Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zważyłam dziś z ciekawości Mieszka bo mąż wczoraj znajomym powiedział, że waży 8-9 kg i mu mówiłam, że napewno nie.
No i mamy 8500🙈
Czy którejś z Was dziecko traktuje sutek jak gryzak? U nas mały gdy zasypia i się złości to zaciska dziąsła na sutki i szarpie a mi normalnie aż łzy do oczu napływają z bólu i zazwyczaj kończę karmienie..
I czy któryś bobas przekręca się już na brzuch? U nas przekręci biodra i nogi a głowa i barki mu zostają i leży taki biedny i krzyczy bo nie może 🙈 i od kilku dni zaczął ćwiczenia do pełzania, podciąga na brzuchu kolanka pod siebie i dupke do góry wypycha🙂 jakoś tak ciężko mi uwierzyć, że te nasze maluszki zaraz będą mobilne i trzeba będzie mieć oczy do okola głowy. Teraz jest fajnie jak leżą i się bawią w jednym miejscu.
-
Często chcce jeść, jest poddenerwowany i tak jakby nie miał coś wyciągać z piersi. Odrywa się od piersi i płacze. Podczas okresu miałam tak jakby puste piersi i okres zaburza laktacje. W ogole byłam zdziwiona ze tak szybko dostałam okres
Tak piję melisę, czesm podwójną. Wydawało mi się że to pobudza laktacje jak pokrzywaAaggaa02 -
Dziewczyny przyjechała moja mama mi pomóc bo mąż wyjechał i powiem ze juz mam dosyć. Muszę teraz się dostosować i do 3 miesiecznego bobasa i do mojej mamy.
Jesteśmy w kawiarni i co, ja ogarniam młodego i jem a moja mama wolnoo je i gada przez telefon.
No nie wiem, wydaje mi się że jak będę kiedyś babcia to pierwsze co to dam zjeść swoim dzieciom i wezmę dzieciaka na race, zajmę się nim, bo to oni nie mają tego luksusu na co dzień.
I takich przykładów jest więcej.
Ehhhh mimo że kocham swoją mamę bardzo to w relacji z moimi dziećmi mnie irytuje
Sorry za wynurzenia ale głową mi już pęka od tego placzu dziecka i mojego zmęczeniaAaggaa02 -
Mój tez jeszcze nawet stopek nie łapie ale probuje się przewracać na brzuch jednak jeszcze musi troche poćwiczyć.
Robin nawet jeśli mały stanie się mobilny to nie znaczy ze zrezygnuje z wiecznego „na rączki”, u nas tak było. A najgorzej to chyba wspominam 8 miesiąc i lęk separacyjny, mała już raczkowała ale ciagle chciała do mnie i nie mogłam jej zniknąć z oczu22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mój mały aniołek coś się ostatnio markotny zrobił i tez chce ciągłej uwagi.
Dziewczyny może któraś z was jest w stanie polecić jakiś naprawdę fajny wózek spacerowy? Tak żeby tez dołożyć do niego dostawkę dla dwulatki i żeby była niezła amortyzacja. Przeprowadzamy się z końcem miesiąca do PL i sprzedaje wszystkie wózki tutaj, teraz używam podwójnego ale mysle ze córka już dojrzała do dostawki. No i już powoli się rozglądam za spacerówką.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mag_len mój od jakiegoś czasu przekreca się na brzuszek,jak miał 3 miesiące przekraczał się z brzuszka na plecy i mało leżał na brzuszku dlatego bałam się że bedzie pozniej miał jakieś problemy ale już pięknie się obraca i turla po całej macie. Ja bardzo doceniam to że dziecko jeszcze nie raczkuje i nie biega..wtedy dopiero jest ciężko teraz to mogę wszystlo przy małym zrobić, potem bedzie gorzej.
Aga jakby moja mama miała mi przyjechać pomóc to wolałabym być chyba sama z trojaczkami. Strasznie mi nie odpowiada podejscie mojej mamy do dzieci..ona uważa że jak dziecko biega i szaleje to jest niegrzeczne ale jeśli siedzi na dupie godzinami z telefonem w ręce to jest grzeczne dziecko..
Ja też polecam femaltiker, po dwóch saszetkach od razu spora ilość mleka -
nick nieaktualnyAagaa wejdz na blog hafija, tam jest sporo o laktacji i o tym, ze nie ma pustych piersi itd jestesmy juz w takim momencie ze nie bedziemy zazqyczaj czuly nabrzmialych piersi itd. Wazne jest czy np w trakcie karmienia slyszysz przelykanie. Pij wiecej wody, walnij sobie karmi albo femaltiker, ale to jest jednorazowe wsparcie.
Mag_len moj taki robi np jak mecza baczki i sie prezy to szarpie mnie tak, ze na prawde mysle ze mi naderqie ta brodawke.
U nas za to jazdy z zasypianiem sie zaczely, no kircze jest taka maruda wszedzie zle nanrekach na lozku przy cycu, codziennie vonajmniej 40 minutowa walka. I buntuje sie jesc na rogalu, tylko na lozku na lezaco ostatnio
-
No właśnie, może zmiana pozycji pomoże. Mój Maly też ma jakieś fochy czasem i mu pozycja nie pasuje. Myślę sobie wtedy, że nie jest głodny i odpuszczam. Potem dalej marudzi i przystawiam go na leżąco i je jakby latami nic nie jadł
Oprócz hafiji to polecam też stronę https://cnol.kobiety.med.pl/pl/wiedza-o-laktacji/
Polecajka od cdl.👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼 -
Trochę mnie tutaj nie było. Mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko jest w porządku ☺️
Kiedy najlepiej starać się o rodzeństwo?
Planujecie? Czy już macie dość dzieci? 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 05:44
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Azjak, hehee czasem mam dość a czasem chciałabym mieć 3 dziecko 😉 choć nigdy nie myślałam o 3 dzieci, zawsze myślałam że 2 to max ale jakoś mi się odmieniło, tylko nie wiem czy będę mogła mieć kolejne dziecko a dwa ze chciałabym wrocic do pracy i trochę popchnąć swoją tzw ' kariere' do przodu, no i już nam się ciężko podróżuje a co dopiero z 3. Dużo sprzeczności, chciałabym bo uważa. Że dzieci to moje największe szczęście a drugiej strony chciałabym trochę odrzyc
A jeśli chodzi o czas to sama będziesz bajeloeij czujal kiedy będzie ten najlepszy czas na kolejne dziecko, nie ma idealnej różnicy wieku i dla każdego będzie inna.
Ja zawsze chciałam mała różnice wieku a 1 sybek tak dał w kość, że ta różnica jest wiekszaAzjak lubi tę wiadomość
Aaggaa02 -
Jaki polecacie probiotyk dla maluszka . Pediatra zalicila podawać ale nie pamiętam jaki poleciła 😏
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Narzekać na swoją córkę nie mogę. Od zawsze jest śpiochem niejadkiem. Tak więc u niej ze spaniem nie ma żadnego problemu. Śpi od zawsze w swoim pokoju. Je raz chętniej, raz nie 🤪 Ma 4,5 miesiąca i waży 6kg. Raz miała tylko kolkę... Czasami popłacze, jak jej niewygodnie albo zabawkę zrzuci i tyle. A u Was jak?Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Azjak ja np osobiście nie polecam bardzo małej różnicy wieku, u nas to jest 1.5 roku i ogólnie nie jest tragiczne, ja jako mama daje sobie radę ale widzę ze małej jest troche ciężko. Uważam ze dziecko tak do 3 roku życia potrzebuje mamy tak na maxa. Teraz jednak dużo uwagi poświęcam małemu i ona na tym cierpi, jest jeszcze za malutka i mysle ze potrzebuje więcej mojej uwagi i czasu którego niestety mi brakuje. Nie dość ze synek to jeszcze coś w domu trzeba zrobić a i przeprowadzkę mamy na głowie. Także ja bym polecała tak minimum 3 lata ale to jest oczywiście każdego indywidualna sprawa.
Pochwale się ze mały od wczoraj się obraca na brzuszek. Wazy 7kg. Wgl kupiłam mu taki gryzak grzybek i polecam wam dziewczyny, rewelacja
Babcia lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc