Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobin27 wrote:To pewnie na NFZ? My wszystko prywatnie robiliśmy. Do tej stomatolog też były odległe terminy, ale jak dzwoniłam to mi się trafiła wizyta za 2 dni bo ktoś akurat zrezygnował 😉
A Pani na recepcji mistrz, mowi ze ta doktor odcina wedzidelka do 2 msc, ale termin za dwa miesiace, i zdziwiona ze nie chce sie zapisac. Mowie no dziecko nedzie mialo wtedy 3....
A ile dziewczyny plqciluscie za podciecie? I jak bylo podcinane? -
Robin27 wrote:Audrey jak wizyta kontrolna u neurologopedy?
Nynka ja bym szukała czegoś wcześniej. Dzisiaj neuro mi mówiła, że dużo łatwiej ćwiczy się z dzieckiem które ma jeszcze odruch ssania. Z takim 4-5 miesięcznym już trudno. -
Audreyyy wrote:Ja płaciłam aż 400zl. Fajnie być chirurgiem stomatologiem i w 5 minut tyle zarobić🙄 podcinane zwykłymi nożyczkami, większość neurologopedów tak zaleca.
-
nick nieaktualny
-
Audreyyy wrote:Tak, u Szczerby-Gwóźdź. A neurologopeda na Majdanku Ewelina Jakubas. Podobno najlepsza jest Ewa Opieka ale na razie nie przyjmuje.
-
Sovi wrote:Tak Opieka najlepsza chodziłam z nią z starsza córka. To widzę że podobna cena jak u Czupkallo tylko że pewnie w klinice pięknego uśmiechu krótsze terminy. Ale ona chyba też laserowo przycina co nie?
-
Lilka, u nas sporo leży, ale dlatego że tak śpi/lezy zazwyczaj w nocy. Przez to że tak długo odbija i męczy go to, to tak mu jest najwygodniej.
Bałam się żeby spał w tej pozycji ale pediatra powiedziała jeśli nie ma żadnych poduszek to nie ma przeciwskazan
Aaggaa02 -
nick nieaktualnyLilka u nas w dzien spi na brzuchu (jedyna pozycja w swoim lozeczku akceptowalna) i ja staram sie przynajmniej 1x dziennie klasc na brzuchu na macie, plus na sobie kładę.
Lilka powiem Ci z doswiadczenia ze starszym, kladz chocby na minute kilka razy dziennie, po jedzeniu jak nie zasnie odczekaj z 10 minut i kladz. To jest mega wazna aktywnosc, i ciagnie za soba lawine , moze nie problemow ale konsekwencji.
Jutro mam porade laktacyjna mam nadzieje, ze to nam pomoże🤞 -
Lilka staram się jak tylko mogę, po każdym karmieniu leży na mnie, jak mam czas to ogladam tak z nią jakiś serial. Z matą jest gorzej, ale chociaż raz dziennie staram się na macie położyć na brzuchu, ale ostatnio ciężko wyczuć moment żeby nie była po jedzeniu albo jej nie pasuje takie leżenie 🙈 tak jak Nynka pisze, to bardzo ważna aktywność!
Moja od niedzieli strasznie dużo spi w ciągu dnia, wybudzają ją kupy i o jedzenie się upomni, ale potem dalej idzie w kime. Chyba odsypia skok. O ile w ciągu dnia pośpi spokojnie nawet z kupa czy zlanym pampkiem, bo zgłasza jak już prawie potop, to w nocy jej lekko zlany przeszkadza i co chwile się wierci albo najchętniej na rękach by wtedy spala 🤦♀️ mam nadzieję, ze po tym magicznym 6 tygodniu zacznie normalnie w nocy spać. Dzis po 5 obudziła starsza i jedna na cycu, a druga się drze ze chce do mamy się tulić.
Wczoraj miałam zjazd hormonalny, wypłakałam się i mi ulżyło, mężowi się oberwało, ale słusznie 😅 dzisiaj jak nowonarodzona, mimo niewyspania z energią lepszą do życia 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 13:48
-
Jeśli chodzi o samo leżenie na brzuchu to sporo bo tak często śpi. Ale o ile to leżenie dobrze wpływa na jelita biodra to nie jest to leżenie aktywne o którym mówia fizjo. Staram się przy każdym posiłku chociaż na chwilę położyć o ile nie zasypia od razu. Albo jak się budzi ale nie umiera z głodu jeszcze
-
Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.
Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
Mamy 7tygodni 1dzienLetrox 125/100
Pregna Start -
kamyczek90 wrote:Moja śpi na mnie w nocy czy to liczy się jako pozycja na brzuchu? Kładziemy ja w ciągu dnia na brzuszku ale musi mieć humor żeby nie płakać.
Od wczoraj obserwuje że więcej się śmieje, unosi nogi do kąta prostego i wydaje piskliwe dźwięki. Zastanawiam się czy to może być drugi skok? Jest marudna i mało śpi.
Mamy 7tygodni 1dzien -
Audreyyy wrote:Nie wiem jak wam dzieci śpią na brzuchu, moja od razu się budzi i zaczyna płakać lipa bo ze względu na bioderka mamy kłaść jak najwięcej w pozycji żabki. A jak nie śpi to na brzuchu od razu prostuje nogi, wykończe sie
Na brzuchu ma mocny sen nic jej nie wybudza. A na plecach jest wrażliwa na dźwięki. Dlatego w dzień jak dwulatka chodzi nad nią i krzyczy to kładę ja na brzuch a w nocy na Plecy. Swoją drogą te drugie dzieci to mają przechlapane i muszę być twarde. Te starsze rodzeństwo prędzej czy później zacznie je nosić tarmosić i bić 🤣