Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeszanka wrote:Cześć dziewczyny, wyszłyśmy dzisiaj do domu.
Jednak Pola odrzuciła wczoraj pierś 😭 jak ja kładę do karmienia to jest jeden wielki ryk. Na dodatek słabo je z butelki, nie umie jej złapać, poradzić sobie.
Jutro ma przyjechać doradczyni laktacyjna nie wiem czy coś nam pomoże na obecnym etapie. Jeszcze chyba przez stres i pobyt w szpitalu mój pokarm zrobił się jak woda. Nawet odstany nie gęstnieje.
Mam nadzieje, ze doradca Ci pomoże!
Mleko tak wyglada, nic nie gestnieje, wyglada jak woda w kolorze. To co po odstaniu sie odklada to tluszcz...
Dobrze, ze juz w domu i mala zdtowa. Trzymam kciuki za karmienie, a jak sie nie uda to za milosc malej do butelki. Nie wazne jak wazne ze je!✊ -
Inkaa85 wrote:Czy wasze dzieci też potrafią ulać, mimo obijania, 2 godziny po jedzeniu albo nawet trzy ? Czy śpią na płasko ? Bo ja mam taki klin i chciałabym go podkładać
Nam się tak zdarza czasami ale wtedy wypływa jakby woda a nie białe mleko ...
Mi fizjo mówiła że dzieci muszą spać na płasko więc nie wiem czy bym coś podkładała i czy takie podkładanie by w ogóle pomogło 🤔Anielka ❤️
-
U nas ulewanie jest ciagle, zaraz po jedzeniu a czasem godzinę czy dwie po. Mam poduszkę z klinem, próbowałam ale to nic nie daje…
Mnie tez naszła refleksja ze jednak za wcześnie zaszłam w kolejna ciąże. Pola jest taka malutka, tez potrzebuje mamy. Ale już za późno niestety… teraz trzeba się troche przemęczyć, najgorszy chyba pierwszy rok.
Co do spania mały śpi ze mną ale chyba zacznę to zmieniać bo zaczyna mieć coraz dłuższe okna snu w nocy wiec może będzie mi łatwiej go odkładać. Nie wysypiam się z nim bo śpię cała sztywna żeby go nie przycisnąć…Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 22:31
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Inkaa85 wrote:Czy wasze dzieci też potrafią ulać, mimo obijania, 2 godziny po jedzeniu albo nawet trzy ? Czy śpią na płasko ? Bo ja mam taki klin i chciałabym go podkładać
Pediatra powiedziała mi, że teraz częściej powinno się odbijać bez ulewania - 7t
Jeżeli ulewanie będzie częste i obfite mam się do niej zgłosić.
Co do spania - to dziecko powinno spać na płasko.
Ulewanie świadczy o niedojrzałości układu pokarmowego i powinno z czasem zanikać na rzecz samego odbijania się.
U mnie też czasem uleje po odbiciu. Cierpliwości 😘Inkaa85 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Nie ma idealnej różnicy między dziećmi, każda ma swoje plusy i minusy.
Na pewno mniejsza jest cięższa na początku ale poz iej fajnie jak między dzieciakami jest mała różnica wieku.
No u nas jest mało ulewania na rzecz odbijania ale takiego że ściany się trzesa, i to czasami nawet długo po jedzeniu.
Wasze dzieciaki zayspiaja po karmieniu?
Chciałabym żeby tal było ale mój synek przez to odbijanie, nie jest to możliweAaggaa02 -
nick nieaktualnyMy mamy problem z odbijaniem a w efekcie ulewanie sie pojawilo ogromne.
Tez tak uważam, ze nue ma idealnej roznicy wieku, w kazdym wieku starszak poczuje zazdrość. Kazda rpznica ma tez swoje plusy i minusy. I dla kazdej z nas tez jest inna idealna -
Robin z jednej strony tak ale z drugiej jesteś bliższa tego że sytuacja się poprawi bo wiesz czemu dzieciaczek niespokojny.
My jesteśmy u teściów.
I już nie mogę słuchać teściowej gdy przy każdej okazji przypadkiem słyszę że porod naturalny i karmienie piersią są takie dobre i jej córka tak zrobiła. A to przycisk w moją stronę że mała jest po CC i na mm. UghLetrox 125/100
Pregna Start -
Inka mój ulewa nawet jak beknie i czasem po 2h . Starsza też tak.miała ,ulewała do 6miesiaca życia. A spi z klinem w kołysce a jak u nas w łóżku to na poduszce.
My szczepienie bedziemy mieli równo w 9tyg
Co do wieku dzieci. To mala różnica ma ten plus że później się razem bawią i mają wiecej wspolnych tematów. A tak jak u mnie 6.5roku różnicy to znowu fajnie bo córka zajmuję się małym. Mogę iść się kąpać itd Tak na prawdę to ona czasem lepiej wie co on chce niż ja 😂 -
Podrzucam fajny link o skokach i śnie dziecka. Czytałam to ze straszą i wszystko się u nas sprawdzało. Teraz też się sprawdza i idealnie pasuje nam zachowanie do skoku między 4 a 5 tygodniem 🙈 także tulam jak najwięcej.
Sen-dziecka plWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 16:14
Nynka lubi tę wiadomość
-
Kamyczek a mąż jest z Tobą? Pozwala na takie teksty? Bardzo Ci współczuję tego słuchać i podziwiam Cię że to znosisz. Ja też dużo znoszę i staram się tolerować teściów ze względu na męża ale dla mnie to byłby taki cios że albo bym wyszła albo dosadnie powiedziała że nie chce tego słuchać. Powtórzę to błahe ale prawdziwe powiedzenie - jesteś najlepszą matka dla swojego dziecka i to powinnaś słyszeć z ust teściowej.
U nas też głośne bekanie i ulewanie ale mam gorszy problem, Wojtek na mleku Bebilon pepti ciągle głodny i karmie co 3 godziny po 120 ml. W czwartek mieliśmy szczepienie i lekarz mówi że dużo przybrał. Nie ciągnęłam tematu ale Wojtek skończył 7 tygodni a waży 5600, to dużo?
P.s. przybijam piątkę wszystkim matkom które mają nieodkładalne dzieci, które mają nieprzespane noce i dnie, które płaczą po kątach z bezsilności, które chodzą nieuczesane z pełnym pęcherzem, których dzieci ulewają, płaczą nie wiadomo dlaczego i są ciągle głodne. Bo kiedyś to wszystko minie, prawda?18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Kamyczek a mąż jest z Tobą? Pozwala na takie teksty? Bardzo Ci współczuję tego słuchać i podziwiam Cię że to znosisz. Ja też dużo znoszę i staram się tolerować teściów ze względu na męża ale dla mnie to byłby taki cios że albo bym wyszła albo dosadnie powiedziała że nie chce tego słuchać. Powtórzę to błahe ale prawdziwe powiedzenie - jesteś najlepszą matka dla swojego dziecka i to powinnaś słyszeć z ust teściowej.
U nas też głośne bekanie i ulewanie ale mam gorszy problem, Wojtek na mleku Bebilon pepti ciągle głodny i karmie co 3 godziny po 120 ml. W czwartek mieliśmy szczepienie i lekarz mówi że dużo przybrał. Nie ciągnęłam tematu ale Wojtek skończył 7 tygodni a waży 5600, to dużo?
P.s. przybijam piątkę wszystkim matkom które mają nieodkładalne dzieci, które mają nieprzespane noce i dnie, które płaczą po kątach z bezsilności, które chodzą nieuczesane z pełnym pęcherzem, których dzieci ulewają, płaczą nie wiadomo dlaczego i są ciągle głodne. Bo kiedyś to wszystko minie, prawda? -
nick nieaktualnyOj Krolik baaardzo sie zgadza😁🤣
Dziewczyny kp, mam pare pytan
1. Czy bolą nadal albo bolaly i kiedy przestaly brodawki przy karmieniu?
2. Jak sciagacie mleko pomiedzy karmieniami na zapas?
3. Czy karmicie nadal z poduchami? Ja mam wrazenie, ze nie umiem tego kurdupla bez poduchy przystawic
4. Czy po karmieniu tez was bola piersi jakby caly czas mleko lecialo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 19:01
-
Aliss a z jaką wagą się urodził?
Nynka
1. Bolały tylko pierwsze kila dni, ale ja rok temu skończyłam karmić starsza więc może dlatego nie było tak źle.
2. Nie ściągam na zapas.
3. Karmie bez poduchy, siedząco, na leżąco albo na pół leżąco.
4. Jak zbliża się pora karmienia to zaczynak odczuwać takie kłucie i napływ mleka, młoda zaraz po tym się upomina o mleko. Jak wisi na piersi to te w trakcie karmienia jak ciagnie z jednej i zaraz odczuwam drugą, że sie napełnia plus kłucie i zazwyczaj wtedy zalewam siebie i młodą z karmionej piersi, jak jest mąż to mi podaje butelkę i łapie z drugiej dka starszej 😅
-
Aliss to chyba w normie się mieści. Zresztą jak ma taką długość ciała to i waga konkretna. Moja się urodziła 3,6kg i 56cm, a po 3 tyg ważyła 4,5 🙈 ale my tylko kp więc się pediatra i położna nie czepiają.
Moj ludzik mały rzeczywiście w skoku od rana guga dużo i się śmieje, a wczoraj jeszcze kosmita 😅 chciała się pochwalić umiejętnościami nowymi, bo co godzinę się od 3 w nocy darła, a jak brałam na ręce to się śmiała do mnie i spać nie chciała 🙈 -
nick nieaktualnykrolik wrote:Dziewczyny kp co ile wam się dzieci upominają o pierś?
Ostatnio? Co 30 sekund....
A tak serio ma jedna dluga przerwe w nocy ok 4-5h, pozniej się upomina co 2-3h. W dzień te, jedna dluzsza przerwa ok 3-4h, a reszta co 1-2max, liczac ostatni tydzien co 0,5-1h...loteria