Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny czy to normalne ze mój mały nadal robi kupkę praktycznie po każdym karmieniu a czasem nawet między karmieniami takie małe kleksy? On praktycznie ciagle ma zakupkaną pieluchę.
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Kamyczek jak wysoka gorączka? I jak dzisiaj?
Chyba będę małą codziennie kąpać, po kąpieli te noce są jakieś spokojniejsze 🙈
Lilka u nas podobnie, te małe kleksy to jej bardziej czasem dokuczają niż większe 😅potrafi takie pyry puścić jakby traktor jechał, ja się spodziewam armagedonu, przelania w pampersie, zaglądam, a tam mała kropka, ale przebrać trzeba 🙈
Któraś już przechodzi na pampersy 2? U nas kończą się 1 i zmiana na większe, bo widzę, że te uciskają już 🙈 w ogóle to przed ukończeniem 3 tygodnia już jej musiałam zmienić ubrania na 62,bo z 56 wyrosła wszystkich, jedynie w kombinezon z hm się mieści 😅 kupiłam jej śpiworek nowy 0-3 miesięcy niedawno i już niego wyrasta 🙈 ja się nie spodziewałam takiego wielkiego dziecka 😅 wczoraj menadzerka sali gdzie robimy chrzciny, zapytała ile ma miesięcy, mówię, że 4 tygodnie, a ona szok, ze wyglada na dużo starszą 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 09:11
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilka u nas też kleksy ciągle, czasem większą kupa. A czasem kupogedon🤣 ale już 6 tygodni minęło to powinna się ta ilość zmniejszyć. U starszego było milion kup dziennie i nagle z dnia na dzień czysto, kupa raz na tydzień. Oby i teraz tak było bo ta dupka jednak trochę umęczona ciągłym myciem.
U nas dwójki już dawno i się zaczynają odciskać na grubych udkacj, muszę sprawdzić 3. Ale ja używam Sąd, one są trochę mniejsze niż PampersyLilka94 lubi tę wiadomość
-
My jesteśmy po wizycie położnej waga 4300(czyżby najmniejsza tutaj?)
Gorączka nam przechodzi bo dziś nie podaliśmy paracetamolu a mamy około 37.5
Jak poznać że trzeba zmienić rozmiar pampersów? My mamy 1 z dady.
Polecacie jakieś z Rossmana oprócz pampersów?Letrox 125/100
Pregna Start -
Audrey, mój ma chude nóżki więc dlatego 1:)
Dziewczyny ktore podcinały wedzidelko, co Was do tego skłoniło? Rada pediatry?
Ja cały czas słyszę ze u nas wedzidelko nie jest źle ale bez rewelacji, wydaje mi się że zostało określone chyba jako 3 klasa?
Mały co jakiś czas puszcza brodawke przy jedzeniu a już karmienie na leżąco nam nie idzie. Z butli dobrze je. Zastanawiam się czy nie skonsultować się z neurologopoeda
Aaggaa02 -
Aaggaa mi położna powiedziala "trochę krótkie, ale mały ładnie je to może mu nie przeszkadza", po dłuższym zastanawianiu się umówiłam nas na kontrolę żeby lekarz sprawdził czy trzeba podciąć czy nie u mnie termin dopiero na marzec i tak czekam
-
U nas było grube wędzidełko, nie wiem jaki stopień ale sięgało prawie d końca języka. O dziwo w karmieniu nie przeszkadzało ale podcielam, żeby nie było z tym innych problemów w przyszłości. Niestety teraz wydaje mi się, że cmoka przy karmieniu gorzej niż przed podcięciem w poniedziałek w końcu zapisałam małą do neurologopeda żeby ocenił co się tam dzieje. Najada się na pewno bo przyrosty ma ciągle wysokie
Aaggaa02 lubi tę wiadomość