X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, no ja spakowałam się w torbę materiałową na kolkach 60l, ale ona nie wiele różni się wielksocia od mojej kabinowki, i w taka torbe na ramię ale przepakuje się trochę w większa bo mam to wszystko wcisniete.
    Ja spakowałam wszystko z tej listy na stronie szpitala. Tak na 3-4 dni zależy czego bo nie wiem czy będzie u mnie cc czy porod naturalny.

Boję się że wzięłam czegoś za mało albo za dużo ale teraz to już nie ma znaczenia.

Biorę jeszcze jedzenie (przekąski banany, wodę, butelkę dafi) bo boję się że tego szpitalnego mi nie starczy, chociaż zpo cc w ogóle nie miałam apetytu

Mój poziom stresu osiągnął już maksywalmy poziom przed jutrzejszym szpitalem :(

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia gratulacje ☺

Ja po poprzedniej cc miałam dlugo rope w bliznie. Trzeba bardzo dobrze osuszać, psikać octeniseptem i wietrzyć , najlepiej majtki zrulować żeby rana była nie zakryta i bawełniane leginsy.

Karolina95 nie dziwie Ci się że się poplakalaś. Mój cały dzień w miarę grzeczny ale od 17-18 do 22 zawsze jak mąż przychodzi z pracy to płacze , pręży się i je co chwile.

Ja po cc miałam ogromnego hemoroida, po każdej toalecie podmywalam się , smarowałam maścią posterisan .

Mag_len ja przez pierwsze 2tyg tez tak miałam ze bolała mnie miednica i w ledzwiach jak postałam lub trochę pochodziłam .

Dziewczyny 4tyg po cc chyba mogę już jeździć autem ?

Babcia lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mi zabrakło wody, ale sobie po prostu zagotowałam w czajniku (miałam praktycznie swoja kuchnie na przeciw sali przez covida ) i mogłam wziąść jeszcze jakieś batoniki fitnes. Do szpitala brałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy, no oprócz podkladu i tuszu do rzęs ,bo na wyjście sie troszkę podmalowałam 😉😁 żeby mąż sie nie wystraszył jaka blada byłam

Nynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos nie wierzyl w sile przyciagania, to jestem idealnym przykladem....ciagle myslalam, ze zlapie covida na poród....zrobilam test antygenowy, nawet 1 minuty nie czekalam😔

• krolik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka współczuję 🙄 ja wczoraj dostałam info o podejrzeniu zakażenia u córki w grupie w żłobku, a ona teraz przeziębiona 🤦‍♀️ nie wiem jak się sytuacja rozwinęła dalej, ale na sobotę mam termin także gdybysmy teraz mieli to dziadostwo w domu to idealny kurde moment 😬 będziesz robić pcr?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia gratuluję wnuczki! Doczekałaś się :)

Mnie położna dzisiaj zdjęła szwy, mówi że krocze mam eleganckie jakbym nie rodziła😁

Dziewczyny gdzie znaleźć te ćwiczenia dna miednicy? Przejrzałam profil Dęblińskiej na Insta ale tyle tam tego, że nie mogę się dokopać.

Babcia lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik nie robie pcr, dzisiaj jest 6 dzień od moich objawow, meza jakis 8, wiec robimy domowa kwarantanne do srody, i obserwujemy mlodego.
    Zalamal mnie ten wynik...Ale teraz to nic nie zrobie. W szpitalu powiem tylko zeby bobasa przebadali.

Karolcia u Ciebie byly jakies poszerzone badania?

• krolik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ćwiczcie mięśni dna miednicy na własną rękę. Do tego podchodzi się indywidualnie. Najlepiej udać się po połogu do fizjourogin. Miesnie dna miednicy każdej z nas po porodzie mogą działać inaczej i potrzebować innego zestawu ćwiczeń. Można sobie więcej krzywdy zrobić. Te ćwiczenia to nie są zwykłe spięcia jak powstrzymanie strumieniu moczu. To jest praca mięśni z oddechem. Ze swojej strony polecam profil Pani_Fizjotrener na ig przed wizytą dużo cennych porad.

Nynka to oby w szpitalu już nic nie wyszło ✊

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik ale dla mnie wyprawa do fizjo to conajmniej 3-4h poza domem, na razie nierealne. To lepiej nic nie ćwiczyć?

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa kciuki za Ciebie, dawaj znać jak sytuacja.

• krolik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey to nie tak, że lepiej nic nie ćwiczyć. Na ten moment najlepiej oddech, dużo odpoczywać, leżenie na brzuchu i dbanie o ergonomię. Wstawanie przez bok, stołek przy dwójce, nie przeć. Zobacz sobie na profilu Pani_Fizjotrener albo okiemfizjoterapeutki o tym co robić, a czego nie w połogu. Jeśli chodzi o ćwiczenia MDM to ćwiczenia, które są sugerowane w internecie typu napinanie MDM jak przy wstrzymywaniu strumienia mogą szkodzić. Możesz mieć po porodzie napięcia, osłabienia, obniżenia,tylko indywidualne badanie jest w stanie stwierdzić co jest akurat Tobie wskazane. W połogu raczej i tak fizjo nie badają przez pochwe więc jeśli chcesz oceny pracy MDM to dopiero po połogu, może za jakiś czas Ci się uda. Zobacz sobie te profile co napisałam wyżej.

• krolik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia!

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czekam na izbie przyjęć. Jeszcze lekarz nie zszedł.
    Prawie w ogóle nie spałam że stresu :(

Królik ma rację co do MDM ale np rozejscie mięśni prostych właśnie warto sprawdzic/aktywować jeszcze w połogu. Wtedy hormony najbardziej działają i najwięcej można zrobić w tym wzgledzie

Aaggaa02
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:

Mój poziom stresu osiągnął już maksywalmy poziom przed jutrzejszym szpitalem :(

Trzymamy kciuki!

• krolik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam powątpiewać, że urodzę. Umówiłam się na poniedzialek na ktg. Nie jadę jutro do szpitala. Moja gin mi w sumie tylko zasugerowała, że mogę jechać i sprawdzić czy wszystko ok. Ale z tego co się dowiedziałam to jak mnie przyjmą to zaraz w ten dzień wywołanie, a to bez sensu w moim przypadku. Zadzwonię jeszcze do poloznej i chyba na środę się nastawie a wyjazd do szpitala. A póki co lepiej żeby się samo zaczęło. Strasza sama zdecydowała się wyjść 40+2 może ta zrobi tak samo 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik u Ciebie nic nie rusza w ogole czy straszaki?

Mi sie brzuch bardzo opuścił, ale ja nie wypuszczam przynajmniej do kolejnego piątku. Oby mi przeszlo do tego czasu..

• krolik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszaki cały czas, wiem, że to dobrze, bo to proces, wszystko się przygotowuje i dzięki temu może pójdzie szybko, ale wkurza to niesamowicie, bo za każdym razem czekam czy to już 🙈Noc dzisiaj miałam spokojna i znów sobie narobiłam nadziei, że może dała się wyspac jak starsza przed porodem 😅 mi brzuch trochę opadł, myslalam, że tego nie zauważę, ale jest różnica. Poprzednio też się jakoś bardzo nie opuścił i nie zwróciłam uwagi nawet 🙈 zgaga mnie na szczęście już nie męczy i czuję pod piersiami luz większy 😁

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Audrey to nie tak, że lepiej nic nie ćwiczyć. Na ten moment najlepiej oddech, dużo odpoczywać, leżenie na brzuchu i dbanie o ergonomię. Wstawanie przez bok, stołek przy dwójce, nie przeć. Zobacz sobie na profilu Pani_Fizjotrener albo okiemfizjoterapeutki o tym co robić, a czego nie w połogu. Jeśli chodzi o ćwiczenia MDM to ćwiczenia, które są sugerowane w internecie typu napinanie MDM jak przy wstrzymywaniu strumienia mogą szkodzić. Możesz mieć po porodzie napięcia, osłabienia, obniżenia,tylko indywidualne badanie jest w stanie stwierdzić co jest akurat Tobie wskazane. W połogu raczej i tak fizjo nie badają przez pochwe więc jeśli chcesz oceny pracy MDM to dopiero po połogu, może za jakiś czas Ci się uda. Zobacz sobie te profile co napisałam wyżej.
    Dzięki, zobaczę na pewno. Najgorzej z tym siedzeniem :/

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik ciekawe co piszesz, tutaj jak wychodzisz ze szpitala po porodzie to Ci nawet dają taka broszurkę jak ćwiczyć te mięśnie i każą ćwiczyć tak czy siak… Teraz była u nas tak jakby położna środowiskowa i tez pytała czy ćwiczę. Ale wstrzymam się narazie.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc

Wysłany: 14 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka dziecko po porodzie miało test pcr na covin -wyszedł negatywny ( podobno dziecko zaraża sie częściej przy porodzie sn) od razu był jak to nazwali w reżimie sanitarnym (izoliwany od innych noworodków), mierzyli mu saturacje chyba i na coś mu krew pobierali. Dali mi małego na drugi dzien po cc bo nie miałam już żadnych objawów, bo byłam zdrowa tylko test pcr dlugo wychodzi dodatn..pierwszy objaw miałam 5 grudnia a 20 jeszcze test pozytywny, jakby robili antygenowy to byłby pewnie negatywny. Po za tym wszędzie w książeczce zdrowia ma wpisane ciąża powikłana covidem, nawet na badaniu słuchu na czerwono napisane covid

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ