Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się strasznie jaram tymi ruchami 🙈nie wiem ale chyba z córka czułam je lżej jednak łożysko było możesz w tym miejscu pewnie gdzie teraz tak synek napiernicza. Chociaż on to niezły akrobata bo zmienia pozycje kilka razy w ciągu dnia😃
Chyba bardzo mi brakowało tych kopniaków bo ogromnie się tym zachwycam hahaha 😁😁😁 ale czy będzie mi dane trzeci raz to czuć🤷♀️ Wiec chłonę to teraz przeogromnie -
Mam tak samo. Uwielbiam te kuksańce ze strony małego, one mnie też uspokajają. A mały szaleje na całego. Czasem nawet wypina głowę i robi mi się twarde wybrzuszenie.
Ja dziś przeglądałam moje ciążowe notatki i dziś właśnie wkroczyłam w 23 tydzień. Doznałam szoku, gdy okazało się, że właśnie zaczęłam pierwszy dzień szóstego miesiąca 😱. Ale ten czas leci.Patka123 lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Wizualna różnica:
Zwykły cabriofix (cena z bazą ok 800zl)
Cabriofix i-size (w pl cena z bazą ok 1500 zł)
Ale tyle co wyczytałam i-size to chyba jakieś nowości są w różnych markach. Musimy się udać i tak do jakiegoś sklepu na oględziny a docelowo zamówimy przez internet. W ogóle to jeśli chodzi o ceny to strasznie skoczyły do góry. Koleżanka 2 lata temu kupowała pewien model adamexa i kosztował 1800 zl a w tym roku ten sam model 2500 🙈 dlatego ja już nie czekam na jakieś super obniżki bo przez ta inflację czuję że będzie tylko drożej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 11:12
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Angela1108 wrote:W UK mi się bardzo podobało jak mieszkaliśmy wszystkie dzieci w mundurkach szkolnych jednakowych chodziły i nie było problemu zresztą tam jest inaczej co chodzi o ubiór chyba nikt nie zwraca uwagi tak jak u nas tam w piżamach kobiety przyprowadzały dzieci do szkoły i nikt na to nie zwracał uwagi💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ale nie tylko w Polsce powiem wam tak jest. W De moja siostrzenica poszła teraz do pierwszej klasy podstawowej ma 6 lat, a plecak musiała mieć kupiony za 300€ !! Ja powiedziałam mojej siostrze, ze to przegięcie No ale wszystkie koleżanki taki będą miały. I muszę przyznać, ze wybornie brzydki ten plecak 🙈
-
Jestem zdziwiona, że dzieci patrzą tak na to co jakiej firmy jest 😮 co to też dla nich znaczy firmowe. To tylko te sportowe marki?
Co do ruchów dziecka, cieszę się, że je czuję, bo to uspokaja jak są codziennie wieczorem 🥰 gorzej, że ciężej zasnąć, a co dopiero później będzie -
Bumbum, mi się na pewno zdarza bo czasami jest mi tak po prostu najwygodniej. Miałam zapytać ostatnio na wizycie o te pozycje do spania, ale zrobię to na kolejnej.
-
bumbum wrote:A czy któraś z Was śpi jeszcze na plecach? Ja bym nawet czasem chciała, bo na bokach mi czesto cierpną ręce, ale naczytałam się ze to zle dla dzidzi
Czasem budzę się w pozycji na plecach, zasnąć tak bym nie dała rady. Ale ja się tym nie przejmuje. -
Ponoć organizm wyczuje że mu źle jest w jakiejś pozycji i poczujemy, że należy ją zmienić. Ja leżąc na plecach oglądam sporo filmów z mężem 😀 ale śpię na prawym lub lewym boku. W ogóle to koleżanka mi powiedziała, że jest coś takiego że dzieci potem lubią spać w takiej pozycji jak mama 😀 to moja pierwsza ciąża więc nie wiem jak to jest w praktyce ale może inne mamy potwierdza lub zaprzecza 😊
-
Marcysiu nie mam dużego doświadczenia ale córka śpi identycznie jak ja 😃 ale raczej to geny bym powiedziała haha😉
Wiecie co, ja jako dziecko nie miałam parcia na „marki” ale dlatego, ze moi rodzice w ogóle się markowo nie ubierali. Zawsze miałam co chciałam, ale dopiero jak poszłam chyba do gimnazjum to tam już dzieci się „pokazywaly” i faktycznie wtedy zaczęłam kupować oryginalne. Niestety mi to zostało, ze lubię mieć rzeczy markowe. Ale sieciówkowe tez nosze. I wydaje mi się, ze to my rodzice w naszych dzieciach siejemy to wszystko. Niestety…. -
To na pewno jakiś czynnik, że rodzice dzieciom ulegają. Jeszcze dorosłą osobę rozumiem, bo czasami te rzeczy są na lata i to jest jakaś inwestycja. A dzieci to wiadomo, co sezon trzeba wymieniać. Ja nigdy nie miałam tak, że musiałam mieć markowe, czy patrzyłam na ceny. Najważniejsze, żeby mi się podobało no i miało dobry skład.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 15:18
-
I dzwoniłam do szkoły rodzenia, muszę podjechać z kartą ciąży i wtedy mi wszystko powiedzą i mnie zapiszą. Powiedziała mi tylko, że dziewczyny już w 21 tygodniu zaczynają, więc myślę, że też tak zacznę. Wolę wcześniej, bo później boję się że wszystko pozamykają.
-
bumbum wrote:A czy któraś z Was śpi jeszcze na plecach? Ja bym nawet czasem chciała, bo na bokach mi czesto cierpną ręce, ale naczytałam się ze to zle dla dzidzi
-
Ja usypiam na boku ale w dzień leżę na plecach bo mnie poprostu bola a jak się położę na plecy to jest taka ulga01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Z tym leżeniem na plecach, to bardziej ma szkodzić mamie, nie dzidzi. C podobno ciężar macicy z coraz większym dzieckiem usidla narządy, żyłę główną i jakieś inne cuda. Mi nadal zdarza się leżeć na plecach, ale myślę, że jest tak, jak piszą dziewczyny. Organizm sam da znać, jak coś będzie nie tak
-
Hej 👋
Nie odzywałam się,bo mąż był parę dni w domu i jak zwykle tysiąc spraw do załatwienia, każdy dzień w biegu, dzisiaj dopiero odpoczywam 😅
Co do ruchów to też poczuł kopnięcie,jak przyłożył rękę 😍 i dzisiaj zaczęłam 20 tydzień, w przyszłym tygodniu połówkowe 😱17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚