X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była położna i Ksawcio waży 4490

Audreyyy lubi tę wiadomość

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    To pewnie na NFZ? My wszystko prywatnie robiliśmy. Do tej stomatolog też były odległe terminy, ale jak dzwoniłam to mi się trafiła wizyta za 2 dni bo ktoś akurat zrezygnował 😉
    Wlasnie, prywatnie pediatra, 200zl wizyta i 100zl podcięcie.
    A Pani na recepcji mistrz, mowi ze ta doktor odcina wedzidelka do 2 msc, ale termin za dwa miesiace, i zdziwiona ze nie chce sie zapisac. Mowie no dziecko nedzie mialo wtedy 3....

A ile dziewczyny plqciluscie za podciecie? I jak bylo podcinane?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Audrey jak wizyta kontrolna u neurologopedy?
    Spoko, powiedziała że ładnie wygojone, nie ma żadnego zrostu. Język jeszcze nie do końca uwolniony, mamy dodatkowe ćwiczenia, na szczęście nie w nocy.

Nynka ja bym szukała czegoś wcześniej. Dzisiaj neuro mi mówiła, że dużo łatwiej ćwiczy się z dzieckiem które ma jeszcze odruch ssania. Z takim 4-5 miesięcznym już trudno.

FNh9p2.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam aż 400zl. Fajnie być chirurgiem stomatologiem i w 5 minut tyle zarobić🙄 podcinane zwykłymi nożyczkami, większość neurologopedów tak zaleca.

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Ja płaciłam aż 400zl. Fajnie być chirurgiem stomatologiem i w 5 minut tyle zarobić🙄 podcinane zwykłymi nożyczkami, większość neurologopedów tak zaleca.
    U kogo byłaś? U jakiego neurologopedy i stomatologa? W lublinie?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    U kogo byłaś? U jakiego neurologopedy i stomatologa? W lublinie?
    Tak, u Szczerby-Gwóźdź. A neurologopeda na Majdanku Ewelina Jakubas. Podobno najlepsza jest Ewa Opieka ale na razie nie przyjmuje.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyy tak, nie czekam.
    Na poczatek dpradca laktacyjny

• Sovi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Tak, u Szczerby-Gwóźdź. A neurologopeda na Majdanku Ewelina Jakubas. Podobno najlepsza jest Ewa Opieka ale na razie nie przyjmuje.
    Tak Opieka najlepsza chodziłam z nią z starsza córka. To widzę że podobna cena jak u Czupkallo tylko że pewnie w klinice pięknego uśmiechu krótsze terminy. Ale ona chyba też laserowo przycina co nie?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Tak Opieka najlepsza chodziłam z nią z starsza córka. To widzę że podobna cena jak u Czupkallo tylko że pewnie w klinice pięknego uśmiechu krótsze terminy. Ale ona chyba też laserowo przycina co nie?
    Nie, nożyczkami, dlatego do niej poszłam. Czekałam chyba niecałe dwa tygodnie

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z leżeniem na brzuszku? U nas słabo bo mały albo jest po jedzeniu, albo śpi albo po prostu nie chce leżeć…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, u nas sporo leży, ale dlatego że tak śpi/lezy zazwyczaj w nocy. Przez to że tak długo odbija i męczy go to, to tak mu jest najwygodniej.
    Bałam się żeby spał w tej pozycji ale pediatra powiedziała jeśli nie ma żadnych poduszek to nie ma przeciwskazan

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u nas w dzien spi na brzuchu (jedyna pozycja w swoim lozeczku akceptowalna) i ja staram sie przynajmniej 1x dziennie klasc na brzuchu na macie, plus na sobie kładę.

Lilka powiem Ci z doswiadczenia ze starszym, kladz chocby na minute kilka razy dziennie, po jedzeniu jak nie zasnie odczekaj z 10 minut i kladz. To jest mega wazna aktywnosc, i ciagnie za soba lawine , moze nie problemow ale konsekwencji.

Jutro mam porade laktacyjna mam nadzieje, ze to nam pomoże🤞

• krolik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka staram się jak tylko mogę, po każdym karmieniu leży na mnie, jak mam czas to ogladam tak z nią jakiś serial. Z matą jest gorzej, ale chociaż raz dziennie staram się na macie położyć na brzuchu, ale ostatnio ciężko wyczuć moment żeby nie była po jedzeniu albo jej nie pasuje takie leżenie 🙈 tak jak Nynka pisze, to bardzo ważna aktywność!

Moja od niedzieli strasznie dużo spi w ciągu dnia, wybudzają ją kupy i o jedzenie się upomni, ale potem dalej idzie w kime. Chyba odsypia skok. O ile w ciągu dnia pośpi spokojnie nawet z kupa czy zlanym pampkiem, bo zgłasza jak już prawie potop, to w nocy jej lekko zlany przeszkadza i co chwile się wierci albo najchętniej na rękach by wtedy spala 🤦‍♀️ mam nadzieję, ze po tym magicznym 6 tygodniu zacznie normalnie w nocy spać. Dzis po 5 obudziła starsza i jedna na cycu, a druga się drze ze chce do mamy się tulić.

Wczoraj miałam zjazd hormonalny, wypłakałam się i mi ulżyło, mężowi się oberwało, ale słusznie 😅 dzisiaj jak nowonarodzona, mimo niewyspania z energią lepszą do życia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 13:48

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o samo leżenie na brzuchu to sporo bo tak często śpi. Ale o ile to leżenie dobrze wpływa na jelita biodra to nie jest to leżenie aktywne o którym mówia fizjo. Staram się przy każdym posiłku chociaż na chwilę położyć o ile nie zasypia od razu. Albo jak się budzi ale nie umiera z głodu jeszcze

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wam dzieci śpią na brzuchu, moja od razu się budzi i zaczyna płakać :/ lipa bo ze względu na bioderka mamy kłaść jak najwięcej w pozycji żabki. A jak nie śpi to na brzuchu od razu prostuje nogi, wykończe sie

FNh9p2.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.

Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
    Mamy 7tygodni 1dzien

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.

Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
    Mamy 7tygodni 1dzien
    Liczy się w sensie że działa to na jelita na bioderka jak ma nogi na żabkę. Ale jeśli śpi to nie ćwiczy podnoszenia głowy a to jest ważne bardzo.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Nie wiem jak wam dzieci śpią na brzuchu, moja od razu się budzi i zaczyna płakać :/ lipa bo ze względu na bioderka mamy kłaść jak najwięcej w pozycji żabki. A jak nie śpi to na brzuchu od razu prostuje nogi, wykończe sie
    U mnie na odwrót
    Na brzuchu ma mocny sen nic jej nie wybudza. A na plecach jest wrażliwa na dźwięki. Dlatego w dzień jak dwulatka chodzi nad nią i krzyczy to kładę ja na brzuch a w nocy na Plecy. Swoją drogą te drugie dzieci to mają przechlapane i muszę być twarde. Te starsze rodzeństwo prędzej czy później zacznie je nosić tarmosić i bić 🤣

km5sio4p4vcbay7l.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i szukam jeszcze fajnej maty na podłogę. Ale nie znam się na tym. Czy kupić puzzle piankowe? Chce coś na dłużej.

No i czy któraś z Was widzi już u siebie drugi skok?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam puzzli już lepiej całą. Lepsza w czyszczeniu

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ