X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Cześć dziewczyny, wyszłyśmy dzisiaj do domu.
    Jednak Pola odrzuciła wczoraj pierś 😭 jak ja kładę do karmienia to jest jeden wielki ryk. Na dodatek słabo je z butelki, nie umie jej złapać, poradzić sobie.

Jutro ma przyjechać doradczyni laktacyjna nie wiem czy coś nam pomoże na obecnym etapie. Jeszcze chyba przez stres i pobyt w szpitalu mój pokarm zrobił się jak woda. Nawet odstany nie gęstnieje.

Mam nadzieje, ze doradca Ci pomoże!
    Mleko tak wyglada, nic nie gestnieje, wyglada jak woda w kolorze. To co po odstaniu sie odklada to tluszcz...

Dobrze, ze juz w domu i mala zdtowa. Trzymam kciuki za karmienie, a jak sie nie uda to za milosc malej do butelki. Nie wazne jak wazne ze je!✊

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też potrafią ulać, mimo obijania, 2 godziny po jedzeniu albo nawet trzy ? Czy śpią na płasko ? Bo ja mam taki klin i chciałabym go podkładać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 21:24

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Czy wasze dzieci też potrafią ulać, mimo obijania, 2 godziny po jedzeniu albo nawet trzy ? Czy śpią na płasko ? Bo ja mam taki klin i chciałabym go podkładać

Nam się tak zdarza czasami ale wtedy wypływa jakby woda a nie białe mleko ...
    Mi fizjo mówiła że dzieci muszą spać na płasko więc nie wiem czy bym coś podkładała i czy takie podkładanie by w ogóle pomogło 🤔

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ulewanie jest ciagle, zaraz po jedzeniu a czasem godzinę czy dwie po. Mam poduszkę z klinem, próbowałam ale to nic nie daje…
    Mnie tez naszła refleksja ze jednak za wcześnie zaszłam w kolejna ciąże. Pola jest taka malutka, tez potrzebuje mamy. Ale już za późno niestety… teraz trzeba się troche przemęczyć, najgorszy chyba pierwszy rok.
    Co do spania mały śpi ze mną ale chyba zacznę to zmieniać bo zaczyna mieć coraz dłuższe okna snu w nocy wiec może będzie mi łatwiej go odkładać. Nie wysypiam się z nim bo śpię cała sztywna żeby go nie przycisnąć…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 22:31

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:

Pediatra powiedziała mi, że teraz częściej powinno się odbijać bez ulewania - 7t
    Jeżeli ulewanie będzie częste i obfite mam się do niej zgłosić.
    Co do spania - to dziecko powinno spać na płasko.
    Ulewanie świadczy o niedojrzałości układu pokarmowego i powinno z czasem zanikać na rzecz samego odbijania się.

U mnie też czasem uleje po odbiciu. Cierpliwości 😘

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma idealnej różnicy między dziećmi, każda ma swoje plusy i minusy.
    Na pewno mniejsza jest cięższa na początku ale poz iej fajnie jak między dzieciakami jest mała różnica wieku.

No u nas jest mało ulewania na rzecz odbijania ale takiego że ściany się trzesa, i to czasami nawet długo po jedzeniu.
    Wasze dzieciaki zayspiaja po karmieniu?
    Chciałabym żeby tal było ale mój synek przez to odbijanie, nie jest to możliwe

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z odbijaniem a w efekcie ulewanie sie pojawilo ogromne.

Tez tak uważam, ze nue ma idealnej roznicy wieku, w kazdym wieku starszak poczuje zazdrość. Kazda rpznica ma tez swoje plusy i minusy. I dla kazdej z nas tez jest inna idealna

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin z jednej strony tak ale z drugiej jesteś bliższa tego że sytuacja się poprawi bo wiesz czemu dzieciaczek niespokojny.

My jesteśmy u teściów.
    I już nie mogę słuchać teściowej gdy przy każdej okazji przypadkiem słyszę że porod naturalny i karmienie piersią są takie dobre i jej córka tak zrobiła. A to przycisk w moją stronę że mała jest po CC i na mm. Ugh

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka mój ulewa nawet jak beknie i czasem po 2h . Starsza też tak.miała ,ulewała do 6miesiaca życia. A spi z klinem w kołysce a jak u nas w łóżku to na poduszce.

My szczepienie bedziemy mieli równo w 9tyg

Co do wieku dzieci. To mala różnica ma ten plus że później się razem bawią i mają wiecej wspolnych tematów. A tak jak u mnie 6.5roku różnicy to znowu fajnie bo córka zajmuję się małym. Mogę iść się kąpać itd Tak na prawdę to ona czasem lepiej wie co on chce niż ja 😂

• krolik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucam fajny link o skokach i śnie dziecka. Czytałam to ze straszą i wszystko się u nas sprawdzało. Teraz też się sprawdza i idealnie pasuje nam zachowanie do skoku między 4 a 5 tygodniem 🙈 także tulam jak najwięcej.

Sen-dziecka pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 16:14

Nynka lubi tę wiadomość

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek a mąż jest z Tobą? Pozwala na takie teksty? Bardzo Ci współczuję tego słuchać i podziwiam Cię że to znosisz. Ja też dużo znoszę i staram się tolerować teściów ze względu na męża ale dla mnie to byłby taki cios że albo bym wyszła albo dosadnie powiedziała że nie chce tego słuchać. Powtórzę to błahe ale prawdziwe powiedzenie - jesteś najlepszą matka dla swojego dziecka i to powinnaś słyszeć z ust teściowej.
    U nas też głośne bekanie i ulewanie ale mam gorszy problem, Wojtek na mleku Bebilon pepti ciągle głodny i karmie co 3 godziny po 120 ml. W czwartek mieliśmy szczepienie i lekarz mówi że dużo przybrał. Nie ciągnęłam tematu ale Wojtek skończył 7 tygodni a waży 5600, to dużo?
    P.s. przybijam piątkę wszystkim matkom które mają nieodkładalne dzieci, które mają nieprzespane noce i dnie, które płaczą po kątach z bezsilności, które chodzą nieuczesane z pełnym pęcherzem, których dzieci ulewają, płaczą nie wiadomo dlaczego i są ciągle głodne. Bo kiedyś to wszystko minie, prawda? :)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Kamyczek a mąż jest z Tobą? Pozwala na takie teksty? Bardzo Ci współczuję tego słuchać i podziwiam Cię że to znosisz. Ja też dużo znoszę i staram się tolerować teściów ze względu na męża ale dla mnie to byłby taki cios że albo bym wyszła albo dosadnie powiedziała że nie chce tego słuchać. Powtórzę to błahe ale prawdziwe powiedzenie - jesteś najlepszą matka dla swojego dziecka i to powinnaś słyszeć z ust teściowej.
    U nas też głośne bekanie i ulewanie ale mam gorszy problem, Wojtek na mleku Bebilon pepti ciągle głodny i karmie co 3 godziny po 120 ml. W czwartek mieliśmy szczepienie i lekarz mówi że dużo przybrał. Nie ciągnęłam tematu ale Wojtek skończył 7 tygodni a waży 5600, to dużo?
    P.s. przybijam piątkę wszystkim matkom które mają nieodkładalne dzieci, które mają nieprzespane noce i dnie, które płaczą po kątach z bezsilności, które chodzą nieuczesane z pełnym pęcherzem, których dzieci ulewają, płaczą nie wiadomo dlaczego i są ciągle głodne. Bo kiedyś to wszystko minie, prawda? :)
    Alisss87 przybijam piątkę łącze się w tym wszystkim i też czekam aż to minie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krolik baaardzo sie zgadza😁🤣

Dziewczyny kp, mam pare pytan
    1. Czy bolą nadal albo bolaly i kiedy przestaly brodawki przy karmieniu?
    2. Jak sciagacie mleko pomiedzy karmieniami na zapas?
    3. Czy karmicie nadal z poduchami? Ja mam wrazenie, ze nie umiem tego kurdupla bez poduchy przystawic
    4. Czy po karmieniu tez was bola piersi jakby caly czas mleko lecialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 19:01

• krolik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss a z jaką wagą się urodził?

Nynka
    1. Bolały tylko pierwsze kila dni, ale ja rok temu skończyłam karmić starsza więc może dlatego nie było tak źle.
    2. Nie ściągam na zapas.
    3. Karmie bez poduchy, siedząco, na leżąco albo na pół leżąco.
    4. Jak zbliża się pora karmienia to zaczynak odczuwać takie kłucie i napływ mleka, młoda zaraz po tym się upomina o mleko. Jak wisi na piersi to te w trakcie karmienia jak ciagnie z jednej i zaraz odczuwam drugą, że sie napełnia plus kłucie i zazwyczaj wtedy zalewam siebie i młodą z karmionej piersi, jak jest mąż to mi podaje butelkę i łapie z drugiej dka starszej 😅

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 nie bolały
    2 nie ściągam
    3 nigdy nie używałam
    4 nie

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik - 3700 ale długi na 58. Ogólnie jest długi i ma duże stopy ;) no ale ja mam 183 cm a mąż prawie 2 metry więc ma po kim być długi.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • krolik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss to chyba w normie się mieści. Zresztą jak ma taką długość ciała to i waga konkretna. Moja się urodziła 3,6kg i 56cm, a po 3 tyg ważyła 4,5 🙈 ale my tylko kp więc się pediatra i położna nie czepiają.

Moj ludzik mały rzeczywiście w skoku od rana guga dużo i się śmieje, a wczoraj jeszcze kosmita 😅 chciała się pochwalić umiejętnościami nowymi, bo co godzinę się od 3 w nocy darła, a jak brałam na ręce to się śmiała do mnie i spać nie chciała 🙈

• krolik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp co ile wam się dzieci upominają o pierś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dziewczyny kp co ile wam się dzieci upominają o pierś?

Ostatnio? Co 30 sekund....
    A tak serio ma jedna dluga przerwe w nocy ok 4-5h, pozniej się upomina co 2-3h. W dzień te, jedna dluzsza przerwa ok 3-4h, a reszta co 1-2max, liczac ostatni tydzien co 0,5-1h...loteria

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ