Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nynka tez mam neno uno, mam standardowy rozmiar lejka i jest dobrze dopasowany.
Nynka lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Robin27 wrote:A dokarmiasz mm? Za tydzień mamy wizytę u pediatry to zobaczymy czy dobrze przybiera i czy nie trzeba będzie czegoś dołożyć oprócz mojego mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 22:45
-
nick nieaktualnyKamyczek chyba kazda z nas ma taki moment...ja tez, ale ja pozniej przepraszam i tlumqcze mezowi, on na szczescie wie juz o co chodzi i po prostu milczy jak ja sie wsciekam albo mnie uspokaja....
Co do ciemieniuchy, to ogolnie jest to lojotokowe zapalenie skory dzieciaczkow, czesto zwiazane z hormonami mamy jeszcze, jesli po kąpieli i wyczesaniu ciężko schodzi luska to wtedy warto kupic cos, w aptece jest bardzo duzo produktow teraz.
Ja postanowilam wziąć sie w garsc, zorganizowac lepiej, i ruszyc tylek, bo te pozostale 10kg tak latwo mnie nie opusci, a co dopiero kolejne 8kg ktore cjce stracic...🙈 dzisiaj zauwazylam, ze miesnie mi sie ladnie zeszly same jak po pierwszej ciąży, musze isc do fizjo dopytac czy moge cwiczyc normalnie brzuch -
Zmęczenie robi swoje i człowiek ma prawo być wściekły ale warto o tym mówić otwarcie bo jak facet idzie do pracy to nie widzi tego co my w domu robimy. Ja na razie nie mogę narzekać bo wiem że przede mną serio trudne chwile: w kwietniu wracam powoli do pracy, dzieci sa na mojej glowie i jeszcze zaczynamy wykończeniówke w domu, a z braku funduszy musimy trochę sami porobic więc muszę pomagać a do tego hoduje króliki i mam warzywnik więc wiem że teraz zajmując się dziecmi mam luz.
Ja się dziś wazylam i mam 53.5kg przed ciążą 55kg i nie mogłam zrzucić nawet 0.5kg a teraz samo się schudło.
Moj mały waży 6kg -
Zazdroszczę spadku wagi. U mnie do wagi sprzed ciąży brakuje 2kg a tak naprawdę chciałabym zrzucić 6. Niestety jestem ciągle głodna
Robin robisz jeszcze masaże po podcięciu? U mnie niedługo 2 tyg mija i ostatnio mała gorzej cmoka przy jedzeniu niż przed podcięciem😭 boje się, że źle masowalam
-
Czy któraś ma jeszcze takie "nieodkładalne" i ciągle płaczące dziecko czy tylko ja? Ja już nie wiem co mu jest. Nakarmiony (butla,mm), przewinięty, przebrany a ryk w nieboglosy. W dzień ciągle na rękach. Nawet jak twardo zaśnie i go odłożę to 5-7 minut i płacz se myślę że może brzuszek ale ja wiem kiedy płacze z bólu a kiedy o nic. Jak się budzi to oczy zamknięte i płacz. Nie poleży sam, nie porozgląda się, nie po "guga" tylko non stop płacz. Braciszek - 6 lat codziennie się mnie pyta kiedy Wojtuś przestanie płakać a ja mam ochotę płakać razem z nim jestem sama w domu do 20-stej i na prawdę w głowę idzie dostać. Ciągle na rękach a starszego też trzeba ogarnąć, w sensie chociaż jedzenie przygotować. Jestem sfrustrowana i załamana. Mam wrażenie że zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Alisss u mnie podobnie. Nasza nie lubi na rękach. Ratuje mnie wózek, fotelik, spacery a ostatnio chusta. Czego Ty próbowałaś?
Byliśmy u fizjoterapeuty i podobno jest ok. Zaparcia nam mijają a ona i tak często płacze. A sen ma lekki.Letrox 125/100
Pregna Start -
Ja też mam nieodkaldalne dziecko.
O tyle lepiej że moje dziecko uspokaja sir na rękach, ale najlepiej jak się z nim chodzi, jak się usiądziesz to zaczyna płakać.
Pożyczyłam chustę i najpierw z YouTube zobaczę czy u nas sa na to szanse.
Myślałam też o bujaku elektrycznym, żebym chociaż mogla sobie zrobić śniadanie, umyć zeby bez ryku. Ale może się to nie sprawdzić.
ile można chodzić po takich nocach:/
Zazdroszcze wam spadku wagi. Ja mam jakieś 8-10 kg do wagi sprzed ciąży ale przytyłam ok 18, ale narazie się tym nie przejmuje.
Byłam u urofizjo i najpierw muszę się wziąć za prosty brzucha, bliznę, ćwiczenia rozciągające.
Jeśli chodzi o męża, to my przy 1 dziecku na początku darliśmy koty. Teraz jest dużo lepiej ale też jak się kłócimy to potrafimy wejść na wysokie tony😉 ale wtedy przez zmęczenie, szok jak dużo się zmienilo była masakra.
Teraz jduuuzo lepiej, pomagamy sobie ale jutro mąż wraca do pracy więc zobaczymy jak sobie będziemy radzić w normalnej rzeczywistości jak oboje będziemy Zmęczeni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 20:42
Aaggaa02 -
Hmmm czego to ja nie próbowałam... Wózek,huśtawka, bujaczek z wibracjami, kosz Mojżesza - we wszystkim ryk. Byliśmy u pediatry. Poza alergia na mleko krowie (pije mleczko pepti) - dziecko zdrowe. Z napięciem nie ma problemu. Osłuchowo ok,gardło czyste. Robin a to nie słyszałam że szczyt płaczliwość wypada na 6 tydzień. To mnie lekko pocieszyłaś. A wiesz może ile trwa ten szczyt? Dochodzę do takich momentów że boje sie własnego dziecka...18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Nie zaglądam za czesto bo poprostu nie mam czasu na to 🙈 dzisiaj była piękna pogoda to prawie cały dzień na świeżym powietrzu .
Podziwiam was dziewczyny, moja Anielka jest taka grzeczna . Cały czas śpi a jak nie śpi to leży i ogląda . Oczywiście zdążyły się takie dni ( szczególnie po szczepieniu ) że było trochę gorzej ) ale ja nie jestem w ogóle zmęczona .. w nocy prześpi z 6-7 godz
Jedyny problem miałam z karmieniem, pozatym że musieliśmy na pepti przejść to zaczęłam od jakiegoś czasu przykładać mala do piersi, wtedy zaczęly mi się te ogromne krwawienia lekarz stwierdził że to od karmienia bo nic innego nie widział. Mała przez jakiś tydzień fajnie łapała pierś a pozniej zaczęła traktować jak smoczek aż w końcu jak ją przystawialam to był płacz i nie chciała, więc została na samej butelce i mm .
No i też zaczęliśmy dawać jej smoczek . Chociaż miałam taką ogromną nadzieję że nie będzie to konieczne .
Ale teraz jest bardziej spokojna a ja też widzę że ona tego potrzebowałaAnielka ❤️
-
Robin a w miejscu wędzidełka pod samym językiem u was jest gładko? Bo ja wyczuwam taką błonkę, z tego co czytałam zrost to kulka więc sama nie wiem. Jak sprawdzałam u siebie to ja mam takie samo wędzidełko jak Anielka teraz😅
Moja Anielka jest dość grzeczna, mało płacze ale bardzo dużo stęka. Jak śpi godzinę bez stękania to sukces. W nocy jest to bardzo głośne, aż mi synka budzi.