X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Czy znacie leki/domowe sposoby na rozrzedzenie wydzieliny z gardla i bol gardla....jakis koszmar, noc masakra, lamie mnie okrutnie i najgorzej z tym kaszlem...
    Mnie rozkładało tuż przed porodem. Często wtedy Tobie sobie do picia imbir z cytryna-imbir kroje na kawałki zalewam gorąca woda, dodaje cytrynę, a gdy trochę przestygnie miód, sok z malin. Jak odstoi trochę i naciągnie imbirem to wtedy wg mnie jest najskuteczniejsze.
    I syrop z cebuli, imbiru, cytryny, kurkumy, miodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tego imbiru troche bronie bo od pierwszej ciąży wymiotuje po nim🙈
    Ale syrop z cebuli i czosnku zrobiony, inhalacje ruszyly, herbata, miod, maliny pije, mam nadzieje, że dzisiajesza noc byla tą najgorszą...

Denerwuje mnie fakt, że nie moge isc do lekarza bo zaraz bedzie to pod covid podciagniete, a teraz podobno nie mozna odmowic testu i z gory ma sie kwarantanne jak lekarz wystawi skierowanie...

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś była u nas położna, mały w 11dni przytył 700g i wazy 4300. Ubranka 56 juz za małe. Maly wczoraj od 17 do 22.30 jadł,płakał robił kupę,ulewal i na nowo..karmilam go doslownie co chwile miedzy przebieraniem i noszeniem..nie wiem co to było. Ogolnie dość często ulewa. Dziś u nas mróz ale byliśmy na spacerku na godzinke. Jutro mały będzie już miał 3 tyg.ale ren czas leci.

Mnie sutki na początku karmienia strasznie bolały i były małe ranki ale tak jak mag_len smarowałam swoim mlekiem i wietrzylam, teraz już nie bolą.

Co do rany krocza to raz dwa się goi jak sie dobrze dba. Wietrzyć, myć szarym mydlem, tamtum rosa i będzie wagina jak nowa.

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet moja Położna dziś pisała czy coś się zaczyna dziać 🙈 do środy młoda w domu, od czwartku mam męża na miejscu to jakoś muszę do piątku rozkręcić akcję 😅

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie przekąski bierzecie albo przydały się Wam w szpitalu?
    Bierzecie rogal do karmienia? Czy to już przesada? :)

Aaggaa02
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć jutro CC, ale mi przełożyli na środę. Mam się stawić w szpitalu już o 7:30 rano. Starszego możemy odstawić do szkoły dopiero na 9 i po prostu modlę się żeby mój Łukasz zdążył do mnie dołączyć. Nie chcę rodzić sama 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa ze wzgledow higienicznych przesada, pozniej wypadaloby go wyprac....

Moniqaa trzymam kciuki żeby sie wszystko ułożyło, u nas podobna sytuacja ja na 7 do szpitala przedszkole niby od 6:30 ale nie chce zeby tyle byl...licze zeq cc bedzie pozniej

Moniqaaa lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa biorę batony sante go on, wyhaczylam dziś nowe ciasteczka zbożowe z biedronki i dopakowalam też kilka.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobna sytuacja, tylko że na izbie mam być o 8, ale mam kawał do szpitala więc synek musiałby być ok 6.30 więc od czwartku będzie u babci.

Najgorszy Scenariusz ale już chyba i tak nierealny ze akcja zacznie się w nocy.
    Wtedy zrywac małego i dylemat czy zawozić go do babci która mieszka na drugim końcu miasta czy najpierw mnie potem Synka.
    Jak już jest 2 dziecko to nie jest tak latwo

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa Ty kiedy do szpitala? I u Ciebie najpoerw wywolywanie?

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam się stawić. Tak będą próbować ale u mnie wywołac porod to nie takie łatwe😉

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    A jakie przekąski bierzecie albo przydały się Wam w szpitalu?
    Bierzecie rogal do karmienia? Czy to już przesada? :)
    Ja miałam kilka batonow musli j tuż przed wyjściem z domu złapałam do torebki banana. I całe szczęście, bo byłam tak głodna po porodzie, że ten banan uratowal mi zycie😅 nie załapałam się na kolacje bo urodzilam o 19:50. Leżałam na sali z dziewczyną, która urodzila tuż przede mną i rano jak dostałyśmy śniadanie to byłyśmy najszczęśliwszymi kobietami pod słońcem 🤣 wcześniej nigdy bym nie pomyślała, że będę się cieszyć z kaszy mannej podanej na słono 😅

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, bo się zastanawiam z kosmetyków do kąpieli kupiłam tylko olejek z młodych migdałów i nic więcej, czyli nic do mycie głowy i nic do smarowania ciałka po kąpieli i się zastanawiam, czy coś kupować? Jak wygląda to u Was ? I jakie kosmetyki polecacie ?

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im bliżej terminu tym coraz spokojniej, wczoraj to nawet seks ani pół skurcza nie wywołał, a tydzień temu prawie rodziłam 🤣 no ale w sumie dobrze, do soboty pasuje nie rodzić, ale później już muszę 🤣

Inka ja polecam kosmetyki hipp i babydream. Na początek mam żel do mycia hipp i olejek że słodkich migdałów.

Inkaa85 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nas jeszcze zostało w dwupaku?

ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ile nas jeszcze zostało w dwupaku?

Oj jeszcze nas trochę zostało, dopiero się posypiemy wszystkie na raz 😄😄

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam kosmetyki hipp, babydream
    Dobre ceny i składy też. Tylko mustele na zimę bo podobno ma najlepszy sklad

No i mnie cos rozklada zaraz przed szpitalem. Nie wierzę :(

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj urodziłam mojego synusia przez cesarkę. 3325 g, 54 cm i 10 pkt. Jestem przeszczęśliwa 😍😍😍cesarkę miałam na zimno planowaną, poszło szybciutko i ogólnie czuje się dobrze, trochę ciągnie brzuch :) powodzenia dla Was dziewczyny!

Babcia, ŻonaMarynarza, Nynka, Mag_len, eszanka, Moniqaaa, MojAniolek:((, KaaiaN, kate2friend lubią tę wiadomość

• Babcia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama85 wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj urodziłam mojego synusia przez cesarkę.

Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was!

mama85 lubi tę wiadomość

• olinaina Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, urodziłam wczoraj o 22:20 synka Jasia. Mierzy 56 cm i wazy 3580 g. Poród był indukowany oksytocyną (bez skutku), potem balonikiem Foleya. O 20 z silnymi skurczami i rozwarciem na 2 opuszki palców trafiłam na porodówkę. Musiałam być ciągle podpięta do ktg, bo tętno dziecka było niskie, dlatego też aktywny poród mogłam sobie wybić z głowy. Działo się dużo, ze znieczulenia miałam tylko gaz, który ogólnie nie wiem czy pomógł czy zaszkodził, bo wymiotowałam. Mam nacięcie krocza, które teraz trochę pobolewa, ale to już nic nie znaczy...
    O 22:20 przywitaliśmy na świecie istotkę, w której zakochałam się do szaleństwa. 😍 Mąż był cały czas ze mną, też się spisał na medal.
    Karmimy się piersią na razie z sukcesem. ❤️
    Trzymam kciuki za resztę dziewczyn! Powodzenia!

Kama1988, Lilka94, ŻonaMarynarza, Nynka, Aaggaa02, Mag_len, Moniqaaa, MojAniolek:((, KaaiaN, kate2friend, Babcia lubią tę wiadomość

👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ