Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina 95, jak to zrobiłaś że aż tyle śpi? mój starszy długo tyle nie spał ciagien.
Czy macie dziewczyny już jakiś rytm dnia?
Wiem że co napisz eto takie stereotypowe ale patrząc na ten wątek i dzieci znajomych to dziewczynki lepiej śpią.
Ja jestem ledwo żywa, noc fatalna, on zje, 1,5 godziny odbijam, bujam itd by trochę złapać snu i znowu karmienie. Nawet zasnęłam z nim na siedząco.
Teraz na szybko śniadanie dopóki śpi bo później tylko na rękach.
On strasznie chrząka, napina się.
Jestem załamana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 07:47
Nynka lubi tę wiadomość
Aaggaa02 -
Jej dziewczyny miałam dziś pierwsza noc od dawna gdzie nie musiałam małego nosić tylko zasypiał przy karmieniu. Niestety bardzo się nam wierci nad ranem bo próbuje zrobić kupę, co rano tak od 4 to jyz standard. Dziś rozpielam mu body i trzymałam mu rękę na brzuszku i pospal do 7.
W dzień za to jak na razie ma jedną długa drzemke, zazwyczaj na brzuszku a tak to takie po 10-30 minut. Na spacerze śpi do czasu aż jedzie wózek. Chyba, że spacer jest dlugi i mocno zaśnie to pośpi jeszcze w domu.
Mnie bardzo rozłożyło, dziś czuje się trochę lepiej ale wczoraj byłam sama z trójka i nie mam pojęcia jak przeżyłam ten dzień.
Aga my staramy się powoli ogarniać rytm dnia, rano wstajemy, ogarniam dziewczyny do przedszkola, młody zazwyczaj wtedy leży i rozgląda sie, jak wyjdą to zazwyczaj przemywam mi buzke, zmieniam pampersa, tro he jeszcze poleży i idzie spać. W ciągu dnia to różnie ale staram się go brać na spacer między 11 a 13.czasem wcześniej czasem później. Potem jak dziewczyny wroca z przedszkola to już różnie bo nawet jak przyśnie to go wybudzają i ogólnie popołudnia ma takie marudne ze ciągle na rękach jak nie śpi. Koło 18.30 myjemy go lub kąpiemy żeby potem jeszcze dziewczyny ogarnąć. O zazwyczaj po 19 już spi ale strasznie płytko i najczęściej na rękach. A jak go odłożę to pośpi 15 minut i się budzi, wezmę go na ręce i spi😅 jak nie ma męża to po prostu siadam z nim u dziewczyn i im czytam AON śpi. Koło 20.30 - 21 wszystkie dzieci nam spia😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 08:42
-
Dziewczyny, mój pierwszy duzo plakal i prezył sie, a przy piersi ewidentnie sie męczył.Lekarka kazala nam zrobic badanie ogólne kalu z cialkami redukujacymi i badanie kału na krew utajona.Wyszlo ze ma alergie na bialko krowie.Przy tym jelita sa w ciaglym stanie zapalnym. Ja przeszlam na diete(nie jadlam nic co mialo zwiazek z krowa:P )i co kilka miesiecy sprawdzalam w jego kale cialka redukujace jak spadly powoli wlaczalam do swojej diety białko.
Jesli widzicie, ze wasze dzieci maja podobne objawy to mozecie zbadac ten kał U nas była szybka poprawa i mega ulga psychicznaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 09:14
-
nick nieaktualnyDziewczyny na 4-6tydzidn przypada skok, dzieci wtedy są marudno-jeczaco-skrzeczaco i wszystkie inne epitety tu pasują🙈 ja sie juz tego boje.
Mag_len, podziwiam ze ogarniasz trojke! Prowadzasz dziewczynki do przedszkola?
Ja dzisiaj stwierdzilam, ze jak maz juz wroci to bede wstawac o 5 z mlodym zeby ogarnqc zycie🤦♀️
Moj to nie plqcze, ale steka tak, ze spqc sie nie da, odbijanie graniczy z cudem, a jak jie odbije i nie lezy na brzuchu to stekanie i marudzenie, w dzien to nie problem ale w nocy mamy 2godziny przy kazdej pobudce... -
Audreyyy wrote:Robin a w miejscu wędzidełka pod samym językiem u was jest gładko? Bo ja wyczuwam taką błonkę, z tego co czytałam zrost to kulka więc sama nie wiem. Jak sprawdzałam u siebie to ja mam takie samo wędzidełko jak Anielka teraz😅
Moja Anielka jest dość grzeczna, mało płacze ale bardzo dużo stęka. Jak śpi godzinę bez stękania to sukces. W nocy jest to bardzo głośne, aż mi synka budzi. -
Robin27 wrote:Katarina chciałam zrobić te badania ale u nas kupke ciężko pobrać bo są wodniste i wszystko w pampers się wchłania. Poza tym ja nabiału nie jem od conajmniej 2 tygodni ale niewiele to u nas zmieniło..
-
U nas było trochę jęczących dni i nocy a ostatnio jak skończyła szósty tydzień i trochę to się uspokoiło. W sumie na tak że razem z jedzeniem i czuwaniem to tak od 1-1.5h-2h w potem sobie śpi. Czasem 1 h czasem dwie. W nocy to rozni ma czasem jedna przerwę 5-6 h licząc od rozpoczęcia karmienia wcześniejszego czyli tak że 3-4 h spania ciagiem
-
Ja tez jestem jak zombie, w dzień mały dużo śpi a w nocy pobudki co 2h i trwają niewiadomo ile. Dzisiaj np się obudził o 5 rano i nie miał zamiaru dalej spać a o 6 wstała starsza i pospane…
Na szczęście jest bardzo spokojny, mało płacze, lubi być na rączkach ale tez polezy sam i porozgląda się. Śpi tez w wózku o ile wózek jest w ruchu, dla mnie to nowość bo córka w wózku nie zmrużyła oka. Ogólnie nie ma co ich do siebie porównywać, dwa różne światy.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Nynka wrote:Dziewczyny na 4-6tydzidn przypada skok, dzieci wtedy są marudno-jeczaco-skrzeczaco i wszystkie inne epitety tu pasują🙈 ja sie juz tego boje.
Mag_len, podziwiam ze ogarniasz trojke! Prowadzasz dziewczynki do przedszkola?
Ja dzisiaj stwierdzilam, ze jak maz juz wroci to bede wstawac o 5 z mlodym zeby ogarnqc zycie🤦♀️
Moj to nie plqcze, ale steka tak, ze spqc sie nie da, odbijanie graniczy z cudem, a jak jie odbije i nie lezy na brzuchu to stekanie i marudzenie, w dzien to nie problem ale w nocy mamy 2godziny przy kazdej pobudce...
6latka to juz praktycznie sama się zbiera, 4 lstce muszę czasem pomoc, zależy jaki ma dzień. Ubrania szykuje im z reguły dzień wcześniej i zazwyczaj m zaplanowane jakieś szybkie śniadanie, bo mimo że o 8.30 mają w przedszkolu to zawsze chcą coś w domu zjeść.
Wszystko można sobie wypracowac.
Ja lubię mieć rzeczy zaplanowane i strasznie się złoszczę jsk idzie coś nie po mojej myśli a wiadomo jak to z dziećmi jest... Nie taka sukienka, chleb zamiast bułki itp😅więc często te poranki bywają nerwowe a potem jak już wyślę je do przedszkola to mam wyrzuty sumienia i chciałabym żeby już wrocily😅 -
Robin27 wrote:Katarina chciałam zrobić te badania ale u nas kupke ciężko pobrać bo są wodniste i wszystko w pampers się wchłania. Poza tym ja nabiału nie jem od conajmniej 2 tygodni ale niewiele to u nas zmieniło..
Zgadza się nabiał to jedno a białko to co innego.Ja odstawilam białko,cokolwiek było związanego z krowa nie jadłam ale bardzo,bardzo chciałam go karmić piersią.Dalam radę z dietą,chociaż pierwsze dni to była.maskara,potem już ogarnęłam składy😉🙈 -
nick nieaktualny
-
My też dzisiaj dokładnie 6tygodnie. Więc oficjalnie kończy się połóg. W środę idę do ginekologa. Zdecydowaliście się na tabletki? Ja chyba tak, przynajmniej na rok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 15:26
Letrox 125/100
Pregna Start -
Robin27 wrote:Aż tak mi nie zależy na KP. Ja jestem nieszcześliwa i dziecko podejrzewam też. Odstawilam wszystkie potencjalne alergeny a i tak to nic nie wniosło. Za tydzień idziemy do pediatry i pewnie skończy się na mm bo mam dosyć. Zresztą moja laktacja jakoś nie powala..
Mogę przybić piątkę. Dla mnie i karmienia piersią pobyt w szpitalu jest wykańczający. Wczoraj mąż mi przywiozl mm. Nawet zaczęłam już odciągać swoje mleko żeby podać. Najgorzej ze Pola nie chce jeść z butelki. Tutaj nie ma żadnego wsparcia, jeszcze dobre rady w stylu „dziecko należy dopajac”.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualny
-
My jak na razie wstajemy około 8.30-9.30 wtedy ściśle łóżka,ogarniam się na szybko(starsza pilnuje małego) robie śniadanie wołam męża z warsztatu a potem je mały i sprzątam. Dalej zależy jaka pogoda. Od marca starsza wraca do przedszkola więc pewnie będziemy wstawać o 7.
Mały ogólnie jest w miarę spokojny w dzień i na spacerze też , ale wieczorami jest trochę gorzej. Jak ma problemy z brzuszkiem to jest ciężko a jak marudzi to zawijam go ciasno w koc i go lulam . -
Nynka wrote:Eszanka jak u Was w ogole?
Antybiotyk działa i z Polą jest lepiej. Osluchowo mniej szmerów. Jeśli posiew krwi wyjdzie czysty, możliwe ze w czwartek wyjdziemy do domu. Do środy mamy antybiotyk.
Dl mnie ten pobyt w szpitalu jest bardzo wykańczający psychicznie. Jeszcze obecnie nie ma odwiedzin na oddziale.Audreyyy lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"