Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żurawinka wrote:Hej.
Ja dziś miałam połówkowe. Z małym wszystko ok, parametry w normie, ale moja szyjka niestety za krótka i właśnie leżę na patologii😟. Dziś pobierane wymazy, by zobaczyć, czy to nie infekcja, w poniedziałek będzie decyzja, czy zakładamy szef lub pessar.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Ooo... holter. Ja miałam w tamtym tygodniu holtera ekg bo coś czasami czuje jakby przeskok dodatkowy serca, ale to już miałam kilka lat temu tylko nigdy czasu aby się tym zająć. W ogóle nie wiem to wyjdzie w tym badaniu bo to jest stosunkowo rzadko.
A jeśli chodzi o KP. To starszego 2,5 roku a młodszego tylko 10 miesięcy bo miał różne swoje trudności z wędzidełkiem, nadmiernym napięciem w obręczy barkowej więc tak czasami bywa, że sukces KP nie tylko od naszych cycków czy motywacji zależy, ale też od dziecka więc nie ma się co za bardzo napinaćCzynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Dziewczyny tak sobie leżę już po kolacji po prysznicu. I czuję ciągnięcie przy pępku. Podkoszulke podnosze i mam ruchomą dziurę. Jakby coś mi skórę i cały pępek ciągło w dół. Dziura dość spora na jakieś 2 -2,5cm i tak faluje. Znika i znów sie pojawia. Boje się że coś nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich rzeczy. Kurcze nie wiem czy dobrze wam wytłumaczyłam
-
Ja dziś miałam połówkowe. Z małym wszystko ok, parametry w normie, ale moja szyjka niestety za krótka i właśnie leżę na patologii😟. Dziś pobierane wymazy, by zobaczyć, czy to nie infekcja, w poniedziałek będzie decyzja, czy zakładamy szef lub pessar.
A ile twoja szyjka wynosi? Miałaś mierzona w ogóle długość w tej ciąży wcześniej? -
I.Ana.I wrote:Dziewczyny tak sobie leżę już po kolacji po prysznicu. I czuję ciągnięcie przy pępku. Podkoszulke podnosze i mam ruchomą dziurę. Jakby coś mi skórę i cały pępek ciągło w dół. Dziura dość spora na jakieś 2 -2,5cm i tak faluje. Znika i znów sie pojawia. Boje się że coś nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich rzeczy. Kurcze nie wiem czy dobrze wam wytłumaczyłam
-
I.Ana.I wrote:Dziewczyny tak sobie leżę już po kolacji po prysznicu. I czuję ciągnięcie przy pępku. Podkoszulke podnosze i mam ruchomą dziurę. Jakby coś mi skórę i cały pępek ciągło w dół. Dziura dość spora na jakieś 2 -2,5cm i tak faluje. Znika i znów sie pojawia. Boje się że coś nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich rzeczy. Kurcze nie wiem czy dobrze wam wytłumaczyłam
-
Ja dziś miałam połówkowe. Z małym wszystko ok, parametry w normie, ale moja szyjka niestety za krótka i właśnie leżę na patologii😟. Dziś pobierane wymazy, by zobaczyć, czy to nie infekcja, w poniedziałek będzie decyzja, czy zakładamy szef lub pessar.
-
Miałam dziś połówkowe, dziewczyna 380 g i okaz zdrowia
Jedyne co mnie zmartwiło (ale chyba tylko mnie, lekarza nie ;P ), to położenie łożyska, jest tylko 11 mm Nie jest to przodujące, a niskoschodzące, ale w poprzednich ciążach miałam poza ryzykiem przodowania... Pewnie nie powinnam się wkręcać, skoro sam lekarz machnął ręką i powiedział "a to nie szkodzi, jeszcze się podniesie". Ma ogromne doświadczenie w usg ciężarnych, chyba wie co mówi No i przodujące faktycznie wyrównują się w 90% przypadków.
Mam za ponad tydzień wizytę standardową u mojego gina, to zapytam i poproszę żeby jeszcze raz rzucił okiem i zmierzył na usg.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Miałam dziś połówkowe, dziewczyna 380 g i okaz zdrowia
Jedyne co mnie zmartwiło (ale chyba tylko mnie, lekarza nie ;P ), to położenie łożyska, jest tylko 11 mm Nie jest to przodujące, a niskoschodzące, ale w poprzednich ciążach miałam poza ryzykiem przodowania... Pewnie nie powinnam się wkręcać, skoro sam lekarz machnął ręką i powiedział "a to nie szkodzi, jeszcze się podniesie". Ma ogromne doświadczenie w usg ciężarnych, chyba wie co mówi No i przodujące faktycznie wyrównują się w 90% przypadków.
Mam za ponad tydzień wizytę standardową u mojego gina, to zapytam i poproszę żeby jeszcze raz rzucił okiem i zmierzył na usg.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Szyjkę miałam mierzoną wcześniej i z tego co pamiętam, miała 3,5cm. Teraz była 2,1 na połówkowych, w szpitalu 2,3, ale wiadomo, te 2 mam to słaba różnica. Norma podobna to 2,6. Póki co wykryli bakterie w moczu. Rano posiew będzie robiony. Na wynik wymazu czekam.
-
Żurawinka wrote:Szyjkę miałam mierzoną wcześniej i z tego co pamiętam, miała 3,5cm. Teraz była 2,1 na połówkowych, w szpitalu 2,3, ale wiadomo, te 2 mam to słaba różnica. Norma podobna to 2,6. Póki co wykryli bakterie w moczu. Rano posiew będzie robiony. Na wynik wymazu czekam.
-
Żurawinka trzynan kciuki, najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy ✊
Olciax bardzo mi przykro obyś szybko wróciła do pełni sił,też znam dużo przypadków gezie po covidzie tego typu powikłania wystąpiły. Tak samo ta wydolność nie jest tak sama jak wcześniej i długo się dochodzi do siebie.17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Rano po wstaniu dostałam jakichś bóli, oddychając bolało mnie tam w środku gdzie dzidziuś 😢 tak jakby jakieś rwanie, pierwszy raz miałam coś takiego 😢
I jak na drugą ciążę nie czuję jeszcze ruchów 😔 wydawało mi się, że dwa dni temu wieczorem coś czuję,ale w końcu nie wiem,bo teraz cisza, zaczynam się martwić 😔17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Fakt, też znam ludzi z posrowidowymi problemami tego typu, ja szczęście przeszłam bez niczego.
Żurawinka, będzie ok, niejedna ciąża się ze szwem albo pessarem pięknie donosiła, najważniejsze to złapać w porę
Dzięki Hakorośl, to chciałam usyłszeć
hakorośl lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,dzięki,że napisałyście mi,że na tym etapie już nie mierzy się dziecka,uspokoiło mnie to.
Byłam dziś u endokrynologa,mam zaświadczenie,że w moim przypadku ze względu na powiększoną tarczycę wskazana jest cesarka.
Poza tym zastanawia mnie jedna rzecz po wczorajszej wizycie u ginekologa,dał mi skierowanie między innymi na to,żebym zrobiła CRP ze względu na ostatnie choròbsko i antybiotyk, ogólnie na pobranie krwi położna zapisała mnie na 6 września i tak się zastanawiam, czy nie zrobić wcześniej tego CRP?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Dzisiaj nad ranem młody tak się rozszalał, że mnie wybudził😃 Hit bo mąż wczoraj się położył w salonie spać, żebym ja się wyspala na łóżku w sypialni rozwalona jak ki wygodnie i córcię wziął ze sobą bo ona tak około 6 przychodzi do nas wiec, zeby spała z nim i nas nie obudzila. Finalnie oni jeszcze sobie smacznie śpią 😃 Mnie synek w brzuchu wybudził nad ranem i teraz tez już pływa po całym brzuchu 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 08:20
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
-
malinowa_chmurka wrote:Rano po wstaniu dostałam jakichś bóli, oddychając bolało mnie tam w środku gdzie dzidziuś 😢 tak jakby jakieś rwanie, pierwszy raz miałam coś takiego 😢
I jak na drugą ciążę nie czuję jeszcze ruchów 😔 wydawało mi się, że dwa dni temu wieczorem coś czuję,ale w końcu nie wiem,bo teraz cisza, zaczynam się martwić 😔01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Żelka1990 wrote:Mieszkasz w Polsce? Crp to koszt 19 zł zrob sobie prywatnie w laboratorium.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
A co do ruchów wczoraj pierwszy raz poczułam tak normalnie ale później cisza pewnie się obróciło i kopie sobie w drugą stronę wczoraj też mnie kóło w macicy coś ale przy spaniem sprawdziłam tętno było ok i się uspokoiłam01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊