Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj załamka bo mała schudłam, co 2 dni ważymy przed kąpielą zawsze nago. Dwa dni temu ważyła 4020 dzisiaj 4010 i się przestraszyliśmy chyba mam mniej mleka i nie wiem co robić dodatkowo młoda mialq wczoraj ciezki dzień i noc, praktycznie wcale nie spała a jak zasnęła w nocy to po 6 godzinach nie mogliśmy dobudzić na karmienie nie wiem co było przyczyną może pogoda ..
-
Audreyyy wrote:A właśnie jak tam z uśmiechami u waszych dzieci? U nas 6 tyg i do mnie to może dwa razy ledwo ledwo się uśmiechnęła, raz do telefonu jak robiłam zdjęcie i raz do jakiegoś obrazka. Na razie nie daje się rozbawić
Daj małej czas, rozkręci się. U nas w okolicy 6 tyg pojawił się pierwszy uśmiech ale bardzo ciężko było o kolejne. Teraz 9 tygodni i mały sie dopiero rozkręca, uśmiecha sie coraz częściej22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Inkaa85 wrote:Ja dzisiaj załamka bo mała schudłam, co 2 dni ważymy przed kąpielą zawsze nago. Dwa dni temu ważyła 4020 dzisiaj 4010 i się przestraszyliśmy chyba mam mniej mleka i nie wiem co robić dodatkowo młoda mialq wczoraj ciezki dzień i noc, praktycznie wcale nie spała a jak zasnęła w nocy to po 6 godzinach nie mogliśmy dobudzić na karmienie nie wiem co było przyczyną może pogoda ..
Inkaa85, Babcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy Wasze maluchy śpią w łóżeczku ? Ja juz sie poddalam i w nocy nie odkladam,
Powiem Wam, ze mam maly kryzys, mlodszy po poludniami je co godzine, w efekcie lezy caly czas na mnie bo zanim zje, beknie, polezy na mnie, pampers to znowu chce jesc, przez to strasznie MI brakuje starszaka, zabawy, usypiania go, juz nawet zeby przyszedl w nocy, chcialabym wyjsc z nim sama, ale nie mam jak bo nie mam nawet kiedys ciagnac mleka😔 -
Nynka, rozumiem Cie, też mi brakuje starszego, żal mi go jak mówię często : za chwilę, poczekaj. No u nas przez że to mały na maxa rączkowy to ciężko coś się jest z nim bawić. Nawet jak ich usypialam razem to musiałam wstawać i czytać na stojąco bo trzymalam na rękach młodszego.
Staram się każda chwilę z nim spędzić.
Ale widzę też że starszy się trochę podwiadomie buntuje i jestt eraz bardziej za tata i czasem powie mi coś przykregoAaggaa02 -
U nas śpi w łóżeczku, starszą zostawiałam często, bo mi się odkladac nie chciało, ale teraz muszę, bo starsza przychodzi, a ona wędruje po całym łóżku. Podsunęliśmy łóżko do ściany, śpimy teraz na jego szerokości żeby mieć więcej miejsca, ale tylko ma więcej przestrzeni na wędrówki i dalej się gnieździmy 😅
Nynka doskonale Cie rozumiem, tęsknię za starszą, a młoda popołudniu chce na mnie dużo wisiec. Obydwie wojne prowadzą o mnie 🙄 póki starsza w żłobku to młodsza moze spać, jest spokojna, a potem ciągle do mnie na ręce 🤦♀️ serce mi pęka, bo ostatnio starsza mi powiedziała, ze czekala na mnie w żłobku, a ja nie przyszlam. Nie mowilam, ze przyjdę, ale byłam dzien wcześniej i myslala, ze bede przychodzić codziennie. Teraz już chodze z małą i mezem, bo sama z nimi dwiema się nie odważę. Wczoraj poszedł ze mną brat, to mi tylko wspoczul powrotów do domu i tego jej uciekania 🙈 -
nick nieaktualnyU nas łóżeczko tylko w dzien, bo to jakies 30 minut walki zeby tam został, w nocy zwyczajnie mi sie nie chce...
Aagaa ja mam to samo, za chwile, teraz musze nakarmić...😔 juz apogeum mojego smutku, jak mowie nakarmie i wroce a on mnie za rękę i mamo zostań 😭 ciesze sie na weekend, bo tak jak u Was w dzien dluzsza drzemka wiec jest nadzieja, ze wtedy bede mogla ze starszym...
Pocieszacie, ze nie tylko ja tak mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 10:31
-
U nas też jest: mamuś wracaj jak tylko pójdę do małej. I żeby ją do łóżeczka kłaść i iść z nia. Ale tyle dobrego że ona zawsze była bardziej tatowa. Uznaliśmy z mężem że jako może pracować w dowolnych godzinach w ciągu doby to będzie pracował od 16 do 3-4 rano. Co prawda wtedy same muszę w nocy wstawać do dwóch i on też taki nie do końca wyspany ale za to starsza córka ma więcej opieki i nie jest co chwilę odganiana na zasadzie zaraz za chwilę jak nakarmię jak przebiorę itd itd.
Z jednej strony taka mała różnica wieku jest fajna a drugiej jednak myślę że może lepiej by było jakby statsa trochę podrosła trochę odżyć i wtedy kolejne dziecko. Ale jest jak jest nie planowaliśmy tak wcześniej tak wyszło i mamy teraz dwie super dziewczynki choć dwie jeszzce malutkie. -
Robin27 wrote:Odwołali nam szczepienie bo lekarka chora. Zmienili termin na 11 marca tylko że młody będzie już w 3 miesiącu a szczepienia mają być niby w 2..
-
My już od jakiegoś czasu używamy pampersów 2, a uśmiecha się praktycznie cały czas kiedy nie śpi . Już od jakiegoś czasu zaczyna też głużyc jak i interesować się otoczeniem.
Ostatnio dostała Fisher-Price Senna chmurka, bardzo polecam, uspokaja sie przy dźwiękach i odpływa 🙃
U nas ze spaniem problemu nie ma w nocy nadal przesypia ok 7 godz a w dzień to zależy czasami ładnie śpi a czasami jest tak że pół dnia nie śpi, naszczescie nie placze wtedy ale upomina się o uwagę
Zastanawiamy się teraz nad zakupem lezaczka ale mam dylemat czy lepiej tradycyjny czy automatyczny typu huśtawka ?
Macie w tym doświadczenie ? Proszę o opinieAnielka ❤️
-
Cześć dziewczyny, wyszłyśmy dzisiaj do domu.
Jednak Pola odrzuciła wczoraj pierś 😭 jak ja kładę do karmienia to jest jeden wielki ryk. Na dodatek słabo je z butelki, nie umie jej złapać, poradzić sobie.
Jutro ma przyjechać doradczyni laktacyjna nie wiem czy coś nam pomoże na obecnym etapie. Jeszcze chyba przez stres i pobyt w szpitalu mój pokarm zrobił się jak woda. Nawet odstany nie gęstnieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 19:03
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
eszanka wrote:Cześć dziewczyny, wyszłyśmy dzisiaj do domu.
Jednak Pola odrzuciła wczoraj pierś 😭 jak ja kładę do karmienia to jest jeden wielki ryk. Na dodatek słabo je z butelki, nie umie jej złapać, poradzić sobie.
Jutro ma przyjechać doradczyni laktacyjna nie wiem czy coś nam pomoże na obecnym etapie. Jeszcze chyba przez stres i pobyt w szpitalu mój pokarm zrobił się jak woda. Nawet odstany nie gęstnieje.
Mój pokarm też nie jest "gęsty". Wygląda jak woda z białym kolorem. Może tak powinno być? Tak czy siak, mała zajada że smakiem.
Dziewczyny, nie warto się stresować i się negatywnie nakręcać.
Ważne, żeby dziecko się wyprożniało, było aktywne i przybierało na masie.
U mnie jakoś 200g na tydzień. Karmie KPI.
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Robin27 wrote:Młody będzie w 10 tygodniu a rotawirusy niby do 12, ale trochę się martwię żeby cis nie wypadło w tym czasie.. Pewnie miejsc nie mają wcześniej, muszę zadzwonić tam w poniedziałek. Dziś nie miałam nawet kiedy 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 19:33