Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina 95, pytałaś się o bujaczki i huśtawki. Ja mam to m i to. Bujaczek super ale jak dziecko zacznie ruszać nóżkami i będzie mógł się sam bujać. Polecany jest baby bjorn, jest drogi ale są już inne tańsze wersje.
Kupiłam też teraz bujaczek elektryczny, żeby móc go na chwilę zostawić, pójść Do toalety itd bez ryku ale średnio mu się podoba więc tu jest większe ryzyko.
Dziewczyny to już długie macie drzemki w nocy, moje marzenie u nas zdarza sje max 3 godziny spania.
U Mnie coraz gorzej z blizna po cc. Nad blizna ten Waleczek spuchł mi z jednej strony i boli nawet przy chodzeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:48
Aaggaa02 -
Krolik mój w nocy je co 3-4 h a w dzień różnie , czasem co 1.5 a czasem co 2.5h
Ja mam bujaczek po starszej taki w ktorym może leżeć lub półlezacy z wibracjami dość mocnymi ale on najbardziej lubi bujanie.
Aga ja mam z prawej strony mały wałeczek też opuchnięty,ale na początku był straszny zwis teraz wygląda dużo lepiej.
Dziewczyny wiem że Wam ciężko i czasem macie ochote udusić własne dziecko (wiele kobiet tak ma tylko nikt się nie przyznaje) ale ten czas minie a Wasze maluszki już nigdy nie będą takie małe.
Co do tesciowej to za cholerę nie rozumie jak można tak mówić kobiecie która dała jej wnuka..co to za różnica czy sn czy cc..niech się cieszy że dziecko całe i zdrowe. Serio ludzie nie doceniają tego co mają.
-
Karolcia, ja mam Waleczek po całej długości cc, a po lewej stronie spore opuchni3cie i boli mnie nawet lekkie dotkienie. Podejrzewam sstan zapalny, tak jak po 1 cc.
Robin, ja też zalowalam 2 cc, po 1 bo wiem jak źle przeżyłam 1 cc a dwa że wiem że 3 ciąża to już za duże ryzyko, już teraz operacja była z powikłaniami. I to mnie najbardziej dołuje. Ale. Drugiej strony nie wiem jakbym przeżyła porod sn, czasem po prostu nie ma wyboru.
Więc nie rozumiem takich komentarzy odnośnie rodzaju porodu albo karmienia, zero empatii i taktuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 14:03
Aaggaa02 -
nick nieaktualnyRobin chcialam zapyrac jakie mial maly objawy ze zdecydowalas sie na testy alergiczne?
Ja mam ladnie zrobiona blizne, na zewnatrz mnje nie boli, ale zaczelam mobikizacje i w srodku boli bardzo.
Aagaa mjalas jakies komplikacje przy operacjii?
Ja wiem, ze trzecie ciecie jest ryzykowne, ale np moj lekarz na razie nie mowil nic, ze nie moge miec 3 ciazy. -
Sama blizna też dobrze wygląda, tylko ten Waleczek który nad blizna po całej jej długości, po lewej stronie jest bardzo opuchnięte. Jest bardzo tkliwy, i boli mnie przy najmniejszym dotyku, nawet przy karmieniu czy siadaniu.
Nie mogli zatamować krwi z macicy. Nie były to jakieś wielkie komplikacje, bo w miarę szybko to czymś zakleili (już teraz nie pamiętam) ale zawsze i najgorzej jak to wszystko słyszysz i jesteś tego swiadomaAaggaa02 -
Nynka, ile Twój ma ze takie przerwy w nocy?
Tak się zaczęłam zastanawiać ze może ja jestem przewrażliwiona i niepotrzebnie ja wybudzam na karmienie.
1. Brodawki mnie nie bolały dopóki Pola nie pogryzła jednej. Teraz taki ból ze płakać mi się chce przy karmieniu. Wczoraj cdl mówiła ze ból może być tez fizjologiczny podczas karmienia i nie ustąpić. Jednak dziecko wyciąga sutki podczas jedzenia.
2. Nie odciagam pokarmu na zapas, jedynie na bieżące karmienia. Może spróbuj kolektor podstawiać podczas karmienia? I to co się uda ściągnąć przelewaj do torebek albo pojemników i po całym dniu mroź.
3. Nie używałam poduszki do karmienia bo karmionemu się tylko na leżąco. Zamówiłam kurę z La millou i chciałbym spróbować innych pozycji. Na poduszkach w domu nie potrafię.
Wczoraj była u nas neurologopeda, Pola ma obniżone napięcie w buzi i problem z językiem a przez to słabiej ssie. Mamy ćwiczenia, kilka razy dziennie wykonywać.
Jestem zmęczona rodzicielstwem. U nas ciagle coś się dzieje - po porodzie bakteria, teraz wirus i zapalenie płuc, w międzyczasie problemy z karmieniem i konieczność ćwiczenia buzi. Musimy jeszcze do kardiologa się umowic z serduszkiem. Wiem ze czasem jestem przerwrazliwiona i sama siebie nakręcam.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Nynka wrote:Oj Krolik baaardzo sie zgadza😁🤣
Dziewczyny kp, mam pare pytan
1. Czy bolą nadal albo bolaly i kiedy przestaly brodawki przy karmieniu?
2. Jak sciagacie mleko pomiedzy karmieniami na zapas?
3. Czy karmicie nadal z poduchami? Ja mam wrazenie, ze nie umiem tego kurdupla bez poduchy przystawic
4. Czy po karmieniu tez was bola piersi jakby caly czas mleko lecialo?
1. Bolały na początku ale bardzo krótko, na pewno w pierwszej ciąży dłużej. Pewnie już zahartowane.
2. Nic nie ściągam bo mi się nie chce wyparzać laktatora😅
3. Na szczęście potrafię karmić w każdej pozycji a Anielka w każdej się przystawi. Chyba najgorzej mi na leżąco bo mam małe cycki ale też jakoś idzie. Zazwyczaj na fotelu a mała na moich kolanach.
4. Po karmieniu nie. Bolą jak mleko napływa bo Anielka długo nie je. Wtedy mleko mi cieknie, nawet sporo.
Uczę Anielke smoczka, trochę ma odruch wymiotny ale coraz lepiej zasysa. Liczyłam, że w nocy pomoże to na kwękanie ale póki co nie bardzo bo szybko wypluwa. Jutro jadę do neurologopeda na kontrolę wędzidełka i stresuje się co nam tam wymyśli. W ogóle od dwóch dni ograniczam bardzo masowanie i jakby mniej cmoka przy jedzeniu😳
-
nick nieaktualnyEszanka jutro konczy 4 tygodnie. Ja przez pierwsze dwa tygodnie wybudzalam co 2h, pozniej zobaczylam, ze mimo moich wybudzen o sam sie budzi prawie o stalych porach to odpuscilam, poza tym w dzien nadrabia. Polozna powiedziala, ze jedna dluzsza przerwa moze byc.
Kurde, mnie baaardzo boli jak mlody sie przystawia i za dlugo je, po prostu boli mnie bez dotykania. Czekam na wizyte szczepienna, porozmawiam z pediqtra, zobacze jak maly rosnie i chyba sie umowie z laktacyjna.
Ja na razie tylko na poduszce karmie, czasem sie uda na leząco. Mam nadzieje, ze pozniej bedzie latwiej bk ja sie nigdzie nie rusze inaczej🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 17:34
-
Mnie na początku bolało karmienie i sciaganie laktatorem. Po około tygodniu coraz mniej. Teraz odczuwam dyskomfort jak mleko napływa i dosłownie tryska. Odciagać nie odciagam ale czasen zbieram mleko ktore przy karmieniu leci z drugiej piersi i zamrazam ,będę miała do przygotowania kaszki. Mam poduszke do karmienia ale tylko na początku z niej korzystałam.
-
Inkaa85 wrote:Ja karmie też tylko na poduszce tej do karmienia inaczej nie potrafię chociaz chybq spróbuję tej pozycji leżącej, ponoć fajna i wygodna ? Dziecko trzymacie wtedy bokiem ? Główkę na czymś podpieracie czylezy na płasko jak karmicie ?
Inkaa85 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny:) chwile mnie nie było bo strasznie mnie rozłożyło znów. jak nigdy nie chorowałam tak teraz nie mogę się wyzbierać.
Robin u nas sapka zaostrzyła się przy katarze, w ocy zaczął nam charczeć a rano wstał z katarem.pomagało nam częste nawilżanie noska solą fizojogiczna po kropelce albo włączałam mu inhalator przy twarzy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobin27 wrote:U mnie się zaczęło od cdl, później neurologopeda a podcinal stomatolog dziecięcy.
Tez sie umawiam z doradcą najpierw. Chcialam wszystko na raz zalatwic, jest pediatra z certyfikatem cdl i podcina wedzidelka, termin za 2 miesiace