X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym! ♥️ U nas tez mały zaraz będzie miał 3 tygodnie ale ciagle mysle o tym ze tak naprawdę dopiero w tym tygodniu miałabym cesarkę… i byliśmy na pierwszym spacerze ale tylko na chwilkę, nie wiem ciagle się czaje przez to ze wcześniak. Karmimy się piersią, z laktacja u mnie naprawdę dobrze mimo ze cesarka o do tego przedwczesna. Na początku musiałam odciągać i go dokarmiać bo za dużo stracił ale już jest ok, męczyła go tez żółtaczka przez co był ospały i za mało zjadał. Urodził się z waga 2842 a teraz wazy 3400 :) także do przodu.
    Tez mnie zastanawia czy stosować coś do kąpieli… Córkę na początku kąpaliśmy w samej wodzie ale mały ma taka suchą skórkę wypadałoby ja czymś nawilżyć… 🤔

Babcia, Mag_len, Ona28 lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dziewczyny!!

Jak ja nie urodzę przez to moje dziecko, które przy chorobie jest tak marudne to już nie wiem co będzie miało siły wypędzić to drugie 😅 chyba, że młodsza słysząc co się obecnie u nas dzieje nie chce do nas dołączyć 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!

Przez to przeziebienie ja jednak nie pcham sie w kolejke, jak mi nie zmieni sie ten kaszel to dzwonie na teleporade, bo nie wyobrazam sobie kaszlu po cc....w sumie tylko to mi zostalo, ale litry witaminy c, miodu i siemienia wypilam.

Ja nie wyobrazam sobie nie myc w żelu dziecka, kupki ulewanie. Ja stosuje hipp od 1dz i oliwke.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam! ❤️U nas myjemy małego w ziajce ale kąpiemy co 2-3 dni. A tak to rano i wieczorem toaleta buzia, szyją, paszki, pupa 😉 choć pipa to jest kilka razy dziennie😅Też ma bardzo sucha skore i nam położna poleciła mleczko z hippa. Podobno mleczko jest lepsze niż oliwka.
    Zamówiłam kolektor Mleka i będę zbierać to co leci mi z drugiej piersi podczas karmienia i dodawać do kąpieli.

Na

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała doświadczenie z bankiem mleka kobiecego? Zastanawiam się czy nie oddawać mleka, tylko nie wiem jak to wszystko przebiega.

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈

• Mavi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam was po metryki dla maluchów i plakaty rodzinne ❤️
    Na hasło „ovufriend20” macie 20% zniżki ❤️

Znajdziecie nas na insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen ja miałam oddawać jak młoda miała powyżej roku. U mnie w mieście byly braki w szpitalu, a ja miałam sporo. Byłam umówiona na badania. Robią badania krwi na choroby zakaźne. Później dostarcza kurier buteleczki i wypełniasz w domu, następnie odbiera o umówionej godzinie. Tak przynajmniej miało być u mnie. Niestety dzień przed badaniami dowiedziałam się, że mieliśmy bezpośredni kontakt z osobą zakażoną covid i czekaliśmy na decyzję sanepidu co z nami, a później już nie potrzebowali mleka, bo się tak dużo kobiet zgłosiło 🙈
    Dzięki za informacje 🙂

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?

My kupiliśmy na początku tylko linomag , do kąpieli mustelle i kremik z hipp do ciała i buźki.
    Ale mała urodziła się z tak fatalną skora i łuszczyła się jak żmija 🙈😃 że dopiero po porodzie dokupiliśmy balsam do ciała eloderm. Położna powiedziała że jest w porządku .
    Także myślę że na początek warto zaopatrzyć się w niewiele rzeczy a później i tak się okaże jaki jest typ skóry i co tak naprawdę potrzeba

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była położna, popatrzyła na pępek ... I on nam tak do końca caly nie odpadł tzn odpadł kikut ale została część ze środka i jeszcze raz strupek nam się zrobi ☹️

Mała waży już 3930g przybiera nadal ok 400g na tydz . Mały pulpecik sie z niej robi ..
    Za tydzień mamy do neurologa, proszę o kciuki alby okazało się że ta asymetria/ powiększenie lewej komory mózgowej zanikało 😕

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowo rozpakowanym mamusią☺

Ja mam na razie wszystko z linomaga. Mój mały też ma suchą skórę, łuszczy się bardzo a smarować się nie lubi. Dodatkowo ma trądzik niemowlęcy. U nas dzis 3tyg a kikut nadal się trzyma ale położna mówiła że bardzo gruba pępowiną była , tak samo jak u starszej.

Rogala do karmienia bym nie brała do szpitala. A co do przekąsek to ja wzięłam 2 paczki biszkoptów i było to mało mimo że w szpitalu do kazdego sniadania i obiadu była przekąska. Teraz bym wzięła jeszcze jakieś batoniki fitnes i herbatniki. Przed cc i po nie jadłam łącznie 36h więc byłam strasznie głodna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa wiesz jaknto z testami u nas w szpitalu?
    Bo ja juz pytalam kilku osób i kazda co innego, ja sama widzialam ze niosa testy dla tyvh na patologie, dziewczyny z naglym porodem nie mialy, z planowanym nie mialy...nie wiem juz

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem, znajomej robili ale czy w każdym przypadku to nie wiem.
    A przy cc będziesz sama czy z mężem?
    Ciekawa jestem czy osobom towarzyszącym robią testy. Wtedy jej mąż musiał mieć test.
    Myślę że to się może zmieniać

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy mąż będzie zależy na którą będę miala cc, bo tak jak pisalam, mlodego musimy odwieźć do przedszkola.
    Na razie z tego co pytalam, to partnerzy mieli testy. Wyjatek to te nagle porody naturalne.

Ja sie schizuje, ze mam covida i coś mi tam wyjdzie. Jutro zrobie sobie test domowy, i jak wyjdzie pozytyw to dzwonie do lekarza.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się czuje beznadziejnie i też o tym myślałam że mogę mieć :( a szpital już w piatek

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje że 6 stycznia po indukcji urodziłam moją kruszynkę. Anielka miala 2740g i 52cm, teraz jeszcze nadrabiamy żeby dobic do wagi urodzeniowej . Niestety mała ma żółtaczkę i jest bardzo senna, na jedzenie niby się budzi więc mam nadzieję że szybko minie bo się trochę tymartwie. A z drugiej strony nie chce jej ciągnąć z badaniami po laboratoriach pełnych zarazków. Położna stwierdziła, że nie taką straszną ta żółtaczka.
    Poród miałam szybki, jakąś godzinę bolesnych skurczy i 7 minut partych😅 trochę pękłam ale podobno powierzchownie. W czwartek mam zdjęcie szwów to w końcu odżywkę.
    Co do starszaka to zachowuje się wzorowo jak na dwulatka. Ciągle pyta co Anielka robi, pokazywał jej zabawki, tylko dotknąć się trochę boi😅 ale najważniejsze, że nie jest zazdrosny i nie obraził się, że byłam w szpitalu.

Nynka, ŻonaMarynarza, krolik, Babcia, Aaggaa02, MojAniolek:((, Lilka94, KaaiaN lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje Audreyyy!!!

Audreyyy lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey gratulację! :) super, że szybko poszło :)

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dziewczyny! ❤

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?

Nam polozna środowiskowa i w szpitalu mówili ze jeśli nie ma powodu to nie natłuszczamy podwójnie. Wystarczy dodać środek do wody w wanience i tym umyć maleństwo. Bez potrzeby balsamowania ciała bo to za dużo dla delikatnej skory dziecka.

Olinaina, mama85, Audrey, gratulacje dziewczyny! Jesteście dzielne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 03:36

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ