X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaniolek , nie martw się mm to nie koniec świata ;)
    Wiadomo że nasze mleko najlepsze .. ale jak nie ma wyjścia . My swoją też karmimy mm i daje jej mojego pokarmu tyle ile uda mi się odciągnąć a nie ma go niestety za dużo i myślę że to się jakoś już super nie rozkręci :/
    Mała przez tydzień przybrała 400g 4styczen ważyła 3600 a teraz już nie mam pojęcia ale coraz bardziej pyzata się robi 🙈 i jak się urodziła 56 były lekko luźne na nią tak teraz mam problem żeby włożyć jej ręce w te ubrania albo dopiac body .. także dziewczyny które jeszcze będą dokupywać rzeczy radze brac odrazu 62 bo 56 to tak na 2-3 tyg będą tylko a w tym czasie i tak jest się z dzieckiem w domu ;)

U nas dni są spokojne ale noce to szaleństwo, nie żeby mała płakała ale ostatnie dwie noce nam zaczęła wymiotować ... No i w końcu w nocy odpadł pępek 🙈 ale co ja przez to przeżyłam.
    Po wypadku z 💩 poszłam szybko przepłukać rzeczy nagle wpada do łazienki mąż i " widzialas to ? Ona pępka nie ma !!" Powiedział to tak że ja już panika że sobie go zdarla, krew się leje . Patrzę a tu normalnie odpadł sam tylko na środku mała kropeczka czerwona 😳😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka, jeśli jeszcze nie urodzilas to powodzenia😉 choc może się już tulicie ❤️

Właśnie mialam pisać o ubrankach. Maly ma tydzień a niektóre 56 już za małe i zaczęłam mu 62 wyciągać. Oczywiście zależy jaka rozmiarówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 09:41

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do odsprzedania kilka książek jeśli któraś by była zainteresowana wystawiłam na vinted cena naprawdę jest spoko symboliczna kwota polecam po prostu piersią jestem tata i książki dotyczące rd co jedzą szczęśliwe bobasy i inne książki super przygotowanie sprzedaje bo chce sobie zrobić miejsce na inne rzeczy których mi ostatnio przybywa
    motylko88
    https://www.vinted.pl/member/2150894-motylko88

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Powiem wam, że mój świat stanął na głowie. Mały to straszny fan cyca, mógłby wisieć godzinami, zakończenie karmienie to istne wyzwanie. Przezyłam też już nawał pokarmu. Niby trwał 3 dni. Wszystkie sposoby z internetu przerobiłam żeby sobie pomóc. Dziś ma do nas przyjść położona, ciekawa jestem co mi tu nagada. Dziś weszłam z ciekawości na wagę a tam 1,5 kg do wagi sprzed ciąży 😱

Dziewczyny na porodówkach powodzenia 🍀
    Witaj w klubie, u nas też dużo czasu spędzamy na karmieniu. Co prawda mały gdy zje a chce spać to wypływa pierś i trzyma ja sobie przy ustach 😅 muszę poczekać zanim dobrze zaśnie i dopiero mogę go odłożyć.
    Nawał pokarmu u mnie jeszcze trwa
    Wczoraj po południu mały spał ponad 3 godziny i jak wstał to zjadł tylko z jednej piersi a druga myślałam że mi eksploduje. Wyciągnęłam w końcu laktator i w 3 minuty ściągnęłam 110 ml. I to było tylko do uczucia ulgi i lżejszej piersi mąż się śmieje, że powinniśmy mieć bliźniaki. 😅

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, Maglen, a jak sutki? Nie macie poranionych, wszystko ok?

Byłam na ktg, jakieś skurcze się pisały. Zaczynam dziś pracować nad wypędzaniem gagadka 😅

• eszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córka przyszła na świat dzisiaj o 5:00 rano, z wagą 3250 i długości 55 cm. Poród nie należał do łatwych, miałam częste ale krótkie skurcze. Z oddechem pracowało się dobrze, szczególnie przy partych. Polozna była zadowolona. Jedynie samo parcie mi nie szło na początku ale jak trzeba było to się zebrałam i szybko wypchnęłam małą.
    Skurcze były od wczoraj rana ale nieregularne, trochę im pomagałam masując sutki i rozkręciły się ok. 17 a po 21 już były co 7 minut.
    Niestety pękłam i zostałam nacięta 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 11:21

krolik, MojAniolek:((, ŻonaMarynarza, Nynka, Aaggaa02, Babcia, Mag_len, KaaiaN lubią tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka super, gratuluję! :) dzielnie sobie poradziłaś :) bardzo popękała i nacieli? Nie martw się, zagoi się, porpacujesz nad blizną i będziesz jak nowa :* odpoczywajcie :)

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje eszanka ! ❤
    Tez mnie cieli i pękłam. Ale już jest dobrze, a położna mowila ze nie widać że szyte a ja jej ufam 😅 także nie martw się zagoi się i nie będzie śladu 😊

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka gratuluje!

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka, gratuluje :)

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka! Gratulacje❤️ też byłam nacięta przy pierwszym porodzie i szybko się zagoiło.

Krolik, na początku trochę mnie bolały sutki, na jednym miałam niewielka rankę ale smarowałam swoim mlekiem i wietrzyłam i szybko zeszło.

• Babcia Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka, gratulacje!!!

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znacie leki/domowe sposoby na rozrzedzenie wydzieliny z gardla i bol gardla....jakis koszmar, noc masakra, lamie mnie okrutnie i najgorzej z tym kaszlem...

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból gardla: ssanie imbiru, argentin (można w coazy, a nawet tantum verde), syrop z cebuli.
    Na wzmocnienie:
    Ja robię jeszcze taki syrop w słoiku : plasterki imbiru na dno na to 2 łyżki miodu, na to plasterki cytryny, i tak do końca słoika.
    Ja robię jeszcze inhalacje ale to bardziej przy katarze: 1 łyżka tymianku, 1 łyżka majeranku, 15 kropli olejku pichtiowego, 1 łyżka sody na 1 litr gorącej wody i to stawiam gdzieś na szafie na noc.

Nynka lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka kasza jaglana ponoć dobra przy kaszlu.

Nynka lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie takie wrażliwe sutki? Próbuje coś pomasować, ale są za delikatne 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Też macie takie wrażliwe sutki? Próbuje coś pomasować, ale są za delikatne 😅

Tez mialam o to pytac, ja to nie tule wrazliwe co takie troche tkliwe bolące jak przed okresem...

Ta noc mnie wykonczyla, nie chcialam brac paracetamolu, mialam niewielka goraczke, dreszcze, bol, a do tego wkretke, ze maly sie nie rusza. Cala noc probowalam go budzic, w koncu wstalam zjadlam, wypilam slodka herbate i cos tam sie ruszył, ale gotowa bylam rano jechac na izbe, na szczescie sie rozchulal.....
    Oczywiscie wszystko sie dzieje, jak jestem sama bez męża...

Biore sie zaraz za te wszystkie syropki, w koncu wzielam paracetamol bo nie przetrwam tego dnia inaczej...

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, tak bardzo wrażliwe

Nynka, dużo zdrówka :)

Aaggaa02
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ