Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się lekko leje z drugiej piersi ale tez używam wkładek, bez tego ani rusz. A jak mały się oderwie podczas karmienia to fontanna jak nie wiem, zawsze go po twarzy opryskam 😂
Nynka rozumiem Cię, ale Twój mąż pewnie pracuje? Zrozum tez jego, on tez ma prawo być zmęczony jeśli tak… Ty jesteś zmęczona, bo robisz ciężka robotę przy dziecku a on bo ma prace i obowiązki. Ja odkąd to zrozumiałam to zmieniłam podejście i nie denerwuje się na męża. Tym bardziej ze faceci nie maja tak jak my w głowie zakodowane ze chatę trzeba ogarnąć, oni są inaczej skonstruowani 😆22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Witajcie! Z góry bardzo przepraszam,że wcinam się wam w wątek ale jednocześnie przyznam się,że was podczytuje bo urodziłam synka 20.01 w 38 tygodniu ciąży więc też jak styczniowego dzidziusia 😉😊
Chciałam was podpytać czy jak jesteście podziebione to robicie coś inaczej żeby nie zarazić noworodka? Poratujecie doświadczeniem ,rada czy jak jestem chora to czy jeśli normalnie śpię z młodym w jednym łóżku teraz powinnam spać osobno🙄🙈przepraszam za może głupie pytania ale zupełnie nie wiem co mogę zrobić żeby spróbować uchronić go przed wirusem🙄 -
Katarina ja teraz jestem przeziębiona, raczej wszystko robię normalnie przy małym bo mąż pracuje i nie mam wyjscia. Spie z nim też bo nie umiałabym inaczej funkcjonować. Próbowałam odkładać do łóżeczka ale mały gdy się obudzi to nie płacze tylko tak sapie, stęka a ja wyrodna matka tego nie słysze od razu, dopiero gdy dłużej nie reaguje to robi się głośniejszy i niestety wybudza sie na tyle, że usypianie trwa długo. Więc wole spać z nim i gdy tylko zaczyna się wiercić w łóżku szybko zmieniam mu pampersa, pierś do buzi i idziemy spać nie raz musze go chwilke ponosic żeby zasnał ale gdy rozbudzi się bardzo to trwa to czasem nawet godzine.
Liczę,że karmiąc dostaje przeciwciałą i nic nie złapie ode mnie.Katarina_89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Mag_len! To fakt, że i tak jesteśmy pod jednym dachem i w ciągu dnia normalnie funkcjonujemy.
Jakoś wkręciłam sobie, że może nie powinnam z nim spać ale razem śpimy od początku z wygody...no nic faktycznie pozostaje częste kp i oby nic nie zlapaly nasze dzieciaczki😊 -
Karolcia15031 wrote:Eszanka a wiadomo już co jest dziecku ?
Dałam Poli smoczek, jest mi z tym bardzo źle 🙁
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyLilka, moj maz ob3cnie w domu...wiec za duzo obowiazkow nie ma....ja normalnie w domu ogarniam.
Dziewczyny spicie nadal w biustonoszach?
Co ten moj dzisiaj to ja nie wiem, ja juz nie wiem nawet jak karmienia liczyc, bo co 30 minut je jak dziki.
Eszanka wspolczuje Ci bardzo, zdrowka dla maluszka!! Nie miej wyrzutow spowodu smoczka! Kobieto! Krzywdy jej tym nie robisz!😚 -
eszanka wrote:Tak, ma norowirusa oraz zapalenie płuc 🙁
Dałam Poli smoczek, jest mi z tym bardzo źle 🙁
Cały czas trzymamy z dziadkiem kciuki za szybki powrót Poli do zdrowia.
Dlaczego jest Ci źle?
Smoczek to nic złego. Pełni bardzo ważną funkcję odstresowującą dla dziecka, bo oprócz ssania w takim wieku nie ma niczego równie kojącego.
A dzieciw końcu i tak znajdują sobie różne sposoby na wyluzowanie - a to memłanie rożka poszewki kołdry, a to mizianie nim policzka, a to ssanie palców. Z tym ostatnim jest większy problem, bo najtrudniej odzwyczaić od tego, czego nie można się pozbyć.
Ja ssałam 2 środkowe palce u rąk do 7 roku życia, a córka obgryzała najpierw paznokcie, a potem drapała skórki. To już chyba smoczek lepszy.
W Danii w wielu parkach spotkać można tzw. smoczkowe drzewa, na których zawiesza się swoje ostatnie smoczki wraz z listami pożegnalnymi. Zresztą w niektórych miejscach w Polsce też już jest taka tradycja.
-
Aaa Nynka skoro Twój w domu to zmienia postać rzeczy!
Tak ja nadal śpię w biustonoszu niestety, mega niewygodnie.
Eszanka biedna Twoja malutka, oby szybko wrocila do zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 23:48
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Katarina ja też jestem właśnie chora, mam taki katar, że mi zaraz nos odpadnie. Najpierw myślałam o masce ale musiałabym ją nosić 24h/dobę, w nocy też więc nierealne. Staram się często myć ręce i liczę na zbawienną moc kp. Co do kolek to może warto jeszcze rozważyć chustę? Podobno bardzo pomaga.
Eszanka nic się nie martw, ograniczaj smoczek tylko do spania nocnego i drzemek to nie będzie wielkiego uzależnienia. Ja tak że starszym robiłam, na 1.5 roku ładnie odstawił. A dzięki smoczkowi potrafił zasypiać sam.
Ja was podziwiam że wam się chce używać tych kolektorów i je ciągle myć. U mnie mleko idzie we wkładkę a też cieknie cały czasKatarina_89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady:) taki mamy okres zimowy,że niestety łapie się te przeziębienia...Juz nie mogę doczekać wiosny i lata🥰
Faktycznie chusta jest ekstra na kolki, ja tylko czekam aż będzie troszkę większy nie wiem czy słusznie.Chcialam po pierwszym miesiącu spróbować.
A jeszcze jak się biedny męczy z gazami to kładę go na sobie na swoim brzuchu na półleżąca i widzę,że wtedy mu trochę lepiej.Inkaa85 lubi tę wiadomość
-
Katarina_89 wrote:Dzięki dziewczyny za rady:) taki mamy okres zimowy,że niestety łapie się te przeziębienia...Juz nie mogę doczekać wiosny i lata🥰
Faktycznie chusta jest ekstra na kolki, ja tylko czekam aż będzie troszkę większy nie wiem czy słusznie.Chcialam po pierwszym miesiącu spróbować.
A jeszcze jak się biedny męczy z gazami to kładę go na sobie na swoim brzuchu na półleżąca i widzę,że wtedy mu trochę lepiej.
Jeśli chodzi o chuste to chodziłyście na jakieś szkolenia jak to wiązać i jak nosić dziecko ? Bo dla mnie to czarna magia -
Inkaa85 wrote:Musze spróbować tej pozycji na mnie tylko ona się tak mega wierci to ciekawe czy poleży 😔
Jeśli chodzi o chuste to chodziłyście na jakieś szkolenia jak to wiązać i jak nosić dziecko ? Bo dla mnie to czarna magia
-
nick nieaktualny