Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam duży biust, miseczkę G.
KP w ogóle się nie przejmuje. Wręcz przeciwnie od razu biorę tabsy na spalanie. Jeśli ma to być udręka dla mnie i dla dziecka to nie zamierzam nas męczyć. Będzie mleko i będzie ok to będzie kp, nie to będzie modyfik i tyle. Totalnie bez spiny 😉 nie ma się co nastwiać na cokolwiek 😊 -
Ja noszę bez ciąży 65J, też spory, karmienie totalnie bezproblemowe, żadnego zastoju, nic...
A laktator bardzo chciałam mieć od razu, chociażby po to, żeby w razie zastoju czy cos móc się ratować. Ręcznym by mi się nie chciało ;P I mnie akurat Canopl Baby podpasował, całkiem ok i niedrogi. Ale niestety ja też potrzebuję żywego dziecka, żeby poleciało coś naprawdę porządnie Tak że Canpola głównie w awaryjnych sytuacjach stosowałam.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja noszę bez ciąży 65J, też spory, karmienie totalnie bezproblemowe, żadnego zastoju, nic...
A laktator bardzo chciałam mieć od razu, chociażby po to, żeby w razie zastoju czy cos móc się ratować. Ręcznym by mi się nie chciało ;P I mnie akurat Canopl Baby podpasował, całkiem ok i niedrogi. Ale niestety ja też potrzebuję żywego dziecka, żeby poleciało coś naprawdę porządnie Tak że Canpola głównie w awaryjnych sytuacjach stosowałam. -
I.Ana.I wrote:Hejo...
Zleka Jeszcze takie szybkie pytanko z rana...
Jaki masz glukometr? Wczoraj weszłam z ciekawości na jakieś forum i same źle opinie na temat mojego mam Abre smart. Ze zawyża nawet o 20-30 jednostek. I chciałam sobie dziś załatwić inny -
Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,orientujecie się może,czy ubranka z C&A są w miarę dobrej jakości i są rozciągliwe?
Raczej chińszczyzna, nie różni się jakością od pepco a są dwa razy droższe, rozmiary za duże, lepiej szukać polskich producentów, rozmiarówki sa bardziej trafione np cottonki, mrofi, fazymazy, pinokio https://fazymazy.com -
Kurczę dziewczyny. Zrobiłam wymaz z pochwy na bakterie i grzyby, tak po prostu tak na prawdę bo jestem nadgorliwa. I wyszła mi bakteria E.Coli w pochwie. Zestresowałam się. Oczywiście poczytałam internety i są skrajne opinie o tej bakterii. Wysłałam wyniki do mojego ginekologa i czekam na odpowiedz. Zapewne teraz jest w szpitalu wiec sobie poczekam.
Jutro zrobi tez posiew moczu. Bo ta bakteria nie daje żadnych objawów. Ehh. W ciąży z córka nie miałam żadnych problemów z bakteriami czy infekcjami. -
ola1 wrote:Raczej chińszczyzna, nie różni się jakością od pepco a są dwa razy droższe, rozmiary za duże, lepiej szukać polskich producentów, rozmiarówki sa bardziej trafione np cottonki, mrofi, fazymazy, pinokio https://fazymazy.com
Zbędna twoja reklama.Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,jutro kończę 18 tydzień,ja wiem,że na tym etapie mam prawo delikatnie czuć Młodego,ale mam wrażenie,że wcześniej ruszał się trochę mocniej. W środę się trochę zdenerwowałam,popłakałam i mam wrażenie,że od tej środy tak jest. Ale też w środę i wczoraj dużo chodziłam,mało leżałam,a gdzieś przeczytałam,że przez chodzenie o kołysanie Maleństwa śpi więcej i mniej się rusza. Poza tym też gdzieś przeczytałam,że mało odczuwalne ruchy powinny niepokoić po 24tc. Ech,sama nie wiem,co myślicie?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
ja mam laktator ręczny z Aventu. tyle, żeby się wspomóc przy nawale i ściągnąć do uczucia ulgi wystarczało. a ja i tak normalnie nic nie ściągałam i nie robiłam zapasów, bo nie dla mnie takie siedzenie z laktatorem. albo normalne karmienie, albo jeśli by nie wyszło to bym dała mm.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,jutro kończę 18 tydzień,ja wiem,że na tym etapie mam prawo delikatnie czuć Młodego,ale mam wrażenie,że wcześniej ruszał się trochę mocniej. W środę się trochę zdenerwowałam,popłakałam i mam wrażenie,że od tej środy tak jest. Ale też w środę i wczoraj dużo chodziłam,mało leżałam,a gdzieś przeczytałam,że przez chodzenie o kołysanie Maleństwa śpi więcej i mniej się rusza. Poza tym też gdzieś przeczytałam,że mało odczuwalne ruchy powinny niepokoić po 24tc. Ech,sama nie wiem,co myślicie?
-
Dziewczyny co do ruchów to ja córkę poczułam jakoś 15+ i czułam ja zdecydowanie mocniej miałam początkowo łożysko ściana przednia nisko potem się podniosło.
Teraz synka poczułam w 15 tyg 3 dni pod rząd te same pukania i wtedy już wiedziałam, ze to on a później się nie ruszał bardzo się stresowałam. Lekarz się śmiał bo mówił ze ruchy to bliżej połowy ( facet) są wieczory i ranki ze małego czuc wyraźnie a są takie momenty ze tylko lekkie łaskotanie . Teraz mam łożysko z przodu wysoko. -
Żelka1990 wrote:Kurczę dziewczyny. Zrobiłam wymaz z pochwy na bakterie i grzyby, tak po prostu tak na prawdę bo jestem nadgorliwa. I wyszła mi bakteria E.Coli w pochwie. Zestresowałam się. Oczywiście poczytałam internety i są skrajne opinie o tej bakterii. Wysłałam wyniki do mojego ginekologa i czekam na odpowiedz. Zapewne teraz jest w szpitalu wiec sobie poczekam.
Jutro zrobi tez posiew moczu. Bo ta bakteria nie daje żadnych objawów. Ehh. W ciąży z córka nie miałam żadnych problemów z bakteriami czy infekcjami. -
Słonecznik90 wrote:Dziewczyny,jutro kończę 18 tydzień,ja wiem,że na tym etapie mam prawo delikatnie czuć Młodego,ale mam wrażenie,że wcześniej ruszał się trochę mocniej. W środę się trochę zdenerwowałam,popłakałam i mam wrażenie,że od tej środy tak jest. Ale też w środę i wczoraj dużo chodziłam,mało leżałam,a gdzieś przeczytałam,że przez chodzenie o kołysanie Maleństwa śpi więcej i mniej się rusza. Poza tym też gdzieś przeczytałam,że mało odczuwalne ruchy powinny niepokoić po 24tc. Ech,sama nie wiem,co myślicie?
Nie przejmuj się, wszystko zależy od tego jak dziecko się ułoży. Może zmienił pozycję i kopie w drugą stronę. To jest za wcześnie na regularne odczuwanie ruchów.
Żelka daj znać co odpisał lekarz, pewnie przepisze leczenie i będzie ok -
Patka123 wrote:Nie przejmuj się, wszystko zależy od tego jak dziecko się ułoży. Może zmienił pozycję i kopie w drugą stronę. To jest za wcześnie na regularne odczuwanie ruchów.
Żelka daj znać co odpisał lekarz, pewnie przepisze leczenie i będzie ok2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Rozumiem,a jeżeli chodzi o siłę ruchów,to też mogą być słabiej odczuwalne i też się nie przejmować?
Wiesz co na rozum wydaje mi się że tak. Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że dziecko jest ułożone głową do dołu i wtedy się zgadzało że nogi były wyżej i to właśnie ich kopnięcia czułam. A wystarczy, że się odwróci i będzie kopać w stronę jelit i już tego tak nie odczujemy. Niektórzy w ogóle jeszcze nie czują ruchów (chociaż wiem, że jak już się poczuje to później ich brak bardziej stresuje) więc spokojnie.
A kiedy masz teraz wizytę? -
Patka123 wrote:Wiesz co na rozum wydaje mi się że tak. Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że dziecko jest ułożone głową do dołu i wtedy się zgadzało że nogi były wyżej i to właśnie ich kopnięcia czułam. A wystarczy, że się odwróci i będzie kopać w stronę jelit i już tego tak nie odczujemy. Niektórzy w ogóle jeszcze nie czują ruchów (chociaż wiem, że jak już się poczuje to później ich brak bardziej stresuje) więc spokojnie.
A kiedy masz teraz wizytę?
Jeżeli chodzi o wizytę,to byłam teraz we wtorek,i wszystko było dobrze,połówkowe mam 8.09,a wizytę u ginekologa 13.09Patka123 lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Słonecznik90 wrote:Rozumiem,a jeżeli chodzi o siłę ruchów,to też mogą być słabiej odczuwalne i też się nie przejmować?
Jeszcze będziemy pisać, ze płaczemy z bólu bo tak dają dzieci popalić 😄
Nie miałam co prawda tak z córka poza tym ze upodobała sobie spojenie i mi tam główka biła -
Matko hormony, Żelko,Patko,wiecie,jak wzruszyły mnie teraz Wasze wypowiedzi? 🥺 Ja siebie nie poznaje.
A łożysko mam na tylnej ścianieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 11:24
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️