Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
hakorośl wrote:Super, gratulacje!
Ja dzisiaj dostałam wynik testu Neobona, który wykluczył podstawowe trisomie, teraz czekam na Nifty tak jak Ty. Mam malutką nadzieję, ze wynik będzie jutro, ale realnie pewnie w poniedziałek najwcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 06:52
hakorośl lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny ja już czekam na wizytę bardzo proszę o kciuki bo wczoraj wieczorem miałam plamienia i mam takiegobstresa tak się boję
Olciax, Ekta lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dziewczyny czy, którejś z was twardnieje brzuch. Zaczęło mnie to martwić z córka tak nie miałam.
We wtorek rano chciało mi się bardzo siku i wyczułam sobie po lewej stronie brzuszka taka twarda kulkę spora. Zastanawiałam się co to czy to pecherz… poszłam siku, brzuch zmiękł. Poszłam na to usg prenatalne tam ta lekarka mi nadotykala tego brzucha i jak wstawałam z leżanki cała macica się postawiła i rozbolała myślałam, ze nie rusze.
Wróciłam do domu odpoczęłam i wieczorem znowu lewa strona brzucha się postawiła. I tak na prawdę to i w środę i w czwartek tez to czułam. I Zrozumiałam ze kurde to macica tylko ze połowa, tylko lewa strona a przecież pęcherz jest przyrośnięty do blizny macicy na dole macicy. I dzisiaj o 4 rano się obudziłam tez siku i tez miałam twarda lewa stronę macicy….
Boje się ze tak wcześnie się stawia ta macica. Z córka to tylko podczas orgazmu to się działo😑. W poniedziałek mam dr Nocuń zapytam ją o to a swojego prowadzącego mam dopiero 20 lipca w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 08:16
-
Angela, kciuki zaciśnięte!
A co do twardnieją brzucha, to po zmęczeniu albo jak trochę przegnę z wysiłkiem, to też miałam takie wrażenie. I tak sobie myślałam, że to wcześnie i czy to na pewno to. Brakstony już na tym etapie się zdarzają? Ja jestem w 15 tygodniu.Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:Angela, kciuki zaciśnięte!
A co do twardnieją brzucha, to po zmęczeniu albo jak trochę przegnę z wysiłkiem, to też miałam takie wrażenie. I tak sobie myślałam, że to wcześnie i czy to na pewno to. Brakstony już na tym etapie się zdarzają? Ja jestem w 15 tygodniu.
Boje się o moja bliznę i w ogóle szyjke kurde tak wcześnie…. Zobaczymy co mi lekarze na to powiedza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 08:44
-
Żurawinka wrote:Angela, kciuki zaciśnięte!
A co do twardnieją brzucha, to po zmęczeniu albo jak trochę przegnę z wysiłkiem, to też miałam takie wrażenie. I tak sobie myślałam, że to wcześnie i czy to na pewno to. Brakstony już na tym etapie się zdarzają? Ja jestem w 15 tygodniu.
Żurawinka a to Twoja pierwsza ciąża? Widać już w ogóle trochę brzuszek?
Pytam, bo ja też mam 15 tydzień i nie mogę się już doczekać -
Angela daj znać po wizycie! Trzymam kciuki 🙏
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie chciał mi dać skierowanie do szpitala.. powiedział że powinnam oderwać się od wszystkiego odpocząć a oni by mnie poobserwowali ale mu powiedziałam że będę się bardziej w szpitalu stresować niż w domu.. mam spowrotem duphaston i luteinę 2×1 mam odpoczywać. Robił usg to dzidzius sobie spał rośnie prawidło serduszko bije prawidło nic się nie odkleja i powiedział że nie wie co jest powodem tych brudzeń mam kolejna wizytę w poniedziałek ale wiecie co to jest lekarz na NFZ a zajmuje się mną naprawdę bardzo dobrze i chyba umowie się do jego kliniki prywatnie na prenatalne. Kamień z serca że maleństwo ma się dobrze tylko te brudzenia mnie martwią bardzo
Ekta lubi tę wiadomość
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Ja już po wizycie chciał mi dać skierowanie do szpitala.. powiedział że powinnam oderwać się od wszystkiego odpocząć a oni by mnie poobserwowali ale mu powiedziałam że będę się bardziej w szpitalu stresować niż w domu.. mam spowrotem duphaston i luteinę 2×1 mam odpoczywać. Robił usg to dzidzius sobie spał rośnie prawidło serduszko bije prawidło nic się nie odkleja i powiedział że nie wie co jest powodem tych brudzeń mam kolejna wizytę w poniedziałek ale wiecie co to jest lekarz na NFZ a zajmuje się mną naprawdę bardzo dobrze i chyba umowie się do jego kliniki prywatnie na prenatalne. Kamień z serca że maleństwo ma się dobrze tylko te brudzenia mnie martwią bardzo
Cudownie, że z dzidziusiem wszystko dobrze bardzo się cieszę, gratulacje;)
Słuchaj jak lekarz niczym Cię nie nastraszył z tymi plamieniami że to coś złego, to spróbuj o tym nie myśleć i się nie stresować.
Nie rozumiem tylko czemu chciał Ci dać skierowanie do szpitala skoro jest ok? Pisałaś, ze żeby odpocząć, ale z tego co zrozumiem to przecież jesteś na l4 w domu? Czy coś mi się popierdzieliło i wróciłaś do pracy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 12:21
-
Żurawinka wrote:To moja druga ciąża. Mam już taka niewielką piłeczkę z przodu 😁. Ale jestem szczupłą, więc tym bardziej widzę różnicę. Brzuszek pomału rośnie.
Kurde ja też jestem szczupła, a jeszcze nic nie widać tzn ja czuje i widzę, że brzuch jest bardziej hmm nabrzmiały - nie mogę go np wciągnąć, ale na pewno nie jest to widoczne dla otoczenia. No cóż, przy kolejnych ciążach szybciej wyskakują, ja jeszcze będę musiała pewnie trochę poczekać -
Olciax wrote:Cudownie, że z dzidziusiem wszystko dobrze bardzo się cieszę, gratulacje;)
Słuchaj jak lekarz niczym Cię nie nastraszył z tymi plamieniami że to coś złego, to spróbuj o tym nie myśleć i się nie stresować.
Nie rozumiem tylko czemu chciał Ci dać skierowanie do szpitala skoro jest ok? Pisałaś, ze żeby odpocząć, ale z tego co zrozumiem to przecież jesteś na l4 w domu? Czy coś mi się popierdzieliło i wróciłaś do pracy?
No to po usg jak powiedział że z dzieckiem wszystko dobrze ze nic się nie odkleję to stwierdziłam że nie chcem bo będę się tam bardziej stresować niż w domu nie wiem czy dobrze zrobiłam ale jak wychodziłam to zapytał czy jestem spokojniejsza powiedziałam że tak a on do mnie proszę się nie martwić będzie dobrzeOlciax lubi tę wiadomość
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Tak jestem na L4 I właśnie dlatego że powiedział do mnie dokładnie coś takiego: wiem że nie będzie pani zadowolona z mojej propozycji ale ja dałbym skierowanie na oddział i nie dlatego że jest coś nie tak ale poobserwowali byśmy panią a pani by sobie odpoczęła oderwała myśli od codziennych spraw biorąc pod uwagę wcześniejsze przejścia niechce żeby później jakby się coś stało miała pani do mnie pretensje.
No to po usg jak powiedział że z dzieckiem wszystko dobrze ze nic się nie odkleję to stwierdziłam że nie chcem bo będę się tam bardziej stresować niż w domu nie wiem czy dobrze zrobiłam ale jak wychodziłam to zapytał czy jestem spokojniejsza powiedziałam że tak a on do mnie proszę się nie martwić będzie dobrze
Myślę, ze dobrze zrobiłaś. Z tego co piszesz trafiłaś na bardzo empatycznego lekarza, który poniekąd chciał też uspokoić Twoją głowę. Jestem pewna że gdyby hospitalizacja była wg niego niezbędna to nie dałby Ci prawa wyboru:) Więc trzymaj się tego co postanowiłaś i tego co powiedział lekarz - że jest i będzie dobrze:)
-
Olciax wrote:Myślę, ze dobrze zrobiłaś. Z tego co piszesz trafiłaś na bardzo empatycznego lekarza, który poniekąd chciał też uspokoić Twoją głowę. Jestem pewna że gdyby hospitalizacja była wg niego niezbędna to nie dałby Ci prawa wyboru:) Więc trzymaj się tego co postanowiłaś i tego co powiedział lekarz - że jest i będzie dobrze:)01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela mam nadzieję,że bedziesz spokojniejsza i to tylko jednorazowa akcja . A takiego lekarza to naprawdę że świecą szukać
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
od poniedziałku pdstawiłam luteine *odstawiałam stopniowo( i od srody pobolewał mnie brzych podbrzusze jak na okres do tego nasiliły mi sie wymioty. praktycznie co zjadłam leciało z powrotem
dzisiaj juz maja resztki sił dotarłam do lekarza. i tadam...
niewydolnośc szyjkowa szyjka 2.8 mm.. dostałam znów luteine, nospe, magnez i torecan gyby nakaz lezenia, zakaz dzwigania albo szpital.
za tydzien kontrola jezeli szyjka dalej bedzie sie skracac szpital i załozenie szwu na szyjkę.
pwiem wam dziewczyny ze ze wzgledu na moje wylształcenie przewijaja mi sie w głowie wszystkie tematy zwiazane z porodem przedwczesnym mam przed oczami pacjentki ktore prawie cala ciaze przelezaly w szpitalu na patologii. i teraz tak bardzo je rozumiem... emocje od złosci po ogromny strach.5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Cześć dziewczyny , kto może coś poradzić, nie wiem jak lepiej powiedzieć w prace ze jestem w ciąży. Bo ogólnie zaczęła prace w marcu i do końca lipca mam umowę zlecenie. Później szef powiedział ze podpiszemy umowę o prace. Jeżeli zostanie na umowę zlecenie to znaczę żadnych wypłat nie dostanie?
Jak nie powiem szefowi ze jestem w ciąży i podpisze umowę o prace to on nie będzie wiedział ze muszę kogoś szukać …
A mi się wydają ze jak powiem ze jestem w ciąży to nie podpisze ze mną umowę o prace(
No i tak , jestem jeszcze obcokrajowcem, wrócić teraz do domu nie mogę, bo tam jest wojna.
Mam załeożona działalność gospodarczy od kwietnia, i płace składki ZUS i w prace i na działalności.
Jak lepiej zrobić w tej sytuacji kto co myśle?
Czekamy na córeczkę 🧡
Termin porodu 12.01