Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pisałam Wam że mam problemy po cc. No i jutro mysz ejechac na izbę przyjęć bo jest i skrzep w macicy i spory bolesny czerwony obrzęk nad blizna. Nie czuje też pęcherza,
w sensie potrzeby załatwiania się, co podobno też nie jest normalne. Któras z Was pisała że też ma taką dolegliwość.
Mam nadzieję że w miarę szybko mnie przyjmą (jeśli to w ogóle na IP możliwe) i szybko wypuszcza. Karmie synka i to też jest trudna sytuacja.
Aaggaa02 -
U nas tez ciężko z aktywnością na brzuszku, Pola nie lubi tak lezec i nie podnosi główki 🙁
Aga, oby wszystko sprawnie poszło.
Jutro mamy wizytę u neurologa a we wtorek u kardiologa z Polą. Dostała skierowanie ze szpitala ale mimo ze pilne to najbliższy termin na maj 🙁
U nas z kp cały czas pod górkę. Nie wiem czy to kwestia napięcia w buzi i języka. W
Nocy ładnie się dostawia a w dzień jest ciagle płacz.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Czy wasze najmłodsze też najbardziej na rękach chcą być jak starszaki w domu? Moja młoda zawsze wtedy nie pośpi sama tylko na rękach w efekcie ja wkurwiona, ona zmęczona, a starsza znudzona też się wkurza. Jak jestem z młodą sama to pięknie mi pospi w ciągu dnia, a dziś to jakiś kosmos, starsza katar więc została w domu, a ja już na wykończeniu i mam wyrzuty o bajki, ale w końcu młoda zasnęła 🙄
-
Lilka, a to starsza też. Dzis w nocy jak mloda plakala to starsza sie obudzila, wskoczyła na mnie i mówi, ze jej kolej na siedzenie na mamie 🤦♀️ i kłótnia o mnie. I co z tego, że maz jest, próbuje jakoś ogarnąć albo jedna albo druga, a one i tak chcą do mnie. Ratują bajki, ale mam wyrzuty.
-
Sorki dziewczyny ale któraś (nie pamiętam która) pisała kilka stron temu i nie mogę tego odnaleźć o tym badaniu kupy i o tym że dziecko wierci się na cycu i co zostało stwierdzone przez lekarza ? Moja się wierci właśnie jak ciągnie cyca I po karmieniu ma stęki i napina brzuszek i się zastanawiam co to, może to samo ?
-
nick nieaktualnyO rany Krolik u nas to samo...od rana pospi sam, ewentualnie na mezu tez, a jak starszy wraca to tylko ja, cyc co 1h spanie na mnie....nic nie moge ze starszym. Wczoraj osiagnelam max kryzysow, mlody wisial 5h na cycu ja plakalam z bolu, cale szczescie starszy mial qychodne z kumpelą....
Dzisiaj po wizycie laktacyjnej, mam nadzieje, ze jestem uratowana...
Inkaa to Robin robila badania chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 14:14
-
Krolik ja się ratuje bajkami rano jak chce chociaż troche odespać bo u nas noce są ciężkie. Czasem się budzę po godzinie, półtorej i tez mam wyrzuty ze aż tyle czasu mała ogląda bajki. Ale niestety, inaczej bym się zajechała. I tak chodze jak zombie…
Starsza ogólnie bardzo dobrze się rozwija jeżeli chodzi o mowę itd, dlatego wgl sobie pozwalam na te bajki.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Nynka my na popołudnia dla starszej ogarniamy ludzi, ale muszę z nią gdzieś wyjść sama i od młodszej się na chwilę uwolnić 🙈 jutro albo w piątek chyba do sali zabaw ją zabiorę. Ona się wyskacze, a ja posiedzę z kawą 🙈
Lilka moja na szczęście też z mową dobrze, wszystko z rozwojem do przodu także z tego względu też mniejsze te wyrzuty. Gdyby coś było nie tak to bym sobie nie wybaczyła. Bardziej mi szkoda, ze ja nie mam czasu sie z nia pobawić i muszą te bajki być 🙄 ale przynajmniej siedzę z nią. Odespać nie mam kiedy. Jadę na oparach. Mam nadzieję, ze po 6 tygodniu serio się coś poprawi. Zwalam na skok 🙄
Ja naprawdę podziwiam jak ktoś sobie radzi z małą różnicą bez żłobka czy przedszkola albo babci. Ja bym nie dała rady 🙈 syropek na lepszy sen by wjechał chyba 🙈 dla całej trojki, dziewczyn i matki 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 15:26
-
Eszanka nic się nie martw, Pola jest osłabiona po chorobie więc nie ma siły na szaleństwa na brzuchu. Ja Anielke też rzadko kładę i na krótko bo zaraz płacze. Nie chcę też spać na brzuchu, nawet na mnie. Michał miał tak samo a z czasem tak polubił bycie na brzuchu, że nawet w wózku tak jeździł.
Ja mam łatwo ze starszakiem bo siedzi ciągle u dziadków, nawet nie chce za bardzo z nami trochę mi przykro ale nie będę go na siłę trzymać. Niby zachowuje się wzorowo wobec Anielki ale pewnie swoje przeżywa. Przytula się do mnie, udaje że je cycka, potem wdrapuje mi się na ramię i mówi, że musi beknąć🤣 a potem kładzie na rękach i udaje, że płacze.
Dzisiaj była u nas położna i się mocno zestresowałam bo Anielka przez tydzień nic nie przybrała a do tej pory szła ostro 40-50g dziennie mam nadzieję, że to jakiś chwilowy zastój bez powodu zachowuje się normalnie, może trochę więcej płacze ale też żółtaczka odpuszcza powoli więc zaczyna być bardziej żywiołowa. Czasem się też już uśmiecha, gada. Nie wygląda na chorą, jedyne co się zmieniło przez ten tydzień to że dałam smoczek.
-
Lilka, masuje policzki od wewnętrznej strony, boki języka oraz jakby wyciąganie w kierunku zewnętrznym, masowanie podniebienia oraz podciąganie języka do góry - masaż koło wedzidelka.
Dziewczyny podziwiam Was mamy dwójki. Ja ledwo jedną Pole ogarniam 🙈
Nynka, oby wizyta była owocna! Pokazała Wam inne sposoby dostawienia czy zweryfikowała obecne?
Mamy mały przyrost wagi - w piątek 4500 a dzisiaj 4570 😭
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Jezu ja dzisiaj tylko karmie. Młoda ciągle na mnie wisi. Dzisiaj 5 tygodni skończyła i mogłaby cyca z buzi nie wypuszczać. A ja chce do starszej się bawić. Poszłam z młodsza teraz nakarmiona, przebrana, zadowoloną do pokoju starsze gdzie sie z dziadziem bawi, usiadłam i już ryk, nic nie uspokoiło, taka afera aż purpurowa się zrobiła, dostała cycani żre zadowolona 🤦♀️a ja kam zastój w jednej piersi, bolesny guz mam nadzieję, ze pójdzie w końcu spać i bede mogła pojsc rozmasować ta pierś
-
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:Dziewczyny a która miała problem z oczkiem ropiejacym i zatkanym kanalikiem ? Jak postępowałyscie ?
My mamy, przemywanie solą fizjologiczną na gaziku, masowanie bardzo intensywne (ja zanim pokqzal lekarz robilam to za lekko), i ja dodatkowo jak tej ropy bylo duzo, po prosto z ampulki lalam troche soli na oko.
U nas nadal ropieje ale nie az tak, teraz to wlasnie bardziej jak bard,o duzo spiochow wyglada.
Krolik ja widze ze mamy podobnie, ja wrwcz teskbie za tym co wczesniej nazywalam problemem ze starszym...
Eszanka na razie (odpukac) bardzo pomogla, po pierwsze i najwazniejsze minal bol. Zbadala mnie, malego, zwazyla, ocenila moje przystawianie, pokazala co jest zle, pokazala jak zmienic ta technikę, jak karmic na dworzu. Meegaa. Wiem co sie dzieje, dlaczego, jaki laktator, co potrzebuje. Warta tych pieniędzy.Babcia, Inkaa85 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u nas jest bardzo podobnie ze spaniem. Do południa śpi ładnie, czasem nawet 3h ciągiem, a od około 15 to jest albo na piersi, albo p odsypia na 10 minut albo na rękach. O tyle dobrze ze wieczorne usypianie idzie sprawnie. Dziś o 20.30 spała mi już cała trójka. W takich momentach czuje się jak zwyciezca😅😅😅
Dziewczyny nie martwcie się tak tymi bajkami. U mnie pomiędzy dziewczynkami jest 2 lata różnicy i starsza nie chodziła do żłobka, więc często ratowałam się bajkami żeby ogarnąć sytuację lub po prostu odsapnąć choc chwilę. I też wtedy miałam wyrzuty. Ale chyba nie zaszkodziły córce jakoś bardzo. Jest teraz mądrą 6 latką.