Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi teraz nie twardnieje, ale ja heeen za Wami, ale w pierwszej jak duzo chodzilam twardnial mi tak w okolicy wlasnie 16-24tc.
Zaskoczylyscie mniez tym B6😱 ja biore od tygodbia mg+b6 i wmawiam sobie ze przez to mi lzej z wymiotami....
Co do krwi ja chyba od razu mialam skierowanie na przeciwciala, bo mam na wymiku ze nie wykryto.... -
Karolcia15031 wrote:Inkaa85 super że wszystko dobrze 😊
Mag_len a mówi Ci ile szyjka ma mm ? Bo mi tylko mówi że jest ok.
Ja nastepne prenatalne miałam mieć 11.08 ale przesunełam na 18.08.
Nynka, też byłam zaskoczona tym b6. Ale potem sprawdzilam na swój bcomplex który biorę i b6 tam nie ma. W sumie nie zagłębiałam tego tematu czy faktycznie nie powinno się brać. -
Hej dziewczyny ja też po prenatalnych
z bobo wszystko ok bardzo niskie ryzyka trisomii z usg A pappa jeszcze bardziej ryzyko obniżyła. Zmienił mi się za to termin porodu z 27 stycznia na 20 stycznia. I tak oto z 12 tygodnie nagle wylądowałam w 13 tc 🤣
Karolina95, MojAniolek:((, Lilka94, krolik, Osama, Anna Maria, Nynka lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Ja nic nie wiem o tych przeciwcialach. A to nie w przypadku rh- się bada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 11:35
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Inkaa85 wrote:Ja też po prentalnych, które miałam wczoraj. Na usg wszystko ok 😍 czekam do przyszłego tygodnia na wyniki krwi.
Badacie przeciwciała anty Rh? Jak często?
Też czekam na wyniki z krwi, w USG wszystko idealnie, mam nawet zdjęcie 3d małego aliena😅 lekarz był zdziwiony, że robię te badania na własną rękę bo przecież jestem za młoda. A przecież brakuje mi tylko rok do refundowanych. I tak się sama zaczęłam zastanawiać, czy warto było wydawać te pieniądze, jeszcze wyjdzie mi jakieś podwyższone ryzyko i będę się zastanawiać co dalej. -
Ja tez mam Rh- i miałam robione raz przeciwciała, chyba będą jeszcze jeden raz robić. Tutaj tez w 16 tygodniu sprawdzają jaka grupę prawdopodobnie ma dziecko, jeśli + to dostajesz zastrzyk w 28 tyg bodajże.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ja tez mam Rh- i miałam robione raz przeciwciała, chyba będą jeszcze jeden raz robić. Tutaj tez w 16 tygodniu sprawdzają jaka grupę prawdopodobnie ma dziecko, jeśli + to dostajesz zastrzyk w 28 tyg bodajże.
-
nick nieaktualnyMag_len wrote:Właśnie wyczytałam na pierwszej lepszej stronie, że b6jest potrzebne w ciąży.Więc teraz nie wiem co myśleć.
Ja jem na potege te gumy pregna vomi i do tego ten magnez... -
Nynka wrote:No ja jestem zdziwiona bo w kazdym suplemencie na mdlosci jest b6, i ja czytalam ze niedobór tez moze nasilac mdlosci w ciazy....
Ja jem na potege te gumy pregna vomi i do tego ten magnez...Nynka lubi tę wiadomość