Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Paracetamol 10-15mg na kg m.c. Czyli jak dziecko waży 4 kg to jednorazowo możesz podać 60 mg. Maksymalnie na dobę możesz podać 60 mg na kg.m.c. Powtórzyć możesz co 4-6 godzin.
Pamiętajcie, żeby leki przeciwgorączkowe podawać gdy temperatura jest faktycznie gorączka a nie stanem podgorączkowym. Ja podaje powyżej 38 stopni. Stan podgorączkowy jest dobrym objawem walki organizmu z infekcja. -
Mag_len wrote:Kamyczek, wcześniej czytałam na szybko a teraz widzę, że to pewnie po szczepieniu chcesz podać a nie z powodu infekcji.
Mam pedicetamol z którego rozumiem że jednorazowo mogę podać 0.6 i później powtarzać.
Narazie mała usnęłaLetrox 125/100
Pregna Start -
Ja mam termometr Sanity, niezbyt drogi ale porównywałam z rtęciowym i pokazuje zgodną temperaturę.
Co do ubierania to u nas póki co body, spodenki i na to taki dresowy kombinezonie, tak do śpiworka. Wg moich rodziców powinnam jeszcze założyć osłonkę na wózek, zamknąć budę a i tak jej buzia marznie🤣 tego oczywiście nie robię chyba, że bardzo wieje.Inkaa85 lubi tę wiadomość
-
A u mnie w zależności od miejsca, np cm różnicy i już jest 0.1/0.2 różnicy. Mam termometr Neno.
Jaka temperatura jest niebezpieczna u takiego małego dziecka?
I czy u Was po szczepieniu też była?Inkaa85 lubi tę wiadomość
Letrox 125/100
Pregna Start -
nick nieaktualny
-
W temacie ubierania znalazłam takie grafiki u Zaufaj Położnej:
[/url
Termometr mam geratherm non contact, narazie pokazywał taka sama temperaturę mieszalnie od miejsca pomiaru. W szpitalu miała taka sama jak w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 21:02
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualny
-
Nynka daleko masz do przedszkola? Autem zawoziłas? Moj maz w pn wrócił do pracy m, starsza została w domu, wczoraj i dziś maz w domu wiec tez ja odprowadził do żłobka. Ja sama się prędko nie odważę i na zmianę bedzie raz w domu, raz maz zawiezie, a później odrobi w pracy spóźnienie. Moja starsza ma obecnie bunt trzylatka plus zazdrość o siostrę i mamoza. Jest ciekawie 🙄
Byliśmy na usg bioderek. Wszystko ok. Zaklepaliśmy też chrzciny. Dziewczyny po sn jak długo krwawilyscie/krwawicie?
-
nick nieaktualnyKrolik my mamy jakieś 10 minut pieszo, ale jechalam samochodem, bo nie mozna wizkuem do budynku wjechać wiec wole taszczyc nosidlo....ogolnie poza nerwami w domu bylo spoko, ale mam kryzys matkowy bo starszak dostal ochrzan bo wymyslal zamiast sie ubierac, mlody ryk a ja nerwy...jak wyszlismy bylo juz elwgancko cala droge.
Tez mialam pytac o krwawienie ale po cc, bo mi sie jakos bardzo ciągnie...
Jak mowilam wierze w skoki i kryzysy laktacyjne, i chyba mam wszystko na raz🙈 zaraz mi dojdzie zazdrosny czterolatek i w ogole bedzie szał... -
Nynka my też 10 min piechotą, moja strasznie ucieka i nagle potrafi wpaść na jakiś durny pomysł, że tego się boję ale będę musiała w końcu. Takie miałam plany, rano prowadzić, zaliczyć spacerek zakupy i domek 🙄 do tego samo wyjście z nią z domu też nie będzie ciekawe. Nie chcę w nerwach nic robić, bo wiem, że jej teraz potrzeba opanowania i spokoju, sama swoje w środku przeżywa, eh ciężkie życie rodzica 🙈
Robin 18 kwietnia w lany poniedziałek. Mamy przyjezdnych chrzestnych i chcieliśmy zgrac termin pod nich, a wtedy wiadomo, że będą.
ZonaMarynarza u mnie dziś rowne 4 tygodnie i niby już takiw brudzenie, zmienia sie kolor, ale zaraz znowu na czerwono. Już normalne podpaski noszę na szczęście, ale myślałam, ze teraz już będzie zmierzało ku końcowi jeśli chodzi o krew. Nie pamiętam już jak było ze starszą, ale wydaje mi się, że już czerwono nie było 🤔 a jeszcze pare dni temu też więcej krwi wylatywało. Chyba od 2 dni jest mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 13:00
-
Ja po cc, miesiąc i dalej plamie. Jednego dnia plamie, drugiego dnia nie. Czasem pojawi się krew.
Ledwo żyję. Te noce mnie wykańczają.
Zastanawiam się czy z 1 synem też byłam aż tak wykończona a on bardzo źle spał
Nie wiem czy to tez nie rezultat przebytego covidu.
Jak usypiam dziecko to płaczę z braku sił.
A że on najlepiej się czuje jak go noszę i przy tym chodzę...
Aaggaa02