X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była położna i Ksawcio waży 4490

Audreyyy lubi tę wiadomość

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    To pewnie na NFZ? My wszystko prywatnie robiliśmy. Do tej stomatolog też były odległe terminy, ale jak dzwoniłam to mi się trafiła wizyta za 2 dni bo ktoś akurat zrezygnował 😉
    Wlasnie, prywatnie pediatra, 200zl wizyta i 100zl podcięcie.
    A Pani na recepcji mistrz, mowi ze ta doktor odcina wedzidelka do 2 msc, ale termin za dwa miesiace, i zdziwiona ze nie chce sie zapisac. Mowie no dziecko nedzie mialo wtedy 3....

A ile dziewczyny plqciluscie za podciecie? I jak bylo podcinane?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Audrey jak wizyta kontrolna u neurologopedy?
    Spoko, powiedziała że ładnie wygojone, nie ma żadnego zrostu. Język jeszcze nie do końca uwolniony, mamy dodatkowe ćwiczenia, na szczęście nie w nocy.

Nynka ja bym szukała czegoś wcześniej. Dzisiaj neuro mi mówiła, że dużo łatwiej ćwiczy się z dzieckiem które ma jeszcze odruch ssania. Z takim 4-5 miesięcznym już trudno.

FNh9p2.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam aż 400zl. Fajnie być chirurgiem stomatologiem i w 5 minut tyle zarobić🙄 podcinane zwykłymi nożyczkami, większość neurologopedów tak zaleca.

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Ja płaciłam aż 400zl. Fajnie być chirurgiem stomatologiem i w 5 minut tyle zarobić🙄 podcinane zwykłymi nożyczkami, większość neurologopedów tak zaleca.
    U kogo byłaś? U jakiego neurologopedy i stomatologa? W lublinie?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    U kogo byłaś? U jakiego neurologopedy i stomatologa? W lublinie?
    Tak, u Szczerby-Gwóźdź. A neurologopeda na Majdanku Ewelina Jakubas. Podobno najlepsza jest Ewa Opieka ale na razie nie przyjmuje.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyy tak, nie czekam.
    Na poczatek dpradca laktacyjny

• Sovi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Tak, u Szczerby-Gwóźdź. A neurologopeda na Majdanku Ewelina Jakubas. Podobno najlepsza jest Ewa Opieka ale na razie nie przyjmuje.
    Tak Opieka najlepsza chodziłam z nią z starsza córka. To widzę że podobna cena jak u Czupkallo tylko że pewnie w klinice pięknego uśmiechu krótsze terminy. Ale ona chyba też laserowo przycina co nie?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Tak Opieka najlepsza chodziłam z nią z starsza córka. To widzę że podobna cena jak u Czupkallo tylko że pewnie w klinice pięknego uśmiechu krótsze terminy. Ale ona chyba też laserowo przycina co nie?
    Nie, nożyczkami, dlatego do niej poszłam. Czekałam chyba niecałe dwa tygodnie

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z leżeniem na brzuszku? U nas słabo bo mały albo jest po jedzeniu, albo śpi albo po prostu nie chce leżeć…

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, u nas sporo leży, ale dlatego że tak śpi/lezy zazwyczaj w nocy. Przez to że tak długo odbija i męczy go to, to tak mu jest najwygodniej.
    Bałam się żeby spał w tej pozycji ale pediatra powiedziała jeśli nie ma żadnych poduszek to nie ma przeciwskazan

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u nas w dzien spi na brzuchu (jedyna pozycja w swoim lozeczku akceptowalna) i ja staram sie przynajmniej 1x dziennie klasc na brzuchu na macie, plus na sobie kładę.

Lilka powiem Ci z doswiadczenia ze starszym, kladz chocby na minute kilka razy dziennie, po jedzeniu jak nie zasnie odczekaj z 10 minut i kladz. To jest mega wazna aktywnosc, i ciagnie za soba lawine , moze nie problemow ale konsekwencji.

Jutro mam porade laktacyjna mam nadzieje, ze to nam pomoże🤞

• krolik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka staram się jak tylko mogę, po każdym karmieniu leży na mnie, jak mam czas to ogladam tak z nią jakiś serial. Z matą jest gorzej, ale chociaż raz dziennie staram się na macie położyć na brzuchu, ale ostatnio ciężko wyczuć moment żeby nie była po jedzeniu albo jej nie pasuje takie leżenie 🙈 tak jak Nynka pisze, to bardzo ważna aktywność!

Moja od niedzieli strasznie dużo spi w ciągu dnia, wybudzają ją kupy i o jedzenie się upomni, ale potem dalej idzie w kime. Chyba odsypia skok. O ile w ciągu dnia pośpi spokojnie nawet z kupa czy zlanym pampkiem, bo zgłasza jak już prawie potop, to w nocy jej lekko zlany przeszkadza i co chwile się wierci albo najchętniej na rękach by wtedy spala 🤦‍♀️ mam nadzieję, ze po tym magicznym 6 tygodniu zacznie normalnie w nocy spać. Dzis po 5 obudziła starsza i jedna na cycu, a druga się drze ze chce do mamy się tulić.

Wczoraj miałam zjazd hormonalny, wypłakałam się i mi ulżyło, mężowi się oberwało, ale słusznie 😅 dzisiaj jak nowonarodzona, mimo niewyspania z energią lepszą do życia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 13:48

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o samo leżenie na brzuchu to sporo bo tak często śpi. Ale o ile to leżenie dobrze wpływa na jelita biodra to nie jest to leżenie aktywne o którym mówia fizjo. Staram się przy każdym posiłku chociaż na chwilę położyć o ile nie zasypia od razu. Albo jak się budzi ale nie umiera z głodu jeszcze

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wam dzieci śpią na brzuchu, moja od razu się budzi i zaczyna płakać :/ lipa bo ze względu na bioderka mamy kłaść jak najwięcej w pozycji żabki. A jak nie śpi to na brzuchu od razu prostuje nogi, wykończe sie

FNh9p2.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.

Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
    Mamy 7tygodni 1dzien

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.

Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
    Mamy 7tygodni 1dzien
    Liczy się w sensie że działa to na jelita na bioderka jak ma nogi na żabkę. Ale jeśli śpi to nie ćwiczy podnoszenia głowy a to jest ważne bardzo.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Nie wiem jak wam dzieci śpią na brzuchu, moja od razu się budzi i zaczyna płakać :/ lipa bo ze względu na bioderka mamy kłaść jak najwięcej w pozycji żabki. A jak nie śpi to na brzuchu od razu prostuje nogi, wykończe sie
    U mnie na odwrót
    Na brzuchu ma mocny sen nic jej nie wybudza. A na plecach jest wrażliwa na dźwięki. Dlatego w dzień jak dwulatka chodzi nad nią i krzyczy to kładę ja na brzuch a w nocy na Plecy. Swoją drogą te drugie dzieci to mają przechlapane i muszę być twarde. Te starsze rodzeństwo prędzej czy później zacznie je nosić tarmosić i bić 🤣

km5sio4p4vcbay7l.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i szukam jeszcze fajnej maty na podłogę. Ale nie znam się na tym. Czy kupić puzzle piankowe? Chce coś na dłużej.

No i czy któraś z Was widzi już u siebie drugi skok?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam puzzli już lepiej całą. Lepsza w czyszczeniu

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ