Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na przedniej ścianie i coś tam niby już nie raz poczułam ale były to takie delikatne w środku cały czas czekam żeby wkoncu pod ręką je poczuć01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No właśnie sie zastanawiam nad tym accu chek albo one touch.
Ja nie miałam nigdy żadnej bakterii w pierwszej ciąży mialam tylko co chwilę bakterie w moczu. Ale dostawałam monural.
Co do ruchów to czuje od jakiegoś czasu. Ale też rzadko i przeważnie wieczorem po kolacji. A czasami przez 2 -3 dni nic nie czuje. Czasami próbuje pobudzić dziecia bo straszy chce poczuć ale nic to nie daje jeszcze.
Musimy czekać jeszcze troszkę. -
Żelka1990 wrote:Kurczę dziewczyny. Zrobiłam wymaz z pochwy na bakterie i grzyby, tak po prostu tak na prawdę bo jestem nadgorliwa. I wyszła mi bakteria E.Coli w pochwie. Zestresowałam się. Oczywiście poczytałam internety i są skrajne opinie o tej bakterii. Wysłałam wyniki do mojego ginekologa i czekam na odpowiedz. Zapewne teraz jest w szpitalu wiec sobie poczekam.
Jutro zrobi tez posiew moczu. Bo ta bakteria nie daje żadnych objawów. Ehh. W ciąży z córka nie miałam żadnych problemów z bakteriami czy infekcjami. -
bumbum wrote:A gdzie można zrobić taki wymaz? U lekarza prowadzącego? Czy mozna gdzies z ulicy wejsc? Tez sobie bym chetnie sprawdzila dla pewnosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 12:26
bumbum lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:A gdzie można zrobić taki wymaz? U lekarza prowadzącego? Czy mozna gdzies z ulicy wejsc? Tez sobie bym chetnie sprawdzila dla pewnosci.
Ja właśnie dostałam antybiotyk na 10 dni 2 razy dziennie w końskiej dawcę. Muszę iść wykupić i od razu wieczorem wezmę i dziewczyny polećcie dobry probiotyk dopochwowy, wzięłam doustny już provag bo mam. Ale chce dopochwowy tez No ja biorąc antybiotyk nawet morulal jak wypiłam jedna saszetkę w kwietniu to od razu dostałam infekcji grzybiczej pochwy -
Nyashka wrote:Ja proszę mojego ginekologa o pobranie wymazu na wizycie i potem zawożę do laboratorium Diagnostyka. Czasem w klinice jest możliwość wykupienia badania z pobraniem, ale to jest rzadkością w Trójmieście. W Krakowie jest super miejsce do pobierania wymazów i od razu robią badanie. Jak jestem w odwiedzinach w domu to zawsze idę i robię sobie wymaz. Miejsce to Centrum Badań Mikrobiologicznych i jest przy rynku, św. Jana 22
Ja mam napisane liczne, dostałam antybiotyk wg tego biogramu co na wyniku badania wyszło. Zdziwiłam się bo to Duomox ale zaczęłam czytać ze on tez to leczy
A właśnie u mnie tak bezobjawowo to wyszło. Jedynie co to mnie czasem kłuje w pochwie i stad tez ten wymaz chciałam bo ja nadgorliwa jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 13:36
-
Też polecam Invag dopochwowy. Teraz w ciąży stosuje non stop co drugi dzień, żeby nic nie złapać. Jeszcze jeden jest dobry o statusie leku, to LacidIntima. Do wyboru do koloru.
Żelka, jak wyszły Ci liczne bakterie, no to dobrze, że antybiotyk dostałaś. Daj znać czy zadziałał. U mnie doustne nie działają jak mam ostra imprezę w środku i ten sam składnik ale dopochwowo mam w robionych globulkach. Ale ja mam na prawdę mocna historię infekcji bakteryjnych w pochwie. Nawet e.coli zakazilo mi gruczoł Bartholna i miałam wyłuskiwania ropnia dwa razy w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 14:49
-
Słonecznik90 wrote:Rozumiem,a jeżeli chodzi o siłę ruchów,to też mogą być słabiej odczuwalne i też się nie przejmować?
Słonecznik, ja kończę zaraz 20 tydzień. Ruchy czuję w pozycji leżącej bądź siedzącej na płasko. Takie delikatne muśnięcia. Nie są one regularne tylko od czasu do czasu. Ja to sobie tłumacze tak, że moje dzieciątko jest wielkości średniej piersi z kurczaka i ma około 30dag 😊 Pomyśl jakie to malutkie i właśnie kwestia jak się ułoży i w którą stronę kopnie.
Moje koleżanki które są teraz w ciąży to pierwsze ruchy poczuły dopiero w 22-24 tygodniu, nie czytały żadnych for i nie miały się z kim porównywać 😀
Edit. Łożysko mam na tylnej ścianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 15:44
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
Hej girls!
Dawno mnie tu nie było z przyczyn osobistych - smierć bliskiej osoby i covid, który dał mi tak w kość, że myślałam, że się przekręcę.
Na chwilę obecną nie zdążyłam przeczytać wszystkich wiadomości.. ale spróbuje nadrobić, bo widziałam ciekawe tematy typu karmienie piersią, co osobiście mnie przeraża:) gratuluje wszysykim dobrych wizyt
Do brzegu. Byłam wczoraj na połówkowym - z córą wszystko dobrze. Natomiast mnie ginekolog wysłał na cito do kardiologa z uwagi na stwierdzoną w trakcie usg połówkowego… arytmię. Wyłapał to w trakcie badania przepływów przez tętnicę maciczną.
Pierwsze ekg i wizyta u kardiologa potwierdziły nieprawidłowości, czekam na założenie holtera w poniedziałek.
Spotkałyście się z arytmią w ciąży? Nigdy nie miałam problemów z sercem…. Na chwile obecna lekarze przebąkują tylko o koniecznosci ewentualnego CC (zależy mi bardzo na SN ) i szpitalu położniczym z oddziałem kardiologicznym. Natomiast z tego co czytam w necie nie jest to jakaś tragedia i wskazanie do cc -
Dziewczyny poczułam maluszka leżałam z ręką na brzuchu i takie delikatne puknięcie (dość nisko) ale to napewno to 🥰 wkoncu 🥰🥰🥰
Słonecznik90, Nyashka, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Dziewczyny poczułam maluszka leżałam z ręką na brzuchu i takie delikatne puknięcie (dość nisko) ale to napewno to 🥰 wkoncu 🥰🥰🥰2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Marcysia1990 wrote:Słonecznik, ja kończę zaraz 20 tydzień. Ruchy czuję w pozycji leżącej bądź siedzącej na płasko. Takie delikatne muśnięcia. Nie są one regularne tylko od czasu do czasu. Ja to sobie tłumacze tak, że moje dzieciątko jest wielkości średniej piersi z kurczaka i ma około 30dag 😊 Pomyśl jakie to malutkie i właśnie kwestia jak się ułoży i w którą stronę kopnie.
Moje koleżanki które są teraz w ciąży to pierwsze ruchy poczuły dopiero w 22-24 tygodniu, nie czytały żadnych for i nie miały się z kim porównywać 😀
Edit. Łożysko mam na tylnej ścianie.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Olciax byłaś szczepiona na covid? Miałaś już wcześniej? Jakie objawy ? Ciekawa jestem bardzo, jakbyś mogła odpisać 😃
Moja sąsiadka ma termin drugiego porodu na grudzień tego roku, ona ma arytmię rodziła i zamierza rodzic naturalnie. Jedynie chodzi dodatkowo do poradni patologii ciąży i rodzi w szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie bo właśnie jest w nim kardiologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 18:24
-
Olciax wrote:Hej girls!
Dawno mnie tu nie było z przyczyn osobistych - smierć bliskiej osoby i covid, który dał mi tak w kość, że myślałam, że się przekręcę.
Na chwilę obecną nie zdążyłam przeczytać wszystkich wiadomości.. ale spróbuje nadrobić, bo widziałam ciekawe tematy typu karmienie piersią, co osobiście mnie przeraża:) gratuluje wszysykim dobrych wizyt
Do brzegu. Byłam wczoraj na połówkowym - z córą wszystko dobrze. Natomiast mnie ginekolog wysłał na cito do kardiologa z uwagi na stwierdzoną w trakcie usg połówkowego… arytmię. Wyłapał to w trakcie badania przepływów przez tętnicę maciczną.
Pierwsze ekg i wizyta u kardiologa potwierdziły nieprawidłowości, czekam na założenie holtera w poniedziałek.
Spotkałyście się z arytmią w ciąży? Nigdy nie miałam problemów z sercem…. Na chwile obecna lekarze przebąkują tylko o koniecznosci ewentualnego CC (zależy mi bardzo na SN ) i szpitalu położniczym z oddziałem kardiologicznym. Natomiast z tego co czytam w necie nie jest to jakaś tragedia i wskazanie do cc
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Hej.
Ja dziś miałam połówkowe. Z małym wszystko ok, parametry w normie, ale moja szyjka niestety za krótka i właśnie leżę na patologii😟. Dziś pobierane wymazy, by zobaczyć, czy to nie infekcja, w poniedziałek będzie decyzja, czy zakładamy szef lub pessar. -
Żurawinka wrote:Hej.
Ja dziś miałam połówkowe. Z małym wszystko ok, parametry w normie, ale moja szyjka niestety za krótka i właśnie leżę na patologii😟. Dziś pobierane wymazy, by zobaczyć, czy to nie infekcja, w poniedziałek będzie decyzja, czy zakładamy szef lub pessar.Żurawinka lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊