X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Dziewczyny, czy też jesteście tak bardzo głodne? Ja to prawie cały czas myślę o jedzeniu. Mam bardzo silna wolę jeśli chodzi o jedzenie i planowanie posiłków ale teraz jest to niemożliwe, musz ejesc częściej i więcej.

Ja też, już nawet zanim zrobiłam test, zauważyłam że częściej jestem głodna, teraz muszę zjeśc co 2-3h, a nie przybieram, wręcz schudłam 1kg więc po prostu organizm wie czego mu trzeba :)

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopadło mnie zapalenie pęcherza. Co robić?

mkwia
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. A ja od 4 dni mam kaszel i katar, ratuje się domowymi sposobami, do lekarza terminy że aż śmieszne... 🤧😔 trochę się boję, żeby to przeziębienie nie zaszkodziło

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Dziewczyny, czy też jesteście tak bardzo głodne? Ja to prawie cały czas myślę o jedzeniu. Mam bardzo silna wolę jeśli chodzi o jedzenie i planowanie posiłków ale teraz jest to niemożliwe, musz ejesc częściej i więcej.
    Ja raczej normalnie albo mniej, ale jak jest czas mojego posilku to mjsze zjesc natychmiast

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogłabym ciągle jeść. Ale nie chcę skończyć jak w poprzedniej ciąży, w której przytyłam okropnie. Teraz sobie rozpisuję wg kalorii, gdyby nie to, to znów przytyłabym 25kg 😅 😂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Dziewczyny dopadło mnie zapalenie pęcherza. Co robić?
    Wydaje mi się że urosept można w ciązy, do tego dużo pić i zajadać żurawinę.

Ika83 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) mogę dołączyć? Również będę styczniową mamą :)
    Czy kogoś tutaj jeszcze tak bardzo jak mnie męczą mdłości i wymioty ? Piszecie o apetycie, jedzeniu- u mnie nie ma go wcale :(

Mag_len lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 witaj, ja tez ciagle wymiotuje i mam jadłowstręt. Mecze się niesamowicie ale taki mój urok, poprzednie ciąże znosiłam podobnie.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Młodamama2 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam w tej ciąży masakrę 🙈
    Rano do 12 męczą mnie mdłości i wymioty, muszę coś zjeść co 2h bo inaczej mi niedobrze nieważne czy rano, południe czy wieczór. A wieczorem tez wracaja mdłości, ale niż nie takie jak rano.
    Do tego spać mi się chce i jeśli nie zrobię sobie drzemki to jestem jak zombie.
    A wiec czekam aż ten pierwszy trymestr się skończy i modlę się żeby dalej było już tylko lepiej

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja już dobrych kilka dni jadę na samych bułkach z serem 🙈 Od wszystkiego mnie mdli i z apetytem też słabo, czasem uda mi się jedynie jakiś owoc w siebie wcisnąć, chodzę jak struta 😕 W poprzednich ciążach tak nie miałam i to jest dla mnie nowość, pozatym ciągle bym spała 🙉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie ale trochę się czuje pocieszona, ze nie jestem sama 😂 Mnie mdli on rana do nocy, w nocy jak się obudzę to nie mogę zasnąć bo chce wymiotować..
    Dip, u mnie bagietka z almette tylko zostaje na dłużej, reszta prawie od razu out... do tego pije tez mało płynów bo ok 0,5l dziennie wody, a przez te wymioty to nie wiem ile się zatrzymuje we mnie na dłużej wody :/
    No nic, trzeba to jakoś przeżyć. W poprzednich ciążach do którego tc was męczyło ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży wtedy kiedy najbardziej było mi niedobrze i wymiotowałam- jadłam winogrona 🤭🙂 i jakoś dawały radę 😎 Pod koniec 1 trymestru powinno być lepiej ale to nie reguła.
    Póki co u mnie w miarę chociaż boję sie pisać żeby się nie odmieniło😬 Jestem głodna ciągle a jak zjem coś to mi się potem odbija do końca dnia i dodatkowo stoi w gardle😡 paskudne uczucie ! Człowiek taki zakorkowany, ciężko mu i niedobrze.
    W dzień jestem senna, a w nocy problemy z zaśnięciem po karmieniu córki 😑
    Ale nie narzekam, bywało gorzej.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciąży z córka przeszło koło 14 tygodnia.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna to u mnie identycznie 🤦🏼‍♀️ W nocy też mnie mdłości wybudzają. Pije też mało, bo nawet to nie wchodzi. Kupiłam sobie Colę, bo często pomaga przy mdłościach (tak, wiem że niezdrowa🙈) i pomogła trochę przez pierwsze 2 dni, a później przestała już pomagać i do tego też już mi nie smakuje 🤦🏼‍♀️ Póki co pije wodę gazowaną, bo jedynie ona jako tako mi przechodzi przez gardło. A mdłości w poprzednich ciążach przechodziły mi mniej więcej w 10 tc, choć wtedy nie były takie jak teraz. Pozatym niby prawie nie jem itp a przybyło mi już 2 kg 😂 ... może woda się zbiera 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • krolik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę mniej mdli, ale też jem strasznie dużo 🙈 rano mnie najbardziej mdli potem spokój i znowu. Mam straszne wzdęcia i ogólnie czuję, że się już spasłam, ale ja w każdej ciąży tyje od pierwszego trymestru, puchnę. Nie ma co się dziwić jak tyle białego pieczywa w siebie pcham 🤦‍♀️ ale muszę się ogarnąć a ile jest to możliwe, bo mi okropnie jelita dokuczają, od 2 dni mam takie bóle jelit :( z córką mdłości przeszły około 14 tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja Wam współczuję, na razie u mnie pojawily sie mdlosci, jem,zgaga,mdlosci,glod straszny. I tak caly dzień......

W pierwszej ciazy jak zaczelam wymiotowac w 6 tygodniu to skonczylam 7 miesiącu.....a do 5 wymiotowalam po wszystkim nawet po wodzie, a pozniej rqz dziennie...
    Modle sie, zeby ta ciaza byla inna

• Qumish Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości masakryczne.. w dodatku w połączeniu z okrutnym głodem....
    To jest dopiero połączenie: czuje ssący śmiertelny głód w żołądku i jednocześnie odrzuca mnie od jedzenia i mam zawroty głowy 😅
    Mam póki co jeden sprawdzony patent: nie dopuścić do uczucia głodu, wiec jem cokolwiek co 1,5-2h...
    Obowiązkowo banan albo kanapka zanim wstanę z łóżka.
    W dodatku mój organizm odrzuca warzywa i owoce (poza bananami i ziemniakami) 🤷🏻‍♀️ Po zjedzeniu jabłka czy sałatki laduje w kibelku, po sokach koktajlach czy smoothisach mam zgagę :/
    Plasterek pomidora czy rzodkiewki do kanapki to max jaki jestem w stanie przemycić...
    Najbezpieczniejsze są bułki i ziemniaki... 😕
    W pierwszej ciąży tez w sumie miałam podobnie... ze 3 mce byłam w stanie jeść głównie chałkę z masłem i biały ryż 🤣
    ...nie mam przekonania czy mój organizm wie co robi ;)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że w pierwszej ciąży w pewnym momencie jadlam tylko to czym sie "lepiej" wymiotuje😂🙈

Ika83 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, No jakbym o sobie czytała! Cola pomagała przez dwa dni, aż w końcu jak ją zwymiotowałam to teraz już nie pije 😂 teraz pije właśnie wodę gazowaną (przed ciąża nie znosiłam) i narazie jest nieźle, staram się chociaż te 0,5l wypić.
    Jesteś moją siostrą objawową😂😂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch dni spokój z mdłości ami, jem wszystko i wszystko mi smakuje, choć z drugiej strony mydle czy wszystko ok...
    Powiem Wam że bardzo szybko nie mieszczę się w swoje spodnie, nie ma szans żeby się dopiąć..dobrze że zrobiło się ciepło to sukienki wystarcza 🙂 Wczoraj nawet teściowa skomentowała że mi brzuszek urósl.. Jakoś tak nie pamiętam żeby tak szybko w poprzednich ciążach było widać, wręcz czekałam na to kiedy będzie widać a teraz bez czekania się obyło.😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 19:19

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ