Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje wszystkim rozpakowanym! ♥️ U nas tez mały zaraz będzie miał 3 tygodnie ale ciagle mysle o tym ze tak naprawdę dopiero w tym tygodniu miałabym cesarkę… i byliśmy na pierwszym spacerze ale tylko na chwilkę, nie wiem ciagle się czaje przez to ze wcześniak. Karmimy się piersią, z laktacja u mnie naprawdę dobrze mimo ze cesarka o do tego przedwczesna. Na początku musiałam odciągać i go dokarmiać bo za dużo stracił ale już jest ok, męczyła go tez żółtaczka przez co był ospały i za mało zjadał. Urodził się z waga 2842 a teraz wazy 3400 także do przodu.
Tez mnie zastanawia czy stosować coś do kąpieli… Córkę na początku kąpaliśmy w samej wodzie ale mały ma taka suchą skórkę wypadałoby ja czymś nawilżyć… 🤔Babcia, Mag_len, Ona28 lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyGratuluję dziewczyny!
Przez to przeziebienie ja jednak nie pcham sie w kolejke, jak mi nie zmieni sie ten kaszel to dzwonie na teleporade, bo nie wyobrazam sobie kaszlu po cc....w sumie tylko to mi zostalo, ale litry witaminy c, miodu i siemienia wypilam.
Ja nie wyobrazam sobie nie myc w żelu dziecka, kupki ulewanie. Ja stosuje hipp od 1dz i oliwke. -
Gratulacje dla nowych mam! ❤️U nas myjemy małego w ziajce ale kąpiemy co 2-3 dni. A tak to rano i wieczorem toaleta buzia, szyją, paszki, pupa 😉 choć pipa to jest kilka razy dziennie😅Też ma bardzo sucha skore i nam położna poleciła mleczko z hippa. Podobno mleczko jest lepsze niż oliwka.
Zamówiłam kolektor Mleka i będę zbierać to co leci mi z drugiej piersi podczas karmienia i dodawać do kąpieli.
Na -
Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈
-
krolik wrote:Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈
-
Inkaa85 wrote:Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?
My kupiliśmy na początku tylko linomag , do kąpieli mustelle i kremik z hipp do ciała i buźki.
Ale mała urodziła się z tak fatalną skora i łuszczyła się jak żmija 🙈😃 że dopiero po porodzie dokupiliśmy balsam do ciała eloderm. Położna powiedziała że jest w porządku .
Także myślę że na początek warto zaopatrzyć się w niewiele rzeczy a później i tak się okaże jaki jest typ skóry i co tak naprawdę potrzebaAnielka ❤️
-
Dzisiaj była położna, popatrzyła na pępek ... I on nam tak do końca caly nie odpadł tzn odpadł kikut ale została część ze środka i jeszcze raz strupek nam się zrobi ☹️
Mała waży już 3930g przybiera nadal ok 400g na tydz . Mały pulpecik sie z niej robi ..
Za tydzień mamy do neurologa, proszę o kciuki alby okazało się że ta asymetria/ powiększenie lewej komory mózgowej zanikało 😕Anielka ❤️
-
Gratuluje nowo rozpakowanym mamusią☺
Ja mam na razie wszystko z linomaga. Mój mały też ma suchą skórę, łuszczy się bardzo a smarować się nie lubi. Dodatkowo ma trądzik niemowlęcy. U nas dzis 3tyg a kikut nadal się trzyma ale położna mówiła że bardzo gruba pępowiną była , tak samo jak u starszej.
Rogala do karmienia bym nie brała do szpitala. A co do przekąsek to ja wzięłam 2 paczki biszkoptów i było to mało mimo że w szpitalu do kazdego sniadania i obiadu była przekąska. Teraz bym wzięła jeszcze jakieś batoniki fitnes i herbatniki. Przed cc i po nie jadłam łącznie 36h więc byłam strasznie głodna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo czy mąż będzie zależy na którą będę miala cc, bo tak jak pisalam, mlodego musimy odwieźć do przedszkola.
Na razie z tego co pytalam, to partnerzy mieli testy. Wyjatek to te nagle porody naturalne.
Ja sie schizuje, ze mam covida i coś mi tam wyjdzie. Jutro zrobie sobie test domowy, i jak wyjdzie pozytyw to dzwonie do lekarza. -
Hej dziewczyny, melduje że 6 stycznia po indukcji urodziłam moją kruszynkę. Anielka miala 2740g i 52cm, teraz jeszcze nadrabiamy żeby dobic do wagi urodzeniowej . Niestety mała ma żółtaczkę i jest bardzo senna, na jedzenie niby się budzi więc mam nadzieję że szybko minie bo się trochę tymartwie. A z drugiej strony nie chce jej ciągnąć z badaniami po laboratoriach pełnych zarazków. Położna stwierdziła, że nie taką straszną ta żółtaczka.
Poród miałam szybki, jakąś godzinę bolesnych skurczy i 7 minut partych😅 trochę pękłam ale podobno powierzchownie. W czwartek mam zdjęcie szwów to w końcu odżywkę.
Co do starszaka to zachowuje się wzorowo jak na dwulatka. Ciągle pyta co Anielka robi, pokazywał jej zabawki, tylko dotknąć się trochę boi😅 ale najważniejsze, że nie jest zazdrosny i nie obraził się, że byłam w szpitalu.Nynka, ŻonaMarynarza, krolik, Babcia, Aaggaa02, MojAniolek:((, Lilka94, KaaiaN lubią tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?
Nam polozna środowiskowa i w szpitalu mówili ze jeśli nie ma powodu to nie natłuszczamy podwójnie. Wystarczy dodać środek do wody w wanience i tym umyć maleństwo. Bez potrzeby balsamowania ciała bo to za dużo dla delikatnej skory dziecka.
Olinaina, mama85, Audrey, gratulacje dziewczyny! Jesteście dzielne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 03:36
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"