X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż również poczuł już kopniaczki :D
    Zauważyłam, że najbardziej się rozkręca koło 21-24. Wtedy zawsze dyskoteka w brzuchu.

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie jaram tymi ruchami 🙈nie wiem ale chyba z córka czułam je lżej jednak łożysko było możesz w tym miejscu pewnie gdzie teraz tak synek napiernicza. Chociaż on to niezły akrobata bo zmienia pozycje kilka razy w ciągu dnia😃
    Chyba bardzo mi brakowało tych kopniaków bo ogromnie się tym zachwycam hahaha 😁😁😁 ale czy będzie mi dane trzeci raz to czuć🤷‍♀️ Wiec chłonę to teraz przeogromnie

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe póki co są one przyjemne :D Uspokajają mnie.
    A za jakiś czas będziemy narzekać że boli 😂

Żurawinka, Nyashka lubią tę wiadomość

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo. Uwielbiam te kuksańce ze strony małego, one mnie też uspokajają. A mały szaleje na całego. Czasem nawet wypina głowę i robi mi się twarde wybrzuszenie.

Ja dziś przeglądałam moje ciążowe notatki i dziś właśnie wkroczyłam w 23 tydzień. Doznałam szoku, gdy okazało się, że właśnie zaczęłam pierwszy dzień szóstego miesiąca 😱. Ale ten czas leci.

Patka123 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Wizualna różnica:
    Zwykły cabriofix (cena z bazą ok 800zl)
    Screenshot-20220829-062541-Samsung-Internet.jpg

Cabriofix i-size (w pl cena z bazą ok 1500 zł)
    Screenshot-20220829-062621-Samsung-Internet.jpg

Ale tyle co wyczytałam i-size to chyba jakieś nowości są w różnych markach. Musimy się udać i tak do jakiegoś sklepu na oględziny a docelowo zamówimy przez internet. W ogóle to jeśli chodzi o ceny to strasznie skoczyły do góry. Koleżanka 2 lata temu kupowała pewien model adamexa i kosztował 1800 zl a w tym roku ten sam model 2500 🙈 dlatego ja już nie czekam na jakieś super obniżki bo przez ta inflację czuję że będzie tylko drożej.
    napisz na czacie na fotelik.info. ja im nawet zdjęcia wsadzonych dzieciaków do fotelików wysyłałam i pomagali mi z ustawieniem zagłówka... odpowiedzą na Twoje pytania na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 11:12

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    W UK mi się bardzo podobało jak mieszkaliśmy wszystkie dzieci w mundurkach szkolnych jednakowych chodziły i nie było problemu zresztą tam jest inaczej co chodzi o ubiór chyba nikt nie zwraca uwagi tak jak u nas tam w piżamach kobiety przyprowadzały dzieci do szkoły i nikt na to nie zwracał uwagi
    to prawda. teraz trójkę będę miała w placówkach (przedszkole, zerówka i 2 klasa) i wszyscy ubrani jednakowo, ciuchy kupione w Aldi za grosze na cały rok od razu. nawet jak czasem mają dzień bez mundurka to ja np. ich nie wysłałabym w butach Nike w których chodzą normalnie bo jakoś mam tak wpojone, że musi być skromnie do szkoły...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie tylko w Polsce powiem wam tak jest. W De moja siostrzenica poszła teraz do pierwszej klasy podstawowej ma 6 lat, a plecak musiała mieć kupiony za 300€ !! Ja powiedziałam mojej siostrze, ze to przegięcie No ale wszystkie koleżanki taki będą miały. I muszę przyznać, ze wybornie brzydki ten plecak 🙈

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż przykro się to czyta...

Chyba za każdych czasów istniał szpan drogimi rzeczami, ale nie aż na taką skalę, żeby gnoić kogoś z tego powodu. Póki co wśród znajomych to max przedszkolaki, więc o tym temacie nawet nie wiedziałam.

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdziwiona, że dzieci patrzą tak na to co jakiej firmy jest 😮 co to też dla nich znaczy firmowe. To tylko te sportowe marki?
    Co do ruchów dziecka, cieszę się, że je czuję, bo to uspokaja jak są codziennie wieczorem 🥰 gorzej, że ciężej zasnąć, a co dopiero później będzie

age.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was śpi jeszcze na plecach? Ja bym nawet czasem chciała, bo na bokach mi czesto cierpną ręce, ale naczytałam się ze to zle dla dzidzi :/

• South Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mi się na pewno zdarza bo czasami jest mi tak po prostu najwygodniej. Miałam zapytać ostatnio na wizycie o te pozycje do spania, ale zrobię to na kolejnej.

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A czy któraś z Was śpi jeszcze na plecach? Ja bym nawet czasem chciała, bo na bokach mi czesto cierpną ręce, ale naczytałam się ze to zle dla dzidzi :/

Czasem budzę się w pozycji na plecach, zasnąć tak bym nie dała rady. Ale ja się tym nie przejmuje.

age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć organizm wyczuje że mu źle jest w jakiejś pozycji i poczujemy, że należy ją zmienić. Ja leżąc na plecach oglądam sporo filmów z mężem 😀 ale śpię na prawym lub lewym boku. W ogóle to koleżanka mi powiedziała, że jest coś takiego że dzieci potem lubią spać w takiej pozycji jak mama 😀 to moja pierwsza ciąża więc nie wiem jak to jest w praktyce ale może inne mamy potwierdza lub zaprzecza 😊

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu nie mam dużego doświadczenia ale córka śpi identycznie jak ja 😃 ale raczej to geny bym powiedziała haha😉

Wiecie co, ja jako dziecko nie miałam parcia na „marki” ale dlatego, ze moi rodzice w ogóle się markowo nie ubierali. Zawsze miałam co chciałam, ale dopiero jak poszłam chyba do gimnazjum to tam już dzieci się „pokazywaly” i faktycznie wtedy zaczęłam kupować oryginalne. Niestety mi to zostało, ze lubię mieć rzeczy markowe. Ale sieciówkowe tez nosze. I wydaje mi się, ze to my rodzice w naszych dzieciach siejemy to wszystko. Niestety….

age.png
    age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno jakiś czynnik, że rodzice dzieciom ulegają. Jeszcze dorosłą osobę rozumiem, bo czasami te rzeczy są na lata i to jest jakaś inwestycja. A dzieci to wiadomo, co sezon trzeba wymieniać. Ja nigdy nie miałam tak, że musiałam mieć markowe, czy patrzyłam na ceny. Najważniejsze, żeby mi się podobało :) no i miało dobry skład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 15:18

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzwoniłam do szkoły rodzenia, muszę podjechać z kartą ciąży i wtedy mi wszystko powiedzą i mnie zapiszą. Powiedziała mi tylko, że dziewczyny już w 21 tygodniu zaczynają, więc myślę, że też tak zacznę. Wolę wcześniej, bo później boję się że wszystko pozamykają.

age.png
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja leżę w ciągu dnia na plecach i w nocy też organizm sam przerzuca mnie na plecy. Podobno jak coś jest nie tak to organizm wybudza w nocy. Fizjoterapeuta mówiła mi, że jak nic nie drętwieje to jest ok, bo mam też ćwiczenia rozluźniające na mięśnie miednicy w pozycji leżącej.

age.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypiam na boku ale w dzień leżę na plecach bo mnie poprostu bola a jak się położę na plecy to jest taka ulga

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym leżeniem na plecach, to bardziej ma szkodzić mamie, nie dzidzi. C podobno ciężar macicy z coraz większym dzieckiem usidla narządy, żyłę główną i jakieś inne cuda. Mi nadal zdarza się leżeć na plecach, ale myślę, że jest tak, jak piszą dziewczyny. Organizm sam da znać, jak coś będzie nie tak

• malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋

Nie odzywałam się,bo mąż był parę dni w domu i jak zwykle tysiąc spraw do załatwienia, każdy dzień w biegu, dzisiaj dopiero odpoczywam 😅

Co do ruchów to też poczuł kopnięcie,jak przyłożył rękę 😍 i dzisiaj zaczęłam 20 tydzień, w przyszłym tygodniu połówkowe 😱

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ