Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi, dużo zdrowia dla synka koleżanki.
U nas w nocy saturacja na dobrym poziomie - cały czas w granicach 96-98. Pola śpi, kazali jej nie wybudzać na karmienie w nocy 🙁 wydaje mi się ze za mała jeszcze jest na tak długa przerwę.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Eszanka trzymam kciuki! Skoro nie kazali wybudzać to nie przejmuj sie. Z tego co wiem to do ukończenia przez dziecko miesiąca trzeba sie najbardziej przejmować wybudzaniem na karmienie. Niech mała odpoczywa i nabierze sił.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
eszanka wrote:Sovi, dużo zdrowia dla synka koleżanki.
U nas w nocy saturacja na dobrym poziomie - cały czas w granicach 96-98. Pola śpi, kazali jej nie wybudzać na karmienie w nocy 🙁 wydaje mi się ze za mała jeszcze jest na tak długa przerwę. -
eszanka wrote:Jestesmy w szpitalu. Lekarka jak usłyszała o szarzeniu wokół istot razu dała skierowanie do szpitala. Saturacja nam spadała ze 100 do 89. Na noc ma podpięty monitor, pobrana krew do badań. Reszta zaleceń jutro po wynikach.
Bardzo proszę o modlitwę/kciuki za moja kruszynkę.
Trzymam kciuki, napewno będzie wszytsko dobrze
A o wybudzanie w nocy się nie martw skoro tak lekarze mówią .
Moja ostatnie noce przesypia 6-7 godz też jej nie budzeAnielka ❤️
-
nick nieaktualnyKarolina95 wrote:Trzymam kciuki, napewno będzie wszytsko dobrze
A o wybudzanie w nocy się nie martw skoro tak lekarze mówią .
Moja ostatnie noce przesypia 6-7 godz też jej nie budze
Jeju czekam az moj bedzie mial tyle tygodni i przestane wybjdzac. Na razie to męka, dzisiaj 2h wybudzalam...nie wiem szczerze co mam robic dac mu spac czy budzic, on ma dopiero 2 tygodnie.... -
Eszanka trzymam kciuki! Dobrze, ze jesteście pod opieką!
Moja ma 3 tygodnie i Położna mówiła, ze juz nie musimy wybudzać, ma takie przyrosty, że nie ma się co martwić. Waga 4,5kg we wtorek było 4,290 🙈z dwóch tygodni przyrosty dobowe wychodzą na ok. 60g 🙈 także ja czekam na to aż ona się sama przestanie wybudzac, ale ona lepsze ma spanie w ciągu dnia niż w nocy. Wczoraj cały dzień przespała tylko jadła i jej pieluchę zmienialiśmy, w nocy za to co chwile chciała na rękach 🤦♀️ no ale dzisiaj wiecej aktywności to może w nocy pośpi.
Szczepicie ja rotawirusy? Starszej nie szczepiłam, ale teraz ona przynosi wszystko ze żłobka to rozważam. Myślałam, ze są obowiązkowe, ale pediatra mówiła, że jednak nie są tylko teraz są darmowe.
-
Nynka wrote:Eszanka mocne kciuki za Was!
Wiadomo co się dzieje?
Są szmery w płucach i prześwietlenie tez wyszło nieprawidłowe. Miała pobrany wymaz na COVID, grypę, rsv. Dostała tez antybiotyk bo ma podwyższone crp i podejrzewają oprócz nowej infekcji tez niewyleczonego paciorkowca.
Dziękuje za wszystkie modlitwy, kciuki i dobre myśli 🥰
Robin szukając informacji o alergiach na bmk trafiłam na wpis o strajku laktacyjnym i pomyślałam o Was https://www.hafija.pl/2021/05/strajk-laktacyjny.html
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
krolik wrote:Eszanka trzymam kciuki! Dobrze, ze jesteście pod opieką!
Moja ma 3 tygodnie i Położna mówiła, ze juz nie musimy wybudzać, ma takie przyrosty, że nie ma się co martwić. Waga 4,5kg we wtorek było 4,290 🙈z dwóch tygodni przyrosty dobowe wychodzą na ok. 60g 🙈 także ja czekam na to aż ona się sama przestanie wybudzac, ale ona lepsze ma spanie w ciągu dnia niż w nocy. Wczoraj cały dzień przespała tylko jadła i jej pieluchę zmienialiśmy, w nocy za to co chwile chciała na rękach 🤦♀️ no ale dzisiaj wiecej aktywności to może w nocy pośpi.
Szczepicie ja rotawirusy? Starszej nie szczepiłam, ale teraz ona przynosi wszystko ze żłobka to rozważam. Myślałam, ze są obowiązkowe, ale pediatra mówiła, że jednak nie są tylko teraz są darmowe.
My szczepimy na wszystko co jest obowiązkowe, tylko my załapaliśmy się na szczepienia dla dzieci z grupy ryzyka czyli 5w1 i tam na rotawirusy jest szczepionka obowiązkowa, dodatkowo możemy na meningokoki. I właśnie się zastanawiamy nad tym bo mamy przedszkolaki w domu i pani doktor mówiła że fajnie jakbyśmy też się na to zdecydowali
Anielka ❤️
-
ja nie szczepiłam dziewczyn na rotawirusy i bardzo tego załuje. młodego zaszczepimy na pewno, najstarsza bardzo źle przechodzi gdy złapie. w ogóle jest u nas taka zależność, gdy ktoś z nas łapał rota to była to najstarsza córka i mąż, oni zawsze przechodzą ciężko a ja i młodsza z niewielkimi objawami albo wcale. nawet gdy byłam w ciąży to oni we dwójkę spędzili dwa dni w łazience/łóżku a ja nic, młodsza miała tylko stan podgorączkowy i słabszy apetyt.
takze teraz zaszczepimy młodego na pewno.
Eszanka, jestem z Wami myślami i modlitwą :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 12:30
-
Karolina my meningokoki też, starsza zaszczepiona na typ B od razu, a teraz jeszcze ten typ C jej dorobię.
Maglen moja starsza rota jak złapała to tylko 2 razy zwymiotowała w nocy, nic poza tym. Myślałam, ze zatrucie, trzy dni później my wymioty całodniowe i biegunka, ale myśleliśmy, ze to po imprezie, bo dzień wcześniej byliśmy. Przeorało nas strasznie, męża jeszcze trzymało na drugi dzień. Młoda poszla do żłobka, a tam info, ze rota panuje i przesiało dzieci, także stąd wiedzieliśmy co nam było 😅 młodszą chyba zaszczepię, bo jednak większe ryzyko, ze teraz złapie i może gorzej przejść. -
Ja szczepiłam starszego na rota i młodszego też będę.
Starszy przyniósł 3 razy rota że żłobka i nas zmiotlo a on zwymiotował raz i to tyle
Uważam że warto szczególnie jak się ma starszaki albo planuje posłać wcześnie do żłobka.
Ja szczepię na wszystko obowiązkowe plus pneumo i meningokoki
Marze żeby spał 6,7 godz ciągiem.
Jestem załamana u nas w nocy max 30 min ciągiem i się wybudza.
Nie wiem ile dam radę pociągnąć, rano mam ochotę wszystkich pzoagryzac.
Maz jest jeszcze w domu to trochę dospie rano ale jak wróci to ebde chodzić po scianach:(
Aaggaa02 -
nick nieaktualny
-
My szczepimy też na rota. Do tego 6w1 prevenar13 i meningokoki. Zacznę od B i się zastanawiam czy z typami acwy poczekać aż skończymy bexsero pierwsze dwie dawki (bo y trochę koszty rozłożyć) czy jakoś przeboleć i od razu szczepić na C na pierwszym szczepieniu a za 4 tyg od tego bexsero i druga dawka rota
-
eszanka wrote:Są szmery w płucach i prześwietlenie tez wyszło nieprawidłowe. Miała pobrany wymaz na COVID, grypę, rsv. Dostała tez antybiotyk bo ma podwyższone crp i podejrzewają oprócz nowej infekcji tez niewyleczonego paciorkowca.
Dziękuje za wszystkie modlitwy, kciuki i dobre myśli 🥰
Robin szukając informacji o alergiach na bmk trafiłam na wpis o strajku laktacyjnym i pomyślałam o Was https://www.hafija.pl/2021/05/strajk-laktacyjny.html