Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka dobrze że idziesz ogarnąć te bóle kręgosłupa, mam nadzieje że Ci pomoże. Jeśli mogę zapytać jakie testy psychologiczne będziesz przechodzić?
Dziewczyny, miłego dnia! -
Żelka, ja tez mam problemy z kręgosłupem i jak byłam u fizjo to niestety, ale do 12 skonczonego tygodnia nie chcą nic robić, ewentualnie tylko taping. A po 12 tyg mam się zgłosić ze zgodą lekarza prowadzącego ciążę bo tak sami od siebie to niechętni do pomocy.. Chyba, że odrazu pójdziesz do jakiegoś fizjo co leczy kobiety w ciąży to może Cię inaczej potraktują. Powodzenia!
-
South wrote:Żelka, ja tez mam problemy z kręgosłupem i jak byłam u fizjo to niestety, ale do 12 skonczonego tygodnia nie chcą nic robić, ewentualnie tylko taping. A po 12 tyg mam się zgłosić ze zgodą lekarza prowadzącego ciążę bo tak sami od siebie to niechętni do pomocy.. Chyba, że odrazu pójdziesz do jakiegoś fizjo co leczy kobiety w ciąży to może Cię inaczej potraktują. Powodzenia!
Edit: do tej Pani będę się umawiała. Widzę ze w komentarzach kobiety w ciąży polecają
https://www.znanylekarz.pl/agnieszka-kubacka-2/fizjoterapeuta/krakow#address-id=%5B987448%2C1012237%5D&filters%5Bservices%5D%5B%5D=4137Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 10:35
South lubi tę wiadomość
-
Mona1234 wrote:Żelka dobrze że idziesz ogarnąć te bóle kręgosłupa, mam nadzieje że Ci pomoże. Jeśli mogę zapytać jakie testy psychologiczne będziesz przechodzić?
Dziewczyny, miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 10:25
Mona1234 lubi tę wiadomość
-
niemi wrote:Proszę aby mnie wykreślić z pierwszej strony... Dzieciątko umarło 😢 nie było dziś akcji serca a maluszek zatrzymał się prawdopodobnie 5-6 dni temu ☹️ czyli wtedy kiedy ja sobie chodziłam po górach i nie myślałam o ciąży, pełen luz 😭 Czy to moja wina? Czy je zabiłam? Od początku beta nie przyrastała prawidłowo ale jednak to serduszko dało mi wielką nadzieję ... Może za bardzo się wyluzowałam. Może powinnam te dwa tygodnie leżeć zamiast skakać jak kozica. Nigdy sobie tego nie wybaczę. Nigdy się nie dowiem dlaczego 😭 Umarłam razem z nim...
Bardzo mi przykro Nie obwiniaj się, to nie jest Twoja wina! wierzę, że niedługo będziesz się cieszyć ze zdrowej ciąży. A teraz wyrzuć z siebie te złe emocje, nie trzymaj ich w sobie. To jest bardzo ciężki czas. Trzymaj się! -
Żelka1990 wrote:Szczerze nie wiem co to za testy. Mój lekarz prowadzący dał mi do rozwiązania test ryzyka depresji w ciąży lub poporodowej. Wyszło mi tam 15 i on mnie skierował do psychiatry i ja sama chciałam bo ja mam zaburzenia lękowe. Które leczyłam ale zakończyłam przed staraniami o drugie dziecko i było dobrze, ale jak zaszłam w ciąże to te lęki się odezwały. I ten psychiatra dała mi skierowanie na psychoterapię wspomagająca w ciąży, a znowu ta psycholog umówiła mnie na sesje plus właśnie jakieś psychotesty 🤪 na NFZ to trochę inaczej wyglada niż jak chodziłam prywatnie.
-
Dzień dobry dziewczyny u mnie dzisiaj dość chłodno bo tylko 16 stopni ale mi to pasuje ogólnie od wczoraj jakieś gorsze samopoczucie chyba sytuacja niemi mnie rozbiła jutro rano mam wizytę I jeszcze większy stres niż zwykle wróciły wspomnienia i jakoś tak dziwnie..01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Yulcia wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć , mam 29 lat, czekam na 1 dziecko, dzisiaj była na Usg 1 prenatalnym, pan doktor powiedział ze będę córeczka 💕
Termin porodu według Usg mam na 12.01.2023 🤗01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Wiem że to nie moja wina, wiem... Ale to taki naturalny zamęt w głowie. Wypłakałam już wszystkie łzy, głowa mi pęka a teraz skupiam się na ogarnianiu badań. Byłam rano u innego lekarza, potwierdził zatrzymanie ciąży w 8t0d, dzieciątko 16 mm. Dostałam ostatnie zdjęcie... Dał mi skierowanie do szpitala na indukowanie poronienia ale ja postanowiłam dać sobie czas do końca przyszłego tygodnia, wolę aby to stało się w domu. Jeśli nic nie ruszy to zgłoszę się na oddział. W poniedziałek muszę jeszcze zrobić morfologię, crp i d-dimery żeby wykluczyć infekcję. Jeśli wyniki będą w porządku to zaczekam ze szpitalem. A po wszystkim zrobię badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe, też dostałam zalecenie. Pocieszył mnie że mięśniak nie stanowi zagrożenia i że gwarantuje że dopóki mam macicę mogę zajść w ciążę. Takie miłe słowa.niemi
-
Yulcia wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć , mam 29 lat, czekam na 1 dziecko, dzisiaj była na Usg 1 prenatalnym, pan doktor powiedział ze będę córeczka 💕
Termin porodu według Usg mam na 12.01.2023 🤗
Witaj 👋 i gratuluję córeczki 😊
Yulcia lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Angela1108 wrote:Dzień dobry dziewczyny u mnie dzisiaj dość chłodno bo tylko 16 stopni ale mi to pasuje ogólnie od wczoraj jakieś gorsze samopoczucie chyba sytuacja niemi mnie rozbiła jutro rano mam wizytę I jeszcze większy stres niż zwykle wróciły wspomnienia i jakoś tak dziwnie..
Będzie dobrze ✊Angela1108 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
niemi wrote:Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Wiem że to nie moja wina, wiem... Ale to taki naturalny zamęt w głowie. Wypłakałam już wszystkie łzy, głowa mi pęka a teraz skupiam się na ogarnianiu badań. Byłam rano u innego lekarza, potwierdził zatrzymanie ciąży w 8t0d, dzieciątko 16 mm. Dostałam ostatnie zdjęcie... Dał mi skierowanie do szpitala na indukowanie poronienia ale ja postanowiłam dać sobie czas do końca przyszłego tygodnia, wolę aby to stało się w domu. Jeśli nic nie ruszy to zgłoszę się na oddział. W poniedziałek muszę jeszcze zrobić morfologię, crp i d-dimery żeby wykluczyć infekcję. Jeśli wyniki będą w porządku to zaczekam ze szpitalem. A po wszystkim zrobię badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe, też dostałam zalecenie. Pocieszył mnie że mięśniak nie stanowi zagrożenia i że gwarantuje że dopóki mam macicę mogę zajść w ciążę. Takie miłe słowa.
Trzymaj się mocno trudny czas przed Tobą 😢 pozwól sobie na te emocje, a my tutaj wierzymy i czekamy jak wpadniesz do nas się pochwalić dobrymi wiadomości, bo jeszcze będzie pięknie! Na pewno ✊ tak jak dziewczyny pisały, ich zdrowe ciąże po stratach dają nadzieję ❤️niemi lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Mona1234 wrote:Ok, ja po stracie też chodziłam do psychologa i terapie. Chwile mi zajęło zanim przepracowałam to wszystko. Mam nadzieje że to wszystko Ci pomoże 😘!
Ekta lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po usg prenatalnym NT 1.1., kość nosowa obecna, wszystko jest w porządku . Jesteśmy bardzo szczęśliwi z mężem. Jeszcze czekamy na wynik nifty i zupełnie odetchniemy z ulgą.
Marcysia1990, Żelka1990, wichrowe_wzgórza, Yulcia, Ekta, Flora23 lubią tę wiadomość
-
Mona1234 wrote:Ja jestem po usg prenatalnym NT 1.1., kość nosowa obecna, wszystko jest w porządku . Jesteśmy bardzo szczęśliwi z mężem. Jeszcze czekamy na wynik nifty i zupełnie odetchniemy z ulgą.
Bardzo się cieszę ❤️ kiedy będzie wynik?
Ale Wam zazdroszczę,że już po jesteście! Ja jeszcze tydzień 🙈 już tak dawno na USG byłam i nie wiem co tam się dzieje 🙈Mona1234 lubi tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
malinowa_chmurka wrote:Bardzo się cieszę ❤️ kiedy będzie wynik?
Ale Wam zazdroszczę,że już po jesteście! Ja jeszcze tydzień 🙈 już tak dawno na USG byłam i nie wiem co tam się dzieje 🙈
Wszystko będzie dobrze! Tydzień szybko minie 😘! -
Mona1234 wrote:Ja jestem po usg prenatalnym NT 1.1., kość nosowa obecna, wszystko jest w porządku . Jesteśmy bardzo szczęśliwi z mężem. Jeszcze czekamy na wynik nifty i zupełnie odetchniemy z ulgą.
Super, gratulacje!
Ja dzisiaj dostałam wynik testu Neobona, który wykluczył podstawowe trisomie, teraz czekam na Nifty tak jak Ty. Mam malutką nadzieję, ze wynik będzie jutro, ale realnie pewnie w poniedziałek najwcześniej.Mona1234, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota