X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam Wam że mam problemy po cc. No i jutro mysz ejechac na izbę przyjęć bo jest i skrzep w macicy i spory bolesny czerwony obrzęk nad blizna. Nie czuje też pęcherza,
    w sensie potrzeby załatwiania się, co podobno też nie jest normalne. Któras z Was pisała że też ma taką dolegliwość.
    Mam nadzieję że w miarę szybko mnie przyjmą (jeśli to w ogóle na IP możliwe) i szybko wypuszcza. Karmie synka i to też jest trudna sytuacja.

Aaggaa02
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba też za mało kładziemy na brzuszku 😔 mała nie lubi tej pozycji a nam ciężko właśnie trafić bo albo po jedzeniu albo spi albo po spaniu znowu głodna

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:29

• eszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciężko z aktywnością na brzuszku, Pola nie lubi tak lezec i nie podnosi główki 🙁
    Aga, oby wszystko sprawnie poszło.

Jutro mamy wizytę u neurologa a we wtorek u kardiologa z Polą. Dostała skierowanie ze szpitala ale mimo ze pilne to najbliższy termin na maj 🙁
    U nas z kp cały czas pod górkę. Nie wiem czy to kwestia napięcia w buzi i języka. W
    Nocy ładnie się dostawia a w dzień jest ciagle płacz.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze najmłodsze też najbardziej na rękach chcą być jak starszaki w domu? Moja młoda zawsze wtedy nie pośpi sama tylko na rękach w efekcie ja wkurwiona, ona zmęczona, a starsza znudzona też się wkurza. Jak jestem z młodą sama to pięknie mi pospi w ciągu dnia, a dziś to jakiś kosmos, starsza katar więc została w domu, a ja już na wykończeniu i mam wyrzuty o bajki, ale w końcu młoda zasnęła 🙄

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik u mnie to starsza ciagle chce na rączki jak tylko młody zapłacze… masakrę mam.

Eszanka a jakie ćwiczenia robicie na to napięcie w buźce?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, a to starsza też. Dzis w nocy jak mloda plakala to starsza sie obudzila, wskoczyła na mnie i mówi, ze jej kolej na siedzenie na mamie 🤦‍♀️ i kłótnia o mnie. I co z tego, że maz jest, próbuje jakoś ogarnąć albo jedna albo druga, a one i tak chcą do mnie. Ratują bajki, ale mam wyrzuty.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny ale któraś (nie pamiętam która) pisała kilka stron temu i nie mogę tego odnaleźć o tym badaniu kupy i o tym że dziecko wierci się na cycu i co zostało stwierdzone przez lekarza ? Moja się wierci właśnie jak ciągnie cyca I po karmieniu ma stęki i napina brzuszek i się zastanawiam co to, może to samo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Krolik u nas to samo...od rana pospi sam, ewentualnie na mezu tez, a jak starszy wraca to tylko ja, cyc co 1h spanie na mnie....nic nie moge ze starszym. Wczoraj osiagnelam max kryzysow, mlody wisial 5h na cycu ja plakalam z bolu, cale szczescie starszy mial qychodne z kumpelą....

Dzisiaj po wizycie laktacyjnej, mam nadzieje, ze jestem uratowana...

Inkaa to Robin robila badania chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 14:14

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik ja się ratuje bajkami rano jak chce chociaż troche odespać bo u nas noce są ciężkie. Czasem się budzę po godzinie, półtorej i tez mam wyrzuty ze aż tyle czasu mała ogląda bajki. Ale niestety, inaczej bym się zajechała. I tak chodze jak zombie…
    Starsza ogólnie bardzo dobrze się rozwija jeżeli chodzi o mowę itd, dlatego wgl sobie pozwalam na te bajki.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:29

Inkaa85 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka my na popołudnia dla starszej ogarniamy ludzi, ale muszę z nią gdzieś wyjść sama i od młodszej się na chwilę uwolnić 🙈 jutro albo w piątek chyba do sali zabaw ją zabiorę. Ona się wyskacze, a ja posiedzę z kawą 🙈

Lilka moja na szczęście też z mową dobrze, wszystko z rozwojem do przodu także z tego względu też mniejsze te wyrzuty. Gdyby coś było nie tak to bym sobie nie wybaczyła. Bardziej mi szkoda, ze ja nie mam czasu sie z nia pobawić i muszą te bajki być 🙄 ale przynajmniej siedzę z nią. Odespać nie mam kiedy. Jadę na oparach. Mam nadzieję, ze po 6 tygodniu serio się coś poprawi. Zwalam na skok 🙄

Ja naprawdę podziwiam jak ktoś sobie radzi z małą różnicą bez żłobka czy przedszkola albo babci. Ja bym nie dała rady 🙈 syropek na lepszy sen by wjechał chyba 🙈 dla całej trojki, dziewczyn i matki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 15:26

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka nic się nie martw, Pola jest osłabiona po chorobie więc nie ma siły na szaleństwa na brzuchu. Ja Anielke też rzadko kładę i na krótko bo zaraz płacze. Nie chcę też spać na brzuchu, nawet na mnie. Michał miał tak samo a z czasem tak polubił bycie na brzuchu, że nawet w wózku tak jeździł.
    Ja mam łatwo ze starszakiem bo siedzi ciągle u dziadków, nawet nie chce za bardzo z nami :( trochę mi przykro ale nie będę go na siłę trzymać. Niby zachowuje się wzorowo wobec Anielki ale pewnie swoje przeżywa. Przytula się do mnie, udaje że je cycka, potem wdrapuje mi się na ramię i mówi, że musi beknąć🤣 a potem kładzie na rękach i udaje, że płacze.

Dzisiaj była u nas położna i się mocno zestresowałam bo Anielka przez tydzień nic nie przybrała a do tej pory szła ostro 40-50g dziennie :( mam nadzieję, że to jakiś chwilowy zastój bez powodu :( zachowuje się normalnie, może trochę więcej płacze ale też żółtaczka odpuszcza powoli więc zaczyna być bardziej żywiołowa. Czasem się też już uśmiecha, gada. Nie wygląda na chorą, jedyne co się zmieniło przez ten tydzień to że dałam smoczek.

FNh9p2.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, masuje policzki od wewnętrznej strony, boki języka oraz jakby wyciąganie w kierunku zewnętrznym, masowanie podniebienia oraz podciąganie języka do góry - masaż koło wedzidelka.

Dziewczyny podziwiam Was mamy dwójki. Ja ledwo jedną Pole ogarniam 🙈

Nynka, oby wizyta była owocna! Pokazała Wam inne sposoby dostawienia czy zweryfikowała obecne?

Mamy mały przyrost wagi - w piątek 4500 a dzisiaj 4570 😭

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja dzisiaj tylko karmie. Młoda ciągle na mnie wisi. Dzisiaj 5 tygodni skończyła i mogłaby cyca z buzi nie wypuszczać. A ja chce do starszej się bawić. Poszłam z młodsza teraz nakarmiona, przebrana, zadowoloną do pokoju starsze gdzie sie z dziadziem bawi, usiadłam i już ryk, nic nie uspokoiło, taka afera aż purpurowa się zrobiła, dostała cycani żre zadowolona 🤦‍♀️a ja kam zastój w jednej piersi, bolesny guz :/ mam nadzieję, ze pójdzie w końcu spać i bede mogła pojsc rozmasować ta pierś :/

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a która miała problem z oczkiem ropiejacym i zatkanym kanalikiem ? Jak postępowałyscie ?

alisss87 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trochę wicej ulewania i znów kłopoty ze snem.
    W piątek mamy gastrologa.

Która z Was jest na Bebilon Pepti? Po jakim czasie zauważyliście poprawę?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa i jakie wieści z ip?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny a która miała problem z oczkiem ropiejacym i zatkanym kanalikiem ? Jak postępowałyscie ?

My mamy, przemywanie solą fizjologiczną na gaziku, masowanie bardzo intensywne (ja zanim pokqzal lekarz robilam to za lekko), i ja dodatkowo jak tej ropy bylo duzo, po prosto z ampulki lalam troche soli na oko.
    U nas nadal ropieje ale nie az tak, teraz to wlasnie bardziej jak bard,o duzo spiochow wyglada.

Krolik ja widze ze mamy podobnie, ja wrwcz teskbie za tym co wczesniej nazywalam problemem ze starszym...

Eszanka na razie (odpukac) bardzo pomogla, po pierwsze i najwazniejsze minal bol. Zbadala mnie, malego, zwazyla, ocenila moje przystawianie, pokazala co jest zle, pokazala jak zmienic ta technikę, jak karmic na dworzu. Meegaa. Wiem co sie dzieje, dlaczego, jaki laktator, co potrzebuje. Warta tych pieniędzy.

Babcia, Inkaa85 lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas jest bardzo podobnie ze spaniem. Do południa śpi ładnie, czasem nawet 3h ciągiem, a od około 15 to jest albo na piersi, albo p odsypia na 10 minut albo na rękach. O tyle dobrze ze wieczorne usypianie idzie sprawnie. Dziś o 20.30 spała mi już cała trójka. W takich momentach czuje się jak zwyciezca😅😅😅

Dziewczyny nie martwcie się tak tymi bajkami. U mnie pomiędzy dziewczynkami jest 2 lata różnicy i starsza nie chodziła do żłobka, więc często ratowałam się bajkami żeby ogarnąć sytuację lub po prostu odsapnąć choc chwilę. I też wtedy miałam wyrzuty. Ale chyba nie zaszkodziły córce jakoś bardzo. Jest teraz mądrą 6 latką.

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ