X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt 😊 Ja w czwartek idę na pierwsze usg i coraz większy stres mnie ogarnia 😱

Azjak, Agnieszka34 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa02 boramed moge polecić, ale ten na Pradze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt 😊 Ja w czwartek idę na pierwsze usg i coraz większy stres mnie ogarnia 😱
    Ja mam wizyte we wtorek i tak sie stresuje, zeby wszystko bylo dobrze🙏

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt:) staram się na bieżąco dopisywać terminy porodu na 1 stronie, jak kogoś pominę to dawajcie znać :)

Azjak, Agnieszka34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt:) staram się na bieżąco dopisywać terminy porodu na 1 stronie, jak kogoś pominę to dawajcie znać :)
    To jeszcze ja😊 na rqzie na 30.01

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie maluszek ma już 1.25 cm😍 za każdym razem ten termin porodu usg wychodzi później. Dziś mi wyszło 16.01 🤷‍♀️

Dziewczyny jak u Was teraz wyglądają wizyty ? U mnie zrobila mi usg sprawdziła czy bije serce zrobila zdj i tyle .🤷‍♀️ tak się jakos czuje dziwnie po takich szybkich wizytach bo w 1 ciąży trwały one dłużej.

Nynka, ŻonaMarynarza, Dip88, Lajna lubią tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nynka, to w sumie niedaleko mnie:))
    Ma_ma2 no u mnie tak wyglądała 1 wizyta dlatego zmieniłam lekarza. Lubię jak lekarz poświęci mi trochę więcej czasu a pierwsza pani dr z aczzesto spoglądała na zegarek podczas rozmowy

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi jakie macie podejście do 2 ciąży. Trochę się się cieszę że nie jestem w tym odosobniona

Aaggaa02
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj, przez noc i nawet teraz występują u mnie takie dziwne kłucia w okolicach zaraz pod pępkiem, potem się to przesunęło w prawo obok pępka. To takie uczucie jakby bolesny impuls i po ułamku sekundy przechodzi, ale częstotliwość się zwiększa. Łączę to trochę z uciskiem macicy na jelita i w ogóle mam spore problemy ze wzdęciami w ciąży, ale już i tak pół nocy nie spałam i zaczynam panikować. Jestem na przełomie 9/10 tydzień. Może któraś z Was miała podobnie?

Ps. Czy Wy też tak macie, że np. przez kilka dni odczuwacie mdłości, senność itp. ,a kolejne kilka dni powrót sił i prawie nic nie dolega? Ja tak właśnie mam i w tych dniach lepszych świruję już że może coś się złego dzieje... Eh, wizytę mam 7 czerwca, może jakoś przetrwam...

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie jest zarodek i serduszko :) termin zostaje na 27 stycznia, wszystkie wymiary idealne do wieku ciazowego.

AnnaMaria z poprzedniej ciąży pamiętam takie klucia identyczne jak opisujesz I nic złego się nie działo.

Z objawami mam tak samo raz są raz nie ma A na usg wszystko ok :)

Anna Maria, Ika83, ŻonaMarynarza, Nynka, summer..86 lubią tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie jest zarodek i serduszko :) termin zostaje na 27 stycznia, wszystkie wymiary idealne do wieku ciazowego.

AnnaMaria z poprzedniej ciąży pamiętam takie klucia identyczne jak opisujesz I nic złego się nie działo.

Z objawami mam tak samo raz są raz nie ma A na usg wszystko ok :)

Lajna, gratulacje po wizycie, cudowna wiadomość!!

Dziękuję za info ws. tych dolegliwości, jestem spokojniejsza <3

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria widzę, że masz pcos I Ana2 bierzesz coś na to? Masz metformine w ciąży i sterydy? Ja mam pcos I ana1 słabo dodatnie Ale sterydu nie dostałam...

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 I ja melduje się po wizycie. Mamy bijące serduszko ❤️ Dzidzi ma 6,7 mm 🥰

Anna Maria, summer..86, Nynka, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajna wrote:
    AnnaMaria widzę, że masz pcos I Ana2 bierzesz coś na to? Masz metformine w ciąży i sterydy? Ja mam pcos I ana1 słabo dodatnie Ale sterydu nie dostałam...

Lajna, jestem na Metforminie 500 i Clexane 40. Dodatkowo mnostwo supli, m.in. Miosytogyn GT, Laktoferyna, Alanerv i inne. Prowadzi mnie prof. Jerzak, ona sterydu na ANA nie dała. Konsultowałam się jeszcze z inną uznaną dr ws. ANA ale w moim przypadku te parametry dot. ciąży czyli bodajże Ro/SS-A i jeszcze jeden są ujemne. Dodatni mam tylko CENP-B co podobno tutaj nie ma znaczenia. Ta dr też nie widziała potrzeby sterydu. Choć zwykły lekarz prowadzący mi przepisał Encorton 5 na to, ale bardzo bez przekonania, więc uznałam że spróbuję bez sterydu skoro mądrzy tak orzekli. Mam nadzieję że będzie ok. Jestem po 1 stracie, ale wtedy nie brałam żadnych leków, nawet nie miałam zdiagnozowanego PCOS nie mówiąc już o mutacjach i innych rzeczach, które wyszły potem...

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria ja tak mam np wczoraj w ogóle nie miałam mdłości A dzisiaj od samego rana 😖 nie ważne czy coś zjem czy nie, nie przechodzi.

Anna Maria lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ma2
    Ja miałam na pierwszej wizycie termin na 4.01 A teraz już 31.12.2021.. Ale liczę chociaż na 1.01 😅

Jak myślicie lepiej ostatnie dni grudnia czy początek stycznia?
    I takie pytanie jeszcze .. myślicie już o porodzie? SN czy CC ?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja mam na 5. 01 i liczę że dotrwam choć do 1 stycznia😅
    A poród-liczę na 3 SN.

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ma ma2
    Ja miałam na pierwszej wizycie termin na 4.01 A teraz już 31.12.2021.. Ale liczę chociaż na 1.01 😅

Jak myślicie lepiej ostatnie dni grudnia czy początek stycznia?
    I takie pytanie jeszcze .. myślicie już o porodzie? SN czy CC ?

Jakbym ja miała wybierać to wybrałabym 31 grudzień.
    Liczę na 2 poród SN, boję się cesarki i wolałabym jej uniknac

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję i cc i porodu SN :p
    Poprzednia ciąża była rozwiązana przez cc i strasznie to wspominam (ten ból po) , ale porodu SN też sobie nie wyobrażam. Może można się do tego jakos przygotować fizycznie i psychicznie.
    Ja bym chyba też wolala grudzień:)

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy też jesteście tak bardzo głodne? Ja to prawie cały czas myślę o jedzeniu. Mam bardzo silna wolę jeśli chodzi o jedzenie i planowanie posiłków ale teraz jest to niemożliwe, musz ejesc częściej i więcej.

Aaggaa02
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wgl nie mogę jeść przez bardzo silne mdłości i wymioty, jestem wykończona. Zazdroszczę jak ktoś ma mega apetyt tak jak Ty Aaggaa ;)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ