Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam mdłości tak normalnie tylko wiele produktów smakuje mi okropnie i wtedy robi mi się niedobrze... np od tygodnia jeczalam mamie żeby mi zrobiła taka młoda kapustę jak będziemy dzisiaj u nich na obiedzie a dzisiaj nie byłam w stanie jej przełknąć tak mi smierdziala 🤢 tak samo wczoraj z pierogami o których myślałam od rana... nie wiem czy coś z tymi produktami nie tak czy to taki ciążowy objaw. Bo jak nie mam nic w buzi to jest ok gorzej jak coś zjem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 20:45
-
Martyna to mi jak uda się wypić 1L wody to już jest sukces 😂 Ale ciężko idzie, z tym że ja od zawsze w takich ilościach piłam 🤷🏻♀️
Mag_len podobno z każdą kolejną ciąża brzuszek coraz szybciej się pojawia, ile w tym prawdy zobaczymy 😅 Mi napewno w drugiej ciąży pojawił się szybciej, a teraz dopiero się okaże 😅
Lajna to ja mam tak, że nawet pomyśleć nie mogę o jakimś jedzeniu, bo zaraz mi się na wymioty zbiera 🙈 A jak przejdzie przez myśl i mnie nie zemdli to lecę szybko to zjeść i jest ok. Dziś była to nektarynka i zjadłam aż 2 😂😂 Przed wczoraj winogron, a dziś jak o nim pomyśle to już mi się niedobrze robi 🤷🏻♀️ -
Dip88 wrote:Martyna to mi jak uda się wypić 1L wody to już jest sukces 😂 Ale ciężko idzie, z tym że ja od zawsze w takich ilościach piłam 🤷🏻♀️
Mag_len podobno z każdą kolejną ciąża brzuszek coraz szybciej się pojawia, ile w tym prawdy zobaczymy 😅 Mi napewno w drugiej ciąży pojawił się szybciej, a teraz dopiero się okaże 😅
Lajna to ja mam tak, że nawet pomyśleć nie mogę o jakimś jedzeniu, bo zaraz mi się na wymioty zbiera 🙈 A jak przejdzie przez myśl i mnie nie zemdli to lecę szybko to zjeść i jest ok. Dziś była to nektarynka i zjadłam aż 2 😂😂 Przed wczoraj winogron, a dziś jak o nim pomyśle to już mi się niedobrze robi 🤷🏻♀️Dip88 lubi tę wiadomość
-
Lajna wrote:AnnaMaria a dr jerzak mówiła do kiedy masz brać metformine? Jak twoje wyniki insuliny? Trzymasz diete o niskim ig?
Lajna, nie mówiła mi jeszcze do kiedy Metformina, ale sądzę, że długo, przynajmniej wnioskując z zaleceń innych dziewczyn pod jej opieką. Ja już bardzo długo jestem na diecie o niskim IG, w zasadzie to już mi weszło w krew i nie ciągnie mnie do słodkiego, a w ciąży nawet lekko odrzuca. Wyniki glukozy na czczo ostatnie to 79, co bardzo mnie zdziwiło pozytywnie, bo zaraz po pozytywnym teście miałam 87. Teraz jem bardziej regularnie i częściej, może to jakoś wpływa. Nadal trzymam dietę.PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
nick nieaktualnyMag_len wrote:Też tam słyszałam o tym brzuszku ale zaskoczylo mnie, że aż tak szybko. 😅Liczyłam, że tak jak w ostatnich ciążach uda się trochę dłużej pochodzić w swoich normalnych ubraniach🙂
A wczesniej kiedy dziewczyny mialyscie brzuszki w kolejnych ciazach?
Ja mam swoj brzuch duzy, bo przytylam ogolnie przed ciążą, ale na razie u mnie to efekt wzdec i niskie spodnie suwaki mi sie rozchodza. -
Nynka wrote:A wczesniej kiedy dziewczyny mialyscie brzuszki w kolejnych ciazach?
Ja mam swoj brzuch duzy, bo przytylam ogolnie przed ciążą, ale na razie u mnie to efekt wzdec i niskie spodnie suwaki mi sie rozchodza. -
nick nieaktualnyNynka wrote:A wczesniej kiedy dziewczyny mialyscie brzuszki w kolejnych ciazach?
Ja mam swoj brzuch duzy, bo przytylam ogolnie przed ciążą, ale na razie u mnie to efekt wzdec i niskie spodnie suwaki mi sie rozchodza.
Ja też mam już duży brzuch 🙈 Chyba 5 nadprogramowych kg robi swoje
W poprzedniej ciąży brzuch pojawił się chyba ok 5 miesiąca.
Bardzo mi się podobał i świetnie się czułam ❤️
Teraz czuje się gruba.. i rozstępy pewnie się rozleją jeszcze bardziej yh(a wyszły mi dopiero w samej końcówce). -
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było bo byłam nad morzem.
Mdłości raz mam raz nie , albo po prostu już zapomniałam jak to jest ich nie mieć 😂 też muszę często jeść bo inaczej nie potrafię funkcjonować.
Co do brzucha to w pierwszej ciąży dopiero w 5miesiacu było widać , w drugiej koło 14tyg a teraz 10 tyg a ja już mam brzuch. Rano jak leżę a mi sie brzuch postawi to mam taką kulę jak pomarańcze -
Anna Maria wrote:Lajna, nie mówiła mi jeszcze do kiedy Metformina, ale sądzę, że długo, przynajmniej wnioskując z zaleceń innych dziewczyn pod jej opieką. Ja już bardzo długo jestem na diecie o niskim IG, w zasadzie to już mi weszło w krew i nie ciągnie mnie do słodkiego, a w ciąży nawet lekko odrzuca. Wyniki glukozy na czczo ostatnie to 79, co bardzo mnie zdziwiło pozytywnie, bo zaraz po pozytywnym teście miałam 87. Teraz jem bardziej regularnie i częściej, może to jakoś wpływa. Nadal trzymam dietę.
Ja tez staram się trzymać dietę Ale powiem Ci, że odkąd jestem w ciąży jest mi dużo ciężej. Jak pisałam wcześniej od dużej ilości potraw mnie odrzuca a np od tych o wysokim ig nie... mi kij ginekolog kazał odstawić metformine może głupio wiedziałam na własną rękę A w międzyczasie szukam diabetyka/endokrynologa, który nie będzie widział problemuAnna Maria lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny a pobolewają was brzuchy? Bo ja oprócz mdłości i tkliwych piersi nic nie czuje w brzuchu.
Mnie, tak jak Lajnę, brzuch "jak na miesiączkę" bolał 5-6 tydzień. Potem było z 2 tygodnie przerwy, pobolał kilka dni i znów tydzień przerwy i dzisiaj znów czuję.PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
Lilka94 wrote:Dziewczyny a pobolewają was brzuchy? Bo ja oprócz mdłości i tkliwych piersi nic nie czuje w brzuchu.
Co do wielkości brzucha to u mnie w pierwszej ciąży było widać dopiero koło 6 miesiąca, w drugiej koło 15 tc już miałam widoczny brzuszek ciążowy, nie jakiś duży, ale było widać że to ciąża 😅 A teraz jeszcze nie wiem, narazie bez zmian, mam trochę wzdęty brzuch, ale wszystkie spodnie leżą jak wcześniej, tylko wy jesteście już nawet kilka tc przede mną 😉 -
Lajna wrote:Ja tez staram się trzymać dietę Ale powiem Ci, że odkąd jestem w ciąży jest mi dużo ciężej. Jak pisałam wcześniej od dużej ilości potraw mnie odrzuca a np od tych o wysokim ig nie... mi kij ginekolog kazał odstawić metformine może głupio wiedziałam na własną rękę A w międzyczasie szukam diabetyka/endokrynologa, który nie będzie widział problemu
Sama nie wiem jak to jest... na samym początku ciąży czułam że się nie najadam tymi moimi pełnowartościowymi posiłkami i jedyne na co sobie pozwalałam to 1/4 mrożonego banana z dodatkiem masła orzechowego bio, gorzkiej czekolady 90% i orzechów. Ale od kilku tygodni już jestem w stanie się najeść i do słodkiego mnie nie ciągnie. Wiem, że inne dziewczyny z podobnymi problemami w ciąży jeszcze bardziej trzymają się diety nawet do 20 tygodnia. Ciężki temat jak człowieka dopada wilczy głód... A jak Twoje wyniki glukozy?
Wiem, że niektórzy lekarze są przeciwni metforminie w ciąży, ale co lekarz to opinia. U mnie i profesor i doktor prowadząca niezależnie od siebie cały czas przepisują.PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
U mnie glukoza jest super problem mam z wysoka insulina... podejrzewam, że to było u mnie powodem ciąż biochemicznych. Mój lekarz też tak uważa Ale na zasadzie, że insulina powodowała problemy z zagniezdzaniem I progesteronem... sama nie wiem co myśleć
-
Mnie brzuch pobolewał na poczatku bardziej teraz już nie (10+2), tylko że mi znowu twardnieje czasem ten brzuch i muszę na to uwazać bo to na tym etapie chyba nie koniecznie dobre.
Za tydzień w czwartek mam prenatalne i trochę zaczynam się bać. Najgorsze jest to że stestatystyki po 30 wzrastają, boję się że nastraszą niepotrzebnie..a teraz jest strasznie dużo takich przypadków, że mówią że coś jest nie tak ,kobieta robi dodatkowe testy a tu dziecko zdrowe a strach i przeżycia straszne . A Wy dziewczyny umowione już ? -
Lilka94 wrote:Wlasnie mnie wgl nie bolał brzuch co troche mnie dziwi bo w ciąży z córką często pobolewal jak na okres, mam nadzieje ze wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 21:06