X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:27

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pierwsze szczepienie. Stresuje się

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka, wiem jak to jest, po porodzie długo byłam w szpitalu z powodu żółtaczki synka. Byłam wykończona już wszystkim. Trzymaj sie

Robin, ja próbuj zjeść śniadanie na raty, ja go biorę na ręce to się uspokaja. Ale przecież też potrzebuje zjeść, załatwić się. W nocy już usypia na mnie.
    Wczoraj jak ok 22 chodziłam po pokoju i go usypialam to płakałam z bezsilności i zmecczenia
    A jeszcze mam 2 synka

Zamówiłam chusto nosidło i zamówię bujaczek elektryczny. Wiem że to może być za wcześnie, chociaż chusto nosidło jest od 3,5 kg ale na chwilę muszę go gdzieś odłożyć bo zeswiruje. Ile można chodzić z dzieckiem na rękach. Tym bardziej że on jakoś dużo nie śpi.

Też mam wrażenie że synek ma zapchany nos, jest taki odgłos jakby miał katar bez glutkow.
    W czwartek idzie. Y do pediatry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 09:17

Aaggaa02
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Eszanka, wiem jak to jest, po porodzie długo byłam w szpitalu z powodu żółtaczki synka. Byłam wykończona już wszystkim. Trzymaj sie

Robin, ja próbuj zjeść śniadanie na raty, ja go biorę na ręce to się uspokaja. Ale przecież też potrzebuje zjeść, załatwić się. W nocy już usypia na mnie.
    Wczoraj jak ok 22 chodziłam po pokoju i go usypialam to płakałam z bezsilności i zmecczenia
    A jeszcze mam 2 synka

Też mam wrażenie że synek ma zapchany nos, jest taki odgłos jakby miał katar bez glutkow.
    W czwartek idzie. Y do pediatry
    Dzieci mają naturalnie obrzęknięte blony śluzowe nosa więc stąd taki dźwięk jakby był katar a kataru nie ma.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Eszanka doskonale rozumiem. Ja świrowałam w szpitalu po porodzie kilka dni..

Ja to mam wrażenie że już nigdy nic nie zrobię. Mały jest przy mnie dosłownie non stop. Albo go karmie albo śpi na mnie albo go noszę bo wyję.

Robin, a może osteopata/fizjoterapeuta?
    Twoje doświadczenia macierzyństwa, to normalnie, jakbym o sobie czytała, więc wierz mi, wiem, z czym się zmagasz.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin, miałam to samo ze starszym synkiem. Chodziłam jak trup. Wydaje się, że życie już zawsze będzie tak wyglądać ale to mija. Już ok 3 miesiąca jest lepiej.

Moja Anielka coś mi dzisiaj kicha od rana i raz jak ulala to była w tym jakby żółta flegma. Ale nosek ma czysty, oddycha też normalnie. Strasznie się boje tego kataru bo mnie mocno trzyma, cały nos zapchany. Eszanka tym bardziej po twoich doświadczeniach się boje :( macie już jakieś prognozy kiedy do domu?

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin z jednej strony Cie rozumiem, ja od wczoraj tak mam, moj skrzeczy jak tylko go odłoze, i mam dosc po jednym dniu. Ale tak jak pisza dziewczyny, to minie, predzej czy później skonczy sie to marudzenie....
    Ale pojawi sie cos innego....🙈 pierwszy rok nie jest lekki, ale na milion procent bedzie lepiej.
    A mężu czemu nie przejmuje dziecia?

Ja wierze w skoki rozwojowe, i tlumacze sobie to nimi, u nas sie zgadza i mam zamiar zganiac na skok a nie na bestie małą 🤣

Dziewczyny jak ubieracie w taka pogode maluszki na dwor?

Babcia lubi tę wiadomość

• Sovi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Robin z jednej strony Cie rozumiem, ja od wczoraj tak mam, moj skrzeczy jak tylko go odłoze, i mam dosc po jednym dniu. Ale tak jak pisza dziewczyny, to minie, predzej czy później skonczy sie to marudzenie....
    Ale pojawi sie cos innego....🙈 pierwszy rok nie jest lekki, ale na milion procent bedzie lepiej.
    A mężu czemu nie przejmuje dziecia?

Ja wierze w skoki rozwojowe, i tlumacze sobie to nimi, u nas sie zgadza i mam zamiar zganiac na skok a nie na bestie małą 🤣

Dziewczyny jak ubieracie w taka pogode maluszki na dwor?
    Jeśli jest tak jak dzisiaj czyli takie 5 stopni to dres taki cieplejszy (pod spód bodydlugi) skarpety czapka i do spiworka. Jak zimnej jak np jest mróz to body spodenki i kombinezon cienki i do spiworka

km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Jeśli jest tak jak dzisiaj czyli takie 5 stopni to dres taki cieplejszy (pod spód bodydlugi) skarpety czapka i do spiworka. Jak zimnej jak np jest mróz to body spodenki i kombinezon cienki i do spiworka
    O rany bardzo cieplo ubierasz...moze ja tego mojego za lekko ubieram...
    A jak reszta?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:27

Babcia lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Eszanka tym bardziej po twoich doświadczeniach się boje :( macie już jakieś prognozy kiedy do domu?
    Sprawdzaj jak oddycha i czy nie szarzeje pod nosem i/lub na brodzie. U nas oddech nie zainteresował lekarzy tylko dopiero jak powiedziałam o szarzeniu to dostałyśmy skierowanie do szpitala. Jeśli podczas oddychania jakby zapadały sie zebra to koniecznie trzeba skonsultować a najlepiej zrobić usg żeby wykluczyć zapalenie płuc/oskrzelików. Na blogu pediatranazdrowie oraz lekarzdladzieci pokazany jest ten nieprawidłowy oddech.

Jeśli posiew z krwi wyjdzie czysty to w czwartek wyjdziemy do domu. To mnie trzyma przy życiu. Od dzisiaj mam etap byle przetrwać. Słucham rad pielęgniarek, potakuje i nie komentuje.

Nynka, ja ubierałam w body plus spodenki i na to pajac i skarpetki, czapka i do spiworka. Jak było chłodniej to przykrywałam go kocykiem ale nie miałam już osłonki do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 13:59

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    Jutro mamy wizytę u fizjoterapeuty, czekam jak na zbawienie bo mam nadzieję że nam to w czymś pomoże. Myślę, że syn może mieć jakieś napięcie bo jak leży to najczęściej patrzy na prawa stronę..

Trzymam kciuki, żeby pomogło.
    Też obstawiam jakieś napięcia.
    A oprócz tego, z tego, co pamiętam, to już w brzuchu Twój synek wykazywał spory temperament.

Wiem, że przeważnie nie masz czasu, żeby się podrapać, ale jeśli masz wysoko wrażliwe dziecko, to ta lektura mogłaby pomóc jakoś ogarnąć problem.

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4896288/twoje-wymagajace-dziecko-high-need-baby-od-narodzin-do-piatego-roku-zycia

Robin27 lubi tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ubieramy w body plus spodenki, na to zwykła bluzeczka, cienki, sweterkowy kombinezon i do śpiworka.

Młody dziś wstał z katarem... Liczyłam, że nie złapie od nas. M nadzieję, że nic się z tego poważnego nie rozwinie ale widać, że jest osłabiony bo tylko je i śpi.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin wiem co czujesz bo już kiedyś pisałam ze miałam podobnie ze starsza. U nas niestety żadne wizyty, lekarze, kropelki na kolki nic nie wniosły. Po prostu taki charakter, high need baby jak to mówią. Pomagała mi wlasnie chusta żeby cokolwiek zrobić. Mogłam zjeść, wstawić pranie, ogarnąć troche w domu. Gotować niestety było nie za wygodnie No i tez to nie do końca bezpieczne stać przy garach z dzieckiem w chuście.
    Trzymam mocno kciuki żeby u was to szybko minęło.
    Mogę Ci jedynie poradzić żebyś się za bardzo nie przejmowała ze jest bałagan w domu itd. To nie jest na stałe, kiedyś minie. Wiem co mówię :) ja się martwiłam, teraz widzę ze niepotrzebnie.

Babcia, Robin27 lubią tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka u nas póki co nic się nie dzieje, ja jestem mistrzem w martwię iu się na wyrost. Ale dzięki za filmiki, warto to wiedzieć. Trzymam kciuki za posiew!

FNh9p2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    O rany bardzo cieplo ubierasz...moze ja tego mojego za lekko ubieram...
    A jak reszta?
    Hm czy ja wiem czy grubo chyba najcieniej tu z dziewczyn. Jedna warstwa na nogi spodnie body długi bluza i śpiworek. Albo dwie cienkie warstwy na nogi i ręce (body spodenki i cienki kombinezon) i śpiworek. Nie wyobrażam sobie przy ,5 stopniach włożyć dziecko do spiworka( który grubością odpowiada kocowi) w samych bodach bez bluzy

km5sio4p4vcbay7l.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po szczepieniu. Zdecydowaliśmy się na 6w1 i rotawirusy. Narazie mała śpi.

Dziewczyny mierząc temperature bezdotykowym termometrem brać pod uwagę tą z czoła czy ze skroni?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ubieram, body krotki rekaw, pajac i kombinezon, czapeczka bawełniana....
    Chce wiosne🙈

Kurde to jest straszne tyle powtarzaja, ze z takim maluszkiem nawet z katerem do lekarza, a pozniej sami olewaja...

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jachyba grubo ubieram bo jak jest 5stopni to body na dlugi,spodenkin,skarpetki ,kurteczka ,czapka i do spiworka tylko my mamy taki spiworek że ramiona i rączki ma wyjęta.

My na szczzepienie we wtorek, mały i corka będą szczepieni i trochę się boję jak mały zareaguje. Będziemy szczepić tymi na nfz i rota.

U nas dziś piękna pogoda 9stopni,bez wiatru 😁 mogłoby tak zostać. Starsza prawie cały dzień na podwórku .

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek90 ja zawsze na czole mierzyłam. Jak była gorączka to dla pewności sprawdzałam jeszcze w odbycie tylko wtedy się odejmuje 0,5 stopnia

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ