie wychodzić a Mąż się śmieje ze ciagle tylko coś przeżuwam.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Królik, ja też cały czas jem albo. Myślę o jedzeniu 🤪
Dziewczyny opowiadacie o tych problemach po psn. Ja po cc nie miałam żadnych problemów poza rozejscie mięsniem prostego, niestety po cc może być problem z calkoeitym zejściem ze względu że te Miśnię są rozrywane, zszywane itd.
Dobrze ze niektóre problemy przechodzą ale to trochę mnie przerażaAaggaa02 -
Agaa dlatego już w ciąży ważne są wizyty u fizjo. Ja dużych problemów nie miałam po porodzie sn, wszystko fizjologiczne,no poza tą nieszczęsną cewką 🤪Osłabione MDM są również po cc że względu na ciążę, ale psn mocniej na to wpływa. Po cc natomiast tak jak piszesz będzie gorzej wyglądała praca nad rozejściem, a mięśnie proste również mają wpływ na pracę mięśni dna miednicy. Wszystko jest ze sobą powiązane. Dużo też zależy od naszych tkanek i predyspozycji. Może kobieta super o siebie dbać podczas ciąży, pilnowac ergonomii, a nie uchroni jej to przed powikłaniami jakie za sobą niosą obydwa porody. A z kolei taka, która kompletnie ma daleko gdzieś te tematy szybciutko wróci do formy tam na dole i nie będzie nawet śladu w postaci osłabionych MDM. Niestety nam wpajano zawsze, że lekkie popuszczanie po ciąży to rzecz normalna. Ból blizny po cc czy nacięciu krocza też. A wszystko to da się odwrócić. Też mnie to przerażało, ale wiem, że da się nad tym pracować i osiągnąć super efekty dlatego nie ma co po ciąży myśleć o szybkim powrocie do ćwiczeń, bo można sobie krzywdę zrobić. Fizjo obowiązkowo i będzie dobrze A i bez ciąży można mieć osłabione MDM i obniżone narządy, wystarczy nieodpowiednią techniczka wykonywanych ćwiczeń, mocne obciążenie ciężarami i wiele innych czynników.
-
MojAniolek:(( wrote:Gratuluję dziewczyny ! 😊❤
U nas lekki problem z przybieraniem na wadze. Jak do wtorku Zuzi nie przybędzie tyle ile trzeba to czeka nas dokarmianie mm 😑
I zastanawia mnie czy to normalne ze dalej dość mocno krwawie? Plus mam wrażenie jakby mi miało tam "cos wypaść". Szczególnie po toalecie. I czuje często klucia w odbycie i bol chyba spojenia ale nie jestem pewna. Muszę umówić się do fizjo urogin.