X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi, dużo zdrowia dla synka koleżanki.

U nas w nocy saturacja na dobrym poziomie - cały czas w granicach 96-98. Pola śpi, kazali jej nie wybudzać na karmienie w nocy 🙁 wydaje mi się ze za mała jeszcze jest na tak długa przerwę.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka trzymam kciuki! Skoro nie kazali wybudzać to nie przejmuj sie. Z tego co wiem to do ukończenia przez dziecko miesiąca trzeba sie najbardziej przejmować wybudzaniem na karmienie. Niech mała odpoczywa i nabierze sił.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:26

Babcia lubi tę wiadomość

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka mocne kciuki za Was!
    Wiadomo co się dzieje?

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Sovi, dużo zdrowia dla synka koleżanki.

U nas w nocy saturacja na dobrym poziomie - cały czas w granicach 96-98. Pola śpi, kazali jej nie wybudzać na karmienie w nocy 🙁 wydaje mi się ze za mała jeszcze jest na tak długa przerwę.
    Dużo zdrowia dla malutkiej! To zapalenie płuc? Całe szczęście, że szybko zareagowałaś

FNh9p2.png
  • Babcia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:

Bardzo proszę o modlitwę/kciuki za moja kruszynkę.

Eszanka, dzisiaj wszystkie moje myśli przy Was.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Jestesmy w szpitalu. Lekarka jak usłyszała o szarzeniu wokół istot razu dała skierowanie do szpitala. Saturacja nam spadała ze 100 do 89. Na noc ma podpięty monitor, pobrana krew do badań. Reszta zaleceń jutro po wynikach.

Bardzo proszę o modlitwę/kciuki za moja kruszynkę.

Trzymam kciuki, napewno będzie wszytsko dobrze
    A o wybudzanie w nocy się nie martw skoro tak lekarze mówią .

Moja ostatnie noce przesypia 6-7 godz też jej nie budze

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Trzymam kciuki, napewno będzie wszytsko dobrze
    A o wybudzanie w nocy się nie martw skoro tak lekarze mówią .

Moja ostatnie noce przesypia 6-7 godz też jej nie budze

Jeju czekam az moj bedzie mial tyle tygodni i przestane wybjdzac. Na razie to męka, dzisiaj 2h wybudzalam...nie wiem szczerze co mam robic dac mu spac czy budzic, on ma dopiero 2 tygodnie....

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka trzymam kciuki! Dobrze, ze jesteście pod opieką!

Moja ma 3 tygodnie i Położna mówiła, ze juz nie musimy wybudzać, ma takie przyrosty, że nie ma się co martwić. Waga 4,5kg we wtorek było 4,290 🙈z dwóch tygodni przyrosty dobowe wychodzą na ok. 60g 🙈 także ja czekam na to aż ona się sama przestanie wybudzac, ale ona lepsze ma spanie w ciągu dnia niż w nocy. Wczoraj cały dzień przespała tylko jadła i jej pieluchę zmienialiśmy, w nocy za to co chwile chciała na rękach 🤦‍♀️ no ale dzisiaj wiecej aktywności to może w nocy pośpi.

Szczepicie ja rotawirusy? Starszej nie szczepiłam, ale teraz ona przynosi wszystko ze żłobka to rozważam. Myślałam, ze są obowiązkowe, ale pediatra mówiła, że jednak nie są tylko teraz są darmowe.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Eszanka mocne kciuki za Was!
    Wiadomo co się dzieje?

Są szmery w płucach i prześwietlenie tez wyszło nieprawidłowe. Miała pobrany wymaz na COVID, grypę, rsv. Dostała tez antybiotyk bo ma podwyższone crp i podejrzewają oprócz nowej infekcji tez niewyleczonego paciorkowca.

Dziękuje za wszystkie modlitwy, kciuki i dobre myśli 🥰

Robin szukając informacji o alergiach na bmk trafiłam na wpis o strajku laktacyjnym i pomyślałam o Was https://www.hafija.pl/2021/05/strajk-laktacyjny.html

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Eszanka trzymam kciuki! Dobrze, ze jesteście pod opieką!

Moja ma 3 tygodnie i Położna mówiła, ze juz nie musimy wybudzać, ma takie przyrosty, że nie ma się co martwić. Waga 4,5kg we wtorek było 4,290 🙈z dwóch tygodni przyrosty dobowe wychodzą na ok. 60g 🙈 także ja czekam na to aż ona się sama przestanie wybudzac, ale ona lepsze ma spanie w ciągu dnia niż w nocy. Wczoraj cały dzień przespała tylko jadła i jej pieluchę zmienialiśmy, w nocy za to co chwile chciała na rękach 🤦‍♀️ no ale dzisiaj wiecej aktywności to może w nocy pośpi.

Szczepicie ja rotawirusy? Starszej nie szczepiłam, ale teraz ona przynosi wszystko ze żłobka to rozważam. Myślałam, ze są obowiązkowe, ale pediatra mówiła, że jednak nie są tylko teraz są darmowe.

My szczepimy na wszystko co jest obowiązkowe, tylko my załapaliśmy się na szczepienia dla dzieci z grupy ryzyka czyli 5w1 i tam na rotawirusy jest szczepionka obowiązkowa, dodatkowo możemy na meningokoki. I właśnie się zastanawiamy nad tym bo mamy przedszkolaki w domu i pani doktor mówiła że fajnie jakbyśmy też się na to zdecydowali

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie szczepiłam dziewczyn na rotawirusy i bardzo tego załuje. młodego zaszczepimy na pewno, najstarsza bardzo źle przechodzi gdy złapie. w ogóle jest u nas taka zależność, gdy ktoś z nas łapał rota to była to najstarsza córka i mąż, oni zawsze przechodzą ciężko a ja i młodsza z niewielkimi objawami albo wcale. nawet gdy byłam w ciąży to oni we dwójkę spędzili dwa dni w łazience/łóżku a ja nic, młodsza miała tylko stan podgorączkowy i słabszy apetyt.
    takze teraz zaszczepimy młodego na pewno.

Eszanka, jestem z Wami myślami i modlitwą :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 12:30

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my meningokoki też, starsza zaszczepiona na typ B od razu, a teraz jeszcze ten typ C jej dorobię.

Maglen moja starsza rota jak złapała to tylko 2 razy zwymiotowała w nocy, nic poza tym. Myślałam, ze zatrucie, trzy dni później my wymioty całodniowe i biegunka, ale myśleliśmy, ze to po imprezie, bo dzień wcześniej byliśmy. Przeorało nas strasznie, męża jeszcze trzymało na drugi dzień. Młoda poszla do żłobka, a tam info, ze rota panuje i przesiało dzieci, także stąd wiedzieliśmy co nam było 😅 młodszą chyba zaszczepię, bo jednak większe ryzyko, ze teraz złapie i może gorzej przejść.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam starszego na rota i młodszego też będę.
    Starszy przyniósł 3 razy rota że żłobka i nas zmiotlo a on zwymiotował raz i to tyle
    Uważam że warto szczególnie jak się ma starszaki albo planuje posłać wcześnie do żłobka.
    Ja szczepię na wszystko obowiązkowe plus pneumo i meningokoki

Marze żeby spał 6,7 godz ciągiem.
    Jestem załamana u nas w nocy max 30 min ciągiem i się wybudza.
    Nie wiem ile dam radę pociągnąć, rano mam ochotę wszystkich pzoagryzac.
    Maz jest jeszcze w domu to trochę dospie rano ale jak wróci to ebde chodzić po scianach:(

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Krolik my to mielismy 30g przyrostu...
    My na rota szczepimy, meningokoki tez ale jak skonczymy te podstawowe, i starszego tez zaszczepimy na meningo teraz.

Eszanka trzymam kciuki nadal..

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was pępek wyglądał po odpadnięciu? Bo u nas jest taki trochę uwypuklony i jeszcze jest trochę strupka ropnego

• Sovi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy też na rota. Do tego 6w1 prevenar13 i meningokoki. Zacznę od B i się zastanawiam czy z typami acwy poczekać aż skończymy bexsero pierwsze dwie dawki (bo y trochę koszty rozłożyć) czy jakoś przeboleć i od razu szczepić na C na pierwszym szczepieniu a za 4 tyg od tego bexsero i druga dawka rota

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Są szmery w płucach i prześwietlenie tez wyszło nieprawidłowe. Miała pobrany wymaz na COVID, grypę, rsv. Dostała tez antybiotyk bo ma podwyższone crp i podejrzewają oprócz nowej infekcji tez niewyleczonego paciorkowca.

Dziękuje za wszystkie modlitwy, kciuki i dobre myśli 🥰

Robin szukając informacji o alergiach na bmk trafiłam na wpis o strajku laktacyjnym i pomyślałam o Was https://www.hafija.pl/2021/05/strajk-laktacyjny.html
    Eh czyli niestety miałam rację że i tskcib dzieci katar to często wiąże się z zapaleniem płuc. Zdrówka.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ