Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Żelka1990 wrote:Dzisiaj nad ranem młody tak się rozszalał, że mnie wybudził😃 Hit bo mąż wczoraj się położył w salonie spać, żebym ja się wyspala na łóżku w sypialni rozwalona jak ki wygodnie i córcię wziął ze sobą bo ona tak około 6 przychodzi do nas wiec, zeby spała z nim i nas nie obudzila. Finalnie oni jeszcze sobie smacznie śpią 😃 Mnie synek w brzuchu wybudził nad ranem i teraz tez już pływa po całym brzuchu 😃2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Koszt to nie problem,tylko zastanawiało mnie to, czy z tym można czekać aż tak długo
-
Słonecznik90 wrote:Ja czekam na to,kiedy mój Malutki będzie takim Szogunem 😍
-
Żelka1990 wrote:To zależy od tego pod jakim kątem masz kontrolować CRP. Polozna pewnie wpisała cię na możliwie szybko wolny termin. W sumie to nawet nie wiem jak to tam u Ciebie działa. Ja jak dostaje skierowanie na badania od lekarza to robie kiedy mi pasuje.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Dostałam skierowanie ze względu na to,że byłam chora i byłam na antybiotyku
Wynik crp mówi o tym czy jest jakaś aktywna infekcja w organizmie. Jeśli masz możliwość to zrób teraz ponieważ dotyczy to ostatniej infekcji. Chodzi o to żeby sprawdzić czy antybiotyk pomógł i ona ustąpiła. A 6.09 zrobisz sobie dodatkowo. CRP zawsze robi się na czczo jak coś. -
Marcysia1990 wrote:Wynik crp mówi o tym czy jest jakaś aktywna infekcja w organizmie. Jeśli masz możliwość to zrób teraz ponieważ dotyczy to ostatniej infekcji. Chodzi o to żeby sprawdzić czy antybiotyk pomógł i ona ustąpiła. A 6.09 zrobisz sobie dodatkowo. CRP zawsze robi się na czczo jak coś.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Hej. Byłam wczoraj na IP. Czekałam moze z 15 min. Pojechałam z mamą do tutejszego szpitala. Akurat była mojej mamy znajoma i szybko poszło.
Miałam usg. Wszystko ok . dzieć mi poprostu ciągnie pępowinę. Sprawdzal ginekolog czy nie jest zbyt krótka . Ale mówił ze jest ok.
Powiedział też że ma slaby sprzet i jal będę za tydz na wizycie u swojego ginekologa to mam o tym porozmawiać i żeby jeszcze raz posprawdzal wszytsko.
Ponieważ to może być niebezpiecze. I może sie łożysko oderwać przy takich ciagnieciach.
Nie wiem na ile to prawda nie znam tego lekarza. Porozmawiam ze swoim. Ale na zadnym usg nie mówił ze coś nie tak z łożyskiem i pępowiną. Nawet w karcie mam wpisane że jest w normach.
Więc w sumie i tak nic nie wiem.
Nyashka lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Wydaje mi się że to mięśnie też nie raz mam coś podobnego i boli mnie wieczorami pachwina wszystko się rozciąga maluchy rosną a już jest dobrze?
Ja już czekam na te regularne ruchy, człowiek będzie spokojniejszy 🙈
Dzień dobry 👋
Zrobiłam serniczek😋 dogadzam sobie 😅17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
I.Ana.I wrote:Hej. Byłam wczoraj na IP. Czekałam moze z 15 min. Pojechałam z mamą do tutejszego szpitala. Akurat była mojej mamy znajoma i szybko poszło.
Miałam usg. Wszystko ok . dzieć mi poprostu ciągnie pępowinę. Sprawdzal ginekolog czy nie jest zbyt krótka . Ale mówił ze jest ok.
Powiedział też że ma slaby sprzet i jal będę za tydz na wizycie u swojego ginekologa to mam o tym porozmawiać i żeby jeszcze raz posprawdzal wszytsko.
Ponieważ to może być niebezpiecze. I może sie łożysko oderwać przy takich ciagnieciach.
Nie wiem na ile to prawda nie znam tego lekarza. Porozmawiam ze swoim. Ale na zadnym usg nie mówił ze coś nie tak z łożyskiem i pępowiną. Nawet w karcie mam wpisane że jest w normach.
Więc w sumie i tak nic nie wiem.
Pierwsze słyszę, że może się oderwać 😳🤔
Dobrze, że wszystko w porządku,dla spokoju porozmawiaj z lekarzem17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Ana dobrze, ze pojechałaś. W szoku jestem, ze dziecko już ma aż taka sile. Hmm przecież ciągnąć pępowinę musi ciągnąć faktycznie z łożyskiem ale nawet ze ściana macicy, żeby aż taka dziurka jaka opisałaś się robiła… a w którym miejscu masz łożysko ? Z przodu wysoko?! No na moj rozum 😉 tam powinno być skoro to okolice pępka
-
Mam napisane że łożysko przodujące.
Z tym oderwaniem to nie wiem czy faktyczmie może sie tak stać. Co lekarz to teoria. Ufam swojemu i dla świętego spokoju na kolejnej wizycie zapytam o wszystko.
O dokladne umiejscowienie tego łożyskach i czy faktycznie to było ciągnięcie za pępowinę.. ale gdy ten lekarz z IP mi to powiedział to wydalo mi się to racjonalnym wytlumaczeniem. Może uda mi sie nagrać jak ponownie sie to zdarzy i jak będzie można to wstawię gdzie wideo. -
I.Ana.I wrote:Dziewczyny jakie tygodnie łapią się na połówkowe? Mam już umówiona wizyte. Ale chyba źle obliczyliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2022, 16:09
-
@Żurawinka trzymaj się dzielnie! Dobrze, że jesteś pod opieką, nie jedna ciąża była w ten sposób donoszona - uszy do góry, będzie dobrze, musi być. informuj nas kochana, trzymamy kciuki za Ciebie.
@hakorośl @Nyashka @malinowa chmurka
Dzięki dziewczyny, macie racje, nawet nie pomyślałam, że to może być od covid i oczywiście pominęłam To na konsultacji z kardiologiem
@ żelka
Dzięki za info odnośnie koleżanki . Tak właśnie myślałam, że nie jest to jakiś dealbreaker. Może jeszcze przed otrzymaniem wszysykich wyników zapobiegawczo dmuchają na zimne.
Co do samego covid to tak, byłam szczepiona 3x. Objawy nie były jakieś niespotykane - brak węchu i smaku, okropny kaszel. To co mnie najbardziej ścięło to:
- wysoka gorączka 39,5 która utrzymywała się prawie tydzień,
- ogromny ból mięśni całego ciała,
- migrenowe bole głowy (które niestety nie przeszły, wariuje już od nich, uniemożliwiają normalne funkcjonowanie, są połączone ze światłowstrętem, często prowadzą do wymiotów. Do chwili obecnej praktycznie jestem wyłączona z życia)
- totalny brak siły (przejście z łóżka do lazienki to wyzwanie) -
Olciax współczuję 😢 w tym stanie to w ogóle hardcore chorować 😢
Tak się zaczęłam stresować,że synio jeszcze nie daje o sobie znać,a dzisiaj tak rozszalał😍 jestem pewna,że to on😍17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚