Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka94 wrote:Ja miałam taki problem z córka… mogłam ja nakarmić tylko i wyłącznie skacząc z nią na piłce gimnastycznej.
A może wystarczy zmienić butelkę/smoczek?
Jakiej używasz?
Jakich butelek używacie dziewczyny? I jakich smoczków do nich? -
Babcia miałam tak ze starszą córka i wtedy próbowałam różnych butelek ale ona już taka była ze problem był ze wszystkim 🙈
Teraz synek normalnie je z butelki, jest tylko troche powolny. A butelek używamy MAM jakoś mu podeszły.Babcia lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Babcia w niektórych krajach nie używają butelki, tylko np od razu noworodki piją z kubeczków i serio dają radę. Więc myślę, że warto spróbować alternatyw. Mój mały ma butelki i smoczki MAM. W butelkach jest fajne to, że można je sterylizować indywidualnie w mikrofali.
Babcia lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:A butelek używamy MAM jakoś mu podeszły.Moniqaaa wrote:Babcia w niektórych krajach nie używają butelki, tylko np od razu noworodki piją z kubeczków i serio dają radę. Więc myślę, że warto spróbować alternatyw. Mój mały ma butelki i smoczki MAM. W butelkach jest fajne to, że można je sterylizować indywidualnie w mikrofali.
Też używamy MAM. Z silikonowym smoczkiem.
Na samym początku, przy żółtaczce, córka dokarmiała Antosia łyżeczką. Dopiero CDL poleciła jej butelkę.
W takim razie trzeba będzie próbować jakichś innych rozwiązań, jeśli nic się nie zmieni. Z sukcesów to jest taki, że mamy 12 centyl(!), a więc 6 w górę od dnia, kiedy pielęgniarka stwierdziła, że z karmienia piersią nic już nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 14:54
-
Babcia super wiadomość ja jestem w szoku ze mi się udało tak długo pociągnąć karmienie piersią. Co prawda teraz mały chyba więcej zjada z butli niż z piersi, do tego odrzucił lewa piers i od kilku dni jest już tylko na prawej ale zawsze coś. No i w mocy mam spokój bo w nocy tylko cyc.
Babcia lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Robin daje go na poduszke i wtedy go karmie. Daje mu tego jedzenia bardzo mało ale on z wielką chęcią otwiera bluzkę po więcej 😂 na razie jadł marchewkę, cukienie i jabłko.
Od nie dawna juz pięknie obraca się z plecy na brzuch i odwrotnie. Ładnie trzyma głowę i podnosi ją jak leży . Nóżki to teraz najlepsza zabawka 😂 nawet do nich gada hehe ogólnie lubi się bawić wszystkim co dobrze się gryzie.
Babcia mój wczesnien nawet ładnie jadł z butelki a ostatnio jak jadę do pracy to protestuje i nie chce...
Ja nadal karmie piersia i zaczęłam to doceniać jak mały wstaje w nocy co 2 h.
Jaki rozmiar noszą wasze dzieci? Mój 74, jedynie z 5.10.15 nosi 68
-
Mój nosi 68 ale już jest na styk.
Nam do rozszerzania diety się nie spieszy, mały raczej nie jest jeszcze zainteresowany jedzeniem. Poczekamy do 6 miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 22:26
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Babcia wrote:Wymiary 16 tygodni
Długość - 64 cm/64 centyl
Główka - 41,5 cm/55 centyl
Waga - 5970 g/12 centyl
Tak że rozmiar 62/68 (H&M z podwójnym rzędem zatrzasków) jest jeszcze lekko na wyrost.
Co do rozszerzania diety to ja czekam do oporu, nie ma się do czego spieszyć. Póki je tylko mleko to luz, nic nie wybrzydza, nie trzeba kombinowaćBabcia lubi tę wiadomość
-
Audreyyy wrote:Ja Anielki nie ważyłam już dawno ale podejrzewam, że podobnie z wagą jak u was. A jak mały wygląda, szczupło? Bo moja to trochę pulpecik, pucki ma, nóżki też pofałdowane. Ale waga niska.
Co do rozszerzania diety to ja czekam do oporu, nie ma się do czego spieszyć. Póki je tylko mleko to luz, nic nie wybrzydza, nie trzeba kombinować
Córka waży i mierzy małego co tydzień z uwagi na początkowe problemy z karmieniem. Czwartkowa tradycja.
Wygląda harmonijnie. Na zdjęciach na starszego, niż w rzeczywistości. Bardziej na małego chłopca, niż niemowlaka.
Gdzieś mi się obiło o oczy, że przy kp najbardziej typowy przyrost masy 4-miesięcznego dziecka to 70-80% wagi urodzeniowej.
A ile wzrostu ma teraz Anielka?
W temacie rozszerzania diety córka podziela Twoje zdanie. Ja zresztą też.
-
Babcia wrote:Córka waży i mierzy małego co tydzień z uwagi na początkowe problemy z karmieniem. Czwartkowa tradycja.
Wygląda harmonijnie. Na zdjęciach na starszego, niż w rzeczywistości. Bardziej na małego chłopca, niż niemowlaka.
Gdzieś mi się obiło o oczy, że przy kp najbardziej typowy przyrost masy 4-miesięcznego dziecka to 70-80% wagi urodzeniowej.
A ile wzrostu ma teraz Anielka?
W temacie rozszerzania diety córka podziela Twoje zdanie. Ja zresztą też.
Babcia lubi tę wiadomość
-
Audreyyy wrote:Nie wiem bo ja za bardzo nie potrafię zmierzyć. Teraz spróbowałam to wyszlo mi 70cm ale to raczej niemożliwe😅 ubranka nosi 62, powoli zaczyna 68. Myślę, że gdyby jadła w nocy 4-5 razy jak mój starszak to rosłaby bardziej a ona sobie smacznie śpi
Może być też tak, że Anielka jest po prostu drobnej kości. Albo ma szybki metabolizm. Albo jedno i drugie.
-
Aaggaa02, ja się jakoś bardzo nie znam bo nie miałam problemów z laktacja ale myśle,że możesz po kazdym karmieniu ściągać laktatorem, nawet na sucho, jeśli nic nie leci, no i duuuzo pic. organizm dostaje wtedy sygnał ze jest zapotrzebowanie. a jak wygląda to Wasze karmienie po południu? czemu myślisz, ze nie masz mleka albo masz mało?
Babcia lubi tę wiadomość