X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Neno uno i jestem zadowolona - ale nie mam porównania z innymi.

Nynka, carola12 lubią tę wiadomość

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam neno uno i ściągam dosyć często. Moim zdaniem jak za taką cenę to bardzo dobry

Nynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez, myslalam o tym neno uno. A dobieralyscie rozmiar do brodawki?

• eszanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tez mam neno uno, mam standardowy rozmiar lejka i jest dobrze dopasowany.

Nynka lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam neno bella duo i jestem zadowolona.

Aaggaa02
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin27 wrote:
    A dokarmiasz mm? Za tydzień mamy wizytę u pediatry to zobaczymy czy dobrze przybiera i czy nie trzeba będzie czegoś dołożyć oprócz mojego mleka.
    Nie dokarmiam, mam wagę i młoda przybiera min 40 g na dwa dni ale najczęściej więcej, więc chyba jest dobrze, ale laktacja taka spokojna i nie cieknie, odciągam moze za rzadko bo czasami nawet nie codziennie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 22:45

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepska noc :( tracę cierpliwość i krzyczę o mężu 😓

Zaczynam widzieć ciemieniuche. Co polecacie?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek chyba kazda z nas ma taki moment...ja tez, ale ja pozniej przepraszam i tlumqcze mezowi, on na szczescie wie juz o co chodzi i po prostu milczy jak ja sie wsciekam albo mnie uspokaja....

Co do ciemieniuchy, to ogolnie jest to lojotokowe zapalenie skory dzieciaczkow, czesto zwiazane z hormonami mamy jeszcze, jesli po kąpieli i wyczesaniu ciężko schodzi luska to wtedy warto kupic cos, w aptece jest bardzo duzo produktow teraz.

Ja postanowilam wziąć sie w garsc, zorganizowac lepiej, i ruszyc tylek, bo te pozostale 10kg tak latwo mnie nie opusci, a co dopiero kolejne 8kg ktore cjce stracic...🙈 dzisiaj zauwazylam, ze miesnie mi sie ladnie zeszly same jak po pierwszej ciąży, musze isc do fizjo dopytac czy moge cwiczyc normalnie brzuch

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:26

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie!

Robin u mnie też spadło aż za nadto i mój brzuch chyba nigdy nie był tak chudy. Tylko że ja niedojadam bo nie ma kiedy albo nie mam ochoty. Albo stres. Więc wyglądam już jak anorektyczka😱

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczenie robi swoje i człowiek ma prawo być wściekły ale warto o tym mówić otwarcie bo jak facet idzie do pracy to nie widzi tego co my w domu robimy. Ja na razie nie mogę narzekać bo wiem że przede mną serio trudne chwile: w kwietniu wracam powoli do pracy, dzieci sa na mojej glowie i jeszcze zaczynamy wykończeniówke w domu, a z braku funduszy musimy trochę sami porobic więc muszę pomagać a do tego hoduje króliki i mam warzywnik więc wiem że teraz zajmując się dziecmi mam luz.

Ja się dziś wazylam i mam 53.5kg przed ciążą 55kg i nie mogłam zrzucić nawet 0.5kg a teraz samo się schudło.
    Moj mały waży 6kg

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę spadku wagi. U mnie do wagi sprzed ciąży brakuje 2kg a tak naprawdę chciałabym zrzucić 6. Niestety jestem ciągle głodna :/

Robin robisz jeszcze masaże po podcięciu? U mnie niedługo 2 tyg mija i ostatnio mała gorzej cmoka przy jedzeniu niż przed podcięciem😭 boje się, że źle masowalam

FNh9p2.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma jeszcze takie "nieodkładalne" i ciągle płaczące dziecko czy tylko ja? Ja już nie wiem co mu jest. Nakarmiony (butla,mm), przewinięty, przebrany a ryk w nieboglosy. W dzień ciągle na rękach. Nawet jak twardo zaśnie i go odłożę to 5-7 minut i płacz :( se myślę że może brzuszek ale ja wiem kiedy płacze z bólu a kiedy o nic. Jak się budzi to oczy zamknięte i płacz. Nie poleży sam, nie porozgląda się, nie po "guga" tylko non stop płacz. Braciszek - 6 lat codziennie się mnie pyta kiedy Wojtuś przestanie płakać a ja mam ochotę płakać razem z nim :( jestem sama w domu do 20-stej i na prawdę w głowę idzie dostać. Ciągle na rękach a starszego też trzeba ogarnąć, w sensie chociaż jedzenie przygotować. Jestem sfrustrowana i załamana. Mam wrażenie że zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej :(

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss u mnie podobnie. Nasza nie lubi na rękach. Ratuje mnie wózek, fotelik, spacery a ostatnio chusta. Czego Ty próbowałaś?
    Byliśmy u fizjoterapeuty i podobno jest ok. Zaparcia nam mijają a ona i tak często płacze. A sen ma lekki.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:26

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nieodkaldalne dziecko.
    O tyle lepiej że moje dziecko uspokaja sir na rękach, ale najlepiej jak się z nim chodzi, jak się usiądziesz to zaczyna płakać.
    Pożyczyłam chustę i najpierw z YouTube zobaczę czy u nas sa na to szanse.
    Myślałam też o bujaku elektrycznym, żebym chociaż mogla sobie zrobić śniadanie, umyć zeby bez ryku. Ale może się to nie sprawdzić.
    ile można chodzić po takich nocach:/

Zazdroszcze wam spadku wagi. Ja mam jakieś 8-10 kg do wagi sprzed ciąży ale przytyłam ok 18, ale narazie się tym nie przejmuje.
    Byłam u urofizjo i najpierw muszę się wziąć za prosty brzucha, bliznę, ćwiczenia rozciągające.

Jeśli chodzi o męża, to my przy 1 dziecku na początku darliśmy koty. Teraz jest dużo lepiej ale też jak się kłócimy to potrafimy wejść na wysokie tony😉 ale wtedy przez zmęczenie, szok jak dużo się zmienilo była masakra.
    Teraz jduuuzo lepiej, pomagamy sobie ale jutro mąż wraca do pracy więc zobaczymy jak sobie będziemy radzić w normalnej rzeczywistości jak oboje będziemy Zmęczeni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 20:42

Aaggaa02
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm czego to ja nie próbowałam... Wózek,huśtawka, bujaczek z wibracjami, kosz Mojżesza - we wszystkim ryk. Byliśmy u pediatry. Poza alergia na mleko krowie (pije mleczko pepti) - dziecko zdrowe. Z napięciem nie ma problemu. Osłuchowo ok,gardło czyste. Robin a to nie słyszałam że szczyt płaczliwość wypada na 6 tydzień. To mnie lekko pocieszyłaś. A wiesz może ile trwa ten szczyt? ;) Dochodzę do takich momentów że boje sie własnego dziecka... :(

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądam za czesto bo poprostu nie mam czasu na to 🙈 dzisiaj była piękna pogoda to prawie cały dzień na świeżym powietrzu .

Podziwiam was dziewczyny, moja Anielka jest taka grzeczna . Cały czas śpi a jak nie śpi to leży i ogląda . Oczywiście zdążyły się takie dni ( szczególnie po szczepieniu ) że było trochę gorzej ) ale ja nie jestem w ogóle zmęczona .. w nocy prześpi z 6-7 godz

Jedyny problem miałam z karmieniem, pozatym że musieliśmy na pepti przejść to zaczęłam od jakiegoś czasu przykładać mala do piersi, wtedy zaczęly mi się te ogromne krwawienia lekarz stwierdził że to od karmienia bo nic innego nie widział. Mała przez jakiś tydzień fajnie łapała pierś a pozniej zaczęła traktować jak smoczek aż w końcu jak ją przystawialam to był płacz i nie chciała, więc została na samej butelce i mm .
    No i też zaczęliśmy dawać jej smoczek . Chociaż miałam taką ogromną nadzieję że nie będzie to konieczne .
    Ale teraz jest bardziej spokojna a ja też widzę że ona tego potrzebowała

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin a w miejscu wędzidełka pod samym językiem u was jest gładko? Bo ja wyczuwam taką błonkę, z tego co czytałam zrost to kulka więc sama nie wiem. Jak sprawdzałam u siebie to ja mam takie samo wędzidełko jak Anielka teraz😅

Moja Anielka jest dość grzeczna, mało płacze ale bardzo dużo stęka. Jak śpi godzinę bez stękania to sukces. W nocy jest to bardzo głośne, aż mi synka budzi.

FNh9p2.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:27

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ