X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co schodzę z tego Glucophage z 3 przez 3 dni zeszłam na 2, od dzisiaj do soboty 1 Cukry na czczo poszły w górę. Na insulinie 5 j miałam 81-83 rano a wczoraj 94!! Musiałam zwiększyć dawkę na 6j i dzisiaj już 84

age.png
    age.png
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka dobrze że idziesz ogarnąć te bóle kręgosłupa, mam nadzieje że Ci pomoże. Jeśli mogę zapytać jakie testy psychologiczne będziesz przechodzić?
    Dziewczyny, miłego dnia!

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • South Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka, ja tez mam problemy z kręgosłupem i jak byłam u fizjo to niestety, ale do 12 skonczonego tygodnia nie chcą nic robić, ewentualnie tylko taping. A po 12 tyg mam się zgłosić ze zgodą lekarza prowadzącego ciążę bo tak sami od siebie to niechętni do pomocy.. Chyba, że odrazu pójdziesz do jakiegoś fizjo co leczy kobiety w ciąży to może Cię inaczej potraktują. Powodzenia!

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South wrote:
    Żelka, ja tez mam problemy z kręgosłupem i jak byłam u fizjo to niestety, ale do 12 skonczonego tygodnia nie chcą nic robić, ewentualnie tylko taping. A po 12 tyg mam się zgłosić ze zgodą lekarza prowadzącego ciążę bo tak sami od siebie to niechętni do pomocy.. Chyba, że odrazu pójdziesz do jakiegoś fizjo co leczy kobiety w ciąży to może Cię inaczej potraktują. Powodzenia!
    Tak kochana wiem o tym. Ja przed ciąża byłam pod opieka osteopaty. Pracowaliśmy z moimi zrostami w brzuchu i napięciami ciała. I zawsze przed okresem czekałyśmy czy jest ciąża czy nie. Jak zaszłam tak musiałyśmy przestać do drugiego trymestru. W sobotę zaczynam drugi trymestr i właśnie szukam fizjoterapeuty-urologicznego by tez zadbać o spojenie łonowe, bo w ciąży z córka miałam rozejście i to był powód cesarki.

Edit: do tej Pani będę się umawiała. Widzę ze w komentarzach kobiety w ciąży polecają

https://www.znanylekarz.pl/agnieszka-kubacka-2/fizjoterapeuta/krakow#address-id=%5B987448%2C1012237%5D&filters%5Bservices%5D%5B%5D=4137

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 10:35

South lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234 wrote:
    Żelka dobrze że idziesz ogarnąć te bóle kręgosłupa, mam nadzieje że Ci pomoże. Jeśli mogę zapytać jakie testy psychologiczne będziesz przechodzić?
    Dziewczyny, miłego dnia!
    Szczerze nie wiem co to za testy. Mój lekarz prowadzący dał mi do rozwiązania test ryzyka depresji w ciąży lub poporodowej. Wyszło mi tam 15 i on mnie skierował do psychiatry i ja sama chciałam bo ja mam zaburzenia lękowe. Które leczyłam ale zakończyłam przed staraniami o drugie dziecko i było dobrze, ale jak zaszłam w ciąże to te lęki się odezwały. I ten psychiatra dała mi skierowanie na psychoterapię wspomagająca w ciąży, a znowu ta psycholog umówiła mnie na sesje plus właśnie jakieś psychotesty 🤪 na NFZ to trochę inaczej wyglada niż jak chodziłam prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 10:25

Mona1234 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Proszę aby mnie wykreślić z pierwszej strony... Dzieciątko umarło 😢 nie było dziś akcji serca a maluszek zatrzymał się prawdopodobnie 5-6 dni temu ☹️ czyli wtedy kiedy ja sobie chodziłam po górach i nie myślałam o ciąży, pełen luz 😭 Czy to moja wina? Czy je zabiłam? Od początku beta nie przyrastała prawidłowo ale jednak to serduszko dało mi wielką nadzieję ... Może za bardzo się wyluzowałam. Może powinnam te dwa tygodnie leżeć zamiast skakać jak kozica. Nigdy sobie tego nie wybaczę. Nigdy się nie dowiem dlaczego 😭 Umarłam razem z nim...

Bardzo mi przykro :( Nie obwiniaj się, to nie jest Twoja wina! wierzę, że niedługo będziesz się cieszyć ze zdrowej ciąży. A teraz wyrzuć z siebie te złe emocje, nie trzymaj ich w sobie. To jest bardzo ciężki czas. Trzymaj się!

age.png

preg.png
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Szczerze nie wiem co to za testy. Mój lekarz prowadzący dał mi do rozwiązania test ryzyka depresji w ciąży lub poporodowej. Wyszło mi tam 15 i on mnie skierował do psychiatry i ja sama chciałam bo ja mam zaburzenia lękowe. Które leczyłam ale zakończyłam przed staraniami o drugie dziecko i było dobrze, ale jak zaszłam w ciąże to te lęki się odezwały. I ten psychiatra dała mi skierowanie na psychoterapię wspomagająca w ciąży, a znowu ta psycholog umówiła mnie na sesje plus właśnie jakieś psychotesty 🤪 na NFZ to trochę inaczej wyglada niż jak chodziłam prywatnie.
    Ok, ja po stracie też chodziłam do psychologa i terapie. Chwile mi zajęło zanim przepracowałam to wszystko. Mam nadzieje że to wszystko Ci pomoże 😘!

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny u mnie dzisiaj dość chłodno bo tylko 16 stopni ale mi to pasuje ogólnie od wczoraj jakieś gorsze samopoczucie chyba sytuacja niemi mnie rozbiła jutro rano mam wizytę I jeszcze większy stres niż zwykle wróciły wspomnienia i jakoś tak dziwnie..

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yulcia wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć , mam 29 lat, czekam na 1 dziecko, dzisiaj była na Usg 1 prenatalnym, pan doktor powiedział ze będę córeczka 💕
    Termin porodu według Usg mam na 12.01.2023 🤗
    Zapraszamy i gratuluje córeczki 😊

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • niemi Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Wiem że to nie moja wina, wiem... Ale to taki naturalny zamęt w głowie. Wypłakałam już wszystkie łzy, głowa mi pęka a teraz skupiam się na ogarnianiu badań. Byłam rano u innego lekarza, potwierdził zatrzymanie ciąży w 8t0d, dzieciątko 16 mm. Dostałam ostatnie zdjęcie... Dał mi skierowanie do szpitala na indukowanie poronienia ale ja postanowiłam dać sobie czas do końca przyszłego tygodnia, wolę aby to stało się w domu. Jeśli nic nie ruszy to zgłoszę się na oddział. W poniedziałek muszę jeszcze zrobić morfologię, crp i d-dimery żeby wykluczyć infekcję. Jeśli wyniki będą w porządku to zaczekam ze szpitalem. A po wszystkim zrobię badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe, też dostałam zalecenie. Pocieszył mnie że mięśniak nie stanowi zagrożenia i że gwarantuje że dopóki mam macicę mogę zajść w ciążę. Takie miłe słowa.

niemi
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yulcia wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć , mam 29 lat, czekam na 1 dziecko, dzisiaj była na Usg 1 prenatalnym, pan doktor powiedział ze będę córeczka 💕
    Termin porodu według Usg mam na 12.01.2023 🤗

Witaj 👋 i gratuluję córeczki 😊

Yulcia lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny u mnie dzisiaj dość chłodno bo tylko 16 stopni ale mi to pasuje ogólnie od wczoraj jakieś gorsze samopoczucie chyba sytuacja niemi mnie rozbiła jutro rano mam wizytę I jeszcze większy stres niż zwykle wróciły wspomnienia i jakoś tak dziwnie..

Będzie dobrze ✊

Angela1108 lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemi wrote:
    Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Wiem że to nie moja wina, wiem... Ale to taki naturalny zamęt w głowie. Wypłakałam już wszystkie łzy, głowa mi pęka a teraz skupiam się na ogarnianiu badań. Byłam rano u innego lekarza, potwierdził zatrzymanie ciąży w 8t0d, dzieciątko 16 mm. Dostałam ostatnie zdjęcie... Dał mi skierowanie do szpitala na indukowanie poronienia ale ja postanowiłam dać sobie czas do końca przyszłego tygodnia, wolę aby to stało się w domu. Jeśli nic nie ruszy to zgłoszę się na oddział. W poniedziałek muszę jeszcze zrobić morfologię, crp i d-dimery żeby wykluczyć infekcję. Jeśli wyniki będą w porządku to zaczekam ze szpitalem. A po wszystkim zrobię badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe, też dostałam zalecenie. Pocieszył mnie że mięśniak nie stanowi zagrożenia i że gwarantuje że dopóki mam macicę mogę zajść w ciążę. Takie miłe słowa.

Trzymaj się mocno :( trudny czas przed Tobą 😢 pozwól sobie na te emocje, a my tutaj wierzymy i czekamy jak wpadniesz do nas się pochwalić dobrymi wiadomości, bo jeszcze będzie pięknie! Na pewno ✊ tak jak dziewczyny pisały, ich zdrowe ciąże po stratach dają nadzieję ❤️

niemi lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234 wrote:
    Ok, ja po stracie też chodziłam do psychologa i terapie. Chwile mi zajęło zanim przepracowałam to wszystko. Mam nadzieje że to wszystko Ci pomoże 😘!
    Nie No nie jest teraz źle. W sensie takim, że nie łapią mnie ataki paniki, ale ciąża to taki czas kiedy ja całkowicie tracę kontrole nad swoim ciałem nad tym co się z dzidziusiem dzieje i wiem, że może się okazać, że lęki wrócą. Bo już jak robiłam przyrosty bety i nie były takie jak z córka to już mnie stany lękowe dopadły. Tym razem wolę być krok do przodu.

Ekta lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po usg prenatalnym NT 1.1., kość nosowa obecna, wszystko jest w porządku :). Jesteśmy bardzo szczęśliwi z mężem. Jeszcze czekamy na wynik nifty i zupełnie odetchniemy z ulgą.

Marcysia1990, Żelka1990, wichrowe_wzgórza, Yulcia, Ekta, Flora23 lubią tę wiadomość

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234, super wieści 👍 Gratuluję udanej wizyty.

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234 wrote:
    Ja jestem po usg prenatalnym NT 1.1., kość nosowa obecna, wszystko jest w porządku :). Jesteśmy bardzo szczęśliwi z mężem. Jeszcze czekamy na wynik nifty i zupełnie odetchniemy z ulgą.

Bardzo się cieszę ❤️ kiedy będzie wynik?

Ale Wam zazdroszczę,że już po jesteście! Ja jeszcze tydzień 🙈 już tak dawno na USG byłam i nie wiem co tam się dzieje 🙈

Mona1234 lubi tę wiadomość

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Bardzo się cieszę ❤️ kiedy będzie wynik?

Ale Wam zazdroszczę,że już po jesteście! Ja jeszcze tydzień 🙈 już tak dawno na USG byłam i nie wiem co tam się dzieje 🙈
    Dziękuje! ❤️
    Wszystko będzie dobrze! Tydzień szybko minie 😘!

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234 wrote:

Super, gratulacje!
    Ja dzisiaj dostałam wynik testu Neobona, który wykluczył podstawowe trisomie, teraz czekam na Nifty tak jak Ty. Mam malutką nadzieję, ze wynik będzie jutro, ale realnie pewnie w poniedziałek najwcześniej.

Mona1234, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny!!! ♥️

hakorośl lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ