X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym! ♥️ U nas tez mały zaraz będzie miał 3 tygodnie ale ciagle mysle o tym ze tak naprawdę dopiero w tym tygodniu miałabym cesarkę… i byliśmy na pierwszym spacerze ale tylko na chwilkę, nie wiem ciagle się czaje przez to ze wcześniak. Karmimy się piersią, z laktacja u mnie naprawdę dobrze mimo ze cesarka o do tego przedwczesna. Na początku musiałam odciągać i go dokarmiać bo za dużo stracił ale już jest ok, męczyła go tez żółtaczka przez co był ospały i za mało zjadał. Urodził się z waga 2842 a teraz wazy 3400 :) także do przodu.
    Tez mnie zastanawia czy stosować coś do kąpieli… Córkę na początku kąpaliśmy w samej wodzie ale mały ma taka suchą skórkę wypadałoby ja czymś nawilżyć… 🤔

Babcia, Mag_len, Ona28 lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dziewczyny!!

Jak ja nie urodzę przez to moje dziecko, które przy chorobie jest tak marudne to już nie wiem co będzie miało siły wypędzić to drugie 😅 chyba, że młodsza słysząc co się obecnie u nas dzieje nie chce do nas dołączyć 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!

Przez to przeziebienie ja jednak nie pcham sie w kolejke, jak mi nie zmieni sie ten kaszel to dzwonie na teleporade, bo nie wyobrazam sobie kaszlu po cc....w sumie tylko to mi zostalo, ale litry witaminy c, miodu i siemienia wypilam.

Ja nie wyobrazam sobie nie myc w żelu dziecka, kupki ulewanie. Ja stosuje hipp od 1dz i oliwke.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam! ❤️U nas myjemy małego w ziajce ale kąpiemy co 2-3 dni. A tak to rano i wieczorem toaleta buzia, szyją, paszki, pupa 😉 choć pipa to jest kilka razy dziennie😅Też ma bardzo sucha skore i nam położna poleciła mleczko z hippa. Podobno mleczko jest lepsze niż oliwka.
    Zamówiłam kolektor Mleka i będę zbierać to co leci mi z drugiej piersi podczas karmienia i dodawać do kąpieli.

Na

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała doświadczenie z bankiem mleka kobiecego? Zastanawiam się czy nie oddawać mleka, tylko nie wiem jak to wszystko przebiega.

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈

• Mavi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam was po metryki dla maluchów i plakaty rodzinne ❤️
    Na hasło „ovufriend20” macie 20% zniżki ❤️

Znajdziecie nas na insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈
    Dzięki za informacje 🙂

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?

My kupiliśmy na początku tylko linomag , do kąpieli mustelle i kremik z hipp do ciała i buźki.
    Ale mała urodziła się z tak fatalną skora i łuszczyła się jak żmija 🙈😃 że dopiero po porodzie dokupiliśmy balsam do ciała eloderm. Położna powiedziała że jest w porządku .
    Także myślę że na początek warto zaopatrzyć się w niewiele rzeczy a później i tak się okaże jaki jest typ skóry i co tak naprawdę potrzeba

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była położna, popatrzyła na pępek ... I on nam tak do końca caly nie odpadł tzn odpadł kikut ale została część ze środka i jeszcze raz strupek nam się zrobi ☹️

Mała waży już 3930g przybiera nadal ok 400g na tydz . Mały pulpecik sie z niej robi ..
    Za tydzień mamy do neurologa, proszę o kciuki alby okazało się że ta asymetria/ powiększenie lewej komory mózgowej zanikało 😕

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowo rozpakowanym mamusią☺

Ja mam na razie wszystko z linomaga. Mój mały też ma suchą skórę, łuszczy się bardzo a smarować się nie lubi. Dodatkowo ma trądzik niemowlęcy. U nas dzis 3tyg a kikut nadal się trzyma ale położna mówiła że bardzo gruba pępowiną była , tak samo jak u starszej.

Rogala do karmienia bym nie brała do szpitala. A co do przekąsek to ja wzięłam 2 paczki biszkoptów i było to mało mimo że w szpitalu do kazdego sniadania i obiadu była przekąska. Teraz bym wzięła jeszcze jakieś batoniki fitnes i herbatniki. Przed cc i po nie jadłam łącznie 36h więc byłam strasznie głodna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa wiesz jaknto z testami u nas w szpitalu?
    Bo ja juz pytalam kilku osób i kazda co innego, ja sama widzialam ze niosa testy dla tyvh na patologie, dziewczyny z naglym porodem nie mialy, z planowanym nie mialy...nie wiem juz

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem, znajomej robili ale czy w każdym przypadku to nie wiem.
    A przy cc będziesz sama czy z mężem?
    Ciekawa jestem czy osobom towarzyszącym robią testy. Wtedy jej mąż musiał mieć test.
    Myślę że to się może zmieniać

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy mąż będzie zależy na którą będę miala cc, bo tak jak pisalam, mlodego musimy odwieźć do przedszkola.
    Na razie z tego co pytalam, to partnerzy mieli testy. Wyjatek to te nagle porody naturalne.

Ja sie schizuje, ze mam covida i coś mi tam wyjdzie. Jutro zrobie sobie test domowy, i jak wyjdzie pozytyw to dzwonie do lekarza.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się czuje beznadziejnie i też o tym myślałam że mogę mieć :( a szpital już w piatek

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje że 6 stycznia po indukcji urodziłam moją kruszynkę. Anielka miala 2740g i 52cm, teraz jeszcze nadrabiamy żeby dobic do wagi urodzeniowej . Niestety mała ma żółtaczkę i jest bardzo senna, na jedzenie niby się budzi więc mam nadzieję że szybko minie bo się trochę tymartwie. A z drugiej strony nie chce jej ciągnąć z badaniami po laboratoriach pełnych zarazków. Położna stwierdziła, że nie taką straszną ta żółtaczka.
    Poród miałam szybki, jakąś godzinę bolesnych skurczy i 7 minut partych😅 trochę pękłam ale podobno powierzchownie. W czwartek mam zdjęcie szwów to w końcu odżywkę.
    Co do starszaka to zachowuje się wzorowo jak na dwulatka. Ciągle pyta co Anielka robi, pokazywał jej zabawki, tylko dotknąć się trochę boi😅 ale najważniejsze, że nie jest zazdrosny i nie obraził się, że byłam w szpitalu.

Nynka, ŻonaMarynarza, krolik, Babcia, Aaggaa02, MojAniolek:((, Lilka94, KaaiaN lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje Audreyyy!!!

Audreyyy lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey gratulację! :) super, że szybko poszło :)

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dziewczyny! ❤

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?

Nam polozna środowiskowa i w szpitalu mówili ze jeśli nie ma powodu to nie natłuszczamy podwójnie. Wystarczy dodać środek do wody w wanience i tym umyć maleństwo. Bez potrzeby balsamowania ciała bo to za dużo dla delikatnej skory dziecka.

Olinaina, mama85, Audrey, gratulacje dziewczyny! Jesteście dzielne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 03:36

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ